• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar için bir kuruş vermemesi...

Yoo basbaya adam üstüne düşüni yapıyor diyen üyeler olmuş ve bir sürü de beğeni almış yorumları.

Üstelik bu böyle yorumların geldiği ilk konu değil. geçtiğimiz aylarda 18 yaşında bir üye konu açmıştı. Kız üniversite sınavına hazırlanıyordu. Anne babası boşanma aşamasında ve babası aldatıyordu, babaları masraflarını doğru düzgün karşılamıyormuş. Kız nafaka davası açayım mı dedi diye dünyanın lincini yedi.

Babası hayatı yaşamasın mıymış, kocaman kız olmuş gitsin çalışsınmış. Bir sürü saçma sapan yorum vardı. Burası bir sürü erkek yalakası üye dolu.
Ya bende baya bir kisi engelli olduğu icin bazen bazı sayfalarda 3 satır yazı okuyorum. Olabilir 😬 diger konuyu bilmesem de yazan üyenin aşırı agresif, ergen konuşmaları olunca baskasina yapılmayan yorumlar yapıldığını cok gördüm. O kızın da muhtemelen konusu tarzına kurban gitmiştir. Bir de bazen insan olani yazıyor yani olmasi gerekeni değil. Yazılan sey savunduğu sey degil bariz olarak ortada olan sey oluyor.

Böyle büyük konuşmayın bence , boşanma aşamasına gelmeden hiç bir erkeği tanıyamazsınız .. Durum adil mi asla değil ama kadının suçu yok .. Nasıl boşanma aşamasına geldiler biliyor musunuz ??benim avukatımın cümlesi : erkekler evliy değil boşanırken tanınır demişti ..

Bende evlenmeden önce annemin üstüne araba almıştım.. ve 3 yol kredisini ödedim .. iyikide öyle yapmışım ki şimdi arabam var .. peki bende mi kötüyüm o zaman .. ? eski kocamdan mal kaçırdım :).. evlenmeden önce alınan her mülk kişinin kendisinindir ..istediğini yapar ..
Büyük konuşma diyenler başka argüman bulamıyor 😂😂😂😂😂😂

sizin kafanız mı güzel?

kadın hiç bir hakkı olmayan evde kirasız oturuyor
gitse o kaynı, bu kadın aylardır kira vermiyor evimden çıksın diye tahliye davası + icra açsa mahkeme asıl ondan alır icrayla kirayı hem de geçmişe dönük aylarcasını alır, bir akıllı siz misiniz?

onun keyfine göre ilerlemiyor dediğiniz nafaka ise adamın maaşına göre 10 -15 bin çıkar, adam da tamam boşalt evi orayı kiraya vercem sana da 10-15 neyse mahkemenin dediği nafakayı vercem der bitti gitti.

adamın katlanacağı ne sonuç var burada pardon?
baba olamayacak adamları baba yaptıktan sonra ,geçmiş olsun. mahkeme onu zorla baba yapmıyor.
Canim kafasi guzel falan degil.
Iki satir okuyor ve basliyor cevap yazmaya bircok uye. Bu da onlardan iste

Adamın para vermemesi başka şey burda kadınların gelip adam üstüne düşeni yapıyor, o da hayatını yaşamasın mı demesi başka şey. Basbaya ilk sayfadan itibaren adam gerekeni yapıyor, kalan masrafları sen öde yazılarıyla dolu konu.

Bu konuda eşitlik ve adalet düşünen insan “evet kesinlikle haklısın ama senin hukuki hakların sınırlı, şunları yapabilirsin vs.” yazar. Linç etmeye çalışmaz, adam gerekeni yapıyor demez.
Valla kisitli maddi imkanla iki cocuk sahibi olanlar evet linc edilsin ki baskalarina belki ders olur. O cocuklara aciyorum....

Valla kisitli maddi imkanla iki cocuk sahibi olanlar evet linc edilsin ki baskalarina belki ders olur. O cocuklara aciyorum....
Kadının kendisi memur, kocası çalışıyor. Yani karı koca çalışıyolarmış. Kimse boşanacağını düşünerek yapmıyor çocuğu. Abartmayın artık. Sadece jet sosyetenin çocuk yapmaya hakkı var herhalde.

orası öyle malesef.... Ben o adamın da Bi hayatı var o da annesiyle yaşamak zorunda kalmış diye eski eşe acıyan yorumlara istinaden yazıyorum. yıkmasaymış yuvasını adam olsaymış. keşke kanunlarda gerçekten donuna kadar alma diye bir şey olsa çünkü hakettikleri o. bak o zaman bu kadar kolay hata yapabiliyorlar mı. bi baba nasıl söyler nafaka falan bekleme bana dokunmayın diye. o zaman o çocukları dünyaya getirmeyecekti benden koca da baba da olmaz bana güvenme diyecekti. yapamasa gücü o kadarına yetse anlarım ama adam bi evde oturma izni verip (evi tamamen bile vermiyor) sonra da bekar gibi gezme derdinde. boşanan anneler hem çocuklarının bakımını üstleniyor seve seve hem de ne kazanıyorsa çocuklarıyla yiyor dur bu ay fazla yediler bu benim kazancım demiyor. olan hep kadınlara oluyor bari biz kadınlar kadınların yanında olalım.
Sonuna kadar haklısınız .. ben sadece kendi tecrübemizde benzer olduğunu söyledim konu sahibine .. yoksa doğru olduğunu düşünmüyorum ama tr koşullarında buna da şükür dedirtiyor bizi sistem 😡

Sonuna kadar haklısınız .. ben sadece kendi tecrübemizde benzer olduğunu söyledim konu sahibine .. yoksa doğru olduğunu düşünmüyorum ama tr koşullarında buna da şükür dedirtiyor bizi sistem 😡
malesef sistem adaletli değil adamlar Adam değil Bi de sağda solda verdikleri üç kuruş nafakanın lafını yapıyorlar oysa evlilik kurumunun komple zararı kadınlara evlilik içinde ayrı çekiyorsun boşanıyosun ayrı çekiyorsun

Arkadaşlar merhaba, ben boşandım. Benim iki tane çocuğum var. Biri iki yaşında, biri yedi yaşında. Şimdi şöyle, ben memurum. Boşandıktan sonra eşimin evinde kalmaya devam ettim. Ev onun evi. İki çocukla beraber bu evde yaşıyorum. Sonra memuriyetimi yapmak için daireme gidip geliyorum. Boşandığım adam da yaşadığım ilin farklı bir ilçesinde, yani bir saatlik uzaklıkta bir ilçede. Bir saat bile değil, kırk dakika uzaklıkta bir ilçede yaşıyor. Oradan gelip gidiyor bulunduğumuz ile. Çünkü onun da çalıştığı yer burada. Şimdi sorun şu, benim evim olmadığı için eşim burada otur istediğin kadar ama çocukların masraflarını karşılamam dedi. Ben de kabul etmek zorunda kaldım. Çünkü eğer bulunduğum yerde kiraya çıkarsam, zaten nafakadan fazla kira vermem lazım. 20-30 bin liradan aşağıya kira vermem. Ama işte evde otur diyor, onun karşılığında benden bir kuruş bile isteme diyor.Hatta şöyle bir cümle kullandı, evde oturun ama bana bulaşmayın. Aynen bu cümleyi kullandı. İki çocuğun masraflarının hepsi benim üzerimde. Şu an arabam da yok. Sizce bu durum adil mi? İki çocukla onun evinde oturuyorum, tamam. Ama karşılığında çocuklara hiçbir nafaka, bir kuruş bile almıyorum. O da şöyle söylüyor, ben de diyor ilçeden gidip geliyorum, bir sürü benzin parası harcıyorum diyor. Ne diyorsunuz siz buna? Sizce bu çocuklar için nafaka istemeli miyim? Ha onu da şöyle söyledi, eğer dedi nafaka vereceksen çocuklar için o zaman evden çıkın dedi. Ne diyorsunuz buna? Onun oturduğu ev de yani ilçedeki ev, evin yarısı, kendisinin yarısı, kardeşinin evi, orada annesiyle beraber yaşıyor.
Beraber yatırımınıza yokmuydu. Arabada hakkın yokmuydu. Boşanırken kabul etmeseydınız keşke.

Kardesinin ustune aldigi evin borcunu sizinleyken odedigini ispat etme imkaniniz yok mu?
Simdilik onun evinde oturuyosunuz. Cocuklar az buyuyunce sizi cikarmayacaginin ya da tartistiginizda bak evsiz kalırsınız diye tehdit etmeyeceginin garantisi yok ki.

Ya burdaki kadinlari da anlamiyorum cogu demis ki bana makul geldi neresi makul bunun bu cocuklari kadin tek basina yapti ya. Cocuklari gönder bakalm bir hafta bi annesiyle bakabileceklermi sonra yalvar yakar senin istedigin her seyi verir merak etme bu cocuklari kadin tek basina yapmadi

Benimle evlenmeden 2 ay önce aldı evi
Evlenmeden önce koştur koştur ev alıyorlar ev kadının üzerine olmasın diye. Ama siz evlendikten sonra ödendi yazmışsınız . aile Birliği’nin içinde ödenmiş yani siz de Ödemiş oluyorsunuz öyle olunca. Üzüldüm.

bir kadın vardı herif aldatmış çocuklarına da bakmamış kadın da çocuklarım diye tutturmuş vermemiş. Sona herif diğer kadınla evlenmiş bir de hamile bırakmış. Kadın demiş ki bu hayatına devam ediyor ben neden etmeyeyim? Al çocukların sorumluluğunu arık ben bakmayacağım, göndermiş kadının yanına. Üç çocuk+ geçim zorluğu diğer kadın bunu sepetlemiş. Adam da sen başkaydın diye kadının peşinde dolanmaya başlamış. Kadın o arada kendi hayatına odaklanmış güzelleşmiş.
Yani arada ver babaları baksın da sırf ev temin etmekle olmaz başıma kalırlar bakamam diye korksun. Acı ama gerçek bu, çocuk bakmak kolay değil, iki tane bakmak hiç kolay değil.
Ha ben gözümden sakınırım evlat bu orası ayrı.
Cok dogru yazmissin herkes evladini gözünden sakinir elbette ama bu cocugu tek basina kadin yapmis gibi davranilmasi cok sacma toplumda genel olarak boyle bir algi var zaten sen anneysen oda baba

Yoo basbaya adam üstüne düşeni yapıyor diyen üyeler olmuş ve bir sürü de beğeni almış yorumları.

Üstelik bu böyle yorumların geldiği ilk konu değil. geçtiğimiz aylarda 18 yaşında bir üye konu açmıştı. Kız üniversite sınavına hazırlanıyordu. Anne babası boşanma aşamasında ve babası aldatıyordu, babaları masraflarını doğru düzgün karşılamıyormuş. Kız nafaka davası açayım mı dedi diye dünyanın lincini yedi.

Babası hayatı yaşamasın mıymış, kocaman kız olmuş gitsin çalışsınmış. Bir sürü saçma sapan yorum vardı. Burası bir sürü erkek yalakası üye dolu.
Ayy cok dogru gercekten errrrkek errrkek diye ölen kadin dolu .

sizin kafanız mı güzel?

kadın hiç bir hakkı olmayan evde kirasız oturuyor
gitse o kaynı, bu kadın aylardır kira vermiyor evimden çıksın diye tahliye davası + icra açsa mahkeme asıl ondan alır icrayla kirayı hem de geçmişe dönük aylarcasını alır, bir akıllı siz misiniz?

onun keyfine göre ilerlemiyor dediğiniz nafaka ise adamın maaşına göre 10 -15 bin çıkar, adam da tamam boşalt evi orayı kiraya vercem sana da 10-15 neyse mahkemenin dediği nafakayı vercem der bitti gitti.

adamın katlanacağı ne sonuç var burada pardon?
baba olamayacak adamları baba yaptıktan sonra ,geçmiş olsun. mahkeme onu zorla baba yapmıyor.
Kafanız mı güzel? gibi laflar konuya bir şey katmıyor. Mesele kişisel sataşma değil, çocukların hakkı ve hukuki gerçekler.Burada hala yanlış bilinen şeyler konuşuluyor. Çocuk nafakası babanın keyfine bağlı bir konu değil, pazarlık hiç değil. Evde kirasız oturuyor denilerek çocukların hakkı sıfırlanamaz.
Üstelik ev tek kişiye ait değilse, geçmişe dönük aylarca kira icrayla alınır gibi anlatıldığı kadar basit bir durum da yok bunlar ayrı dava ve şartlara bağlı. Nafakayı evde kalma şartına bağlamak geçerli değil. Nafaka istersen çık demek hukuki bir çözüm değil, açıkca psikolojik baski resmen tehdit.

Anne çalışıyor olabilir ama çocukların okul, yemek, giyim, ulaşım gibi giderleri devam ediyor. Anne zaten ödüyor diye babanın sorumluluğu bitmez.Baba olmak zorla değil lafı da hukuki bir argüman değil,baba olunduğu anda sorumluluk başlar!.

kira parası nafaka parasından çok daha fazla haklısınız yanı ama büyük masraflarda ki 2 çoçuk diyorsunuz yardım etmeli çeyizden getirmediniz sonuçta çocukları

Nafaka isterseniz adam evimden çık diyecek eve kendi gececek siz kiraya geçeceksiniz 10 15 bin TL nafaka baglansa adamın maddi durumunu bilmiyorum farazi bir rakam yazdım o yüzden
Siz zarar edeceksiniz
Bazı erkek müsveddeleri ne nafaka veriyor nede evde oturtuyor çocuklarını bile görmüyor
Ülkemizde şöyle bir şey var kadın ne olursa olsun çocuklarını yanında tutmalı çocuklarına bakmalı
Erkek ise Kendi yeni hayatina geçiş yaparken vicdanına kalmış şekilde çocuklara maddi ve manevi destek olsa yeter
Neden çocuk sadece annenin gibi davranılıyor anlamıyorum
Bazı eski eş aileleri çocuklar sende kalsın diyor kadına ama nafaka bile vermiyor kadın artık yorulunca biraz da siz ilgilenin babası da ilgilensin deyince oğlumun düzeni bozulur diyorlar
Siz eski eşinizi neler yapacağını yada yapmayacağını az çok tahmin edersiniz
Buna göre karar verin ne yapıp yapmayacağınıza

Evı sızden önce almıssa kendı üzerine bıle yapsa sız hak iddia edebılır miydiniz?
Adam bekar parası ile alsaydı istediği kısı üzerine yapabilir evlenmeden önce.
Ama evlilik içinde o parayı ortak paradan tahsıl edemez.
Keşke baştan bunu kabul etmeseydiniz.

Gidip iyi bir avukatla gorusseniz neler yapılabilir gibi borçlar evlilik birliği içinde ödendi ise vs bunlar belki size yardımvi olan etkenler olur
Avukat sizi daha doğru yönlendirecektir bence

Back
X