Çocuklara TV - Susam Sokağı Hakkında

hımm değişik bir bakış açısı.
valla haklısın, çok şey bilen çocuğu ilkokula gönderirken de çok seçici olmak zorunda aileler.
yoksa yazık olur.

Sıkılır çocuk beklerken arkadaşlarını, ondan dedim. Zor uyum sağlar, yaşadım yani zorluklarını. Öğretmenimiz hadi sen resim yap derdi, köşede resim yapardım. ^_^

Benim manyak kont da burada
Şu öğretme şekli nasıl takdir edilmez,
Aynı anda pek çok temel bilgi...

Edi ile büdü nün eşcinsel olduğuna dair bir iddia dolaşıyordu nette

Susam sokagı hala varmı dıyenlerdenım bende :)
Hm ben televızyon ızletmıyorum desem yerıdır

Susam sokagı hala varmı dıyenlerdenım bende :)
Hm ben televızyon ızletmıyorum desem yerıdır

yok canım, ben de zaten internetten bulup indirsem mi diye düşünüyorum, yoksa TVde varsa bile o kadar çok reklam şu bu var ki, TVden izlemesini yine de istemezdim.

yok canım, ben de zaten internetten bulup indirsem mi diye düşünüyorum, yoksa TVde varsa bile o kadar çok reklam şu bu var ki, TVden izlemesini yine de istemezdim.
Bulursan bızlede paylas olurmu bende bı bakmak ıstedım .
Kol kırıldı bızımkının canı sıkılıyor patlıyor ama tv alıskanlıgı olmadıgı ıcınde acsak bıle bakmıyor hıc bu sekılde olabılecegını dusunmemıstım

Susam sokaģıni bende izlerdim çocukken. Şu an Elmo Bahar Neşesi vcd'si var evde. Ben bir heves almıstım kızıma,Elmo'yu çok severdim çocukken.Eğitici olduğunu düşünüyorum ama ilgi çekici olduğunu düşünmüyorum. Bizim çocuklugumuzda alternatif yok denecek kadar azdı ama şimdi yer gök cizgi film.

bende lafa konunun merak edilen soruyla başlayayım.
hala çıkıyor mu susam sokağı..
bizde küçükken izlerdik ama bende pek hatırlamayanlardanım.

Benim kızımın tv ile arası yok
Ama reklamlara ve kliplere bayılıyo
Hemen kıvırıyo
Hiç bana çekmemiş
Gören kaynanana çekmiş diyo
( Kayınvalidem oynamayı sever )
uzmanlar klip ve reklamların çocuklarda dikkat eksikliğine neden olduğunu söylüyor. çok hareketli görüntüler.
çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama bence özellikle şu zamanda klip izletmemak lazım çocuklara. zira içlerinde normal içerikli bir klip yok. hepsinde yarı çıplak insanlar.

Korktum

Haklısınız
Dikkat ediyorum aslında ama reklama pek bişey yapamasam da ( Çalışıyorum annem pepe açıyor ama o kanallarda da reklam oluyor )
Klip yerine radyoya çeviriyorum durumu

Bir-Dost klip ve reklam diyerek en adı çıkmışları dedin sen de ya :)
Dikkat etmeye çalışıyorum ama sıfıra indiremiyorum maalesef
Tv o kadar hayatımızın içindeki ( Benim çok aram yoktur , eşim maç izler )
Kızım reklam duydu mu mesala sütaş reklamı gibi müzikli şeylerde hoba ayağa kalkar
Klip yerine radyoyu açıyorum
Tamamen kesebilen var mı ya başka ne yapsam
Pepe fena değil aslında ama reklam orda da var ?

canım tamamen kesmek için evden TV yi kaldırmak gerek, ben de yapamadım onu. Aynen eşimin maç sevdasına...
bilemiyorum benimki çok az izlediği için belki tam olarak hipnotize oluyor TV karşısında.

Goha çocuğum yok ama ben susam sokağı ile büyüdüm. Annem bölümleri kaydeder yaramazlık yapınca koyardı önüme kilitlenirdim.

Sayı saymayı harfleri hatta okula başlamadan önce okumayı susam sokağı ile öğrendim.

canım tamamen kesmek için evden TV yi kaldırmak gerek, ben de yapamadım onu. Aynen eşimin maç sevdasına...
bilemiyorum benimki çok az izlediği için belki tam olarak hipnotize oluyor TV karşısında.
Ben kızımla top oynarım her akşam
Eşim de oynar ama o maça da dalıp gider
Ben ilgilendikçe kızım sevinir ama 45 dk sonra maça reklam giriyo ya hah o zaman beni pek sallamıyo
Reklamda oynayan ineklere benden daha çok değer veriyo gibime geliyo bozuluyorum
Arada değiştiriyorum hatta bana kızıyo ama her reklamda da değiştirmiyorum tabi. Keşke yapabilsem
Bi de annemde çok sakınmaz ama çizgi film açar sadece. Onlarında reklamı oluyo arada tabi

1964 yılında Chicago Üniversitesinde yapılan bir arastirmaya göre bir insanin ömrü boyunca sahip olduğu öğrenme kapasitesinin yarisi ilk 5 yılda kullaniliyor, gerisi diğer yillarda kullaniliyordu. yani ortalama 70 yıl ömrü olan bir insan, ömrünün ilk 5 yilinda ne kadar sey öğreniyorsa sonraki 65 yilinda da o kadar çok sey öğreniyordu

Bunları okuyup telaşa kapılan anneler için söylemek istiyorum: O 5 yıldaki yoğun bilgilerin içinde,temel bilgiler ve toplum kuralları gibi bilgiler var.Akşam uyuyup sabah uyanılacağından tutun,tuvalet tuvalete yapılır,sıcağa değersen yanarsın,yıkanmazsan pis olursun,limon acıdır,çikolata tatlıdır falan filan gibi :)
Bir uzaylının dünyaya yeni indiğini düşünün,o gözle bakınca her adımda öğrenilecek bilgiler var.
Siz bir şey öğretmeseniz de çocuk mutlaka her gün bir şeyler öğreniyor.Yaşına uygun faydalı aktivitelerle desteklemek tabii ki faydalı olacaktır ama fırsatı kaçırıyorum diye endişelenmeyin.

evet ben de sizin gibi düşünüyorum.
ama kapasitenin düştüğü de bilinen bir şey.

Bende okula gitmeden biyoloji ile ilgili çok şeyi çizgi filminden öğrenmiştim. Net te baktım da "vucudumuzu tanıyalım" mış adı.

Susam sokağına pek bakmadim sevmezdim nedense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…