Çocuklarım kediyi öldürdü 😢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar,
lütfen herkes üsluplarına dikkat etsin rica ediyorum.

Yavru kedi bu haldeyse muhtemelen hastaydı, eğer çocuklarınız boğmuş olsaydı halsiz dahi olsa can havliyle ısırır ve tırmalardı, muhtemelen yavru bahçede yuva yaptığınız yerde öldü, çocuklarınızda onun bebek olduğunu bildiğinden, uyuyor sandıkları kediyi bebekler beşikte uyur düşüncesiyle kardeşlerinin beşiğine getirip yatırdılar.

Size akıl vermek haddim değil ama bu konuda tek ihmaliniz çocuklarınızın siz uyurken bahçeye çıkmaları, 3 yaş çocukları konuşamıyor bile olsa merdiven inip çıkabilir, kapı açabilir, yükseğe tırmanabilir, sandalye çekip uzanamayacağı yerlere bile uzanabilir, daha çok küçük dediğimiz çocuklar anne babalarının gün içinde sürekli yaptığı şeyleri öğrenir ve tekrar ederler, o kapıyı sizin nasıl açtığınızı görerek açmışlardır, merdivenden inmekse zor iş değil, adım atmaya korksalar bile bir tanesi poposunun üstünde merdivenleri indiyse diğeri de kardeşini taklit ederek inmiştir, adı üstünde çocuk, yapmaz yapamaz dediğiniz herşeyi yapabilirler, gün içinde bebeğinizle ilgilenirken bile kapıyı kilitleyip anahtarı cebinizde taşıyın zira anahtarı çevirip açma becerileride vardır.

Biz anneler çocuklarımızı küçük görüp herşeyi yapamayacaklarını sanırız ama küçük kavramı 0-24 ay arası bebekler için geçerlidir, 24. aydan itibaren çocuklar anne babalarının yaptıklarını gözlemleyerek gözlem metoduyla öğrenir, konuşmaya başladıklarında neden, niye gibi sorular geliştirerek sorarak öğrenmeye başlar, anne babanın yaptıklarını taklit eder ve yaşına uygun yapacağınız her açıklamayı anlarlar.

Bazı anneler 3 yaş çocuğu kedileri sıkarak sever demiş sanırım, evet o yaşlardaki çocuklar sevmek istediği canlının canının yanacağını kestiremez bilmez, gücünü kontrol etmeyi bilemez ama çocuğa örneklendirerek anlatırsanız anlar, sen düştüğünde dizin çok acımıştı ağlamıştın, X ağabeyin/ablan seni sevmek isterken yanağını sıkmıştı canın acımıştı, işte kediler köpekleri de sıkarsak canları acır ağlarlar, canını acıtmamalısın yazık ağlamasın ki seninle tekrar oynamak istesin, güzelce sevelim kediyi, öpücük verelim ne tatlı değil mi derseniz anlarlar, çocuklar küçük olabilir ama tahmin ettiğinizden daha akıllıdırlar ve tahmin etmeyeceğiniz kadar çok şeyi rahatça anlarlar, yeter ki yaşa göre doğru anlatımı yapalım.

İnanin aklım çıkıyordu esimde bende zıpladık kediye kalp masajı bile yaptım ne yaptığımı bilmiyordum bile
Ne yaptıklarını neden nasıl öldüğü hakkında kaç senaryo kurdum ağlamaktan harap oldum anlatamam sadece pazarları geç kalkarım eşim evde diye sabaha kadar kedinin başındaydim zaten 2 3 saat uyudum kabusa uyandım konuştum ama anlamıyorlar miyov miyov diyorlar.O güne geri dönmeyi hiç uyumamış olmayı dilerdim ama olmuyor giden gitti elimden hiç bir şey gelmiyor

Yanlış anlamışsınız sabah oldu olay dışarı yani sokağa değil bahceye çıkmış çocuklar fakat kilitliydi kapı acabilmisler.Ben miyov demelerine uyandım zaten ama kedinin sesini hiç duymadım gördüğüm yeni öldüğü yönünde ama çünkü gözleri acıktı henüz ama ne oldu nasıl oldu zaten ölüydu de bahçeden mi getirdiler bilmiyorum muamma orasi

Çocuklarınız kucukmus daha onlara hıc gostermemelıydınız.Niyetler onemlıdır.Rabbım onlar benım sessız kullarımdır dıo.Bende kucukken solucanları alıp amalıyat ederdım.Düşünebılıomusunuz.Ama aklım ermıodu.Küçükken annemın koyune gıderdık.Bıcagı alıp solucanları amalıyat ederdım.Şimdiki aklım olsa yaparmıyım.Aşlahım acınızı hafıfletsın

Kedi nerden geldi mahalleye hiç bilmiyorum kapı kilitliydi ama pimapen kolunu indirince açılıyor acabilmisler aslında mutfağın kapısı da kapatmıştım eşim açmış iste

Gözümde canlandiramadim , ancak o pencereler korkuttu beni.

Pencere kilidi takılı olması gerekiyor.

Çocuk filmlerdeki seri katillerden değilse öldürmeyi bilemez. Öldürmüş olsa bile kötü niyetle değildir.
Ben öldürdüklerini düşünmüyorum. Doğa güçsüzleri ölüme terkeder. Anne kedi hasta olan yavrusunu arkada bırakır ve sağlıklı olan yavruları yetiştirir.
Ağlamanın ise çözüm getireceği yok. Sadece benim gördüğüm bazı şeylerden ders almanız gerek.
Çocuklarınızın dışarı çıkamaması gerekir. Herşey olabilir. Pakpen tarzı kapılara annem ulaşamayacağımız yere bir kilit daha yaptırmıştı. Çünkü kardeşim küçük ve hareketli bir çocuktu. Balkondan uçmasın diye böyle bişey yapmıştı annem

hıı belki de kedi zaten ölmüstü cocuklarda aldı kardesinin yanına koydu orası da muamma. 3 yasındaki cocuk konusur, oturun sohbet edercesine gece noldu diye anlattırın isterseniz. Ya da daha cok üzülürüm diyosanız bu konuyu düsünmeyin hersey olmus olabilir..

Neyse sonuç olarak saat kaç olursa olsun burda anlatmak istediğim sorun değişmiyor sizin bilginiz dışında 3 yaşında bebekler siz uyurken dışarı çıkamaz bunun önlemini almış olmanız gerekirdi ben bütün kapılara camlara üstten ekstra kilit taktim asla açamaz çocuklarım tedbir bizden getisi Allahtan ve Allah korusun siz karı koca uyurken ses falan duymamışsınız it kopuk kaynıyor ortalık karşılarına kötü niyetli biride çıkabilirdi bahçede.Hayranları severim ancak burda daha önemlisi 3 yaşındaki bebelerin kontrolsüz davranışları eğer canlıysa bebeğin beşiğine geldiğinde bebeğide tırmalardi yada ısırırdı kedi nasıl iki kişi bu sesleri takip edemediniz valla ben bile korktum bunlar hep daha büyük sorun bence kedinin ölmesine de üzüldüm ama ona yapacak bişey yok.

Son düzenleme:
İyi de konu sahibi çocuklarım tutup kediyi duvardan duvara salladılar, öldürdüler yazmamış ki. Muhtemelen nasıl tutacağını bilmiyorlardı ve boğazından tuttular. Sonra da bebeğin yanına koydular. Hani olaya bir de bu tarafından bakın.

Ben de yavru kedinin kendiliğinden öldüğünü tahmin ediyorum. Siz 3 küçük çocuğa rağmen ona son saatlerinde anne şefkatini tattirmissiniz, verdiğiniz emeği ve kendi niyetinizi de biliyorsunuz o yüzden acımasız ve bilinçsiz suçlamaları ciddiye almayın.

Hatta ben şuna inanıyorum o kediciğe merhametiniz, sizin evlatlarınızın başına gelmesi muhtemel bir kazaya karşı gözünüzü açacak bir vesile oldu. Belki ikizler daha önce de sizden habersiz bahçeye çıkmışlardı sizin dikkatinizi çekmedi ya da ilerde onların başına bir sey gelebilirdi. Şimdi belki normalden daha fazla tetikte olacaksınız.

Siz yavru kediye yapabileceğinizi yaptınız, bu olay sizin hayvanlara yönelik yardımlarınızı engelleyecek bir travma olmasın.

Çok uçuk şeylerden bahsettiğinizin farkında mısınız?3 yaşında bile degil çocuklarım verdiğiniz örnek 5 yasında bir çocuğun bilinçli şekilde yapabileceği bir şey evet bu tedavı gerektirir ama örnekle konumun alakası yok.Hayal edin 2.5 yaşında bir çocuğun 32 ayliklar kediyi kuyruğundan tutup duvara atıyor cocuk büyütmediniz herhalde pek becereli olamaz ya da benimkiler bunu yapabilecek meziyette değiller istemsizce sevmek adına yapılan kötü bir eylem durumumuz

Evet gerçekten bana fena bir ders oldu ama Allah biliyor ya benim derdim karnının doymasi,zarar görmemesiydi nerden ne gelebileceğini bunların yaşanacağını hayal bile edemezdim

İnanin sabah 7de yanından ayrıldım yatağa uzandım nedensiz dua ediyordum ALLAH im ona yardım et ona sahip çık diye demek böyle sahip çıkacakmış gördüğüm an bile farklı bir şefkat duymuştum

Yahu iyilik edeyim derken bi durumdur olmus. Tamamen iyi niyetliyken boyle bir sey gelmis kadincagizin basina. Nereden bilsin boyle olacagini bazen istemedigimiz uzucu olaylar yasaniyor, kimse istemez bunu ama bi sekilde oluyor. Bazi insanlar da konu sahibinim ustune gidiyor. Kendi hayatlari mukemmel ve kusursuz bir cizgide ilerliyor sanirim bu insanlarin. Konu sahibi kardesim canini sıkma. Sen cok guzel bir sey yapmak istemissin ama hic hesapta olmayan bi durum cereyan etmis. Allah da bunu goruyor, kendini yiyip bitirme.

Ha bir de burada herkes konu sahibinin üzerine gidip hoşgörüden şevkatten dinden bahsediyor. Ya düşündüğünüz gibi olmayıp kedi eceliyle öldüyse ne yapacaksınız? . Konu sahibini üzerek hakkına girdiğizin farkında mısınız hanımlar? Bunun nasıl altından kalkacaksınız merak ediyorum.

Her kötü olayda bir iyilik saklıdır. İyi niyetli davranmissiniz. Kendinize dar etmeyin dünyayı. Bir daha böyle bir niyetle aldığınız canlıya daha fazla önlem alırsınız bu bir. İkincisi ise çocuklarınız için evdeki güvenlik önlemlerini arttırın. Bilginiz olmadan dışarıya cikamayacaklari güvenli bir eve sahip olmalısınız. Ben 5.kata taşındığım da pencerelere balkonlara kilitlenir kollar taktirip sokak kapısı içinde ek sürgü taktirmistim. Çocukların kafası değişik çalışıyor anne babası uyurken.

Yazmiyim yazmiyim dedim ama tutamadım kendimi çünkü taşlayanlardan biri de kendi açtığı konuda aynı kavram üzerinden kendisini elestiren bir üyenin ifadesini aynen buraya yazmış.

Ben çocukların öldürdüğünü düşünmedim . Çok küçük kediler zaten anneleri olmadan pek yaşamıyorlar. Bir de devam sütü vermişsiniz maalesef bu da öldürmüş olabilir. Şekerli şeyler zaten zararlı kedilere, yeni doğmuş kediye de zarar vermiş olabilir. Çocukken biz sütle şekerli bir şey yapıp yedirmiştik her yere kusmuştu kedi. Bence çocuklar onu uyuyor zannettiler o yüzden beşiğe getirdiler uyusun diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…