Çocuklarımdan uzak dur grip!!

Deneyim var da panik bir anne olmamayı yinede beceremiyorum. Karakter meselesi galiba..zencefilli ıhlamur verdim.toz olanı denemedim. Teşekkürler tavsiye için. .

Çok geçmiş olsun. Ben oğluma papatya çayı yapıp içine bal katıyorum. Faydasını görüyoruz. Tadı da güzel. Bu arada fazla limon çocuklara yaramayabilir. Kan şekerlerini düşürür.
Papatyali yeşil çay içiyor oda.biraz rahatlatıyor doğru. Sağol tavsiyen için arkadaşım

Zencefilli acil kes. Balgam dökeceğim diye öksürüğü azdırıyor o... Zaten antibiyotik kullanıyormuş geçer.

Tavsiye veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim..hepinize bol sağlıklı günler diliyorum kk nin tatlı hanımları)xx

Zencefilli acil kes. Balgam dökeceğim diye öksürüğü azdırıyor o... Zaten antibiyotik kullanıyormuş geçer.
Alala ilk defa duyuyorum zencefilin öksürüğü artırdığını ben yıllardır bu karışımla öksürüğümü keserim zencefilden olduğuna emin misiniz?

Göğsünün arasına viks varya mentollü merhem onu sürüp ovalayabilirsin viksi ayağına masaj yaparak yayıp kalın çorap giydirmek felanda iyi gelir.. anlamadım bende su sıralar yine salgın basladı yaz gelsede artık insanlar kurtulsa gripten.. çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim canım. .viks babannemden beri hiç vazgeçemediğimdir zaten.bende kullanırım herbirseye..basım ağrıyinca bile sürerim başıma rahatlatır.
Evet ya bıktım bu havalardan.sabah soğuk öğlen sıcak akşam birdaha soğuk. Dengemiz bozuldu valla.İngilterenin havası daha bir dengesiz üstelik Türkiye'ye göre. Ah memleketimin havası bile güzel.

Kizim 16 oglum 12.

cok gecmis olsun.
benim oglumu sogan suyu kurtardi,bi deneyin isterseniz..
1-2 tane sogani ince ince dograyin,bi kavanoza koyun.
icine 4 kasik zeytinyagi,4 kasik seker koyun.(eger oglum cok hastaysa icine 1 dis sarimsakta atiyorum ben)
kavanozun agzini kapatin dinlenmeye birakin sogani.
3-4 saat sonra suyu cikmis oluyor soganin ve seker zeytinyagi karisimiyla ozlesiyor.
bunu gunde 4 kere birer kasik verin,kotu kokuyor ama tadi cok kotu degil,seker icilebilir kiliyor.
cok guzel balgam sokturup burun aciyor.
gecmis olsun.

birde balin icine zencefil rendeleyip 1 saat kadar dinlendirin bali..
bunu da bikac kasik yedirin gunde..
inanin cok ise yariyor.
ogluma hicbir ilac etki etmedi,neler kullandim neler..
bu sogan suyu ve zencefilli bal kendine getirdi,3 gunde kendine geldi sukur.

Az önce bir arkadaşta tavsiye etmişti soğanı demekki baya faydalı bir yöntem. Çok teşekkür ederim canım. Ne de güzel tarifinı de vermişsin zahmet edip..deneyeceğim bunu)

Az önce bir arkadaşta tavsiye etmişti soğanı demekki baya faydalı bir yöntem. Çok teşekkür ederim canım. Ne de güzel tarifinı de vermişsin zahmet edip..deneyeceğim bunu)

rica ederim insallah ise yarar.
dogal antibiyotik gercekten cok ise yariyor sogan.
artik oglumun burnu tikanmaya baslasa aninda dayiyorum sogani,cok sukur ilerlemeden atlatiyor.
az once bide zencefil bal yazmistim,onu da deneyin..
bogazlari cok guzel yumusatip oksurugu azaltiyor.
gece yatarkende yastiklarini yuksek tutun,Allah acil sifalar versin..ne pis sey o oksuruk.

Çok teşekkür ederim canım. Zencefilli anbiyotik bittiğinde eğer geçmezse vereyim diyorum. Ama soğanı deneyeceğim mutlaka.
Evet hiç sevmiyorum öksürüğü. Uyuyamıyorsun bile berbat birşey.
Tekrar sağol canım. X

Cok gecmis olsun.
Benim 6 aylik ve 2 yasindaki yigenlerimde griple savasiyor.
Birinden digerine geciyor anca.
Gecen bende gittim ve banada gecti grip.
Ama akillilik ettim eve gelirken hapsura hapsura haldeyken nezle olurken.
Evde hemen bi bardak su aldim cezveye koyduk ve bi orta boy sogani soyup 4 e boldum.
Suyu once kaynattim.
Sonra tam tamina 5 dkligina sogan koydum.
Sonra ilittim ve suzup suyunu ictim.
Nezle grip uctu gitti.
Sen bu sudan bolca yap ve bi kavaniza koy.
Her sabah ve aksam icir cocuklara. Tadi pis ama burnunu kapatip bi cay bardgi icsinler. Ardindan hemen agizlarina bi ekmek yada tatli bisey atsinlar tadi gitsin diye.
Internette ibrahim adnan saracoglu yaz ve grip basta gelmek uzere bi sogan kurunun nelere sifa oldugunu bak.

Edit; her icmeye cok az bi isitmayi tavsiye ederim, soguk pek icilecek gibi olmuyor.

Son düzenleme:
enfeksiyon varmış dediğin için antibiyotik mecbur sanırım.

onun dışında öksürüğe benim bulduğum çare (bizde kronik öksürük var)

- dut pekmezi, çok az karabiberle karıştırıp, sabah akşam bir tatlı kaşığı (çocuklar büyükse biraz daha fazla verirsin)

- pekmez yoksa aynı karışımı balla yap, karabiber balın içinde ne kadar beklerse o kadar iyi. o yüzden ben biraz fazla yapıp bir hafta kullanıyorum. tabi ballı karışım biraz daha ağır oluyor, çocuklar ne kadar isterlerse bir iki çay kaşığı verirsin.

düzenli olarak yapmanı tavsiye ederim.

bunların dışında öksürük sebebiyle denemediğim şey yok benim, işe yaradıklarını düşündüklerim; (daha çok öksürtüp balgam çıkartıyorlar genelde)
- elma kabuğu çayı
- havuç suyu
-soğanı rendeleyip, çıkan suyunu içirdim bir kaç kere de, ama tadından dolayı içirmek çok zor

Alala ilk defa duyuyorum zencefilin öksürüğü artırdığını ben yıllardır bu karışımla öksürüğümü keserim zencefilden olduğuna emin misiniz?

Zencefil olduğuna eminim. Aratın.. balgam söktürücü özelliği var. Balgam çıkarsa rahatlar öksürük biter. Ama yok ve atamazsa ayvayı yer, ben gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…