Evlatlarim hayattaki en kiymetli varliklarim..esimle bosandik izin bodonemde ayri yasiyorduk bir cok zorlukla tum gucumle evlatlarima hem anne hem baba olmaya calistim..bi duzen kurduk yuvarlanip gidiyorduk.esim surekli cocuklari buyuyunce benden almak icin kendince kurnazliklar planlar yapiyor..buyuk kizim 6 yasinda babasi surekli kafasini karistiyor ve cocuga zoraki soz dinletiyorum..zaten zor bi sirecten gecoyoruz.kizimin bu halleri beni iyice yoruyor..kizima kizarken babasi aradi o sirada bende artik dayanamadigimi soyledim..seni sorunun bakamiyorsan velayeti bana ver bor sure yurda veririm sonra alir kendim bakarim diyor..bende o anko ruh halimle kabul ettim dayanamayacagimi biliyorum evlatlarim olmadan ne yapmaliyim
Zaten ikisini de vermeli bence,
Sosyal hizmetlerde iyi kotu bir sekilde buyuyorlar, ama kendilerini istemedigi halde sirf toplumsal baskiya maruz kalmamak icin mecburiyetten yanlarnda barindiran anne babalarinin elinde hayatlari kayiyor.
Burda bile bakin, vermeyin, cocuk verilir mi denmis, e kadin istemiyorsa, bakamiyorsa, o sabri yoksa, dişini sıka sıka yaninda tuttugu cocuga sosyal hizmetlerden iyi mi bakacak yani? Hic sanmıyorum.
madem bakamıyordun, boşanmayacaktın.Evlatlarim hayattaki en kiymetli varliklarim..esimle bosandik izin bodonemde ayri yasiyorduk bir cok zorlukla tum gucumle evlatlarima hem anne hem baba olmaya calistim..bi duzen kurduk yuvarlanip gidiyorduk.esim surekli cocuklari buyuyunce benden almak icin kendince kurnazliklar planlar yapiyor..buyuk kizim 6 yasinda babasi surekli kafasini karistiyor ve cocuga zoraki soz dinletiyorum..zaten zor bi sirecten gecoyoruz.kizimin bu halleri beni iyice yoruyor..kizima kizarken babasi aradi o sirada bende artik dayanamadigimi soyledim..seni sorunun bakamiyorsan velayeti bana ver bor sure yurda veririm sonra alir kendim bakarim diyor..bende o anko ruh halimle kabul ettim dayanamayacagimi biliyorum evlatlarim olmadan ne yapmaliyim
Haklısınız da çocuk açısından öyle olmuyor o işler.
Daha önce bir konuda daha yazmıştım. Kurumlardaki çocuklarının yarısından fazlasının ebeveynleri var.
bakamamış getirmişler, boşanmışlar başlarından atmışlar.
Çocukları arada ziyarete gelenleri falan var çocuk kalbi bir umut affediyor, sarılıyor, özlüyor.
Çocukların bazı dönemleri kötü de olsa anne baba yanında olmaya muhtaç.
Daha doğrusu en kötü anne baba yurttan iyidir.
(Şiddet, taciz, istismar, çocuk çalıştırma gibi şeyleri hariç tutuyorum tabiki)
6 yaşında çocuk; annem var babam var ben niye buradayım diye düşünmüyor.
Ha geldi ha gelecekler, özledim diye bekliyor.
10 yaşında falan anlıyor neyin içinde olduğunu.
Bana sorarsanız tabiri caizse eşek gibi sıkacak dişini. Gidip ilaç mı kullanıyor tedavi mi oluyor, neyse ona 6 yaşındaki çocukla başedemiyorum
Diye düşündüren, çözecek.
Ben toplumsal baskının bazen önemli oldugunu düşünüyorum.
Anası babası yaşlandığında milletten korkusuyla ziyaret eden, çocuğunu bu baskı yüzünden yanında tutan, bu baskı yüzünden eşine el kaldıramayan vs..
Allah tan korkmuyor ama kuldan utanıyor işte...
içim parçalandı sabah sabah ya. İnşallah o çocuklar büyüdüğünde o anne babalar kapılarına gelirde onlarda kedi yavrusu gibi bakımevine bırakıp giderler.
Bu nasıl bi vicdan ya 6 yaşındaki çocuğun gözüne bakıp birtek baba değil birde anne diyor bırakalım diye.
Bırakında rahat uyuyun rahat yiyin rahat gezin rahat s.ç.n. Yazıklar olsun. Cennet sizin gibi annelerin ayaklarının altında değil, sizdeki cehennem.
Hangi ruh hali evladın sosyal hizmetlerine verilmesini kabul eder aklım almıyor.Evlatlarim hayattaki en kiymetli varliklarim..esimle bosandik izin bodonemde ayri yasiyorduk bir cok zorlukla tum gucumle evlatlarima hem anne hem baba olmaya calistim..bi duzen kurduk yuvarlanip gidiyorduk.esim surekli cocuklari buyuyunce benden almak icin kendince kurnazliklar planlar yapiyor..buyuk kizim 6 yasinda babasi surekli kafasini karistiyor ve cocuga zoraki soz dinletiyorum..zaten zor bi sirecten gecoyoruz.kizimin bu halleri beni iyice yoruyor..kizima kizarken babasi aradi o sirada bende artik dayanamadigimi soyledim..seni sorunun bakamiyorsan velayeti bana ver bor sure yurda veririm sonra alir kendim bakarim diyor..bende o anko ruh halimle kabul ettim dayanamayacagimi biliyorum evlatlarim olmadan ne yapmaliyim
Yok hastalığı kastetmedim zaten. Çocuğun en aciz en bakıma muhtaç zamanında atıyorlarsa, ebeveynin en bakıma muhtaç zamanında da atsın gitsin bir yurda.Maddi yetersizlik, imkansızlık, hastalık değil ki mesele.
Tahammülsüzlük.
Gerçekten tedavi olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?