Boşanma hakkında-Çocukların babada kalması?

ben hiç bir sorumluluktan kaçmıyorum. yanlış değerlendiriyorsunuz. bu çocukların yemesi içmesi okulu oyunu dersi aklınıza gelebilecek herşeyiyle tek başıma ilgileniyorum ben. boşanabildiğim takdirde de bu değişmeyecek. amacım çocuklarımdan vazgeçmek değil bunu keşke anlayabilseniz.
Hani iyi bir babaydı? Neden her şeyiyle siz ilgileniyorsunuz o zaman?bunları siz yapıyorsanız Nasıl iyi Bir baba olduğunu anladınız?

Cok zor evlilikler var, o evin içerisinde neler yaşadiğinızı en iyi siz bilebilirsiniz, eminim ki cok yıpratıcıdır lakin söz konusu çocuklar olunca hele ki 4 ve 8 yaş gibi henüz cok savunmasız ve anne sevgisine muhtaç durumda olanca işler değişiyor benim için. Tabi bu benim düşüncem, onları hayata karşı, böyle bir hayatın içerisinde daha yolun taptaze başındalarken bırakabilmek korkutucu ve acımasızca geliyor. Elbet her vakit görürsünüz, görmek istersiniz fakat aynı evin içerisinde olduğu gibi olur mu biç? Düşünsenize size sarilmak istediklerinde belki de o an yanında olamayacaksınız, bu durumda çalısan anneler de zaten olamıyor diyebilirsiniz ama bence aynı değil... Çok zor bir durum, sanırım ben gözümü gönlümü çocuklarıma odaklar, mutluluğu, huzuru, başarıyı onlarda arardım. Söylediklerim sizi yargılamak için değil, sadece konuyu okuyunca kalbim acıdı, çocuklar daha çok küçük... Allahım gönlünüze huzur, hayatınıza ışık saçsın.

ailem istanbulda yaşıyor. ben antalya da. bencillik yapmak istemiyorum. onunla aramızdaki problem yüzünden neden çocukları babalarından 1000 km uzağa götürüp yılda 1 2 kez görüşmelerine sebep vereyim diyerek bakıyorum ben olaya. o bu kadar sağduyulu davranamadığı için zaten bu durumdayız. ben başka bi şehre gidip çocuklarımın düzenlerini tamamen altüst etmemekten yanayım.

İyi savaşmadan çekişmeden verin çocukları öyleyse
Kim ne dese bahane buluyorsunuz. Elinizde darp raporu varsa zaten karşınızda dağ olsa duramaz o mahkemede

Bir tanidigim vardi.
Cok mucadele etti cocuklarinin velayeti icin ama adam cirkinlestikce cirkinlesti maalesef en son cocuklarinin velayaletini birakmak zordunda kaldi ama gercekten cok mucadele etti.
Ve o igrenc adam kadini bulundugumuz sehirde turlu cirkinlikelr yaparak barindirmadi.
Cocuklari annelerine karsi doldurdu aslinda velayeti de cocuklarinin beyanlarina gore babaya verildi cunku cocuklar oyle istedi.
Yani artik ya ben katil olucam ya da ben onu oldurucem durumuna geldiler ve kadin bu sehri terketmek zorunda kaldi kendine bir hayat kurdu.
Ilerde cocuklarim beni bulur anlar belki diyerek gitti.
Maalesef mecbur kaldi cocuklarimin babasinin katili olmal istemiyorum dedi.
Ben gitmesine hak verdim adam cok kotu biriydi.
Yani kadini kimse koruyamadi..

Öncelikle Rabbim yardımcınız olsun. Eşiniz boşandığınız zaman nafaka ile çocukların giderlerini karşılayabilirsimiz. Eşimiz bahsettiğiniz gibi iyi bir babaysa nafaka verir zaten ama annelik yapamaz. Anlaşmalı olarak boşanıp, çocuklarla dönüşümlü olarak ilgilenebilirsiniz. Ama öylece de vermeniz tuhaf olur. Adam hem çalışıp hem nasıl bakıcak çocuklara. Okuluydu yemeğiydi. Siz biraz sorumluluktan ve değişicek olan düzenden korkuyosunuz bence.
+1

Bu demogoji değil,insanların geçirdiği elinde olmayan bir takım dönemleri var,kendini çaresiz hissedip asamadiklari yanında kimseyi istemediği dönemler,bunlar çok ağır duygu birikimleri olduğu için çoğu zamn doğru karar veremezler,zamana ihtiyaçları vardır,desteğe anlayışa...sonra doğru kararları alirla

Konu sahibini tenzih ederim,
Daha bugun bir video izledim, bir anne iki cocugunu kopruden dicle nehirine, çöp atar gibi atarak öldürdü, simdi o çocuklar da annelerinden uzak buyuse daha iyi olmaz miydi? Her zaman anne yanı en iyisi degildir, bunu anlamak bu kadar zor olmamali yahu.
Tekrar söylüyorum konu sahibini tamamen tenzih ederim, eminim burda evladimi koklamadan uyuyamam, uyuyabilene iyi anne demem edebiyati yapanlarin cogundan cok daha guzel bir annedir.
Ama ille anne yanı en iyisidir derken elinizde saglam doneler olmali, dünyada annesinin yanindansa babasinin yaninda buyumesi cok daha iyi olacak milyonlarca cocuk vardir. Açın arada haber okuyun, gorursunuz.
Ya bakın tutarlı ve tutarsız konuştuğunuz yerler var. Biz konu sahibinin tahmini aklı başında bir insan olmasından hareketle söylüyoruz bunu. Elbette cani bir anneden bahsetmiyoruz. Ne anneler var insanlıkla ilgisi yok. Öyle de olsa çocuklar o annelerde olsun, anne annedir diyen bir zihniyet olabilir mi? Ayrıca bir annenin çocuğuna düşkün olmasının nesi kötü, çocuğunu koklayan anne ki burda aslında duyulan sevgi resmediliyor, bu sizi neden rahatsız ediyor. Asıl siz bırakın insanlar çocuklarını istedikleri sevsin. Zorunluluk ve çaresizlik nedeniyle çocuğundan ayrı kalan annelere saygımız bizim de sonsuz . Biz de insanız taş mıyız!!

ailem istanbulda yaşıyor. ben antalya da. bencillik yapmak istemiyorum. onunla aramızdaki problem yüzünden neden çocukları babalarından 1000 km uzağa götürüp yılda 1 2 kez görüşmelerine sebep vereyim diyerek bakıyorum ben olaya. o bu kadar sağduyulu davranamadığı için zaten bu durumdayız. ben başka bi şehre gidip çocuklarımın düzenlerini tamamen altüst etmemekten yanayım.
Bence çocuklarınız büyüyene kadar Antalya’da yaşamaya devam etmelisiniz. Sabredin boşandıktan sonra devam edin aynı şehirde diycem ama Antalya gibi muhteşem bir şehir için sabretmek kavramını kullanasım gelmiyor:)

Ayaklarınızın üzerinde duran birisiymişsiniz çocuklarınızı eşinize bırakmayın. Ben olsam çocuklarımdan ayrı kalamazdım. Bir de o yaştaki çocukların daha çok anne şefkatine ihtiyacı var.

aslında dediğiniz gibi değil. Düzgün bir işim ve gelirim var elbette. Şuan çocuklarıma babaanneleri bakıyor ben işteyken. Ama şöyle izah edeyim eşim çocukları elimden almak için ne gerekiyorsa yapacak yapıya sahip bir adam.Anlaşmalı boşanmayı ancak çocukları ona bırakırsam kabul edecektir. Ki daha önceki girişimimde de açıkça bunu belirtmişti. Dediğiniz gibi sorumluluk vs değil olay.Kendi hayatıma birşey olmadan eşimle boşanabilmek. Evet korkuyorum ama çocuklarıma bakamamaktan değil başıma geleceklerden.

Iki gündür bu konuya yazmamak için direniyorum ama dayanamadım.
Ölmek mi daha zor yoksa çocuklarından ayrı kalmak mi benin için tartışılır bir konudur.
Kendi adıma velayet aşamasında kendi hayatımı ortaya koyardım
Adam katıl ruhlu diyorsunuz.
Buna rağmen çocuklarınızı o adama bırakıyorsanız sizden nefret etmeleri yerinde olur.

Allah O iki yavrunun yardımcısı olsun.

Merhaba değerli arkadaşlar. 10 yıllık evliyim. 8 ve 4 yaşında iki çocuk annesiyim. Eşimle uzun zamandır süre gelen sorunlarımız sıkıntılarımız var. Maddi sorumsuzluk, fiziksel ve psikolojik şiddet, aldatılma. uzun süre hepsine katlandım ama tahammül edemeyeceğim bir evreye geldim 2018 yılı nisan ayında. ve boşanmak için evden ayrıldım. Ama bu süreçte hamile olduğumu öğrenerek ve eşimden sözler alarak evime geri döndüm. Daha sonrasında bebeğimide kaybettim. Eşim verdiği sözlerin hepsini tuttu diyebilirim değişti düzeldi fakat ben düzelemiyorum. Yılların birikmişliği yorgunluğu beni bitirdi. O zamanda o kararı verebilmek benim için çok zordu ve düzelemeyeceğine emin olduğum için ayrılık kararı almıştım. Evet birşeyleri düzeltmeye uğraştık ama benim içimde bu evliliğe inancım kalmadı ve tek isteğim onsuz bir hayat. En büyük sıkıntım boşandığımız takdir başarabilirsem çocuklarımın benimle yaşamasına müsade etmeyecek. aynı şehirde olmamızada hiç birşekilde izin vermeyecek. Kötü bir koca olabilir ama iyi bir baba çocuklara çok iyi bakacağından hiç şüphem yok. Ben maddi olarakta aynı koşulları sağlayamam çocuklara. Sizlere bir sorum var. Çocuklarını babalarına bırakacak boşanmış annelerimiz varmı? Nasıl oluyor? En büyük korkum onların benden nefret etmeleri. Bundan çok korkuyorum ama çocukların için bile aynı evde onunla yaşamaya tahammülüm kalmadı. Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
6 yaşında annem ve babam ayrıldı. Daha sonra babam tekrar evlendi. Ki bir çok erkek bunu yapıyor. Buz babam ile kaldık. Annem durumu olmadığı için bizi alamadı. Üvey anne ile bayaâ atraksiyonlu bir hayat geçirdik. Söyle söyleyeyim evlenince bile huzir vermedi. Eşim ile şehir değiştirdik. Çok şükür ne kadar uzak o kadar iyi. Ama öz annem sonra tekrar evlendi iki çocuğu daha oldu. İkinci evlilikte de sorunlar yaşadı. Ama o çocukları temizlik yaptı çalıştı çabaladı hiç bırakmadı. 34 yaşındayım hâlâ düşündükce o kadar çok kızıyorum ki keşke bizide bırakmamak için çabalasada bizde kardeşimle başka başka memleketlere savrulmamis olsaydık 😢

Merhaba değerli arkadaşlar. 10 yıllık evliyim. 8 ve 4 yaşında iki çocuk annesiyim. Eşimle uzun zamandır süre gelen sorunlarımız sıkıntılarımız var. Maddi sorumsuzluk, fiziksel ve psikolojik şiddet, aldatılma. uzun süre hepsine katlandım ama tahammül edemeyeceğim bir evreye geldim 2018 yılı nisan ayında. ve boşanmak için evden ayrıldım. Ama bu süreçte hamile olduğumu öğrenerek ve eşimden sözler alarak evime geri döndüm. Daha sonrasında bebeğimide kaybettim. Eşim verdiği sözlerin hepsini tuttu diyebilirim değişti düzeldi fakat ben düzelemiyorum. Yılların birikmişliği yorgunluğu beni bitirdi. O zamanda o kararı verebilmek benim için çok zordu ve düzelemeyeceğine emin olduğum için ayrılık kararı almıştım. Evet birşeyleri düzeltmeye uğraştık ama benim içimde bu evliliğe inancım kalmadı ve tek isteğim onsuz bir hayat. En büyük sıkıntım boşandığımız takdir başarabilirsem çocuklarımın benimle yaşamasına müsade etmeyecek. aynı şehirde olmamızada hiç birşekilde izin vermeyecek. Kötü bir koca olabilir ama iyi bir baba çocuklara çok iyi bakacağından hiç şüphem yok. Ben maddi olarakta aynı koşulları sağlayamam çocuklara. Sizlere bir sorum var. Çocuklarını babalarına bırakacak boşanmış annelerimiz varmı? Nasıl oluyor? En büyük korkum onların benden nefret etmeleri. Bundan çok korkuyorum ama çocukların için bile aynı evde onunla yaşamaya tahammülüm kalmadı. Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.

Ben eskiden annede kalmasından yanaydım ama sonra şunu düşünmeye başladım.
Kadın eğer çalışıyorsa çocuk okula gidiyorsa bütün hafta çocukla sınırlı ilgilenebilir daha çok ders ödev temel bakım yapabilir. Ama baba haftasonu alıp iki gezdirip eğlendiriyor ve anne haftasonu yalnızlığa itiliyor. Ayrıca baba başka sorumluluk taşımıyor. Sadece işin eğlenceli tatil günlerinde var. Bayramlarda alıyor yaz tatilinde alıyor. Ee kadın hep çocuk bakımı kısmında tek başına. Ama baba da daha az görüşüldüğü ve o görüşmeler hep tatil havasında geçtiği için daha kıymetli.
Bence baba haftaiçi bakıp anne haftasonları ve tatillerde alsa neden olmasın

Back
X