Çocuklarıma çok üzülüyorum.

Bak yanlis hesaplamisim iste..kafam karisiyor..var var temmuzda iki yasina girecek bir kizim var.ben ise giderken agliyor.dayanamiyorum ama yapcak birsey yok.gittigim an susuyor diyor annemler.
Canım ona bakarsan benimki 11 e kadar uyuyor onbirde kalkıp yemek yeyip oyun oynuyor babasıda akşam 5:30 da alıyor ama kendini ifade etmeye başladığından beri sürekli gitme mis kokulu annem benle yat vs vs birsürü naz yapıyor kıyamıyorum

ben haftanın bikaç günü ofiste, diğer günler evde çalışıyorum, ben evdeysem kızım 9 da gidip 5 de geliyor, ofisteysem sabah 8 den akşam 7 ye kadar okulda... üzülüyorum ama yapacak bişey yok, onlar için çalışıyoruz sonuçta.
Öyle canım aslında bu ayrılıkta onlar için

Canım ona bakarsan benimki 11 e kadar uyuyor onbirde kalkıp yemek yeyip oyun oynuyor babasıda akşam 5:30 da alıyor ama kendini ifade etmeye başladığından beri sürekli gitme mis kokulu annem benle yat vs vs birsürü naz yapıyor kıyamıyorum
Ozlemezmi annesini kuzucuklar keske her an yanlarinda olabilsek olmuyor iste.siz zaten diger evladiniz dogunca iki yil evdesiniz bu iyi bak.ancak daha muhim olan buyugu buna nasil hazirliyorsunuz.bir kardesi gelecek.bununla ilgili kitap yazilar okuyun ben baska bir konuda burda iki yazi paylastim onlari da okuyun.konuyu bulabilirsem yazarim yine.

ayyy kafamda dönen planlarım her calısan anne gibi
bende calısıyorum bir yıldır
bir kızım var ilkokula basladı 7 yasına girecek temmuzda
bende öbür sene 2018 de ikinci çocuk düşünüyorum ve özel sektör
nasıl olur ne yaparım bilmiyorm kızıma karsı komsum bakıyor
öglenci kızım sabah alıyor komsum kahvaltısını yapıyorlar birlkte
beslenmesini ben hazırlıyorm öglene kdar orda komsumda yada bizde takılıyorlar
öglende okuluna bırakıyor komsum kendi oglunu alıyor geliyor oda 3 sınıfa gidiyor
sistem su an cok iyi cokkk sükür rahat calısıyorm
ama öbür sene ne yapsam allahın izniyle bir evladım daha olsun cok istiyorm
ama onlara iyi gelecekte istiyorm
komsum bakarım bebegede diyor ben kıyamıyorm yasım35 bu arada
iki yıla ara versem bebek için işe dönsem baska bir iş bulmam lazım bizde ücretsiz izin falan yok cünkü
konu sahibi sen sanslısın

Hayırlısı artık çalışan herkes bizim gibi sanırım canım
aynen öyle çalışan ve çocuklu kadınlar kendilerinden çocuklarından herşeyden o kadar çok fedakarlık yapıyorlar ki...
allah bizlere çocuklarımızın acılarını göstermesin biz yine çalışalım

Geçen sene çocukların kreşi eve uzaktı arabayla yarım saat kadar. Baktım olmuyor evi sattım kiraya geldim kreşin tam karşısı. Şu an izindeyim 1 2 numara kreste 3 numara evde.seneye ben ise döndüğümde 1 numara ilkokula 2 3 numara krese gidecek. Ve ben sabah 6 30 da evden çıkacağım.esim hallederim diyor ucunun kahvaltısı giydirmesi okula bırakması vs. Deneyeceğim olmazsa eve yardımcı tutacağız.ben eve 2 3 gibi gelip çocukları toplayacağım. Birkaç Senem ciddi anlamda zor geçecek ,hayırlısı inşallah kimse hasta olmaz

Çalışan anneler hep bu sorunu yaşıyor ama biz de onlar için çalışıyoruz çocuklar illa ki üzülüyor ama sonra kendilerine oyalanacak bir şey bulup unutuyorlar onu siz de akşam hafta sonu elinizden geldiğince ilgileniyorsunuzdur zaten.Belki de hep evde olsanız o kadar verimli geçiremezdiniz vaktinizi.

biz çalışan annelerin en bilinen üzüntüsü :KK43:
hep yazdım bunu.. büyük kızım şimdi 11 yaşında
2,5 ve sonrası yaşlarında ara ara hep ağladı gitme anneeee diye içim parçalanırdı
şimdilerde koca kız oldu cadım ve diyor ki o zamanlar çok üzülüyordum bazen hatırlıyorum
ama iyiki çalışmışsın ve çalışıyorsun anne :)

geçecek bu günler arkadaşım

Kolay gelsin. Keşke her anne çocuğu 3 yalına gelene kadar evde kalabilse ama ücretsiz izniniz varmış, bu çok iyi gelir size ve çocuğunuza. Kolay değil ama büyüyünce de benim oğlan anne neden çalışmıyorsun sen diyor bana, ben de bazı başka sebeplerden çalışmayı bıraktığım için. O zaman da havalı bir şey gibi geliyor onlara annenin çalışması. Bence canınızı sıkmayın, bol bol oynayın. Paranın verdiği imkanlar da var, ev işini filan yaptırıp siz zaman geçirin çocuklarla. Ve evi sizin işinizin yakınına taşımak çok iyi olur. Daha fazla zaman geçirmiş olursunuz.

Dün burda konu açmıştım. 3 haftadır çalışıyorum kızım kreşe ağlayarak gidiyor diye. Herşey zamanla rayına oturur diye düşünüyorum. Burdaki arkadaşlarda sağolsunlar yaptıkları yorumlarla rahatlattılar beni. Sana da kolay gelsin. Çok fazla düşünme canım hamileymişsin de. Su akar yolunu bulur diyelim. Konu evlat olunca zor tabii. Allah bize dayanma gücü versin.

annen vs yok mu bu süreçte destek olacak.
Küçük kardeşlerim var babamda çalışıyor ee haliyle annem gelemiyor. Kayınvalidem var oda yatmalı kalıyor veya biz onda kalıyoz ev ev üstüne olmuyor ,bide nisanda başlıyo memlekete gidecem demeye oda kalıcı çözüm değil yani ::(

Merhaba arkadaşlar. Şuan 32 aylık bir oğlum var sabah 7:40 da evden çıkıyorum akşam 6:00 da eve geliyorum işimle ev arası 1 saat eşimde sabah 7:10 da çıkıyor akşam 5:30 da evde oluyor. Oğluma komşum bakıyor şükür çok güzel anlaşıyorlar ancak çocuk bana her akşam anne seni çok özledim çok seviyom nolur işe gitme müdürüne söyle falan deyince kahroluyorum. Şimdi bide kızım olacak inşallah iki ay sonra bazen düşünmekten uyuyamıyorum kızım iki yaşına gelene kadar ücretsiz izin alacağım inşallah sonrasında oğlumu ana sınıfına kızımı kreşe yollamam gerekecek bu olayın koordinesi meselesi bile beni üzüyor. Sabah çocukları kim giydirecek akşam kim karşılayacak eşimde bende uzağız adama desem gel benim iş yerime yakın yere taşınalım iki saat mesafe olacak işine. Benim gibi olan anneler var mı nasıl idare ediyorla
Merhaba arkadaşlar. Şuan 32 aylık bir oğlum var sabah 7:40 da evden çıkıyorum akşam 6:00 da eve geliyorum işimle ev arası 1 saat eşimde sabah 7:10 da çıkıyor akşam 5:30 da evde oluyor. Oğluma komşum bakıyor şükür çok güzel anlaşıyorlar ancak çocuk bana her akşam anne seni çok özledim çok seviyom nolur işe gitme müdürüne söyle falan deyince kahroluyorum. Şimdi bide kızım olacak inşallah iki ay sonra bazen düşünmekten uyuyamıyorum kızım iki yaşına gelene kadar ücretsiz izin alacağım inşallah sonrasında oğlumu ana sınıfına kızımı kreşe yollamam gerekecek bu olayın koordinesi meselesi bile beni üzüyor. Sabah çocukları kim giydirecek akşam kim karşılayacak eşimde bende uzağız adama desem gel benim iş yerime yakın yere taşınalım iki saat mesafe olacak işine. Benim gibi olan anneler var mı nasıl idare ediyorlar ?
Benim de iş yerim 1.30 saat mesafede 6 aylik da bebeğim var bakacak biri olsaydi iş yerime yakin taşinirdim..

normal de daha soğukkanlı cevap verirdim ama bu gece oğlum sayıklarken "ben ditmicem eeev de kalçam. şij didin: (" şeklinde konuşması aynı sorularla karşı karşıya bıraktı beni. bazen diyorum acaba hangisi doğru çalışmak mı evde evlatla ilgilenmek mi??

Çalışan anne çocuğuyum, sabah birimizi anne, birimizi baba hazırlardı, akşamdan kıyafetler okul malzemeleri hazır olurdu, sabah erken kalkan ebeveyn kahvaltıyı hazırlardı. 24 saat çocuğunuzla olmanın ona hiçbir faydası yok zaten. Onunla olduğunuz vakti dolu dolu geçirin yeter, gerekirse 1 saat olsun, nicelik değil nitelik önemli. Çocuklar daha iyi uyum sağlıyor bence bu duruma, baştan onu görerek büyüyorlar çünkü. İçiniz rahat olsun. Küçükken asla anam babam beni bırakıp gidiyor düşüncesi olmamıştı bende, normaldi çünkü, sabah kalkılır, herkes işe okula gider, akşam eve gelinirdi. Tabi çocuğun kişiliği de önemli, ben çok bağımlı bir çocuk değildim.
Büyüdükçe çocuğunuzu da sorumluluk sahibi, bağımsız yetiştirirseniz hiç problem olmaz.

çocuklara verdiğimiz algı önemli

bizimki anne baba işe çocuk okula gider şiarı ile büyüdü

hasta iken bile kreşe gitmek için ağladı

çocuğu kreşe bırakırken kötü bir yere bırakır gibi yapmamak akşam da böyle kötü bir yerden kurtarıyormuş gibi büyük sarılmalar vs ile almamak lazım bence

her şeyi olağanlaştırırsak çocuk da kolay uyum sağlıyor

Back
X