- Konu Sahibi pamukannesi
-
Okulda güvenlik adına hiç bir önlem yok. Müdüre soyledik ama müdür takmıyo bile.. Bugün okula giren hırsızdan velileri sorumlu tuttu müdür.. Gelip gitmeyin okula.. siz geliyosunuz o da içeri girmiş rahatca, yapmayın dedi :) güler misin aglar mısın
Öğretmen tedbiri elden bırakmış ama ben çocuğun eve gitmesine çok şaşırdım. Eminim aklının ucuna gelmemiştir böyle bir şey yapacağı çocuğun. Böyle şeyler duyunca sadece eğitim için değil, güvenlik açısından özel okullara sıcak bakıyorum. Ama gonderemeyecek olanlar ne yapsın?
Haklısınız, ben en küçük 4. Sınıfların dersine girdim. 1 ler ne yapar, çok hayal edemiyorum. Allah size yardım etsin, çocuklarımızı korusunÖyle anlar oluyor ki tedbir elden istemeden bırakılıyor.
Bir örnek vereyim bir öğrencim 1. sınıf 2 ay boyunca annesini bırakmadı.
Kadın hep kapıda bekliyordu gün boyu.
Ben anlayışlıydım güzellikle ayrılması tercihimdir.
Ama kadının evde hastası var, ona bakmaya gitmiş dersteyken.
Benim sınıf kalabalık. Bu bücür kapıyı açmış annemi görcem diye, arada bakıp öyle duruyordu zaten:)
Anneyi göremeyince koşmaya başladı annnnnnnnnnnne diye çığlık çığlığa.
Ben bunu görünce, bir panik başına her şey gelebilir yani.
Çocuk okuldan çıktı, bahçeden çıktı. ( Güvenlik yok, nöbetçi öğrencilerin elinden tüm gücüyle kaçmayı başardı)
Evine kadar peşinden koştum inanın nefes nefese.
Eee o çocuğu düşünürken kalan 25 çocuğu sınıfta bırakmış oldum buyrun tedbirsizlik..
Onu bıraksam dert, sınıfı bıraksam dert.
Ama ne yapayım o an acil durum o.
Nasıl göz yumayım tek başına gitmesine.
Evi yakın ama yine de içim rahat etmez ki.
Burada da öğretmen çocuğu çok kriz içinde ağlamış belli ki
git yüzünü yıka, sakinleş gel diye göndermiş.
Çocuğun okuldan çıkması yanlış olan.
Nasıl çıktığına gelince, bazı çocuklara 30 yaşını bulmuş kadın olarak benim gücüm yetmiyor.
Kendini yerden yere atarak ağlayan, kaçan, sizi kesinlikle dinlemeyen çocuklar var.
Yaşayan bilir gerçekten.
Kız kardeşimin kızı 1 e gidiyo dün okulda 5 öğrenci boş bi odaya çekip ağzını kapatıp dövmüşler tekme tokat darp etmişler ve kimse duymamış gerisini siz düşününMerhaba kızlar.. Oğlum 1. Sınıfa gidiyor.. Okulumuzda olaylar eksik olmuyor ne yazık ki.. Bundan iki hafta once 1. Sınıf ögrencisi derste aglayınca öğretmen sınıfın kapısının önüne cıkarmış sakinleş öyle gel diye.. Çocuk da eve gitmiş.. Cadde falan gecmiş.. Annesi karsısında bi görüyo şok oluyo tabi.. Elini kolunu sallaya sallaya çıkmış çocuk ders saatinde.. Bugün de hırsız girmiş okula.. Bir çocuğu darp etmiş bişeyler çalmış polisler falan geldi okula.. Canım sıkıldı bunu duyunca.. Çocuklarımız Allah'a emanet..(
Okulda ki güvenlik zafiyetinden şikayetciyim ben.. 5,5 yasında ki bi çocugum ders saati içersinde okul dışına çıkabiliyor olması bence hiç normal değil.. Okulumuz 1500 kişi.. Verilen bi karara tüm velilerin onay vermesi mümkün mü? Herkesi memnun edilebilir mi hayır. Ama okul kendi inandığı doğrusuna göre bi karar almalı ve bunu uygulamaya gecmeli.. E bazılarınız okula girmek için sokağı ayağı kaldırıyo o yuzden böyle bi kural yok demek ne derece doğru? Uyan uyar, uymayan ya bu deveyi güder ya da bu diyardan gider hesabı.. Hersey çocuklarımızın iyiliği için.. Okul yönetimi koyduğu kurallarda sıkı olmalı.. İşte boyle sıkıntılar çıkıyo ortaya sonra
geçen hafta arkadaşımın kızının okuluna gittim, elimi kolumu sallaya sallaya okula girdim, çocuğu aldım çıktım, sınıfta bir stajer kız vardı, ben teyzesiyim annesi rahatsızlandı almaya geldim dedim, tamam abla dedi bana.. onun dışında da kimse nesin kimsin necisin demedi, üstelik bir ilkokulun içindeki anaokuluna giden 5 yaşında bir çocuk bu....
sırf bu güvenlik sorunları nedeniyle çocuğumu özel okula göndermek istiyorum
Bende bunu düşündüm.. Hırsız dediler ortalığı velveleye vermemek için bence.. Bi düşünün. Yarım saatlik öğle arasında geliyor 23, 24 yaslarında biri ve 3. Sınıfa giden bi kız çocugunun yuzunde morluklar var.. İnş aklıma gelen değildir.. Dediğiniz gibi adam ne calmaya geliyo ki okuldan? Nie çocukta darp izleri var?En çok kafamda soru işareti bırakan şey hırsızın okulda ne yaptığı? Hem de okul saatinde. Okul yani içinde ürün,mal vb. yok ki, eğitim kurumu, hadi kasadan birşey almak istedi desek ee o saatte müdür vb. kasanın dibinde oturuyor zaten.
biz okuldan çıkamazdık kapıda nöbetçiler olurdu, şimdi yokmu bu çocuk nasıl çıkmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?