- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Teşekkür ederim canım. Mutlaka yapacağım bunu.Cok gecmis olsun.
Benim 6 aylik ve 2 yasindaki yigenlerimde griple savasiyor.
Birinden digerine geciyor anca.
Gecen bende gittim ve banada gecti grip.
Ama akillilik ettim eve gelirken hapsura hapsura haldeyken nezle olurken.
Evde hemen bi bardak su aldim cezveye koyduk ve bi orta boy sogani soyup 4 e boldum.
Suyu once kaynattim.
Sonra tam tamina 5 dkligina sogan koydum.
Sonra ilittim ve suzup suyunu ictim.
Nezle grip uctu gitti.
Sen bu sudan bolca yap ve bi kavaniza koy.
Her sabah ve aksam icir cocuklara. Tadi pis ama burnunu kapatip bi cay bardgi icsinler. Ardindan hemen agizlarina bi ekmek yada tatli bisey atsinlar tadi gitsin diye.
Internette ibrahim adnan saracoglu yaz ve grip basta gelmek uzere bi sogan kurunun nelere sifa oldugunu bak.
Edit; her icmeye cok az bi isitmayi tavsiye ederim, soguk pek icilecek gibi olmuyor.
Bu zamanın çocukları da o kadar mizmiz oluyor ki anlatamam. Ben pekmezle balla büyüdüm benim çocuklar pekmezi balı ağzına sürmez. Ama mecburen yiyecekler artık. Annem sağolsun köyde uğraşır harika pekmezler yapar verir bize.sadece ben yerim.enfeksiyon varmış dediğin için antibiyotik mecbur sanırım.
onun dışında öksürüğe benim bulduğum çare (bizde kronik öksürük var)
- dut pekmezi, çok az karabiberle karıştırıp, sabah akşam bir tatlı kaşığı (çocuklar büyükse biraz daha fazla verirsin)
- pekmez yoksa aynı karışımı balla yap, karabiber balın içinde ne kadar beklerse o kadar iyi. o yüzden ben biraz fazla yapıp bir hafta kullanıyorum. tabi ballı karışım biraz daha ağır oluyor, çocuklar ne kadar isterlerse bir iki çay kaşığı verirsin.
düzenli olarak yapmanı tavsiye ederim.
bunların dışında öksürük sebebiyle denemediğim şey yok benim, işe yaradıklarını düşündüklerim; (daha çok öksürtüp balgam çıkartıyorlar genelde)
- elma kabuğu çayı
- havuç suyu
-soğanı rendeleyip, çıkan suyunu içirdim bir kaç kere de, ama tadından dolayı içirmek çok zor
Aynen canım geçmiş olsun birde hamilesin ne zor.evet kızıma vermedim anbiyotik kullanıyor diye ama ben berbat durumdayım kendime yapacağımBende haftalardir gribim hamile oldugum icin ilac vermiyorlar ve astımım var sadece hava killaniyorum mecburen ve oksurmekten uyuyamiyorum bu kis ikinci bu ve cok kotu bir kıs gecirdim mahvoldum. Cocugunuz antibiyotik kullaniyor zamanla gecer sabredin fazla bitki suyu icirmeyin onlarda bazen ilac gibi ve antibiyotikle etkilesime gecebilir ozellikle sogan suyu!
Teşekkür ederim canım.evet petekli ısınma sistemi var.ama çocukların odasına minik bir buhar veren makina koyuyorum.sanırım salgın var kime sorsam herkes hasta..bizdedir ailecek yakalandık.Evin ısınma şekli petekle ise özellikle geceleri çok öksürtür hele de kuru öksürük şeklinde boğazı daha çok tahriş eder. Odayı nemli tutun petek üstüne su koyun. Buhar makinesi varsa o da iyi gelir yoksa da odanın içinde kettle ağzı açık kaynatın buharı odaya yayılır. Hastalığı daha rahat geçirmelerini sağlar. İlaç zaten kullanıyormuşsunuz ekstra bir uygulamaya cokta gerek yok. Grip ilaçla 7 günde geçer ilaçsız 1 haftadabol istirahat etsinler kafi geçmiş olsun
Ah canım geçmiş olsun..benimde kizimin göğsüne inmiş enfeksiyon.tek çare anbiyotik oldu.şükür bugün biraz daha iyi.bu hafta okulu da kaçırmaz çok önemli sınavları varBen geçtiğimiz hafta hiç işe gitmedim. PaZartesi çok kötü oldum. Kusma ishal ateş öksürük. Acile zor attım kendimi. Serum alınca gözüm açıldı biraz. H1n1 dedi doktor bana. Bronşit olmamıştım hayatımda daha önce. Bronşların iltihaplanmış dediçok felaket bir öksürük. Son 2 gündür toparladım biraz. Vitamin takviyesi ver. Zencefil çok iyi geliyo bi de.
Canim geçmiş olsun.salgın var sanırım herkes hasta buarada. .Bende kızınızdan 1 yas buyugum aynı durumumuz hemen hemen çok hastayım bana da 10 tane iğne verdiler olmamak için direniyorum gecmezse bi kaç günde olmaya baslıyacağım iğneler çok ağır 2 ilaç karıstırılarak penisilin tarzı bisey verdiler malesefbal çok ise doğal yöntem olarak beni bal ayakta tutuyo valla boğaz ağrımada çok iyi geldi gerci biliyosunuzdur sizde ama olsun çok geçmiş olsun :)
Teşekkür ederim canım. İnşallah. İyileşmek zorunda zaten bu hafta çok önemli sınavları var okulda .ah ne zor anne olmak..gecmiş olsun inş en kısa zamanda iyileşirler
Bulabilirsem alırım eczaneden. Yurt dışındayım ben.aynı ilaçları burada bulmak çok zor. Bakayım bir eczanelereBir de umca kullanabilirsin bağışıklık için
Bizde mecbur olmadıkça Dr zaten vermez anbiyotik hatta bazen mecbur olunca bile vermek istemez burada doktorlar. Ama bu kez göğsüne inmiş enfeksiyon.çok fenaydı. Bugün daha iyi şükür ki.soğanı kendime yapacağım valla berbat haldeyim bugün.Çok mecbur kalmadıkça antibiyotk kullarmıyorm kızımda soğuk alginliği vardı burun akıntısı hahsuruk öksürük halsizlik. Demir vitamini kullanıyr zaten götürmedim dr a . Daha önce dr önermişti doğal antibiyotik; bi limon bi tatlı kasıgi bal orta soğanı rendele suyunu sık karıstır üç öğün birer tatlı kasığı ver. Hergün pekmezde veriyorum bi yemek kasığı bir haftada topluyor yanındada sabah aksam aferim verdim
Ah keşke burada bulabilsem. İçim gidiyor böyle vatanında olan birşey burada yoksa..tarçın içeceği var poşetlerde satılıyor aktar ve baharatçılarda. marketlerde yok sanırım. ondan alıp içirebilirsiniz. bende astım var mesela 1 kez öksürük bulduğunda beni kış boyu gitmez ve ciğerlerimin ağrısından kıvranırım her öksürdükçe. bu içeçek o kadr iyi gelip rahatlattı ki.
Bulabilirsem alırım eczaneden. Yurt dışındayım ben.aynı ilaçları burada bulmak çok zor. Bakayım bir eczanelere
Sağol canım ilgin için.
sizede geçmiş olsun cnm o zaman tarçına alerjisi yoksa bütün tarçın kaynat içir brde öksürük için bir çay bardağı ılıktan biraz daha sıcak içilebilecek derecede ki suya 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı bal koyup içir .Ah keşke burada bulabilsem. İçim gidiyor böyle vatanında olan birşey burada yoksa..
Gerçi benim mutfağım bitki ve baharat dükkanı gibidir.olmadı kendim yaparım napiyim.
Sağol canım tavsiyen için. Sağlık dolu günlerin olsun.sende dikkat et kendine.benim oglumun da küçükken astımı vardı ne berbat birşey biliyorum yani. .geçmiş olsun.
Yok canım İngilteredeyim. Ama Almanya'da varsa burada da bulunabilir o zaman.yarın bakayım eczanelere.teşekkür ederim yardımın için.Almanyadaysan eğer babam bana umcayı ordan alırdı eskiden sonra tr ye de geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?