Cocuklari parka götürmeye cesaretim yok

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
Biri 1,5 biri 4 yasinda iki cocugum var, simdiye kadar kucugu bebek arabasinda salincakta falan olurdu. Buyugu kostururdu. Simdi kucuk de kosturmak istiyor. İkisi ayni yere gitmiyorlar. İkisi de cok hareketli. Tehlikeli isler yapiyorlar. Park desen kalabalik.
Park park diyorlar ama goturemiyorum.
Gecen alisverise gittik esimle. Oglan yanimdaydi oturuyordu. Esim bi ucret oderken bes on saniye oglandan gozumu ayirdim esime bir sey sormak icin, baktim yanimda degil. Sonrasini hatirlamak istemiyorum 3-4 dk falan surdu bulmamiz. Cok kotuydu.
Su an parka goturemiyorum onlari. Benzer yasta cocugu olanlar ne yapiyor?

Kaygı bozukluğu başlangıcımı var acaba sizde evet devir değişti insanlar canavarlaştı ama kendinize güvenin Alışmak için komşunuzla arkadaşınızla çıkın

Goturmezseniz öğrenemezler ama. İkisine de ısrarla parkta sizden uzaklasmamalarini anlatın. Gerekirse hikayelerle süsleyerek anlatın akıllarında kalması için. Benim kızım da 4 yaşında anlar yani artık.

Çocuklarımın arasında 16 ay var geçen yazdan beri tek başıma parka çıkarabiliyorum. Ondan önce zordu ikisine birden hakim olamiyordum ama şimdi rahatım. Onlar da nasıl davranacaklarini öğrendiler.

Kaygı bozukluğu başlangıcımı var acaba sizde evet devir değişti insanlar canavarlaştı ama kendinize güvenin Alışmak için komşunuzla arkadaşınızla çıkın
Kaygi bozuklugu var ama durum sadece kaygidan ibaret degil. Gercek bir sorun.

kesınlıkle yanına bırını alarak cık..seneye rahat edersın 2,5 ve 5 yasında olduklarında..
konu komsu varsa süper olur
Beraber gidebilecegim bi komsum yok malesef. :(

önceden tembihleyin aynı anda aynı şeyleri yaptırın mesela biri sallanırken diğerini de oturtun sallayın..
ha ama yok ikisine aynı anda göz kulak olamam diyorsanız gitmeyin..
benim bir numaralı lafımdır ben ömür boyu ağlayacağıma siz 5 dk ağlayın birşey olmaz :)

Goturmezseniz öğrenemezler ama. İkisine de ısrarla parkta sizden uzaklasmamalarini anlatın. Gerekirse hikayelerle süsleyerek anlatın akıllarında kalması için. Benim kızım da 4 yaşında anlar yani artık.

Çocuklarımın arasında 16 ay var geçen yazdan beri tek başıma parka çıkarabiliyorum. Ondan önce zordu ikisine birden hakim olamiyordum ama şimdi rahatım. Onlar da nasıl davranacaklarini öğrendiler.
Oglum otistik. Anlamiyor malesef. Kucugu zaten dinlemiyor su an tam bir ergen oldu.
Parkta tum gunum isimlerini cagirmakla geciyor

Oglum otistik. Anlamiyor malesef. Kucugu zaten dinlemiyor su an tam bir ergen oldu.
Parkta tum gunum isimlerini cagirmakla geciyor
Affedersin bilmiyordum. O zaman bir süre daha yalnız çıkmayın. Küçükte biraz büyüdükten sonra alıştırmalara başlarsın. Allah bağışlasın yavrularını.

önceden tembihleyin aynı anda aynı şeyleri yaptırın mesela biri sallanırken diğerini de oturtun sallayın..
ha ama yok ikisine aynı anda göz kulak olamam diyorsanız gitmeyin..
benim bir numaralı lafımdır ben ömür boyu ağlayacağıma siz 5 dk ağlayın birşey olmaz :)
Sevdim bu lafi ama aciyorum 4 duvar arasindalar gun boyu. :(

Biri 1,5 biri 4 yasinda iki cocugum var, simdiye kadar kucugu bebek arabasinda salincakta falan olurdu. Buyugu kostururdu. Simdi kucuk de kosturmak istiyor. İkisi ayni yere gitmiyorlar. İkisi de cok hareketli. Tehlikeli isler yapiyorlar. Park desen kalabalik.
Gecen alisverise gittik esimle. Oglan yanimdaydi oturuyordu. Esim bi ucret oderken bes on saniye oglandan gozumu ayirdim esime bir sey sormak icin, baktim yanimda degil. Sonrasini hatirlamak istemiyorum 3-4 dk falan surdu bulmamiz. Cok kotuydu.
Aslında 4 yaşındaki anasınıfı yaşında,gitse rahat olur size

Valla benim 3 yaşında kızım var bende götürmüyorum parklar o kadar kalabalık ki. Okul Zamanı iyi oluyor sadece 1-5 yaş grubu oluyor parkta

Eşiniz çok geç gelmiyorsa o gelince götürün birliklte yarım saat genelde yanı durumda olan çevremdekiler öyle yapıyor.
Gec geliyor malesef :( izin gunlerinde de bi is cikariyor.
Parkların boş olduğu saatlerde götürüp nasıl davranacaklarını öğretseniz, zamanla otursa bir şeyler nasıl olur?
Ogretme isi pek mumkun gorunmuyor su an. Belki bi kac yil sonra :(

Valla benim 3 yaşında kızım var bende götürmüyorum parklar o kadar kalabalık ki. Okul Zamanı iyi oluyor sadece 1-5 yaş grubu oluyor parkta
Okul zamani goturucem sanirim ben de, oglani okuldan oglen aldigim zaman beraber denerim. Olmadi sadece kucugu gotururum buyuk okuldayken.

Hangi ildesiniz? Tanıdık polis esi falan varsa lojman ve polisevlerindeki parklara goturebilseydiniz keske. Kafaniz kulaginiz rahat olurdu.

Evde yapılabilecek çok aktivite var parkı boşver bir süre.Okul açılınca küçüğü götürürsün tek başına.Zaten parklara nerdeyse her gittiğimde pişman olup dönüyorum çocuklar sosyalleşmesi gereken yerde kavga ediyor ancak nasıl yetiştiriyorsak hatta bazen anaları da kavgaya tutuşuyor salıncak sırası için filan sinir olmamak elde değil.Evim evim güzel evim

Benimkiler de 2 ve 5 yaşlarınday
benimkiler de 5 ve 2 yaşlarındalar arkadaşların dediklerine katılıyorum parklarin sakin saatlerini belirleyin ve götürün bende öyle yapıyorum bir saat dahi olsa onlara iyi gelir

Back
X