Çocuklarıma kızınca...

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.346
5.388
723
Başlıkta yazdığım gibi çocuklarıma kızdıktan sonra aşırı vicdan yapıyorum ağlıyorum üzülüyorum :(
Haksız yere asla kızmam bağırmam çağırmam hatta herkes de der çok sabırlısın diye,çünkü çocuklarım ikiz ve 2,5 yaşındalar,karakterleri apayrı ve bu daha çok yoruyor...Biri kitap okumamı isterse diğeri onla koşmamı ister,ona rağmen hep ayak uydururum,zaten okul öncesi öğretmeniyim,hep dolu dolu vakit geçiririz ancak bazen kızabiliyorum,misal bugün arkadaşla avmde bulunan oyun alanına gittik,orda oyun alanına girdiler azıcık oynayıp başka bir alana doğru koştu benimkiler ben de haliyle konuştum anlattım “karşımda yetişkin biri varmış” gibi anlattım,önce orada oynayalım saatimiz dolsun sonra diğer alana geçebileceğimizi söylemeye çalıştım,yok olmadı,o halde geri gitmeyiz dedim,dediğimi de yaptım,yeni istedikleri alana soktum,tekrar diğer alana götürmedim.”Tutarlı olmak” gerekiyor ya..İkisi birden yerlere yatsa bile tutarlı olurum ama yanımdaki arkadaş da sürekli müdahale edince ve para yüzünden inat ettiğimi söyleyince tamam deyip istedikleri alana soktum..Ama onda da çok az durup başka yere gitmek istediler,işte o zmn kızdım,bi daha da getirmem dedim..(tehdit ve bağırma ile olmaz farkındayım ama normal göz seviyesinde sakin konuşmak da olmuyor) :(
Öğrendiğim ne varsa uyguluyorum yok :( En son kızıyorum sonra da böyle uykusuz kalıyorum,ağlıyorum.Teori ve pratik başkadır tamam da bnle gelen arkadaşın dahil alanda kaç çocuk vardı benimkiler gibi kimse annesini üzmedi,kıyaslamayı içimden yapıyorum çocuğuma tabii ki söylemiyorum ama hem onlara kızıyorum hem sonra onlara kızdım diye kendime...

Son düzenleme:
28 aylik kizima bugüne dek 2 defa kızdım sesimi yükselttim korktu agladi.
kendimden tiksiniyorim aklıma geldikce.
ilki 2 yaş sendromu dönemlerindendi.(inanılmaz zor atlattik bu sendromu)
digeri de mutfak masasinda ki bardaklari yere atıyordu defalarca uyardım herşeyi denedim en son çıldırdım( baska seye de sinirliydim) ve evet sinirimi resmen kziimdan cıkardım. cok kızdim.
o korkusu ve aglamasi gitmiyor aklimdan.
ucuncusu olmasin diye dua ediyorum.
kizinca kendimden igreniyorum.
bunu cekecegime sabirli olurum daha iyi diyorum

28 aylik kizima bugüne dek 2 defa kızdım sesimi yükselttim korktu agladi.
kendimden tiksiniyorim aklıma geldikce.
ilki 2 yaş sendromu dönemlerindendi.(inanılmaz zor atlattik bu sendromu)
digeri de mutfak masasinda ki bardaklari yere atıyordu defalarca uyardım herşeyi denedim en son çıldırdım( baska seye de sinirliydim) ve evet sinirimi resmen kziimdan cıkardım. cok kızdim.
o korkusu ve aglamasi gitmiyor aklimdan.
ucuncusu olmasin diye dua ediyorum.
kizinca kendimden igreniyorum.
bunu cekecegime sabirli olurum daha iyi diyorum
Benim de kızmalarım çok azdır,bir elin parmağını geçmez,ikiz olunca bi de :) ama dediğiniz gibi bn de unutamıyorum uyuyamıyorum ağlıyorum..Namaz kılarken dualar ediyorum kızmak üzmek istemiyorum çocuklarımı,dilimi tutmam için mukayyet ol Allahım diye :( bu akşamki kızmam en çok üzeniydi gittikçe daha mı kötü kızarım korkusu da sardı :(

Kızmazsanız sürekli hale getirdiği yanlış davranışları nasıl duzeltecek?
Heralde ufacık şeye de kızmıyorsunuzdur
Hayır tabii ki..Ama oyun alanında çok inatla fikir değiştirince (birkaç defa ) ve ödemeleri yaptıktan sonra yapınca tutamadım kızdım söylendim..Ya da dediğim gibi ikisi çok farklı karakterler yine de sabırlıyımdır,bugün sadece öğlene kadar 4 kitap okuduk beraber,diğeriyle de yapboz oyunu..İkisini de dahil ettiğim oyunlar dışında..İkisinin de tercihlerine isteklerine sonuna kadar sabır gösteririm önem veririm..Bazen de hiç kızmadığım için oluyor diyorum..Misal arkadaşlarımda çok görüyorum çocuk oyun istedi diye bile kızarlar..Ya da anneyle oynamak istiyor diye bile kızanı gördüm..Yani ilgiliyiz de anlamıyorum :(

Olur oyle durumlar cok yüklenmeyin kendinize.. siddet olmadigi sutece bazen kizabilir anneler..
Merak etmeyin siz oyle yaptiniz diye psikolojileri bozulmaz.

Yalnız değilsiniz bazen ben de bağırıyorum çünkü dinlemiyor 2buçuk yaşında kızım sonra vicdan azabı çekiyorum geçen akşam yine beni dinlemiyordu ses tonumu biraz yükselttim tamam anne bağırma dedi vicdan azabından öldüm resmen aslında bağırmam ses tonumu yükseltirim biraz dinlemeyince ama çok vicdan azabı çekiyorum 😪

Olur oyle durumlar cok yüklenmeyin kendinize.. siddet olmadigi sutece bazen kizabilir anneler..
Merak etmeyin siz oyle yaptiniz diye psikolojileri bozulmaz.
Hıhh o kilit kelime “psikoloji”
O beni mahvetti :( Branşım sebebiyle aşırı önem veriyorum bu durumda da kendimi yıpratıyorum :(

Hayır tabii ki..Ama oyun alanında çok inatla fikir değiştirince (birkaç defa ) ve ödemeleri yaptıktan sonra yapınca tutamadım kızdım söylendim..Ya da dediğim gibi ikisi çok farklı karakterler yine de sabırlıyımdır,bugün sadece öğlene kadar 4 kitap okuduk beraber,diğeriyle de yapboz oyunu..İkisini de dahil ettiğim oyunlar dışında..İkisinin de tercihlerine isteklerine sonuna kadar sabır gösteririm önem veririm..Bazen de hiç kızmadığım için oluyor diyorum..Misal arkadaşlarımda çok görüyorum çocuk oyun istedi diye bile kızarlar..Ya da anneyle oynamak istiyor diye bile kızanı gördüm..Yani ilgiliyiz de anlamıyorum :KK43:
Kızmayı çok abartiyorsunuz kendi aklınızda. Arada bir kizmasaniz çocuk yüzsüz olur.
Bence kendinizi yipratmayin

Kızmayı çok abartiyorsunuz kendi aklınızda. Arada bir kizmasaniz çocuk yüzsüz olur.
Bence kendinizi yipratmayin
Aslında biraz eşim de sebep oluyor,Misal dün akşam sofrada yoğurdu parmağıyla yemeye çalıştı bn de kaşık uzattım öyle yenmez kızım dedim,eşim hemen müdahale etti,çocuğa kızma bırak istediği gibi yesin dedi :( halbuki kızma yoktu orada ve kızsam da müdahale etme diyorum da yok..Anlamıyor.

Aslında biraz eşim de sebep oluyor,Misal dün akşam sofrada yoğurdu parmağıyla yemeye çalıştı bn de kaşık uzattım öyle yenmez kızım dedim,eşim hemen müdahale etti,çocuğa kızma bırak istediği gibi yesin dedi :KK43: halbuki kızma yoktu orada ve kızsam da müdahale etme diyorum da yok..Anlamıyor.
Tamamda yoğurt parmakla yenir mi? Hayır.
Doğrusu nedir sizin dediğiniz.
Yanlışı tesvik etmektense dogruyu ogretmek önemli. Aslında meslegim bu yonde dediniz bunu bilmeniz gerekir diye düşünüyorum

Tamamda yoğurt parmakla yenir mi? Hayır.
Doğrusu nedir sizin dediğiniz.
Yanlışı tesvik etmektense dogruyu ogretmek önemli. Aslında meslegim bu yonde dediniz bunu bilmeniz gerekir diye düşünüyorum
Hayır zaten doğruyu öğretmeye çalışan benim ama eşim destekçim değil,çocukları uyarmam bile ona göre kızma oluyor ve kabul etmiyor o sebeple de gerçek kızmalarımda bn de aşırı vicdan yapıyorum:(

Hayır zaten doğruyu öğretmeye çalışan benim ama eşim destekçim değil,çocukları uyarmam bile ona göre kızma oluyor ve kabul etmiyor o sebeple de gerçek kızmalarımda bn de aşırı vicdan yapıyorum:KK43:
Hangi konuya baksam koca koca koca, normalde de öyle bu adamların akli pek iyi islemiyor bence 😃

Yalnız değilsinz :( benimde 2.5 yasına kızım var ve hamileyim sabrımı aşırı zorluyor aşırı inatlaşıyo bazen tutamıyorum kendimi bağırıp kızıyorm sonra oturup ağlıyorum yanıma ağlama diye gelince daha çok ağlıyorm 😭
Ama gerçekten çok zor 2 yaş 😭
İnatlşmamak lazm bazı şeyler kalıyor yoksa üzerinde

Başlıkta yazdığım gibi çocuklarıma kızdıktan sonra aşırı vicdan yapıyorum ağlıyorum üzülüyorum :KK43:
Haksız yere asla kızmam bağırmam çağırmam hatta herkes de der çok sabırlısın diye,çünkü çocuklarım ikiz ve 2,5 yaşındalar,karakterleri apayrı ve bu daha çok yoruyor...Biri kitap okumamı isterse diğeri onla koşmamı ister,ona rağmen hep ayak uydururum,zaten okul öncesi öğretmeniyim,hep dolu dolu vakit geçiririz ancak bazen kızabiliyorum,misal bugün arkadaşla avmde bulunan oyun alanına gittik,orda oyun alanına girdiler azıcık oynayıp başka bir alana doğru koştu benimkiler ben de haliyle konuştum anlattım “karşımda yetişkin biri varmış” gibi anlattım,önce orada oynayalım saatimiz dolsun sonra diğer alana geçebileceğimizi söylemeye çalıştım,yok olmadı,o halde geri gitmeyiz dedim,dediğimi de yaptım,yeni istedikleri alana soktum,tekrar diğer alana götürmedim.”Tutarlı olmak” gerekiyor ya..İkisi birden yerlere yatsa bile tutarlı olurum ama yanımdaki arkadaş da sürekli müdahale edince ve para yüzünden inat ettiğimi söyleyince tamam deyip istedikleri alana soktum..Ama onda da çok az durup başka yere gitmek istediler,işte o zmn kızdım,bi daha da getirmem dedim..(tehdit ve bağırma ile olmaz farkındayım ama normal göz seviyesinde sakin konuşmak da olmuyor) :KK43:
Öğrendiğim ne varsa uyguluyorum yok :KK43: En son kızıyorum sonra da böyle uykusuz kalıyorum,ağlıyorum.Teori ve pratik başkadır tamam da bnle gelen arkadaşın dahil alanda kaç çocuk vardı benimkiler gibi kimse annesini üzmedi,kıyaslamayı içimden yapıyorum çocuğuma tabii ki söylemiyorum ama hem onlara kızıyorum hem sonra onlara kızdım diye kendime...
Tavsiyem sinirlendiğinizde ortam değiştirmeniz. Dışarıda çok zor, orda da devreye verdiğiniz kararı uygulamak giriyor. Bir karar vermişsiniz ama kararınızı başka biri yüzünden uygulamamışsınız. Ki bu çocuğa açık kapı bırakır. Demekki değiştirilebilir bir karar der bilinçaltına atar. bir söz vermişsiniz bir daha getirmem diye. Daha kısa süreli, yapabileceğiniz sözler verin. Parkta mı öfkelendiniz, bir daha park yok değil yarın park yok. Yapabileceğiniz bir söz vermiş olursunuz. Tehdit etmenin kötü Bi şey olduğunu düşünmüyorum. Sadece sarfettiğiniz sözleri yapabiliyor olmanız gerekki sizin tutarlı, sözünüzün arkasında olduğunuzu anlasınlar. Çocuk büyütmek uzun soluklu bir roman. Hepimiz insanız, verdiğimiz tepki de insan olmaktan geliyor. Öfkemiz hakim olamayabiliriz. Annelik de doğuştan yüklenmiyor insana. 😊 Hangimizin annesi kızmadı?

Tavsiyem sinirlendiğinizde ortam değiştirmeniz. Dışarıda çok zor, orda da devreye verdiğiniz kararı uygulamak giriyor. Bir karar vermişsiniz ama kararınızı başka biri yüzünden uygulamamışsınız. Ki bu çocuğa açık kapı bırakır. Demekki değiştirilebilir bir karar der bilinçaltına atar. bir söz vermişsiniz bir daha getirmem diye. Daha kısa süreli, yapabileceğiniz sözler verin. Parkta mı öfkelendiniz, bir daha park yok değil yarın park yok. Yapabileceğiniz bir söz vermiş olursunuz. Tehdit etmenin kötü Bi şey olduğunu düşünmüyorum. Sadece sarfettiğiniz sözleri yapabiliyor olmanız gerekki sizin tutarlı, sözünüzün arkasında olduğunuzu anlasınlar. Çocuk büyütmek uzun soluklu bir roman. Hepimiz insanız, verdiğimiz tepki de insan olmaktan geliyor. Öfkemiz hakim olamayabiliriz. Annelik de doğuştan yüklenmiyor insana. 😊 Hangimizin annesi kızmadı?
İşte bn de son cümleyle bazen teselli olabiliyorum yoksa düşündükçe daha çok üzülüyorum..Annemin uçan terliklerinden biri dudağıma gelmişti de şuan iz ve hala annem anlatınca ağlamaklı olur kıyamam:) o da binde bir kızardıya da tehdit amaçlı terlik uçururdu:) o da denk gelmişti işte :)) Tesellim o kızmaları gördük ama gayet de psikolojisi normal okumuş aklı başında insanlar olduk :)
Tutarlıyım genel olarak ama işte dışarda ilk defa bugün yapamadım,eşim yanımda olsa birini onun kucağına birini kendi kucağıma alır direkt çıkardım ordan,çünkü olacak gibi değildi,yardım alabileceğim kimse de yoktu,kızmada buldum çareyi maalesef :(

Benimde yeğenlerim ikiz onları çok seviyorum ama bazen öyle ki sabrımı taşırıyorlar bende kızıyorum ve sonrasında yaşadığım üzüntü ve vicdan azabını anlatamam süreklide bizdeler artık hiç onlara müdahale etmiyorum uzaktan izliyorum isterlerse evi başımıza yıksınlar vicdan azabı çekmekten iyidir :)) tabi siz annesiniz biraz kızmalısınız yeri geldiğinde kendinizi çok suçlamayın.

Back
X