Çocuklarda tik

Evrence

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
668
1.218
33
Merhaba,

7 yaşındaki oğlum yaklaşık 10 gündür dudağını hafif büzüp , gözlerini aşağıya doğru indirip, tik gibi bir hareket yapmaya başladı. İlk birkaç gün ''oğlum neden yüzünü öyle yapıyorsun" diye sordum ne olduğunu anlayabilmek icin. Ama şimdi birşey demiyorum yanlış birşey yapmayayım diye. Biraz izleyecegim, devam ederse uzmana başvuracağım. Cocugunda böyle bir durum yasayip geçen oldu mu acaba...

Güncelleme : 8-10 gün önce play station aldık acaba onun etkisi olabilir mi diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Çocuğum yok ama kardeşimde bazen oluyordu öyle tikler. Üstüne düşmedik genelde farkındalık kazanmasın diye. Diğee türlü ilgi çektiği için yapmaya devam edebiliyor.

Konu sahibi arkadaşım lütfen işin iç yüzünü öğren. Bu yaşta aniden gelişen tik bence tehlikeli. Okuduğum anda gerildim, birşeye maruz kalıyor olamaz değil mi ? Allah korusun. Ben olsam acilen uzmana götürürdüm.

Bende de küçükken vardı.Ailem tabii o zamanlar anlayamadı.Sonra tik huyum geçti ancak başka sıkıntılar yaşadım okb olduğumu öğrendim.Oğlunuzun basit oyun gördüğü bir şey olabilir elbet.Bir uzmana görünün.Okb tanısı geç konulmuş biri olarak geçen o sancılı ve zorlu yıllara dönüp boş yere çektiğim acılardan kurtulmak çok isterdim

Bende de tik başlamıştı o yaşta.
Okuma bayramı gösterileri yüzünden çok strese girdiğimi hatırlıyorum. Sebebi buydu galiba. Onu atlatınca geçmişti çünkü. Bir daha da olmadı.
Oğlunuzu da strese sokan bir şey ya da hoşuna gitmeyen bir değişiklik mi var acaba?

Konu sahibi arkadaşım lütfen işin iç yüzünü öğren. Bu yaşta aniden gelişen tik bence tehlikeli. Okuduğum anda gerildim, birşeye maruz kalıyor olamaz değil mi ? Allah korusun. Ben olsam acilen uzmana götürürdüm.
Yani sürekli birlikteyiz .Sitenin bahçesine birlikte ineriz sürekli ki normal olanı bu zaten. Bunu diyorum çünkü yalnız çıkan çocuklar var ben asla birakmiyorum. Baba, anne kimseye emanet etmeyiz. Okula gidiyordu 3 aydır o da yok zaten.Allah korusun tüm cocuklari valla düşüncesi dahi korkunc

Yani sürekli birlikteyiz .Sitenin bahçesine birlikte ineriz sürekli ki normal olanı bu zaten. Bunu diyorum çünkü yalnız çıkan çocuklar var ben asla birakmiyorum. Baba, anne kimseye emanet etmeyiz. Okula gidiyordu 3 aydır o da yok zaten.Allah korusun tüm cocuklari valla düşüncesi dahi korkunc
Arkadaşım sakın sakın üzmek istemedim. Bir anneyi telaşlandırmak en son istediğim şey. Ama kendi çocuğum yapmış gibi düşündüm. İlk aklıma gelen o oldu, bak diğer arkadaşlarda yazmış. Daha basit sıkıntılarda bile oluşabiliyormuş. Bence bir derdi var inşallah kendisinin büyüttüğü ufacık bir sorundur. Çözülür inşallah hemen

Bende de küçükken vardı.Ailem tabii o zamanlar anlayamadı.Sonra tik huyum geçti ancak başka sıkıntılar yaşadım okb olduğumu öğrendim.Oğlunuzun basit oyun gördüğü bir şey olabilir elbet.Bir uzmana görünün.Okb tanısı geç konulmuş biri olarak geçen o sancılı ve zorlu yıllara dönüp boş yere çektiğim acılardan kurtulmak çok isterdim

Ben sorduğumda hoşuma gidiyor böyle yapmak dedi birkaç gün önce. Size de şifa dilerim.

Kuzenimde de vardı çocukken, sonra geçti. Önce psikiyatriste sonra nöroloğa götürün.

Ben de tikli bir çocuktum. Ortaokula gectigim gibi azaldı ama üç beş yılda bir yine yokluyor,çok şiddetli olmamakla birlikte..bence bir pedagoga gidin. Eminim ki çok yararı olacaktır. Olayın üstüne dusup cozmezseniz onu da yıllar yılı yoklaması çok olasi

Arkadaşım sakın sakın üzmek istemedim. Bir anneyi telaşlandırmak en son istediğim şey. Ama kendi çocuğum yapmış gibi düşündüm. İlk aklıma gelen o oldu, bak diğer arkadaşlarda yazmış. Daha basit sıkıntılarda bile oluşabiliyormuş. Bence bir derdi var inşallah kendisinin büyüttüğü ufacık bir sorundur. Çözülür inşallah hemen
Biliyorum üzmek istemediğinizi. En küçük dertlerine bile üzülüyor insan. Anne olmak kalp ağrısı zaten. Hepsini Allah korusun🙏

Ben de tikli bir çocuktum. Ortaokula gectigim gibi azaldı ama üç beş yılda bir yine yokluyor,çok şiddetli olmamakla birlikte..bence bir pedagoga gidin. Eminim ki çok yararı olacaktır. Olayın üstüne dusup cozmezseniz onu da yıllar yılı yoklaması çok olasi
Uzun zaman beklemem zaten. Bir süre bir takipte kalayım bakalım. Baktım geçmiyor uzmana danışacagim.Tesekkurler

Bende de tik başlamıştı o yaşta.
Okuma bayramı gösterileri yüzünden çok strese girdiğimi hatırlıyorum. Sebebi buydu galiba. Onu atlatınca geçmişti çünkü. Bir daha da olmadı.
Oğlunuzu da strese sokan bir şey ya da hoşuna gitmeyen bir değişiklik mi var acaba?
Yani düşünüyorum yakın zamanda öyle stresli birseyimiz de yok.Ama gene de bir dusuneyim bakayım.Tesekkurler

Siz deyince hatırladım bende benimde vardı çocukken.Sonra kendiliğinden geçti ama aklıma geldi ya gene yapasim geldi .İnsanin aklina gelince depresiyor ne tuhaf şey 🙄

Bir tanidigimin 7 yasindaki kizinda bir süredir sürekli göz kırpma ve böyle gözlerini sıkıp sıkıp bırakma hareketi var göz doktoruna da goturduler bir problemmi var diye, arkadaşlarında yazdığı gibi farkındalık kazanmasin yapma diye uyarmayin bir süre sonra kaybolacak bu tik sadece aşırı sıkarsa kendini ozaman mudahele edin demisler bence sizinde bir pedagog a danismanizda fayda var yine de

Cocuklarda zaman zaman oluyor ustune dusmeyin gormezden gelin.geciyor sonradan.

Dikkat çekmek için de olabilir stres korkudan da olabilir ya da örnek aldığı birinde görmüş olabilir herhangi bir yerde.

Merhaba,

7 yaşındaki oğlum yaklaşık 10 gündür dudağını hafif büzüp , gözlerini aşağıya doğru indirip, tik gibi bir hareket yapmaya başladı. İlk birkaç gün ''oğlum neden yüzünü öyle yapıyorsun" diye sordum ne olduğunu anlayabilmek icin. Ama şimdi birşey demiyorum yanlış birşey yapmayayım diye. Biraz izleyecegim, devam ederse uzmana başvuracağım. Cocugunda böyle bir durum yasayip geçen oldu mu acaba...

Güncelleme : 8-10 gün önce play station aldık acaba onun etkisi olabilir mi diye düşünüyorum
Merhaba benim oğlum 7 yaşımda kafasını arkaya atıyo durduğu yerde zıplıyo göz burun elli tane tik çok üzülüyorum ağlamaktan mahvoldum geçti mi sizin nolur cevap verin

Merhaba,
Oğlum da yüz tikleri biraz daha düzeldi gibi ama çok hafif olarak arada seyrediyor. Ama bu seferde aynı kelimeleri tekrar ediyor (standart birkaç kelime tekrarlıyor bayağı sık şekilde) bir de ıııhhh ıııhhh diye ses çıkarıyor bazen çok sıklaşıyor. Öncelikle lütfen sakin olun, yapma diye uyarmayin, görmezden gelin. Ama tabii takip edin, bir süre izleyeceğim bende . Maalesef çocukların evlerde kapalı kaldığı, eğer anne baba evde çalışıyorsa yeterince ilgilenmekte zorlandığı bir süreçten geçiyoruz (ben evde yoğun çalışan bir anneyim maalesef) ilgi, şefkat ile duzelecekler inşallah aynı zamanda mümkün mertebe sakin yerlere hergun biraz 15-20 dakikada olsa çıkartmaya çalışın o da olmazsa en azından hafta sonları enerji atabilecegi yakınlarda bir yerlere gidin insanlardan uzakta) sanırım siz de yeni yaşamaya basladiniz bunu ve lütfen ona belli etmeyin üzüldüğünüzu , ağladığınızi, bu konuyu kafanıza taktığınizi anlamasın, her türlü stresten uzak tutalım onları, uyarmayin, yapma demeyin zamanla azalacak ve inşallah bitecektir, bir süre takip edelim olmazsa uzmana görünelim. Çok çok geçmiş olsun diliyorum. Bu dönem çocuklarda tiklerin artış gösterdiğini düşünüyorum.insallah sağlıklı günlerini görelim, üzmeyin kendinizi, takipte kalın olmazsa bir uzmana danışın ben de oyle yapacağım. Birde benim gözlemim play station tetikliyor çok,tabii telefon ve tabletten de mümkün mertebe uzak tutmakta faydalı olacaktır.

Back
X