Çocuk Hastalıkları Çocuklarda geniz eti ve bademcik ameliyatı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Valla şöyle söylim bizim zamanimizda neydeyse aldirmayan yok dr lar hiç uğrasmiyordu şimdiki gibide sormuyordu alıyordu biz gene daha dayanıkliyız yeni nesile göre 🤣
İşte benim çocukluk arkadaşım da oldu bu ameliyatı. O çok hasta oluyor, en ufak şeyde ciğerlere iniyor, aşırı bir öksürük oluyor kızda. Başta o kafamı karıştırdı zaten. Sonra araştırınca gördüm ki çok varmış böyle. Ama doğru bence de bizim nesil şimdikilere göre daha dayanıklı.😑

İşte benim çocukluk arkadaşım da oldu bu ameliyatı. O çok hasta oluyor, en ufak şeyde ciğerlere iniyor, aşırı bir öksürük oluyor kızda. Başta o kafamı karıştırdı zaten. Sonra araştırınca gördüm ki çok varmış böyle. Ama doğru bence de bizim nesil şimdikilere göre daha dayanıklı.😑
Küçük abim oldu hiç hasta olduğunu bilmem 🤷🏼‍♀️

Benim kızımın da oğlunuz yaşlarındayken geniz eti ve bademcikleri alındı. Bundan kaynaklanan bir sorun yaşamadık, genel olarak sağlıklı bir çocuktur, kolay hastalanmaz. İkisinin birden alınmasının sebebi, ağzı açık uyuması, horlaması, kulak enfeksiyonları, bademciklerinin çok sık şişmesiydi.

Ben de epey endişeliydim, Cerrapaşa'da bir Prof'tu ameliyatı yapan, bademciklerin alınmasıyla vücut savunma sisteminin zayıflayacağı iddialarının bilimsel kanıtı olmadığını, ilk bir kaç yaştan sonra bademciklerin savunma sistemindeki foksiyonlarının hızla azaldığını, söylemişti.

Ergenlik döneminde, Benim bademciklerimi nasıl aldırırsınız, onlar benim savunma sistemim, siz kimsiniz de bir insanın organlarını.... kavgası ederek, sorumsuz ebeveynlikle suçlamışlığı var yalnız.

Benimde küçükken alındı ondan sonra astım alerjim başladı
Bağışıklığım zayıfladı
bende ameliyattan sonra işitme kaybı yaşadım geçici bir süre

Ergenlik döneminde, Benim bademciklerimi nasıl aldırırsınız, onlar benim savunma sistemim, siz kimsiniz de bir insanın organlarını.... kavgası ederek, sorumsuz ebeveynlikle suçlamışlığı var yalnız.
Allahım sen sabır ver 😑 Çocuğun için en iyisini iste, sağlığını düşün, doktorlara götür, kafa patlat, gece uykuların kaçsın, görülen muameleye bak. İğne olurken bile içim gidiyor, ameliyata karar vermek kolay mı? Ergenler kapatılsın. 😁💔

Margaret özelde üç doktorla görüştüysen bir de devletten de görüş almanı öneririm. 6dan sonra zaten azalıyor hastalıklar. Çevremde ben dahil kimin çocuğu grip olsa hemen geniz eti deniyor artık. O kada çok duydum ki.
Oğlum geçen sene 3 kere hastalandı. 3ünde de doktor geniz etini alalım dedi. Ve özel hastane tabii. En sonunda kbb ye götürdüm. Bir miktar büyük evet gece de horlar terler ama artık küçülme yaşına yaklaşmış biraz bekleyin dedi. Peki aldırmazsak ne gibi sorun olur dediğimde ağzı açık uyumaktan biraz diş yapısında bozulma olabilir dedi.
Yani ben ondan bir iki sene daha beklemeye karar verdim.
Arkadaşım kızının geçen sene aldırdı geniz eti ve bademciğini hastalığa çok etkisi yok diyorlar ama biraz azalıyor sanki evet. Ama işte değer mi? Şu an neredeyse her çocuğa geniz eti deniyor gözlediğim kadarıyla

Geçmiş olsun margaret
Benim yeğenim de şuan 5 yaşında onun da aynı şekilde geniz eti ve bademcik ameliyati dendi ..çocuk sürekli ağzından nefes alıyor ameliyat için 6 yaşını bekliyor onlarda ..ama bizimkinin burnundan nefes aldığını hiç görmedim hem ağzı açık geziyor çocuk o.O

Kuzenim de çok küçük yaşlarda bu ameliyati oldu .ama sürekli hasta olduğunu falan duymadım sülalede çoğunun bademcigi yok onların mesela tabi bünyede bünyeye farkediyordu..küçükken beni geniz eti ameliyati ettirmemisler benim kulakları etkiliyordu ameliyat demişler ama bizimkiler "bıçak deymesin" diyerekten ettirmemis

Ama ondan ama başka şeyden hiç geçmeyen kbb sorunlarım var o.O farklı doktorlar aynı şeyi diyorsa vardır bir bildikleri diye düşünüyorum o.O tekrar geçmiş olsun kuşum🌸

Margaret özelde üç doktorla görüştüysen bir de devletten de görüş almanı öneririm. 6dan sonra zaten azalıyor hastalıklar. Çevremde ben dahil kimin çocuğu grip olsa hemen geniz eti deniyor artık. O kada çok duydum ki.
Oğlum geçen sene 3 kere hastalandı. 3ünde de doktor geniz etini alalım dedi. Ve özel hastane tabii. En sonunda kbb ye götürdüm. Bir miktar büyük evet gece de horlar terler ama artık küçülme yaşına yaklaşmış biraz bekleyin dedi. Peki aldırmazsak ne gibi sorun olur dediğimde ağzı açık uyumaktan biraz diş yapısında bozulma olabilir dedi.
Yani ben ondan bir iki sene daha beklemeye karar verdim.
Arkadaşım kızının geçen sene aldırdı geniz eti ve bademciğini hastalığa çok etkisi yok diyorlar ama biraz azalıyor sanki evet. Ama işte değer mi? Şu an neredeyse her çocuğa geniz eti deniyor gözlediğim kadarıyla
İki doktor özelde, biri devlette. Devletteki direkt üniversite hastanesinden randevu alın şimdiden, kombine ameliyat olmalı dedi. (Artık devlet hastaneleri yapmıyormuş bu ameliyatı) O da öyle deyince kesinleştirdim zaten. Ama ameliyatı Liv’de olacak. Bununla ilgili ilk teşhis de üç yaşındayken konmuştu, beklememizi tavsiye ettiler küçülebilir diye. Değişen bir şey olmadı. Sadece ağzı açık uyuma, horlama, salya vs. olsa neyse bazen bir iki saniye nefessiz kaldığı oluyor. Uyku kalitesi çok bozuk. Senelerdir düzelecek diye idare ettim ama okula da başlayacak artık. Belki onun için iyi olur diyorum. Bu ameliyatın bu kadar sık yapılıyor olması da düşündürüyor beni gerek var mı diye. Yaptıran arkadaşlarım sonuçtan memnun, bi deneyeyim dedim artık. 😑

6 yaşındayken götürmüştüm geniz eti ve bacemcikleri normal bi insana göre çok büyük dendi bazen nefes almakta uyurken bile zorlanıyordu oğlumun sınıf arkadaşı aynı zamanda ameliyat oldu hem bademcik hem geniz eti şimdi çoçuk hep hasta oluyor yaz kış fark etmiyor anneside yaptırmasaydım diye hatırlandı Buda benim aklımı karıştırdı yalan yok şimdi 10 yaşında her sene doktora götürüyorum küçülme olduğu söylenir bilmiyorum bu durum benimde kafamı çok karıştırıyor açıkçası

6 yaşındayken götürmüştüm geniz eti ve bacemcikleri normal bi insana göre çok büyük dendi bazen nefes almakta uyurken bile zorlanıyordu oğlumun sınıf arkadaşı aynı zamanda ameliyat oldu hem bademcik hem geniz eti şimdi çoçuk hep hasta oluyor yaz kış fark etmiyor anneside yaptırmasaydım diye hatırlandı Buda benim aklımı karıştırdı yalan yok şimdi 10 yaşında her sene doktora götürüyorum küçülme olduğu söylenir bilmiyorum bu durum benimde kafamı çok karıştırıyor açıkçası
:KK14:

Benim geniz etim alındı çocukken, tekrarlamadı. Bademciklerim duruyor ama iri, çok sık enfeksiyon olmasa da olunca zorluyor iri olması. Son anda vazgeçmişti doktor bademcikleri almaktan. Belki ben de küçültmeyi düşünüyorum yediklerim bazen takılıyor gibi geliyor. İsterseniz çocuk alerji ile de görüşün genelde tekrarlayan geniz eti alerji ile ilişkili oluyor.

Benim 19 yaşındaki kardeşim de küçükken olmuştu 4 yaş erken di bence ve 8 yaşına kadar astım ,bronşit şikayeti ile sık sık hastaydı
Benim çocuklar da yaşamadım

Benim geniz etim alındı çocukken, tekrarlamadı. Bademciklerim duruyor ama iri, çok sık enfeksiyon olmasa da olunca zorluyor iri olması. Son anda vazgeçmişti doktor bademcikleri almaktan. Belki ben de küçültmeyi düşünüyorum yediklerim bazen takılıyor gibi geliyor. İsterseniz çocuk alerji ile de görüşün genelde tekrarlayan geniz eti alerji ile ilişkili oluyor.
Çocuk alerjiye de götürdük. İlaç vermişti ama o ilaçları kullanamıyoruz ki. İçmiyor asla. Zorla içirmeye çalıştığımda kusuyor. 😑

Çok zayıf ama boyu uzun. İştahsız bir çocuk zaten, doğduğundan beri böyleydi.
Yaa aslında doktor yemiyorsa sıkıntı iştahsızlık yaratır demişti bana ama bizimki yiyor ama işte sıkıntımız gece uykusu salya akması ağzı açık olması senin de dediğin gibi işte sırf bu yüzden de küçülmeye başlasa bile eşim bırak yaptıralım diyo ama gel gör ki senin gibi biraz tereddütüm var

Yaa aslında doktor yemiyorsa sıkıntı iştahsızlık yaratır demişti bana ama bizimki yiyor ama işte sıkıntımız gece uykusu salya akması ağzı açık olması senin de dediğin gibi işte sırf bu yüzden de küçülmeye başlasa bile eşim bırak yaptıralım diyo ama gel gör ki senin gibi biraz tereddütüm var
Kolay verilecek bir karar değil. Geniz eti basit ama bademcik zor bir ameliyat. Kanama riski de var. İyileşmesi de daha uzun. Memnun kalma ihtimali de var, pişman olma ihtimali de. Seninki kaç yaşında?

Kolay verilecek bir karar değil. Geniz eti basit ama bademcik zor bir ameliyat. Kanama riski de var. İyileşmesi de daha uzun. Memnun kalma ihtimali de var, pişman olma ihtimali de. Seninki kaç yaşında?
Ya tabikide öyle benim kuzenim çok çekti o konuda kız bi türlü kendine gelemedi benim travma sebebim aslında o mesela
Ben ilk götürdüğümde işte 6 yaşındaydı şimdi 10 yaşında

Back
X