Çocuklar Kime Emanet ?!

_Winner_ _Winner_
Ben geçen öyle acı tecrübe yaşadım ki,
4 yaşında kreşte dövülen çocuğun annesine
Darp raporu dediğim için suçlu oldum.
Çocuk kamu yazdım burda suçlu oldum.
Leyla için konu açtım, kapatıldı
Konuda yazdığım olay örgüsü pop konuda gerçekleşti.
Ben kimsenin çocuğuna acımıyorum, ben doğurmadım,
Çocuk gelip yardım talep edene kadar, uzaktan gördüğümü en fazla bakanlığa yazarım.
Ama yok, aileye yardım, bilgilendirme
Hayatta işim olmaz.
Bu kadar hassas olma sen de.
Başında anne babası var. Belki para bile alıyorlardır, av yönle yönlendirmesiyle medyaya böyle konuştular.
Ne kimseye kefil olurum, ne elimi taşın altına sokarım aileye rağmen.
Yok öyle pembe değil dünya

Ailenin mallığına pes yani. Kaç yıl yanında çalışırsan çalış, nasıl güvendiniz de çocuğunuzu teslim ettiniz? Tek başına gönderip durdunuz? Küçücük çocukta telefon var ve kilitli, kimlerle neler konuşuyor takip edilmemiş. Hadi bunu geçtim, çocuk birdenbire değişmiş, içine kapanmış, hırçınlaşmış, kimse ilgilenmemiş. Üstüne öğretmen bile uyarmış neler oluyor diye... Daha nasıl bir işaret almanız gerekiyordu? Allah'tan sonunda telefon gözünüze sokulmuş da fark etmişsiniz yoksa o yavruya bu eziyet kim bilir kaç yıl daha sürerdi...

Özgür ve kendine güvenli çocuk yetiştirmeliyiz evet, bunun yanında çocuklarımıza doğruyu yanlışı, mahremiyeti, yabancı kavramını, aileden sır saklanmayacağını, dışarıdaki tehlikeleri, özel bölgelere kimsenin dokunmaması gerektiğini, başına ne gelirse gelsin anne babayla konuşabileceğini, onu her koşulda sevip, koruyacağımızı da öğretmeliyiz. Çok sevgi gösterilen, ihmal edilmeyen bir çocuk, ailen de seni sevmiyor zaten diyen bir sapığa inanır mı ya? Mümkün mü bu?

Ve bir de çocuklarımızla arkadaş gibi olmanın b.kunu çıkarmamak lazım bence. Çocuk anne babanın kendisinden daha güçlü, iş bitirici, yol gösterici, becerikli olduğunu bilmeli ki, onlara güvensin, sığınmak istediğinde onların varlığı yeterli gelsin.

Sessiz cocuklarla daha fazla ilgilenilmeli .. ogretmenlere cok is dusuyor,
Aile ici iletisim cok onemli.. cok uzuldum bu cocugun ruhu nasil tamir edilecek.. :(((
pislige omur boyu hapis vermelilerdi
:KK34:

yaratıcının bize emanet ettigi varlıkları nasıl olurda bukadar kolay birilerine güvenip elimizle teslim ederiz hala aklım almıyor.
aynı binayı aynı sokagı paylaştıgımız insanlara güvenip kapımızı kapatmadan oturmazken dünyanın en önemli canlısını sesini duyamayacagımız uzaklıga gönderiyoruz.
biz akıllanmayız.

Bunc haber okurken ben sahsen cocuklarimi babalarina bile emanet edemiyorum
Oglum 3 yasinda nerdeyse gecenlerde benim amcam dolastirmaya cikardi camda bekledim icim skldi basim dondu kendimden gectim bisey olacak bisey yapacak diye
Geldi heryerini kontrol ettim bezi ellenmis mi bi yerindee kan ya da herhangi bir iz var mi diye
Hic istemiyorum kimseye vermek birakmak
Insanlar nasil bin kat yabanciya guvenip yalniz basina gonderiyor cocuklarini artik eski zaman yok, artik eski insanlar yok
Disari bile cikarmak istemiyorum her an tetikteyim
Hic kimseyle baska odada kalmasina bile musade etmiyorum acikca soyluyorum kimseye guvenmiyorum ben onlari gozumden sakinip bakiyorum 3 senedir esimle birine birakip cikmadim biz nereye onlar oraya zaman bunu gerektiriyor
Sokagimda cocuklar oynuyor arada bir cikip bakiyorum anneleri benim kadar bakmiyordur eminim
Allah askina nolur cocuklarinizi birakmayin hic kimseye kimseye guvenmeyin lutfen artik bende bu haberleri okuyacak mecal kalmadi nolur

Çok acil pedagogların bizleri bilgilendirmesi gerek!
Toplum olarak cahillikten geberiyoruz!
Çocuklarda istismar belirtileri nelerdir, onun iç dünyasına girme kapıları nasıl açılabilir, güvenli bağı ne şekilde oluşturabiliriz, vücut kontrolünü nasıl sağlayabiliriz ve daha onlarca soru!
Pedagog ve psikologlar, koyun elinizi taşın altına, daha ne bekliyorsunuz?
Çıkın tv lere, gündüz kuşaklarına bol bol anlatın.
O kuşakları izlemeyen kadınlar zaten çocuklarının gelişimini yakınen takip edip, uzmanlarla iş birliği içerisinde olanlar.
Ama ülkenin yüzde 80 i bu kısımda değil, cahiliz ya var mı ötesi!

Aýşe Arman bu çocugun annesiyle röpörtaj yapmıştı haftasonu okudum. Bir de annesi o adamın evinde calışmış karısini falan taniyor yani. Bildiğim insanlar cocuk da gitsin sporla uğraşsın demiştir kimin aklına gelir böyle bir sey? Bu zamanda tanıdığın insana bile güven yok maalesef

off çok üzücü yaa
artık böyle şeyler olsun istemiyoruz
şunlara bir çözüm bulsunlar
çok büyük cezalar versinler !!

Off hayır okumak istemiyorum. İğrenç detayları merak etmiyorum. Okumayacağım..
İnsanlara, akrabaya, eşe dosta güven kısmını çoktan geçtim zaten artık.
Çocuğumu gözümün önünden ayırdığım tek zaman işe geldiğim ve babannesiyle bıraktığım zamanlar..
Ama bu çocuk okula gidecek, okul gezileri aktiviteleri olacak. Düşündükçe kalbim sıkışıyor..

Allah o yavrunun ve ailesinin yardımcısı olsun. Helak olsun bunları yapanlar.
Sürüne sürüne gebersinler..

Okudum okumak istemedim ama okudum malesef boyle acilardan bizler tecrube kazaniyoruz keske su mahremiyet konularini cocuklara duzgun ogretebilsek belki basta cocuk ailesine anlatsaydi yasanmazdi galiba bu konuda ilk gorev bakanligin gorevlendirme yaparak okul okul gezerek gerekirse ev ev gezerek cocuklarin mahremiyeti konusunda aileleri bilgilendirmek sonrada cocuklari..

haberi biliyorum ama detaylarını okumamıştım. çok etkileniyorum çünkü. şimdi konuyu görünce bir kez daha baktım. geçenlerde izlediğim bir filmde birebir benzeri vardı. ordaki hikayede at antronürü vardı ve işin içinde bir de kadın vardı. filmin adı the tale - oykü. ben kendime bazı dersler çıkardım ordan. denk gelenler izlesin.

Back
X