cocuklara bagirmak.. hakaret

Kadınların şiddeti küfüru normal saymasının tek nedeni işte tamda bu

"Bu yaptığın yasalara göre suç. Onlar birer insan ve her insanın hakları yasalar tarafından korunuyor. İnsanlara hakaret ederek psikolojik şiddet uygulamak kanunlara aykırı. Çocuğun olsun veya olmasın durum böyle. Yasalara göre açık olarak suç işliyorsun" derdim. Gerekirse ilgili kanun maddesinin numarasını ve yazılı metnini verirdim. Sonra bunu hazmetmesi için zaman verirdim. Duruma göre birçok insan da senin gibi bunun suç olduğunu bilmiyor ama biz bilinçli insanlarız vs. bir şeyler deyip ortamı biraz yumuşatırdım. Aile terapistine götürürdüm.

Aile terapistinden sonra muhtemelen bir daha yapmazdı. Ama bir daha yaparsa yine aynı şeyleri söylerdim. Ayrıca bunlara ek olarak hiç kızmadan, sinirlenmeden "Bir daha yapacak olursan hakkında şikayette bulunacağım canım. Seni seviyorum ama işlediğin suçun sonuçlarına katlanmak yetişkin olmanın gerekliliklerinden biri." derdim.

Yine yaparsa avukattan bir yazı almasını sağlardım. İhtar gibi bir yazı. Ama evde süper iyi davranırdım. Sinirlenirse de "ne yapayım canım, vatandaşlık görevim. Ortada bir suç var, yapabileceğim bir şey yok. Sıkma canını zaten yapmazsın ve bir sıkıntı olmaz" derdim.

Hala devam ederse de sonuna kadar giderdim. Kimsenin çocukların psikolojisini bozmaya hakkı yok. O çocuklar ileride "Anne neden engel olmadın?" dese haklılar. Çocukları fiziksel ve psikolojik şiddetten korumak hem annenin hem babanın görevi.

Bunları arkadaşınız yapsa nasıl bir etki yaratır, nasıl bir tepkiyle karşılaşır bilmiyorum. O yüzden böyle yapsın diyemiyorum. Ama en azından bunun bir suç olduğunu ve çocuklar için geriye dönüşü zor bir biçimde zararlı olduğunu anlatabilir veya bir uzmanın bunu eşine söylemesini sağlayabilir. Umarım durum en yakın zamanda düzelir.

Son düzenleme:
Madem saha serbest ben olsam:

Bir daha çocuklarıma küfür ettiğini duyarsam dilini keserim hayvanoğluhayvan. Benim çocuklarıma terbiye vermek sana kalmadı, sen ağzını açmicaksın.

derdim.

kendiside öyle büyümüş demekki insan yavrusuna nasıl böyle sıfatları yakıştırabilirki

o kufurler o cocuklarin hayatini o kadar cok etkileyecek ki anlatamam yaslari 30a yaklastikca o yasatiklari travma aklima gelecek

benim esimdede babamin cogu uylari var

kız kardeşim anasınıfı öğretmeni ve bunu okuyunca gözleri fal taşı gibi açıldı.
değil küfür hakaret, seslerini bile yükseltmiyorlarmış. bağırmak, vurmak asla yok. bi hataları olunca ''bu yaptığın şey çok yanlış, şu şu sebepten dolayı yanlış, doğrusu bu'' diyorlarmış. yapılması gereken buymuş.

örneğin, çanakkale savaşını anlatırken, ''savaş'' değil ''zafer'' kelimesi kullanmışlar hep. ''çanakkale savaşı'' değil, ''çanakkale zaferi'' demişler, çünkü çocukların bilinç altına ''savaş'' gibi nefret dolu bi kelimeyi sokmak istememişler.

ve onları çocuk gibi değil de büyük insan gibi karşınıza alıp ciddiyetle önemseyerek konuşmanız gerekiyormuş. işte toplumdaki bozukluklar hep bu yüzden ya çocukların daha küçükken psikolojisini bozuyorlar!

bu kadar titiz olunması gerekirken şu adamın yaptığına bak.
işte herkes ana baba olmasın yaa.. babalık o çocuğu yapmakla bitmiyor ki. kişiliği bozuk olan adam baba olmasın ya. sonra o çocuklar zihnen sağlıksız birer birey olup çıkıyorlar!

ben eşime kızımın yanında yuksek sesle konussa uyarıyorum bırak hakareti...
heee bu yetiştiğim aileden kaynaklanmıyor bizde kucukken kavga etsek annem babam sıralardı snra eşimle tartısırken hakaret ederken buldum kendimi(eşim saf bile demeyen biridir)ahanda bu davranısın bana yansıması buydu ..
Kısacası eşleri böle bişi yapmasa bile daha da kotusu kendi karakterlerine işlemesi bu davranışın..
birebir evladına hakaret etmese de suan bir cok ailede bu sözlü hakaret olayı var maalesf cocugu yanındayken ya arkadasına eder ya trafikte eder ya haberleri izlerken eder de eder insanlar....

cok uzucu bi durum cocuklar buyudugunde babarinin dediklerini ruhlarinda hissedecek.

ama.babalaribilmiyor.

adem gunes var onum ses olarak cocuklar hakkinda konusmalari var . muhakak.arkadasiniz dinlesin o dinlerken illa ki esi de dinlemis olacak baska carw yok
arasin bulsun netten indirsin . yoksa halkimiz cok cahil kitaplari var ama okumaz eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…