- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.300
- 598
- Konu Sahibi pamukannesi
-
Bende bunu düşündüm.. Hırsız dediler ortalığı velveleye vermemek için bence.. Bi düşünün. Yarım saatlik öğle arasında geliyor 23, 24 yaslarında biri ve 3. Sınıfa giden bi kız çocugunun yuzunde morluklar var.. İnş aklıma gelen değildir.. Dediğiniz gibi adam ne calmaya geliyo ki okuldan? Nie çocukta darp izleri var?
Çok haklısınız.
Ben mesela çocuğa soruyorum bu gerçekten amcan mı, teyzen mi diye.
Gerekirse kimlik isterim daha da gerekirse telefon eder velisine sorarım.
Buna da sen bana ne muamelesi yapıyorsun diyen çıkıyor mesela ama.
Bozuluyor hemen..
Neye bozuluyorsa..
Ahhh ahhh insanla uğraşmak zor
Aynen.. Allahım korusun.. İnsan ürperiyor..Tövbe Estağfurullah valla bir hoş oldum çocuğa şiddet uyguluyor o aşamaya gelene kadar insan yok mu okulda, nasıl okul orası
Olmasi gereken sizin anlattiginiz gibi ama... insanlar cocugum okulda kacirilir mi, biri zarar verir mi gibi kaygilar yasayacagina sorguya cekilsinler. dusunsenize ders saatinin ortasinda bir kadin elini kolunu sallaya sallaya okula giriyor kimse bisey sormuyor, sinifa giriyor, ben idilin teyzesiyim annesi rahatsizlandi almaya geldim diyor alip cikiyor... ne cocuga bisey sordu, ne bana adimi sordu, zaten genc kizdi stajdaymis
Cikarken de kimse hayirdir demedi.
Zaten kafamda okullarin guvenlik kosullariyla ilgili cok fazla soru isareti vardi, iyice midem bulandi. Dusunsenize ben cocugu taniyan kacirmayi/zarar vermeyi isteyen herhangi biri olabilirdim, resmen elleriyle teslim ettiler...
Aynen.. Allahım korusun.. İnsan ürperiyor..
Olmasi gereken sizin anlattiginiz gibi ama... insanlar cocugum okulda kacirilir mi, biri zarar verir mi gibi kaygilar yasayacagina sorguya cekilsinler. dusunsenize ders saatinin ortasinda bir kadin elini kolunu sallaya sallaya okula giriyor kimse bisey sormuyor, sinifa giriyor, ben idilin teyzesiyim annesi rahatsizlandi almaya geldim diyor alip cikiyor... ne cocuga bisey sordu, ne bana adimi sordu, zaten genc kizdi stajdaymis
Cikarken de kimse hayirdir demedi.
Zaten kafamda okullarin guvenlik kosullariyla ilgili cok fazla soru isareti vardi, iyice midem bulandi. Dusunsenize ben cocugu taniyan kacirmayi/zarar vermeyi isteyen herhangi biri olabilirdim, resmen elleriyle teslim ettiler...
Evet tam da bu nedenle veliler okula girememeli.
Yok burnunu silcem, yok yemek vercem.
Burnunu kendi silemeyen çocuğun okulda işi ne?
Yemeğini de beslenmesine fazladan koy, bunun için okula gelme.
İçeriye alınmadığında surat asıp çene yapma.
Bu çocukların güvenliği için herkese uygulanan bir yasak bunun farkında ol.
Özel bir durum varsa idareden imza alarak geçmeli ayrıca.
Bir veli yakını ile çocuğu aldıracaksa aslında öğretmenin aramasını beklememeli
kendi arayıp haber vermeli önceden.
Bunlar dikkat etmesi çok zor şeyler değil.
Herkes dikkat etseydi emin olun her şey çok güzel olurdu.
Öyle anlar oluyor ki tedbir elden istemeden bırakılıyor.
Bir örnek vereyim bir öğrencim 1. sınıf 2 ay boyunca annesini bırakmadı.
Kadın hep kapıda bekliyordu gün boyu.
Ben anlayışlıydım güzellikle ayrılması tercihimdir.
Ama kadının evde hastası var, ona bakmaya gitmiş dersteyken.
Benim sınıf kalabalık. Bu bücür kapıyı açmış annemi görcem diye, arada bakıp öyle duruyordu zaten:)
Anneyi göremeyince koşmaya başladı annnnnnnnnnnne diye çığlık çığlığa.
Ben bunu görünce, bir panik başına her şey gelebilir yani.
Çocuk okuldan çıktı, bahçeden çıktı. ( Güvenlik yok, nöbetçi öğrencilerin elinden tüm gücüyle kaçmayı başardı)
Evine kadar peşinden koştum inanın nefes nefese.
Eee o çocuğu düşünürken kalan 25 çocuğu sınıfta bırakmış oldum buyrun tedbirsizlik..
Onu bıraksam dert, sınıfı bıraksam dert.
Ama ne yapayım o an acil durum o.
Nasıl göz yumayım tek başına gitmesine.
Evi yakın ama yine de içim rahat etmez ki.
Burada da öğretmen çocuğu çok kriz içinde ağlamış belli ki
git yüzünü yıka, sakinleş gel diye göndermiş.
Çocuğun okuldan çıkması yanlış olan.
Nasıl çıktığına gelince, bazı çocuklara 30 yaşını bulmuş kadın olarak benim gücüm yetmiyor.
Kendini yerden yere atarak ağlayan, kaçan, sizi kesinlikle dinlemeyen çocuklar var.
Yaşayan bilir gerçekten.
çocuğun peşinden koşmuşsunuz ama o anda sınıfta iki çocuk birbirine vursa (ki küçük çocuklar okulda sürekli kavga ediyor) birinin bi yeri şişse soruşturma açılır sınıfı nasıl boş bırakırsın diye
Merhaba kızlar.. Oğlum 1. Sınıfa gidiyor.. Okulumuzda olaylar eksik olmuyor ne yazık ki.. Bundan iki hafta once 1. Sınıf ögrencisi derste aglayınca öğretmen sınıfın kapısının önüne cıkarmış sakinleş öyle gel diye.. Çocuk da eve gitmiş.. Cadde falan gecmiş.. Annesi karsısında bi görüyo şok oluyo tabi.. Elini kolunu sallaya sallaya çıkmış çocuk ders saatinde.. Bugün de hırsız girmiş okula.. Bir çocuğu darp etmiş bişeyler çalmış polisler falan geldi okula.. Canım sıkıldı bunu duyunca.. Çocuklarımız Allah'a emanet..(
Evet biliyorum.
İşimiz neden zor sanıyorsunuz?
Ama o şartlarda sınıftakiler daha güvende geldi en azından okuldalar.
Ama bu çocuk caddeye fırladı okuldan kaçıp, başına kavgadan, birbirine vurmadan
çok daha kötü şeyler gelebilir.
O panikle mantıklı bakıp kendimi düşünemem ki duygusal olup çocuğu düşünerek koştum işte.
Dediğiniz gibi peşinden gitmesen onun annesi yargılar.
Gitsem diğerlerinin velisi..
Keşke insanlar empati yapsalar da o kaçan ya benim çocuğum olsaydı deseler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?