üstelik karar verilmiş gibi.Maddi yetersizlik, imkansızlık, hastalık değil ki mesele.
Tahammülsüzlük.
Gerçekten tedavi olmalı.
Evlatlarim hayattaki en kiymetli varliklarim..esimle bosandik izin bodonemde ayri yasiyorduk bir cok zorlukla tum gucumle evlatlarima hem anne hem baba olmaya calistim..bi duzen kurduk yuvarlanip gidiyorduk.esim surekli cocuklari buyuyunce benden almak icin kendince kurnazliklar planlar yapiyor..buyuk kizim 6 yasinda babasi surekli kafasini karistiyor ve cocuga zoraki soz dinletiyorum..zaten zor bi sirecten gecoyoruz.kizimin bu halleri beni iyice yoruyor..kizima kizarken babasi aradi o sirada bende artik dayanamadigimi soyledim..seni sorunun bakamiyorsan velayeti bana ver bor sure yurda veririm sonra alir kendim bakarim diyor..bende o anko ruh halimle kabul ettim dayanamayacagimi biliyorum evlatlarim olmadan ne yapmaliyim
Yonetio yonetmemesi degil anne gibi anne olsun isterdim evlat dusmani cahil bi anne degil ustelik yapti kotuluklerin farkinda bile olmadan evlatlarini harciyor
Mesela kendimi savunmami korumami aldi benden yillarca kendimi savunamadim hoc k8mseye karsi hic bir zaman kendimi her korumaya calistigimda kotu olan ben oldum..misal erkek kardesim saygisizlik yapabilir dovebilir ama sikayet etmeye kendimi korumaya bile hakkim yoktur...kim ne yaparsa yapsi yabanci veya degil asla kendimizi korumamamizi ogretti karsi gelmememizi ogretti bundan buyuk kotuluk olamaz kendimi savunmayi ogrenmem bile yillar surdu...esimde bu konuda hep cok ezdi..misal esim eve gelmez bakmaz hic bir sorumluluguju uerine getirmez boyle yasayan binlerce kadin var ben niye sabretmiyormusum..annem bizdeyken esim sabaha dogru gelmisti ve annem esime karistigin icin bana kizmisti ve esim ondan sonra hep gece gelmeye basladi bunun gibi
Yazdiklarinda h
Yazdiklarinda haklisin ama yasamak cok daha baska gecen gecti bugun bile hayatimi yonlendirmesede onun yuzunden cok cok yalnizim..hic bir akrabamla saglam bir iliski kurmama bile izin vermez kendi haksizliklari ortaya cikacak diye caktirmadan beni hayatindan tamamen uzaklastiriyor
sizin psikolojiniz bozulmus.bosanma cocuklarin sorumlulugu.aileden yardim edecek varsa yaninizda kalsin bir sure.o anki kizginlikla tamam dediniz ama pisman olmussunuzdur diye umuyorum.Evlatlarim hayattaki en kiymetli varliklarim..esimle bosandik izin bodonemde ayri yasiyorduk bir cok zorlukla tum gucumle evlatlarima hem anne hem baba olmaya calistim..bi duzen kurduk yuvarlanip gidiyorduk.esim surekli cocuklari buyuyunce benden almak icin kendince kurnazliklar planlar yapiyor..buyuk kizim 6 yasinda babasi surekli kafasini karistiyor ve cocuga zoraki soz dinletiyorum..zaten zor bi sirecten gecoyoruz.kizimin bu halleri beni iyice yoruyor..kizima kizarken babasi aradi o sirada bende artik dayanamadigimi soyledim..seni sorunun bakamiyorsan velayeti bana ver bor sure yurda veririm sonra alir kendim bakarim diyor..bende o anko ruh halimle kabul ettim dayanamayacagimi biliyorum evlatlarim olmadan ne yapmaliyim
Haklısınız da çocuk açısından öyle olmuyor o işler.
Daha önce bir konuda daha yazmıştım. Kurumlardaki çocuklarının yarısından fazlasının ebeveynleri var.
bakamamış getirmişler, boşanmışlar başlarından atmışlar.
Çocukları arada ziyarete gelenleri falan var çocuk kalbi bir umut affediyor, sarılıyor, özlüyor.
Çocukların bazı dönemleri kötü de olsa anne baba yanında olmaya muhtaç.
Daha doğrusu en kötü anne baba yurttan iyidir.
(Şiddet, taciz, istismar, çocuk çalıştırma gibi şeyleri hariç tutuyorum tabiki)
6 yaşında çocuk; annem var babam var ben niye buradayım diye düşünmüyor.
Ha geldi ha gelecekler, özledim diye bekliyor.
10 yaşında falan anlıyor neyin içinde olduğunu.
Bana sorarsanız tabiri caizse eşek gibi sıkacak dişini. Gidip ilaç mı kullanıyor tedavi mi oluyor, neyse ona 6 yaşındaki çocukla başedemiyorum
Diye düşündüren, çözecek.
Ben toplumsal baskının bazen önemli oldugunu düşünüyorum.
Anası babası yaşlandığında milletten korkusuyla ziyaret eden, çocuğunu bu baskı yüzünden yanında tutan, bu baskı yüzünden eşine el kaldıramayan vs..
Allah tan korkmuyor ama kuldan utanıyor işte...
Bu üyenin uğraştığı sorun da boşanmanın toplumda getirdiği konumu sanırım bir de kocası ne kadar aldatsa da onsuz yapamıyor hey allahım...
Hadi büyük kız neyse küçüğü de göz göre göre her şeyi bilerek yaptın şimdi ama dayanamıyorum hede hödö diyemezsin. Baştan ikisini yapmayacaktın o zaman babaları düzgün biri değil sen desen çatacak yer arıyorsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?