• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarımın arasında dengeyi tutturamıyorum

Melindaa_

Empati yapıyorum yine ben haklıyım ;)
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2018
275
326
53
İki oğlum var büyük 21 küçük 17 yaşında.Büyük oğlum çok sorumsuz küçük olan onun yapması gerekenleride yapıyor kızım yok ama kız çocuğum olsa bu kadar yardımcı olmazdı heralde..Bende sürekli çoğu zamanda istemeden büyük olana kardeşini örnek gösteriyorum bu sefer kıskanıp daha çok agresifleşiyor resmen işi onu daha çok seviyorsuna bile getirdi halbu ki öyle bir şey yok bana tavır yapıyor ve üzüyor nasıl yaklaşmalıyım bilmiyorum

Kıyasladığımı fark ettiğim an hemen düzeltmeye çalışıyorum ama bu istemsizce oluyor

Kimse kıyaslanmaktan hoşlanmaz. Siz böyle dedikçe kardeşine bile kinlenebilir. Bence öncelikle bu söylemleri bırakın.

Kardeşide sizinle aynı fikirde geçen abimin yanında lütfen beni övmeyin üzülür dedi o günden sonra farklı bir yol denemeyi düşündüm

Annem ablamla beni kıyasladı sürekli. Şu an hala onu daha çok sevdiğini düşünüyorum.
Bu düşüncem ne yazık ki değişmez 25 yaşındayım.
Lütfen çocuklarınızı olduğu gibi sevin.
Kendi işini yapmak zorunda. Ancak bir tarafı övmek diğer tarafı yermek uçurum oluşturuyor. Bende agresif oluyorum. Hatta iki gece önce anne ben kötü birisi miyim dedim öfken merhametini öldürüyor evet bu yönün kötü dedi. Ablam dedim. O iyi dedi. Sanki melek? Yani dedim ne hoş.. kusursuz çocuk dünyaya gelmiş o da sana nasip olmuş.. ablami severim ama annemin tavrı kalbimi çok kırıyor

Anlıyorum şayet bende oğluma aynı duyguyu hissettirdiysem çok üzülürüm onun hiç kırılmasını istemem kardeşi doğduğunda bile onunla ilgileniyordum çok yaramaz bir çocuktu kreşte okulda hep sorun yaşıyordu yine de hep sabırlı oldum

Anlıyorum şayet bende oğluma aynı duyguyu hissettirdiysem çok üzülürüm onun hiç kırılmasını istemem kardeşi doğduğunda bile onunla ilgileniyordum çok yaramaz bir çocuktu kreşte okulda hep sorun yaşıyordu yine de hep sabırlı oldum
Anne değilim sizi anlayamam; ancak anne olursam 2.çocukta korkuya düşerim sanırım haksızlık yaparım korkusuyla. Annem iyidir ama sabit fikirli olduğu için de sürekli ben haksızlık yapmadım yapmam diyor. Ama cümleleri beni üzüyor. Ornegin yolda giderken bir şey görse önce ablama gösterir. Bak çok güzel vs. bu bile benim ikinci planda oldugumu çok güzel anlatıyor bana. Evin problem çocuğu ablamdi bizde. Ama ben asabi olduğum için sanırım benden kaçmaya başladı annem.. bilemiyorum

Kaçmak değilde onunla daha çok paylaşım yapabiliyordur..Kızım yok bende annenizi anlayamam ama ablanızla daha yakın olması bundandır anne yüreği evlat ayırmaz ama birine daha yakın olur

Kardeşide sizinle aynı fikirde geçen abimin yanında lütfen beni övmeyin üzülür dedi o günden sonra farklı bir yol denemeyi düşündüm

Küçük kardeş bunu dediyse bariz bir ayirma varki boyle demiş..yani dusunuyorumda cocukken annemler beni övseler cok hosuma giderdi..övdukleri zaman ablam üzülüyor beni ovmeyin demedim hic.

Size bu kitabı oneririm

Eklentiler

• IMG_20180204_202357.webp
    IMG_20180204_202357.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 159
Bir başkasıyla kıyaslanmak ciddi anlamda yaralar insanı.Hele kıyaslandığı kişi kardeşiyse.
Bu durumda büyük oğlunuz sevilmediğini düşünüyor ve bu da davranışlarına öfke olarak yansıyor.
Ayrıca kardeşine de içten içe nefret beslemeye başlayabilir.
Kesinlikle kardeşini örnek göstermeyin.
Her fırsatta ikisinin de sizin için ne kadar değerli olduğunu söyleyin ve bunu hissettirin.
Hiç birimiz diğerine benzemiyoruz sonuçta,kardeş bile olsak.

Bizde de malesef ayni problem.mevcut ustelik biz daha yolun basindayiz...yedi yaslarinda ve bes bucuk yaslarinda iki kizim,buyuk olan bayan problem;surekli surat asik memnuniyetsiz,pireyi deve yapan bir tip,kucuk olanda bir o kadar uyumlu,neseli,sakin duygusal paylasimci...adaletli davranmaya calisiyorum fakat adaletli olmaya calismak bile bence kucuk olanima biraz haksizlik oluyor,bu kadar uyumlu,sorunsuzken neden buyukle kiyaslayayimki,bazi seyler icin birazcikta buyugunde cabalamasi gerekmezmi?ayni kefeye koymak asil haksizlik degil midir?Bence saygi,sevgi hurmet yani ozellikle manevi hissiyatlar birazcik hakedilmelidir.Cocuk degi buyuk oglunuz,vayyyy efendim onu benden cok seviyorsunda falan gibi cumleleri biraksin,birazcik beklentilerine karsi cabalamayi haketmeyi ogrensin.Tamam kiyaslamayin ama elbette sizi seven hurmet eden anne oldugunuzu unutmayan oglunuzu bir tik daha ustun tutun bence,bu onun hakki cunku...

Konu sahibi siz farkında olmadan sadece büyük oğlunuzu kendinizden uzaklaştırmiyorsunuz,...iki kardeşin de birbirlerine bilenmesine yol açıyorsunuz.Bu kardeslerin birbirlerinden uzaklasmalarina yol açacak bir davranış.Yukarida onerdigim kitabın kapak resmi sizi yanıltmasın,salt küçük çocuğu olan ebeveynler için değil.Kitapta bir grup yetişkin kendi çocukları arasındaki çatışmaları cozumleyebilmek için bir grup çalışmasına katılmalari ve orada kendi çocukluklarında anne ve babalarının yaptığı iletişim hataları sonucu kardeşleri ile iliskilerinin de nasıl etkilendiğini gozden gecirmeleri ele alınip önerilerde bulunuluyor

Benim de biri 20 yasinda digeri 16 yasinda iki oglum var .Bir de 21 aylik kizim var.Ayni durumlari bende yasiyorum.Benim de buyuk olan kendini kucuk oglumla kiyasliyor.En ufak bir sey de onu daha cok seviyorsunuz diyor .

Aslinda evlatlar arasindaki sevgi esit degerde sadece davranislariyla sekilleniyor fakat onlar bunlari her nedense sevgisizlik olarak goruyor.

Bazen kucugumde kendini buyuk oglumla kiyasliyor , ben de kusura bakmamalarini ama yaptiklari hata veya yanlislarda anne olarak uyarmam gerektigini soyluyorum.

Bir keresinde kendilerini 21 aylik kizimla bile kiyaslamislardi, anladim ki ne kadar dikkat etsekte, kardesler arasinda olabiliyor.

Kaçmak değilde onunla daha çok paylaşım yapabiliyordur..Kızım yok bende annenizi anlayamam ama ablanızla daha yakın olması bundandır anne yüreği evlat ayırmaz ama birine daha yakın olur
İşte olay burda biriyle daha yakın olmaz hepsiyle yakın olur. Küçük oğlunuzla daha yakınsınız demekki büyük agresif olmuş. Neyse ki artık yaşı ilerlemiş evlendikten sonra evler ayrılacağı için küçük oğlunuzla sizi görmediğinden evlat ayırıyosun demez

Benim annemde sizin yaptignizi yapardi kardesimi korurdu ve ornek gosterirdi diger kardesin ne kdar uzuldgnu bilemezsniz kiyaslanmak hele ki kardesler arasinda cok kotu bi durum . Ne kadar yanlis yaparsa yapsin diger kardesni yada herhangi bir cocugu ornek gostermeyin derim.

Biri iş yapıyo biri yapmıyo diye evlat ayrımı mı yapılır ya? İki kardeşi birbirine kinlendiriceksiniz. Sonra neden oğlum beni sevmiyo,kardeşini sevmiyo diye düşünüp durursunuz... Olayı valla en çok siz bulandırıyosunuz haberiniz yok. Nefret ediyorum kıyas yapan kişilerden

Benimde 25 yaşında erkek kardeşim var oda annemi benden çok kiskanir uzakta oturuyorum yani annem telefonda bana güzel bı söz dese hemen kıskançlığa vuruyor ve bu benimde hiç hoşuma gitmiyor annem ayrım yapmiyor ama kardeşime öyle geliyor bilmiyorum bu durum nasıl degisir

Back
X