Çocuklarımı babaya verirler mi?

Smrblksr10

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2019
99
66
3
32
Çalışmıyorum. Eş müsveddesinin durumu iyi. Boşanıcam. Cocuklarımı almakla tehtit ediyor alabilir mi?

Çalışmıyorum. Eş müsveddesinin durumu iyi. Boşanıcam. Cocuklarımı almakla tehtit ediyor alabilir mi?
Çocukların yaşları önemli ayrıca hukuk maddi duruma göre değerlendirmez velayeti. Eğer eşinizin durumu iyiyse size ve çocuklara nafaka bağlar .

Alamaz hiç bir şekilde diye bir kavram yok. Ancak iz çalışmasanız da o çocuklara bakabileceğiniz bir aile evi ve ortamı varsa bu kadar küçük çocukların velayeti anneye verilir. Esiniz çalışıyor ve durumu iyi demissiniz hem çocuklara iştirak nafakası hem kendiniz yoksulluk nafakası talep edin mutlaka.

Alamaz hiç bir şekilde diye bir kavram yok. Ancak iz çalışmasanız da o çocuklara bakabileceğiniz bir aile evi ve ortamı varsa bu kadar küçük çocukların velayeti anneye verilir. Esiniz çalışıyor ve durumu iyi demissiniz hem çocuklara iştirak nafakası hem kendiniz yoksulluk nafakası talep edin mutlaka.
Siddet gördüğünü kanitlasa bile,velayet verilebilir mi?

Hangi durumlarda alabilir?

Hangi durumlarda alabilir?
[/QUOTE]
Şimdi bu madde madde anlatılacak bir husus değil ama kısaca yazayım. Mesela anne çalışmıyor ama ailesinden destek de göremiyor. Alınan sosyal inceleme raporunda çocukların gıda, eğitim, barınma ve gelişimlerini sağlayacak imkanları yok. Ya da anne vazifesini yapabilecek sıhhatte değil veya çocuklara şiddet uyguluyor vs. Bu gibi ekstrem durumlarda anne yerine babaya verildiği oluyor.

Siddet gördüğünü kanitlasa bile,velayet verilebilir mi?
Şiddet tek başına değerlendirilmez tarafların artıları eksileri gözetilip hakim takdir yetkisini kullanır. Ama eşler arasındaki geçimsizlik doğrudan velayete etkili bir durum olmaz. Mesela Eşini aldatan bir anneye de velayet verilebiliyor. Ya da eşine karşı ağır kusurlu davranis sergileyip boşanan babaya da. En önemli gözetilen husus kucuklerin menfaati.

Şiddet tek başına değerlendirilmez tarafların artıları eksileri gözetilip hakim takdir yetkisini kullanır. Ama eşler arasındaki geçimsizlik doğrudan velayete etkili bir durum olmaz. Mesela Eşini aldatan bir anneye de velayet verilebiliyor. Ya da eşine karşı ağır kusurlu davranis sergileyip boşanan babaya da. En önemli gözetilen husus kucuklerin menfaati.
Anladım.Tesekkurler yanitiniz icin.

cocuklarinizin yaşlari kuçuk alamaz
size ve cocuklariniza nafaka öder

Back
X