Cocuklardan ayri kalmak

sen iyi değilsin galiba bi psikoloğa görün.. insan evladını nasıl bırakır yaa aklım almıyor. benim de evladım var Allah bagısasın. ve kimse olmasın yanımda umrumda değil ben ona bakarımda yeterımde benden almaya çalışana panter kesilirim. ben doğurdum ben baktım ben büyüttüm. ve sen cocugunun yuvaya gıtmesıne nasıl tamam dersin. yazık değilmi o yavruya be.. babasının yanında olsa bile anne özlemi çeker bi cocuk..

adam açık açık yurda vericem diyor sen de kabul mu ediyorsun. senin anneliğine benn.. neyse ban yemek istemiyorum. herkes anladı zaten hislerimi.. daha da bir şey demicem..

Çocuk sizin kuklanız siz ne isterseniz onu yapacak,istemediklerinizi yapmayacak sonuçta robot o dimi? Ne biçim anne babasınız siZ? Biri dayanamıyorum diyor,diğeri yurda veriyor,öteki tamam diyor.. çok üzgünüm çocuklar için,umarım kendilerini kurtarıp biyerlerlere gelirler ilerde.

Siz anneliği çok farklı algılamışsınız, annelik çocuklarının her anında yanında olmaktır. Söz dinlediğinde iyi çocuk dinlemediğinde kötü çocuk bunu yurda verelim demek annelik değildir. Ayrıca 6 yaşındaki bir çocuk yurda verilebilecek derecede ne yapmış olabilir ki?

Haklısınız da çocuk açısından öyle olmuyor o işler.
Daha önce bir konuda daha yazmıştım. Kurumlardaki çocuklarının yarısından fazlasının ebeveynleri var.
bakamamış getirmişler, boşanmışlar başlarından atmışlar.
Çocukları arada ziyarete gelenleri falan var çocuk kalbi bir umut affediyor, sarılıyor, özlüyor.
Çocukların bazı dönemleri kötü de olsa anne baba yanında olmaya muhtaç.
Daha doğrusu en kötü anne baba yurttan iyidir.
(Şiddet, taciz, istismar, çocuk çalıştırma gibi şeyleri hariç tutuyorum tabiki)
6 yaşında çocuk; annem var babam var ben niye buradayım diye düşünmüyor.
Ha geldi ha gelecekler, özledim diye bekliyor.
10 yaşında falan anlıyor neyin içinde olduğunu.

Bana sorarsanız tabiri caizse eşek gibi sıkacak dişini. Gidip ilaç mı kullanıyor tedavi mi oluyor, neyse ona 6 yaşındaki çocukla başedemiyorum
Diye düşündüren, çözecek.
Ben toplumsal baskının bazen önemli oldugunu düşünüyorum.
Anası babası yaşlandığında milletten korkusuyla ziyaret eden, çocuğunu bu baskı yüzünden yanında tutan, bu baskı yüzünden eşine el kaldıramayan vs..
Allah tan korkmuyor ama kuldan utanıyor işte...

Başlıktan bile ne kadar bencil bir insan olduğunuz anlaşılıyor. Sorun sizin çocukları özlemeniz mi yoksa onların yurtta kalmaları mı. Şaka mı yapıyorsunuz akıl sağlığınız yerinde mi değil anlamadım. Ne demek anne babası hayatta olan bir çocuğun yurtta kalması Allah akıl fikir versin size.

Dur canım küçüğü de 6 yaşına gelince vermeyi düşünürsün niye ikisini de veriyorsun ama dimi?

Senin anneliğine ne diyeyim ben. Yazıklar olsun. Bakamıyorum çok yalnız kalıyor diye papağanımı sahiplendirirken ağladım ben be. Evlat bu evlat ya nasıl verilir? Babayı geç bir de yurt teklifine tamam diyorsun.
Kendine gel doktora git. Çocuk bu tabi yaramazlık yapar inatlaşır..

madem bakamıyordun, boşanmayacaktın.
çocukların büyüyene kadar katlanacaktın.
ya da en başta berbat evliliğine iki çocuk doğurmayacaktın.

boğazından iki lokma rahat geçecekse, iki saat uykuyu rahat uyuyabileceksen ver yurda.
anne en büyük zorluklarda evladından vazgeçmez. aksine onlar için yıkılmaz, ayakta kalır.

git geri evlen o kocanla, kötü de olsa bir evi olsun bari çocukların.

O evladın, yurda verelim dediğini elbet birgün öğrenecek.. Babası sana vermemek için bunu söyleyecek, annen seni istememişti diyecek yurda vermesen dahi. Allah akıl versin size hiiiç güven olmaz siz ananız babanız birgün size muhtaç kalsa ona da bakmazsınız.

içim parçalandı sabah sabah ya. İnşallah o çocuklar büyüdüğünde o anne babalar kapılarına gelirde onlarda kedi yavrusu gibi bakımevine bırakıp giderler.

Bu nasıl bi vicdan ya 6 yaşındaki çocuğun gözüne bakıp birtek baba değil birde anne diyor bırakalım diye.
Bırakında rahat uyuyun rahat yiyin rahat gezin rahat s.ç.n. Yazıklar olsun. Cennet sizin gibi annelerin ayaklarının altında değil, sizdeki cehennem.

boşanmanın acısını neden hep çocuklar çeker, bırakmayın evladınızı eski kocanızda kendine güvenmiyor yurda bırakalım sonra alırım diyor şok geçiriyiorum

Maddi yetersizlik, imkansızlık, hastalık değil ki mesele.
Tahammülsüzlük.
Gerçekten tedavi olmalı.

Hangi ruh hali evladın sosyal hizmetlerine verilmesini kabul eder aklım almıyor.

Madem yurda verecek neden sizden almaya calisiyor sizin yaninizda kalmasini istememesinin bir sebebimi var olay karisik geldi biraz bana

Maddi yetersizlik, imkansızlık, hastalık değil ki mesele.
Tahammülsüzlük.
Gerçekten tedavi olmalı.
Yok hastalığı kastetmedim zaten. Çocuğun en aciz en bakıma muhtaç zamanında atıyorlarsa, ebeveynin en bakıma muhtaç zamanında da atsın gitsin bir yurda.
Bence de tedavi olmalılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…