Dava acilinca hakim zaten rapor istiyor ve sosyal hizmetlerden arayip gorevli cocukla beraber konusup adliyede rapor hazirliyor.Pedagog eşliğinde ifadeleri alinmazmi cocuklarin şiddete uğradıklarını beyan edin anlatsınlar dava açın tabiki avukatsiz olmaz bence
Diğer tüm anlattıklarınız çok berbat şeyler de soybağı reddi davası açtığınızda babanın çocuklara karşı bütün sorumlulukları da ortadan kalkar. Bir de bunu yetişkin olmayan cocuk adina anne acabiliyor mu emin değilim. Dava lehinize sonuçlandı diyelim, çocuklar evlilik dışı ilişkiden doğmuş olarak kayıtlara geçecek . Bence çocuklarınıza bunu yapmayın.Kızlar selam, çocuklarımın babasıyla boşandık. Geçtiğimiz yaz protokol gereği babalarındalardı ama babaları benimle görüştürmedi bu süre zarfında. Çocuklara sürekli beni kötüleyip, bana hak ettiğimi(!) vermeleri ve ondan boşandığıma pişman etmeleri, bana sürtük deyip neler yapmaları gerektiğini söylemiş..tuvalette, yemek yerken bile her saniye..şiddet de uygulamış bana hakaret ettirmek için, çocuğun diş tedavisi vardı, bilerek yaptırmamış, canın acısın da gör diye..ilk etapta çocuklar için uzaklaştırma kararı almak istiyorum, soybağı davası da düşünüyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim, avukatsız ilerleyebilir miyim? Böylesi can acıtıcı süreçler yaşayan varsa fikir verebilir mi lütfen?
Baro avukat atıyor. Arayarak bilgi alabilirsiniz.Arkadaşlar avukat için bütçem yok maalesef..kadın derneklerinden yardım alabilirim belki, önerebileceğiniz bir dernek var mıdır bu tür konularda yardımcı olabilecek
Avukatsız yapamazsınız çünkü karşı taraf hakkında bir iddianız var. O süreçleri sizin tek başınıza yönetmeniz mümkün değil.Kendim şahsi olarak gidip aile mahkemesine dilekçe versem dikkate alınmaz mı acaba? Ya da karakola mı bildirmek gerekir durumu bilemiyorum..çocuklar da “anne lütfen bizi bi daha onun yanına gönderme” diyorlar ama gerçekten tehlikeli biri, çok dikkatli olmam lazım
Çocuklar anlattı..zaten bilebileceğimi düşünüyorlarmış yaşadıklarını:/ “anne sen bilmiyor muydun” dedilerSiz nasıl öğrendiniz? Bu konu nasıl açıldı?
Ne adi şerefsiz bir insanmış ya.
Böyle bu denli önemli bir konuda nasıl avukatsız halledebileceğinizi düşünüyorsunu, hayret bir şeyKızlar selam, çocuklarımın babasıyla boşandık. Geçtiğimiz yaz protokol gereği babalarındalardı ama babaları benimle görüştürmedi bu süre zarfında. Çocuklara sürekli beni kötüleyip, bana hak ettiğimi(!) vermeleri ve ondan boşandığıma pişman etmeleri, bana sürtük deyip neler yapmaları gerektiğini söylemiş..tuvalette, yemek yerken bile her saniye..şiddet de uygulamış bana hakaret ettirmek için, çocuğun diş tedavisi vardı, bilerek yaptırmamış, canın acısın da gör diye..ilk etapta çocuklar için uzaklaştırma kararı almak istiyorum, soybağı davası da düşünüyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim, avukatsız ilerleyebilir miyim? Böylesi can acıtıcı süreçler yaşayan varsa fikir verebilir mi lütfen?
Evet o bayani bende takip ediyorum her gördüğümde içim yanıyor Allah'ım sabir versin anneyeOhaaaa ne gerekiyorsa yapın, o şerefsiz adam iki çocuğunu öldürmüştü. Kadın çok uğraşmıştı çocuklarımı ona göstermeyin diye ama adalet sistemi malum. Siz çocuklara tembih edin eğer bir daha şiddet uygularsa gizlice telefonu alıp 155 arasınlar kanıtlanırsa her şey daha kolay olur bence.
Konu sahibi adama kinlendiniz. Onun yontemi ile onun canını acitma derdindesiniz. Soybağı reddi uzun vadede çocuklarınızı size düşman eder. onunla çekişirken bari çocuklara hissettirmeyinDiğer tüm anlattıklarınız çok berbat şeyler de soybağı reddi davası açtığınızda babanın çocuklara karşı bütün sorumlulukları da ortadan kalkar. Bir de bunu yetişkin olmayan cocuk adina anne acabiliyor mu emin değilim. Dava lehinize sonuçlandı diyelim, çocuklar evlilik dışı ilişkiden doğmuş olarak kayıtlara geçecek . Bence çocuklarınıza bunu yapmayın.
Çok teşekkür ederimAvukatsız ilerlemek bile bile ben davamı kaybedeyim demek neredeyse. Soybağı reddi falan yazmışsın bu olabilir mi olamaz mı bunu bile bilmiyorsun. Bulunduğun ilin barosuna başvur, adli yardım talep et. Baro binasına bizzat git anlat derdini, böyle bir durum yaşıyorum ama maddi gücüm yok diye. Bu olmazsa Aile Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanlığı’na e devlet üzerinden başvurabiliyorsun sanırım, hiç denemedim ama böyle bir duyum almıştım. Burada sadece uzaklaştırma değil, suç duyurusu da gerekli, ciddi bir durum var, böyle bir baba çocuklara her şeyi yapabilir. Acil önlem alınması gereken bir durum ve tek başına yapamazsın bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?