Slm kızlar benim 2 kızım var büyük olanı 5 yaşına Temmuz 27 girecek. Malum dışarı çıkamıyoruz evde tıkalı kaldık küçük kızım çok hareketli ablasının bir şeyler yapmasına pek izin vermiyor.Bende küçük kızım öğlen uykusuna yatırdiktan sonra ona ders çalıştırıyor um.Mesela önce resim nasıl boyanır nasıl yapılır onu öğrettim onun yaşına göre tabi kendiside çok hevesli seviyor çizmeyi yazmayı felan geçen gün ona alfabeyi öğrettim hepsini olmasada bir kısmını ben gosteriyorum sonra "kızım bugün ki senin ödevin bunlar yap göster bana bakalım yapabildin mi "diyorum
Bugün ödev diyede 10 'na kadar sayıları gösterdim ödev verdim ...
Sonra düşündüm evet kendisi istiyor bunda zevk alıyor bazen kendi kendine gidip yapmaya çalışıyor bakarak yalnışmı yapıyorum acaba daha küçük 7 yaşında okula başlıyacak fikirleriniz benim için önemli...teşekkürler şimdiden...
Anasinifi ogretmeniyim,alfabe ogretmiyoruz.sadece ses farkindaligi var .Mesela 'a','e,' sesiyle baslayan ve biten kelimeler vb.alfabe ile ikisi farklı.Çocuğun almak.istediği ilgilendigi kadar rakam, ses,kavram oyunlastirarak gösterinAnaokulunda alfabe ve sayıları öğretiyorlar. Bunların yanında mevsimler, renkler, objeler, resim, şarkılar... Bence 5 yaş erken değil, doğru yoldasınız. Zorlamadığınız sürece hiçbir sorun yok.
Alfabeyi okul zamanına bırakın çünkü br cok ögretmen böyle olmasını istiyo..sayıları ögretebilirsnz ama.birde yasına göre aktivite dergi ve kitapları var gelişimi için faydalı ordan yaptırabilirsiniz nettede satılıyo.zeka geliştirici olanları falan varSlm kızlar benim 2 kızım var büyük olanı 5 yaşına Temmuz 27 girecek. Malum dışarı çıkamıyoruz evde tıkalı kaldık küçük kızım çok hareketli ablasının bir şeyler yapmasına pek izin vermiyor.Bende küçük kızım öğlen uykusuna yatırdiktan sonra ona ders çalıştırıyor um.Mesela önce resim nasıl boyanır nasıl yapılır onu öğrettim onun yaşına göre tabi kendiside çok hevesli seviyor çizmeyi yazmayı felan geçen gün ona alfabeyi öğrettim hepsini olmasada bir kısmını ben gosteriyorum sonra "kızım bugün ki senin ödevin bunlar yap göster bana bakalım yapabildin mi "diyorum
Bugün ödev diyede 10 'na kadar sayıları gösterdim ödev verdim ...
Sonra düşündüm evet kendisi istiyor bunda zevk alıyor bazen kendi kendine gidip yapmaya çalışıyor bakarak yalnışmı yapıyorum acaba daha küçük 7 yaşında okula başlıyacak fikirleriniz benim için önemli...teşekkürler şimdiden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?