Çocukları olan lütfen bakabilir mi!

lologuny

Başlangıç:81>güncel:79.7>Ö.hedef:75>S.hedef:70
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
3.188
8.842
158
31
Slm kızlar benim 2 kızım var büyük olanı 5 yaşına Temmuz 27 girecek. Malum dışarı çıkamıyoruz evde tıkalı kaldık küçük kızım çok hareketli ablasının bir şeyler yapmasına pek izin vermiyor.Bende küçük kızım öğlen uykusuna yatırdiktan sonra ona ders çalıştırıyor um.Mesela önce resim nasıl boyanır nasıl yapılır onu öğrettim onun yaşına göre tabi kendiside çok hevesli seviyor çizmeyi yazmayı felan geçen gün ona alfabeyi öğrettim hepsini olmasada bir kısmını ben gosteriyorum sonra "kızım bugün ki senin ödevin bunlar yap göster bana bakalım yapabildin mi "diyorum

Bugün ödev diyede 10 'na kadar sayıları gösterdim ödev verdim ...

Sonra düşündüm evet kendisi istiyor bunda zevk alıyor bazen kendi kendine gidip yapmaya çalışıyor bakarak yalnışmı yapıyorum acaba daha küçük 7 yaşında okula başlıyacak fikirleriniz benim için önemli...teşekkürler şimdiden...

Alfabeyi okula bırakmanızı öneririm.

Saymalar 100 e kadar mesela, sayıları tanıma olabilir.
Şarkılar öğrensin, ritm çalışmaları yapın.
Kendin yap etkinlikleri ile geri dönüşüm üzerinde yaratıcı düşünme becerilerini
geliştirmesine yardımcı olun.
Kavanoz, şişe, tuvalet kağıdı rulosu..
Bir süre sonra her şeyi başka bi şeye dönüştürme teklifi ondan gelecektir.

Bir öğretmen olarak önerim budur.
İyi huylu, zamanı kaliteli geçiren çocuklar okulda alfabeyi de öğrenecek, her şeyi de..
Siz sadece yaratıcı düşünme becerileri gelişmiş, hayalgücü sınırsız çocuk yetiştirin yeterli...

Benim kizim haziranda 4.5 yasinda olacak.
2 hafta once alfabeyi gostermistim . Krese gidiyor. Kres ogretmeni whatsaptan hergun etkinlik veriyor yaalpabildigimizi yapiyoruz.

ALfabeyi ogretmeye calistigimi soyleyince yapmamam gerektigini soyledi. Sadece sayilari ogretin akli karismasin dedi. Bence siz de aklini karistirmayin.

Yapmayın. Eğitiminiz yok, sistemi bilmiyorsunuz. Çocuğun kafası karışacak okula başlayınca. Boyama yapsın, oyun oynasın, sayı saymayı öğrensin ama 5 yaşında bile olmayan çocuğa harf öğretmeyin.

Okula baslamadan okuma ogretmeyin. Rakamlari bilsin, 10ar 10ar ritmik saymayi falan. Ama okuma yazma ogretmeyin siz

Simdi bizim zamanimizdaki gibi hece sistemi yok. Ses yontemiyle ogretiyorlar. Hem nasil olsa ogrenecek, birakin resim yapsin, patates baskisi, parmak boyasi yapsin. Oyun hamuru oynasin

Bir uzman olarak cevaplayayım sayfalarca birşey vermiyorsanız sayilari renkli gösterebilirsiniz. Ama her zaman boyama sayfası yazma sayfası olmaz da bazen logoları ile yapar halıya 2yi.
Harf olarak değil, kelime oyunuolarak öğretebilirsiniz. Mesela anne yaziki kağıdı anne yazılı resimle eşleyebilir. Çok istekli ve ilgiliyse. Kendi adını yazabilrisiniz bir yerlere.

Anaokulunda alfabe ve sayıları öğretiyorlar. Bunların yanında mevsimler, renkler, objeler, resim, şarkılar... Bence 5 yaş erken değil, doğru yoldasınız. Zorlamadığınız sürece hiçbir sorun yok.

harfleri bizim ögrendigimiz gibi degil farkli ögretiyorlar o yüzden ögretmeyin sahsi fikrim.. B harfini artik be seklinde öğretmiyorlar mesela.. bir de resim yapmayi da teknikler vb haric öğretmeyin bence, yani agac söyle olur su renk olur demeyin.. bırakın hayal gücü nasıl istiyorsa oyle yapsın.. kitap okuyabilir, kitap hakkında konusabilirsiniz.. yasına uygun etkinlik yapabilirsiniz, nette cok güzel etkinlikler var..

Slm kızlar benim 2 kızım var büyük olanı 5 yaşına Temmuz 27 girecek. Malum dışarı çıkamıyoruz evde tıkalı kaldık küçük kızım çok hareketli ablasının bir şeyler yapmasına pek izin vermiyor.Bende küçük kızım öğlen uykusuna yatırdiktan sonra ona ders çalıştırıyor um.Mesela önce resim nasıl boyanır nasıl yapılır onu öğrettim onun yaşına göre tabi kendiside çok hevesli seviyor çizmeyi yazmayı felan geçen gün ona alfabeyi öğrettim hepsini olmasada bir kısmını ben gosteriyorum sonra "kızım bugün ki senin ödevin bunlar yap göster bana bakalım yapabildin mi "diyorum

Sonra düşündüm evet kendisi istiyor bunda zevk alıyor bazen kendi kendine gidip yapmaya çalışıyor bakarak yalnışmı yapıyorum acaba daha küçük 7 yaşında okula başlıyacak fikirleriniz benim için önemli...teşekkürler şimdiden...

bence öğretmeyin alfabe ve sayıları öğretmenlede karşı zaten okulda sıkılıyorlarmış

Oğlum 2 yaşında alfabeden bazı harfleri biliyor. Küçümsenecek kadar az değil bildiği harfler. Ama sora sora öğrendi isteyerek bişey yapmadık. Ve hiç istediğimiz bişey değil çünkü çocukların inanılmaz zorlandığını biliyorum okul döneminde. Öğretmenler de çok zorlanıyorlarmış doğrusunu öğretmeye çalışırken. Bizimki İngilizce video izliyordu bide kreşe giderken gittiği kreşin dili İngilizceydi bazı kelimeleri ve harfleri İngilizce bazılarını Türkçe söylemeye çalışıyor. İyice beter bi durumdayız düzeltmek için. Daha küçük olduğu için bi şekilde düzeltiriz gibi geliyor ama dediğim gibi bizimki kendi merakından kendi kendine öğrendi birazcık. Sizinki daha büyük yönlendirmeniz daha kolay olabilir belki. Bol bol resim yaptırın en iyisi. Patates baskısı filan yapabilirsiniz oyalamak için. Biz yaptık baya eğlendi. Yada biz küçükken ipleri boyayıp kağıdın arasından çekerdik ya öyle şeyler ilgilisini çekebilir. İnstagramda Etkinlik sayfaları var oralara da bakabilirsiniz. Bizim şu an favorimiz parmak boyaları. Her yer batıyor ama gerçekten zevk alıyor onları yapmaktan. Güzel bi oyalayıcı kesinlikle tavsiye ederim. Silince hemen çıkıyor zaten. Bide tuvalet kağıdı rulolarını biriktirip onları boyuyoruz rengarenk üstüne göz ağız filan çiziyoruz. Boş bulunca kendi getirip boyamak istiyor. Onlarda güzel oyalayıcı 👍🏼

Harfleri daha farklı öğrettikleri için okulda kafası karışabilir ama büyük bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Ben de erken öğrenmiştim, bi' sıkıntı yaşamadım. Forumdaki öğretmenler daha iyi bilir

Yorumlar da erken ögretmeyin diyenler cok

Ama oglumun sınıfında okuma-yazmayi bilerek okula başlayan iki ögrenci vardi ve onlar ilkokul sonuna kadar hep önde ve başarılı gittiler

Alfabe artık bizim zamanımızdaki gibi a,b,c şeklinde öğretilmiyor. Okula başlayınca ela, lale gördükçe anlamaz kafası karışır. Birleştirerek öğreniyorlar. Rakamları saymayı falan öğretin ama alfabeyi okula bırakın

Anaokulunda alfabe ve sayıları öğretiyorlar. Bunların yanında mevsimler, renkler, objeler, resim, şarkılar... Bence 5 yaş erken değil, doğru yoldasınız. Zorlamadığınız sürece hiçbir sorun yok.
Anasinifi ogretmeniyim,alfabe ogretmiyoruz.sadece ses farkindaligi var .Mesela 'a','e,' sesiyle baslayan ve biten kelimeler vb.alfabe ile ikisi farklı.Çocuğun almak.istediği ilgilendigi kadar rakam, ses,kavram oyunlastirarak gösterin

Benim kizim iki yasinda tüm alfabeyi biliyordu
ögrenmesinde ne sakinca var bilmiyorum üc yasina geldiginde hepsini yazabiliyordu
simdi ise bazen yanlis olsa da hangi kelimenin hangi harfle basladigini cözmeye calisiyor
okula gidince de pekisecek, eli yazi yazabiliyor daha az zorluk cekecek
toplama cikarmayi da ögrendi, eylül de okula baslayacak, test icin gittigimizde cok hosnut kadilar birinci sinifa kabul ettiler, bu arada Almanyadayiz, iki dille büyüyor ve alfabeyi hem türkce hem almanca bir sekilde ögrenmek zorunda, ögreniyor da. Yapacak birsey yok
istiyorsa neden olmasin, hadi diyelim yanlis ögrettim, dogrusunu da ögrenince anne bu böyle degil diyor
zaten okulda bircok seyi ögrenecegini sürekli söylüyorum, bir daha baska metodlarla ögrenecek bunu biliyorum cocuk buna da yatkin ama
cocuklar zaten cok zeki oluyorlar, herseyi kapiyorlar. alfabe baska, sesleri cikarmasi baska onu da ögreniyor
oglum üc yasinda o da kalemi güzel tutuyor, ikisi de resimde cok basarili
ama ben tablet de veriyorum yeri gelince ellerine
bu bakimdan bakarsak ben cok kötü anneyim, teknoloji cagindayiz kendi elimde telefon varken onlara hayir demek ne bileyim, sigara icip sen icme demeye benziyor
el becerileri gelisti, daha iki gün önce akrilik boya yapti ikisi de, ikisinin de sovalyesi var, kursa gidemiyoruz kursu eve getirdim ben de, kendileri deneyimliyorlar herseyi
eger okulda bunlarin bir zararini görürsem burada paylasirim
ama onun öncesinde tek bir dogrunun olduguna inanmiyorum, illaki pedagoglar iyisini bilir, egitimciler iyisini bilir
ben birinci sinifi okumadan ikinci siniftan baslamisim okula, ilgim varmis evde ögrenmisim herseyi, sinifta pek zorluk cekmedim bu yüzden okumada
yine herkes kendi cocugundan sorumlu, dedigim gibi daha iyisini bilenler olacaktir ama simdilik kizimdan cok menunum, bu sayede okula olan ilgisi cok artti, alti yasina yeni girdi sayilir bir seneden fazla oldu okula gitmek istiyor
ama dedigim gibi eger bir zararini görürsem kesinlikle burada paylasirim

Alfabeyi kesinlikle öğretmeyin okuma yazmada sorun oluyor siz be ce çe diye hece olarak öğretiyorsunuz biz ise bbbb ccc çççç diye yani ses olarak öğretiyoruz.. Okuma yazma sürecinde be diye öğrenen çocuk birleştirmede sorun yaşıyor.

Alfabeyi okul zamanına bırakın çünkü br cok ögretmen böyle olmasını istiyo..sayıları ögretebilirsnz ama.birde yasına göre aktivite dergi ve kitapları var gelişimi için faydalı ordan yaptırabilirsiniz nettede satılıyo.zeka geliştirici olanları falan var

Benim kizda abisinden ve TV den ogrenmis bütun alfabeyi ezbere biliyo oglum da ayniydi ben bir zararini görmedim oglumun dersleri iyi okumayi cabuk ogrendi ayna yazma problemi vardi hallettik sukur kizim sayilarida biliyo insallah bir sorun olmaz biliyo artik silememki 🙂ama TV saatlerimizi azaltmistik bu koronadan malesef gene cogaldi evdeyiz surekli muzik Momo Akilli tavsan 😝

Back
X