Çocuklara yardım etmek istiyorum

babyynar

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2023
14
5
6
28
Hanımlar merhaba,

Sizlerden tavsiye almak için bu konuyu açtım.
Denizli’de o minnacık bebeğe yaşatılan şey beni çok çok derinden etkiledi. 3 gündür çocuğumun yüzüne bakamıyorum. Yüzü gözümün önünden gitmiyor. O yavrum kurtuldu ancak bilmediğimiz diğer çocukların ihtimali beni kahrediyor. O yavruma bir yardımım olamadı ancak en azından o travmatik aile ortamından kurtulup, koruma altına alınmış çocuklara bir faydam olsun istiyorum.
Ben ailesi olan-olmayan çocuklara yardım etmek istiyorum. Çevremizde desteğe ihtiyaç duyanlara zaten yardımcı oluyoruz (çevrenize bakın diyecekler için yazdım bunu) ancak genel çapta, çocuklara nasıl yardım ve desteklerde bulunabilirim? Bu konuda bir şeyler yapmış olanlarınızdan yönlendirme rica etmek istedim aslında.
Hangi derneklere yardım edebilirim?
Bazı şeyler araştırdım mesela kurumdan çocukları alıp, hsonu sizle vakit geçirmesini sağlıyormuşsunuz(belirli prosedürler sonrası) ancak geri bırakmak nasıl hissettirir bilemedim. Bunu deneyimlemişler varsa aranızda yazın lütfen, belki iyi bir seçenektir.
Konuyu doğru ifade etmişimdir umarım çocuklara bir şekilde faydanız dokunduysa lütfen yol gösterin bir şeyler yapmak istiyorum.

Herkese iyi akşamlar diliyorum

mahalle muhtarları yada okul müdürleri ailesi olan ama maddi sıkıntısı olan çocuklara ulaşımınızı kolaylaştırır .

Sevgi evlerındeki çocuklar ıcınde aile ve sosyal hizmetleri kuruluşlarına yardımda bulunabılırsınız

Çağdaş eğitim kooperatifini internetten araştırın. Hem güvenilir,hem de kolayca ulaşabileceğiniz bir kurum.

Merhaba çok güzel düşünmüşsunuz. İnşallah gönlünüze göre bulursunuz. Istgrmdan sevgi varsa engel yok derneği var Zeynep hanım kurucusu hatta bende yakindan takip ediyorum. Bulunduğum bölgede temsilciyim, engelli ihtiyacı olan aile bulup bildiriyorum. Bir ailemiz de var anne baba yok. Babanne bakiyor 3 cocuk. Bir tanesi agir zihinsel ve bedensel engelli. Aile icin birseyler yapma peşindeyiz ama boyle seyler zaman aliyor malesef. İnşallah sizde aradığınız çocukları bulursunuz. Tebrik ederim sizleri.

Sevgi evleriyle iletişime geçebilirsiniz.Koruyucu ailelik falan var Cok ayrıntısını ben de bilmiyorum ordan daha iyi bilgi alırsınız ama sürekli hale getirebilecek iseniz yapın aksi takdirde daha büyük yaralar açılıyor.Sevgi evlerinden gelen öğrencilerim var,onlardan biliyorum.

Devamını getirebilecekmisiniz bende çok istiyorum kendime tam anlamıyla güvenebilsem koruyucu aile olmayı
3 tane çocuğum var onlara yetişmeye çalısmak bile çok zorluyor ihmal ederim yetişemem diye korkuyorum
Zaten bi kısmı travmatik öykülerle orada profesyonel yaklaşmak gerekiyor diye düşünüyorum
Keske tüm çocuklar sevgiyle büyüyebilse hepsini koruyabilsek
Oğlumun kreşinde var bi prensesimiz yurttan geliyor öğrendiğimden hep en çok o eğlensin mutlu olsun istiyorum doğum günü geliyormus süpriz hazırlayacağım öğretmenle konustm bunu yapanın ben oldugunu bilmesin yeterki mutlu olsun

Son düzenleme:
Ne güzel yüreğiniz var

Bildiğim kadarıyla başvurmanız halinde en azından hafta sonları bir grup çocuğu alabiliyorsunuz evinize. Sosyal hizmetler bu konuda en doğru bilgiyi verir.

yani şöyle işte en azından bu konularla ilgilnen birileri varsa yol gösterir, şahsi deneyimlerinden bahsederse belki hem cesaretlendirici ya da uygun olup olmadıgını anlamış olurum diye düşündüm. benim 1 evladım var koruyucu aileliği düşündüm ancak ya yetemezsem mutlu edemezsem diye düsünüp duruyorum
Ne güzel yüreğiniz var

Bildiğim kadarıyla başvurmanız halinde en azından hafta sonları bir grup çocuğu alabiliyorsunuz evinize. Sosyal hizmetler bu konuda en doğru bilgiyi verir.
Çok teşekkür ediyorum,

evet onu ben de gördüm ancak hsonu al haftaici yuvada kalıyor falan öyle daha kötü mü olur dedim ya da çok üzülüyo mudur bu durumda acaba diye. bilmiyorum icim paramparça oluyor yavrucakları gördükçe

Ben çocukken komşumuz evine yuvadan çocuklar getirirdi. Onları gezdirir tozdururdu. Dondurmalar, toplar, mangal yapmalar. Çocuklar mutluydu diye hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…