Çocuklarım kediyi öldürdü 😢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet gerçekten bana fena bir ders oldu ama Allah biliyor ya benim derdim karnının doymasi,zarar görmemesiydi nerden ne gelebileceğini bunların yaşanacağını hayal bile edemezdim

Kendinizi bu kadar yıpratmayın, anne kediler sağlıksız doğan bebeği doğum sonrası kesesiyle birlikte hemen yer, sonradan hasta olanıysa terk eder, yavru kedi mahalledeki çocuklar tarafından zorla annesinden koparılmadıysa yüksek ihtimalle annesi tarafından terk edilmiş hasta bir yavruydu, defalarca annesi olmayan yavru kedi baktık, çoğu yaşadı ama 6-7 sene evvel çöp konteynerine atılmış göbek kordonu bile üzerinde olan yavru kediyi ne yaptıysak yaşatamadık, ki veterinerden kedi sütü alarak besledik, bize söylenen hiç anne sütü almamış bir yavrunun yaşama şansı olmayacağı yönündeydi, veteriner haklı çıktı, o kadar dikkatli bakmamıza rağmen yavru 21 gün yaşadı, günlerce etkisinden çıkamadık, hala unutabilmiş de değilim, diyeceğim bazen ne yaparsanız yapın yaşatamıyorsunuz, bazen de veterinerin ölür bu diye umutsuz konuştuğu bir canlının yaşama sımsıkı sarılıp kurtulduğuna şahit oluyorsunuz.

Çocuklarım mı yaptı düşüncesinden uzaklaşın, evet çocuklarınız söylediklerinizi anlarlar, görerek taklit ederek birçok şeyi yapabilirler ama bir canlıya zarar vermenin ne demek olduğunu bilmiyorlar henüz, ki ben hala çocuklarınızın kediyi uyuyor sanıp bebekler beşikte uyur düşüncesiyle kardeşlerinin yanına yatırdıkları fikrimde ısrarcıyım, öyle olmasaydı evin başka bir yerine getirip bırakırlardı, kediye zarar vermenin bilincinde olsalardı da yaptıklarının kötü olduğunu bilir kediyi olduğu yerde yani bahçede bırakırlardı.

Henüz iyi-kötü, doğru-yanlış kavramları yok ama bunlarıı öğrenme çağları gelmiş, kendi güvenlikleri için oyunla, örneklendirmeye öğretmeye başlamanızda yarar var zira hem ikizler, hem küçük bir bebek olunca aynı anda üçünü kontrol etmek zor olacak, hele de bebek de ayaklanmaya başladığı zaman işiniz daha da zor.

İyilik yapacağım diye gidip arkadaşınızın babasının ismini vermediniz mi? Para vermemek için başkasını zan altında bırakmadınız mı? Sizinde aynısını yapıp başkasına saldırmanız ne derece doğru?

ahlakçı insan yapısını çok güzel açıklamışsınız.

Ben çok düşündüm inanın uyuyamıyorum o günden beri en fazla 4 saat uykuya dalabiliyorum.Cocuklar sevmek amaçlı oynadılar sonra beşiğe bıraktılar ve kedi bebeğime yaklaştı belki sıcaktı belki meme arıyordu ve bir şekilde altında kaldı ve boğuldu uyandığım zaman kedi altında ve gözleri henüz acıktı dakikalar içinde gözleri kapandı kakasi çıktı ben onun için çok dua ettim Allah in ona yardım et diye onun için hayırlısı buydu ve evet belki de ölecekti zaten ama keşke böyle olmasaydı niyetin ne kadar da iyi olsa galiba doğal akışa karışamaman gerekiyormus bunu anladım ama inanin sanki her şey zincirdi o sona doğru bir düzen oluştu

Bu evden 2 3 haftaya taşınıyorum bir daha bahçeli evde oturmam ve kapı pencere ne varsa kilit taktiracam inanın o günden sonra bu ev mutfak bana dar geliyor. Dersime bile bakamıyorum Allah biliyor niyetimi bahçe var diye sokakta öyle çaresiz minnak görünce ezilmesin başına bir iş gelmesin diye aldım ama olmadı işte

Vicdan ve merhamet sahibisiniz, o yüzdendir bu kadar aklınıza takılması, uykularınızın kaçması, çocukluğumdan beri hayvanlarla iç içeyim, kimi vakti zamanı gelince eceliyle öldü, kimi hastalık vs sebeplerle, bu yaşıma geldim hala onların ölmesine alışamadım, üstelik benim elimde olmayan sebeplerle ölmelerine, yaşamaları için veteriner, ilaç ne lazımsa yapmama rağmen, öldüklerinde öyle içim yanıyordu, ağlayarak gömerken öylesine kötü oluyordum ki bir daha asla evde evcil istemiyorum dedim 5 yıl evvel, büyük konuşmuşum, bir cimcime köpek fırladı önümüze, yavruydu kıyamadım eşimin ne olur biz bakalım der gibi bakışlarına yenik düşüp eve getirdim, 5 yıldır bizle, bir sağlık sorunu olmazsa, Allah göstermesin bir şey olmazsa ortalama ömrü 15 yıl ve ben bazı geceler onun kaybolduğunu, öldüğünü görüp ağlayarak uyanıyorum, eşim sakinleştiriyor, ya sokakta olsaydı, ya onu sevmeyen birilerinin eline düşseydi, ya hırpalasalardı daha mı iyi olurdu, evet bir gün ölecek aynı bizim gibi ama yaşadığı müddetçe sevildiği bir evde olacak diyor, böyle düşününce doğru ama işte gelin de benim yüreğime anlatın, son 10 yılı kaldı deyip kötü oluyorum bazen, siz de kendinizi şöyle avutun ya siz görmeseydiniz bir köpeğin dişleri arasında parçalanarak acı içinde ölseydi, ya sokakta bir arabanın altında ezilerek ölseydi, sonuç olarak evet öldü ama ölümün bile beteri var maalesef

Alt ve üst çenesi bir insan tarafından kırılmış, çenesini oynatamadığından biz görene kadar kim bilir kaç gün aç ve susuz kalmış, ağzından burnundan iltihap akan bir kedinin çektiği ızdırabı görseydiniz onu da yaşatamadık, keşke yaşasalar ama olmayınca olmuyor işte.

Utanmasalar minicik çocuklara beddua edecekler o derece.

Kedinin ölümü şüpheli gibi bir şey.Çocuklara hayvan sevgisi aşılayalım ama onları yalnız bırakmayalım.Annesinden ayrılacak derecede olgunluğa gelmeyen kedi bakımı aşırı sorumluluk ister.Çocuğunuzda hayvana şiddet eğilimi var mı yok mu bunu gözlemlemelisiniz.

Yok şiddet eğilimi değil mesele nasıl seveceklerini bilememeleri arkadaşların yorumlarından sonra anladım bebek olduğunu biliyorlardı ki beşiğe koydular tabi ne yaptıklarını bilmez şekilde.Ve bahçe kapısını açmayı öğrenmişler bu da başka mesele

Çocuk sahibi olmak çok zor maalesef. Hele 3-4 yaş.Nasıl seveceklerini öğrenmeleri gerek.Bir de nacizane tavsiyem çok küçük kediye bakmayın.İnanın çok zor bakması bir de çocuk var sizin.Beşik meselesi beni etkiledi.

Utanmasalar minicik çocuklara beddua edecekler o derece.
Valla konu sahibinin üzerine en çok gelen üyelerden bir tanesi daha 1 hafta önce bir sokak yavrusunu kurtarmaya çalışıp özel veterinere götürerek arkadaşının babası adına kaydettirmişti. Millete ahlak dersi vereceklerine önce herkes kendisine baksın.
Çocuklarda yetişkinlerde daha fazla vicdan vardır, 3 yaşındaki kız çocuğu da o kediyi boğacak kadar güç uygulayamaz. Muhtemelen kedi öldü, çocuklarda onu uyudu zannedip kardeşinin yanına koydular. Ben inanmıyorum 3 yaşındaki çocuğun kediyi öldüreceğine.

Allah askına bu topige yazmayın liste basında yazıyı gördükce icim acıyor

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Keşke hepimiz çocuklar kadar vicdanlı ve masum olabilsek..

Bakın sizde beni eleştiriyorsunuz, sizin deyiminizle saldırıyorsunuz. O zaman ben yanlış bir şey yaptığımda eleştiriliyorsam bu platformda, benimde yanlış gördüğüm şeyi eleştirmem o derece doğru.

Ayrıca o konuyla ilgili kimse zan altında kalmadı ve meseleyi hallettim. Paranın pulun telafisi olurda yitip giden bir canın telafisi olabilir mi? Beni yermek için böyle bir şeyi karşılaştırmanız çirkin ve yanlış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…