cocuklara bagirmak.. hakaret

GKBN1987

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
246
60
28
Bir arkadasimin istegi uzerine yaziyorum. Iki kizi var 5 ve 8 yasinda haliyle yaramizliklar yapiyorlar kavga falan olabiliyor. Arkadasimin kocasi böyle durumlarda kizlarina hemen bagiriyormus. Hayvan, pisliksin sen, salak, mal misin yada lan diye hitap etmesi bagirmasi cok sinirine gidiyor. Kocasi arada boyle demek lzm yoksa anlamazlar diyor, arkadasimda aksine daha duzgun bir sekilde ikaz edebilirsin diyor. Hayir diyor oda israrla. Var mi cevrenizde boyle olan babalar? Ne yapmak lzm? Arkadasim bu durumdan iyice bunaldi, kizlarina cok duskun. Babalari boyle yapiyorsa yarin elin adami ne yapmaz diyor. Kiz cocugun ilk karsisindaki erkek model babadir cunku, oda boyle yaparsa bilemicem artik.

Ooo anlamıyorsa işi zor arkadaşınızın. Oluruna bırakcak ben başka çare göremiyorum. Yani uyardıkça karısına saldırmasın hakaret bakımından..

Bir arkadasimin istegi uzerine yaziyorum. Iki kizi var 5 ve 8 yasinda haliyle yaramizliklar yapiyorlar kavga falan olabiliyor. Arkadasimin kocasi böyle durumlarda kizlarina hemen bagiriyormus. Hayvan, pisliksin sen, salak, mal misin yada lan diye hitap etmesi bagirmasi cok sinirine gidiyor. Kocasi arada boyle demek lzm yoksa anlamazlar diyor, arkadasimda aksine daha duzgun bir sekilde ikaz edebilirsin diyor. Hayir diyor oda israrla. Var mi cevrenizde boyle olan babalar? Ne yapmak lzm? Arkadasim bu durumdan iyice bunaldi, kizlarina cok duskun. Babalari boyle yapiyorsa yarin elin adami ne yapmaz diyor. Kiz cocugun ilk karsisindaki erkek model babadir cunku, oda boyle yaparsa bilemicem artik.
Eşini ikna etsin aile terapistine gitsinler.

Babasndan bole hanzoluk gorms demekki!!! Sonrada bole olur iste kizlarina karsi hemde kiz ya erkek olsa da normal degl ama kix daha narin ve sunu unu masn o baba bozuntusu eger bu kizlara bole yapmaya devam ederse onlar sevgiye ac kalirlar ve bu boşluğu Allah korusun baska adamlarla doldurmaya çalışırlar bazen bu adamlar yanlis insanlar da olabilio... Allahm uzak tutsn

ben karşıyım çocuklara hakarete..
çocuk bu adı üstünde. nasıl bir davranış bekliyor ki??
hareketli olacak, durdan anlamayacak, enerjisini hiçbir zaman atamayacak, doğru düzgün yemek yemeyecek, ta ki yatağa girene kadar yorulduğunu fark etmeyecek..

bunların olması için o kadar çok dua eden anne babalar var..
bunlar da bir nimet. o yüzden şükredip ufak ufak uyarılar yapabilir. benim 2,5 yaşında bir oğlum var. aynen böyle durumsuz sıpa.. ona en fazla dediğim hayır anneciğim, olmaz anneciğim, yapma oğlum.. dinliyor mu belki :D
babası da öyle.. en azından sesini yükseltmemek için tutuyor kendini.

çocukların özgüvenlerini kırmayalım, ileride erkeklere bakış açıları, babası yüzünden farklı olabilir.

O çocuklar sinik, özgüvensiz ve kendilerini değersiz hissedecekler..
Herkes onları sindirebilecek çünkü güçlü olmayacaklar..
Aşağılık kompleksi olacak..
Velhasıl hiçbir zaman sağlıklı çocuk ve sağlıklı ebeveyn olamayacaklar..
Adama bunun çok yanlış olduğunu birinin anlatması lazım..
Ben çocuklarımı böyle bir ortamda büyütmeye razı olamaz düzelmiyorsa boşanırdım..
..
Ben zaten boşandım çocuklarım mutlu, huzurlu büyüsünler diye..

Kendisi küfür ve hakaretten anlıyor demek ki?

O zaman kadın da ona küfür etsin, gerizekalı, mal, hayvan b.ku çocuklara bağırırsan azını kırarım desin belki anlar.

Böyle yaklaşımlar çocuğun özgüvenini zedeler. İleride farklı sonuçları olabilir. Misal böyle laflar işitmemek için savunma mekanizması olarak mükemmelliyetçi olabilir.
Diğer kötü sonuç ise kızların bunu normalleştirmesi ve yarın bir gün hayatlarına girecekleri erkeklerin bu tarz yaklaşımlarını normal karşılaması olur. Her şekilde kötü. Arkadaş eşiyle bunları konuşmalı, bu konuda nasıl yaklaşılması gerektiğine dair yardım alınabilir. Adamın huyu değişmez belki ama arkadaşınız dizginleyebilir.
Rol model önemlidir. Çevresel etkenler çocukların kişilik gelişimini etkiler. Bu nedenle önce eşinin düşünce şeklini değiştirmesi gerekiyor.

aa nasıl baba bu canım..benim babam bırak bize demeyi biz birbirimize söylesek bile çok ayıp bir daha böyle kelimeler duymayacağım derdi..

ben oğluma gel len buraya desem öyle kanım kaynadığında çocuğa len deme die eşim beynimi yio.. o ne biçim babaymış allah aşkına.. tamam kızarsın çocuklara gerektiğinde gerektiği kadar kızmak da gerekli ama hakaret nedir ya?? öküz ötesi adam.
en basit çözüm yolu arkadaşınızın da her tartışmada kocasına aynı onun çocuklarına davrandığı gibi hakaretle davranması olacak.. sanmam ama belki empati kurmayı öğrenir..

Çocuklar büyüklerin aynasıdır.
Minicik onlar kötü söz söylemekte nedir Allah aşkına
İnsan eşine bile söylemezken kaldı ki çocuğuna

eşine desin ki; sen eşşek kadar herifsin, yaşın kaç olmuş laftan anlamıyorsun da ufacık çocuk nasıl anlasın?
eğer kötü laf terbiye ediyorsa, arkadaş kocasına dümdüz küfretsin. bakalım ne kadar işe yarıyor?

var canim olmaz mi.benim oglumada babasi surekli kufur ediyordu.7 ay oncesi oglumu aldim ailemin yanina geldim.bosanma davam suruyor.bebegimden nefret edip onu dusmani gibi goren adam simdi cocugu istiyor.ve ben hic bir sey kanitlayamiyorum.mahkeme sonuclanmadan ayda 2 kez gorme hakki veriliyor.ve ben bebegimi gostermemek icin baska bir sehirde abimin yaninda yasiyorum.ve gostermezsem bana hapis cezasi varmis.bebegimi kaciriyormusum babasindan.cok güzel davraniyor ya bebegime alsa neler yapar ogluma Allah korusun.nolursa olsun GÖSTERMEYECEGIM

Adamın savunmaya bak
"arada böyle demek lazım, yoksa anlamazlar"!!
Ee öyle deyince anlıyorlar mıymış peki, anlıyor olsalar tekrarlamazlar değil mi, hödük adam.

Çocuklar bazen sinirlerimizi çok yıpratıyor. Ama onlar şuan boş bir kaset gibi, ne doldurursak onu kaydediyorlar, dikkat etmek lazım.
Halbuki günlük yaşantımızda çok kişi damarımıza basabilir, iş yerinde olsun, eşler olsun, aile olsun. Ama kimseye bağırıp hakaret etmeyiz anca çocuklara yüklen yüklen yüklen, savunmasızlar çünkü.. Pff neyse neler neler yazılır da..

Anne de baba da var çevremde, hem de çocuklarını çok seven kişiler.
Artık neden böyle yapıyorlar bilemiyorum, kendi çocuklukları böyledir belki, o yüzden o normal geliyordur bilemeyeceğim.
Ama bir şekilde arkadaşınız eşini ikna etsin.
Bence kendi çocuk yetiştirme görüşlerine uygun olan pedagogların yazıları bu konuda eşe daha çok tesir edebilir.
Mesela muhafazakarsalar Adem Güneş okutabilir arkadaşınız.

Back
X