Canim benim erkek için 2 senedir uğraşıyorum sürekli islatiyor alisidir diyorum ama aynı hergün nevresim yikiyorum .Gündüzleri geldiği zaman kendileri gidiyor ben hatirlatmiyorum .Hatta oğlum büyük tuvaletini gittiği zaman temizliğini kendi yapıyor beni sokmuyorKız için çok geç değil ama 5,5 yaş gerçekten geç gibi
Gece gündüz ayrımı yapmayın
Çıkarın bezi yatmadan önce çok sıvı vermeyin
Altlarına kaçırırlar belki ama farkındalık oluşur
Gece uyandırmayın da bir iki altlarına yapar sonra alışırlar
Bir de gündüz de hatırlatıyor musunuz yoksa kendileri mi gidiyorlar
Fikriniz için çok teşekkür ederim .bugünden itibaren deneyecek ihsallah olumlu bir cevap alırımBezlemeyi bırakın.
Yatağa koruyucu takın
Yatağı ıslatınca farkına varıp rahatsız olsunlar.
Sabah kuru kalktıkları her sabah için bir kağıda bir gülen yüz çıkartması veya güneş yapıştırın. Son satırsa ödül resmi olsun. Çıkartmaların toplamı 5 tane olunca ödül olarak onları daha önce yapmadığınız bir eğlenceye götürün. Mesela lunapark, sirk, piknik, oyun parkı vs.
Maddi olarak alınan bir şey olmasın. Sizinle zaman geçirebilecekleri bir aktivite olsun.
Ve 5 tane olur olmaz o ödülü verin.
Sonraki hafta başka bir ödül hedefleyin.
Tamamen ıslatmayı bırakana kadar devam edin. 2-3 haftada cevap alırsınız gibi geliyor.
Inşallah canim suan 3 bebegimi bekliyorum . Bez parası sıkıntı değil ama inanin bu dert beni çok sıkıyor . Oğlum bi ara gece kalkmaya başlamıştı ama eşimden ayrıldığım zaman 6 ay ayrı kaldı babanneside beze alistirmis tekrar buda ışte suan sorun oluyorBez takmayi kesin, yatagin altina nalyon yada su gecirmeyen yatak koruyucu koyun. Anladigim kadariyla bezin rahatligiyla tembellik olusmus. Gece altlarini kontrol ederken baktiniz yapmislar yuksek sesli bi alarm yada zil caldirin ve uyanip ustlerini degistirmeleri ve tuvalete gitmeleri gerektigini soyleyin. Zamanla alisacaklar ve tutmayi ogreneceklerdir.
Bende düşünüyorum bildiginiz bir hastane varmiAslında siz yazdıktan sonra çocuklarınızı pedagoga götürseniz daha iyi olur diye düşündüm.
Babadan ve anneden ayrı 6 ay geçirmiş büyük çocuk, babadan ayrı küçük çocuk, artı eski eroinman ve şizofren bir baba...
Acil pedagog desteği alın.
Inşallah canim suan 3 bebegimi bekliyorum . Bez parası sıkıntı değil ama inanin bu dert beni çok sıkıyor . Oğlum bi ara gece kalkmaya başlamıştı ama eşimden ayrıldığım zaman 6 ay ayrı kaldı babanneside beze alistirmis tekrar buda ışte suan sorun oluyor
Kızlar benim 3 yaşında bir kizim birde 5 bucukyasinda oğlum var. 1 bucuk yaşında gündüz bezlenmeye kestik .Ama malesef hala gece bezleniyoruz Gece kaldırmaya çalışıyorum agliyorlar kalkmiyorlar ve altlarına kaçırıyorlar . Napicam bilmiyorum .
Birde kahvaltı sorunumuz var kahvaltilik
hiç birşey yemiyorlar sadece yumurta sürekli yumurta da alerji yapıyor napicagimi bilmiyorum
Inşallah canimmKızınızı bezlemeyin.Yatağa koruyucu takın ve geceleei tuvalete kaldırın.Altına yaptığında ise " beni sinirlendirme,çok üzüyorsun beni" gibi cümleler değil ; "beni mutlu etmeye ne dersin"gibi cümleler daha ikna edici olacaktır.Ve onu 2 3 güne bir ödüllendirin sonra alışır inşallah kendi kendine.
Kızlar benim 3 yaşında bir kizim birde 5 bucukyasinda oğlum var. 1 bucuk yaşında gündüz bezlenmeye kestik .Ama malesef hala gece bezleniyoruz Gece kaldırmaya çalışıyorum agliyorlar kalkmiyorlar ve altlarına kaçırıyorlar . Napicam bilmiyorum .
Birde kahvaltı sorunumuz var kahvaltilik
hiç birşey yemiyorlar sadece yumurta sürekli yumurta da alerji yapıyor napicagimi bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?