Çocukla uçak seyahati

Benim yanimda oturanlarda melek gibi insanlardi.. arka koltuktakilere ne oluyorsa

kızım şu an 5 yaşında ama 5 yıldır defalarca kez uçak yolculuğu yaptık, hiç böyle şeyler yaşamadım.
ama mesela biri bana çocuğunuzun kemerini bağlar mısınız dese tamam der geçerim, kızmam sinirlenmem, bazı insanlar takık oluyor çünkü böyle şeylere.

hepimizin başına geliyor. boşverrrr..

Guzel sekilde sorsa bende susardim fakat bunu omuzuma sert bir sekilde dürterek ve yuksek sesle söylüyorsa susamam .. kizim zaten yolculuk boyu oturuyordu

Uçakta değil de bi gün parka gittik o zamanlar bebeğim 7 aylık falan, Şubat ayındayız ama hava güzel güneşli ayaz rüzgar yok.
Kadının birisi geldi çocuk üşür öyle üstüne battaniye ört dedi.
Halbuki beresi montu battaniyesi vardı, sadece yüzü ve elleri dışardaydı.
Ben de "sanane çocuk benim değil mi istersem dilendiririm" diye bağırmıştım. Hemen geri basmıştı.

Guzel sekilde sorsa bende susardim fakat bunu omuzuma sert bir sekilde dürterek ve yuksek sesle söylüyorsa susamam .. kizim zaten yolculuk boyu oturuyordu

peki sizce bunu söylerkenki niyeti ne olabilir?
ben çocuk için endişelenmiş diye düşündüm mesela, ortada iyiniyet varsa tarza çok takılmıyorum, siz de takılmayın, hayat çok daha kolay oluyor böyle.
bu tarz her tepkiyi kafanıza takıp dert ederseniz çooook bunalırsınız.

Benimde 1.5 aylık kızım var Antalyadab İstanbula gitmeyi düşünüyorum ama kesin değil. Nasıl olucak hiç bilmiyorum özellikle bebek arabası o şekilde bagaja mi gidiyo noluyo

Arabayi ucagin girisine kadar götürebilirsiniz.. giriste katlayip birakiyorsun. Iniste farkli oluyor bazen bekleyip ucagin cikisina getiriyorlar bazende bavullarin oraya ayri getiriyolar

Ben yolculuklarda çocuklarla arkadaşlık etmeyi çok severim, onlar da beni severlerse yol boyunca oyun oynarım, annesi babası izin verirse yanımda şeker çikolata ne varsa veririm. Ağlayan çocuk için çocuğun annesine trip atan tiplere de sinir olurum. Ama belki de çocuğunuz ipadden film izlerken kulaklık takmamıştı ve yüksek ses rahatsız etti sizi uyaran hanımı, olamaz mı? Bunu söyleyemedi ve kemer olayından yüklendi belki? Ya da siz alıştığınız için çocuğunuzun sesi yüksek gelmedi size ama aslında bağırarak konuşuyordu vs. Tabi ki bu çocuk, sizin dediklerinizi harfiyen uygulayacak bir robot değil, siz orada uyarsanız da susmayabilir ama bazen de olaylara biraz objektif bakmak gerekmez mi? Sizin çocuklarınız gerçekten uslu çocuklar olabilir, ama çocuğu olmayan birine çocuk davranışları yine de şamatalı gelebilir. Bunun yanı sıra hasta olabilir, başı ağrıyor olabilir, uykusuz olabilir, cenazesi olabilir. Tabi yine de sertçe uyarı yapmak elbette hoş değil.

Ilkinde kadinin uyutun demesi hos degil ama diger arkadaki beyefendinin cocugunuzun kemerini baglayin demesi bana iyi niyetli geldi.
Valla enerjiniziede sastim ben olsam hic muhatap olmazdim gercekten tartisma negatif elektirik enerjimi dusuruyor.

İnsanlar tahammülsüz çünkü bazı anne babalar ozgur çocuk yetiştireceğiz diye şımarık birey yetiştiriyor.
Uçakta çok fazla seyahat ettim yeri geldi bebek kucaklarım yeri geldi bavul taşıdım.
Ama benimde keçileri kaçırdığım oldu. Örneğin çocuk arkadan tekmeliyor bir uyarı iki uyarı fayda vermiyor bir saat koltuk arkası tekmesi yediğim oldu. Napayim çocuk o diyerek işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. Yada yan koltukta ise çok kez ağlama krizi tekmesi yedim sesim çıkmadı..
Kurunun yanında yaş da yanıyor ne yazık ki

Sizin cocugunuzu siki giydirin usumesin demesine bu tepkiyi vermeniz normalmi sizce?

Kulakligi vardi sadece konusuyordu oda normal seviyede, yanimda oturan baska bir bayanla yine normal seviyede sohbet ediyorduk.. ne gurultu oldu nede anormal birsey.. kadin takintili cani sıkılmış bana çattı hallerinden bakilirsa kucuk daglari ven yarattim görünüşü vardı hayir birsey paylastim neden sorunu bende ariyolar anlamiyorum illa anormal biseymi olucak yanimdaki bayan şok olmuştu kadin öyle harekette bulununca .. yani anormal birsey olsa bana orda hak vermezlerdi etrafimdaki insanlar kadina tepki verdi bana degil

Başka bir arkadaş da yazmış insanlar tahammülsüz olmuş resmen, şımarık çocukları görüp en ufak bir şeyde normal olaylara ses yükseltiyorlar demek ki. Boşverin takmayın, karşılıklı atışmaya dönüşürse yanınızda çocuğunuz üzülebilir.

Sizin cocugunuzu siki giydirin usumesin demesine bu tepkiyi vermeniz normalmi sizce?[/QUOT

Şimdi söyleme şekli vardir.. nasl söylediyse annesi öyle cevap verme gereginde bulunmuş bunun anormallik bir durumu yok

Sizin cocugunuzu siki giydirin usumesin demesine bu tepkiyi vermeniz normalmi sizce?
Konuyu hic bilmiyorum ama hic kimse yorum yapmasin tavsiye vermesin ben mukemmel anneyim kendime toz kondurmam diyen anneler dolu her taraf

Kim baskasinin kotulugunu ister ki

20 yıldır her sene en az iki kere uçakla sağa sola seyahat ediyorum.Bir kez bile çocuklarım yüzünden ters bir tavırla karşılaşmadım. Demek ki şanssız olan sizsiniz...

Ya sizinki yine güzel, okuyunca benimde aklıma geldi geçen gün abim ve yengem geldi bebis ziyaretine abim diyorum ama ben 24 o 26 daha herneyse 4lu şekilde disardayiz geziyoruz bebis de yengemin kucağında uyuyor yanlamasina üstü falan herşeyi tamam bizimkinin neyse. Arabaya doğru gidiyoruz 1. Katta bi teyze oturmuş çok da yaşlı değil ama. O cocugu öyle tutman diyo. Güler misiin ağlar mısın bi yandan yürüyoruz tamam teyze dedim. Tekrar dedi öyle tutman şöyle tutun şöyle diye. Tövbe çattik tamam teyze dedim tekrar. Sonra tam geçtik kadını demesin mi öyle cenazeye gider gibi tutmayın. Arabaya bindiğimizde abimler söyledi ben tam duymamıştım o an keşke duysaydım da deseydim senin cenazene mi diye. Tövbe estağfurullah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…