çocuklarımız için azar işitmekten bıktım :(

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. iki kızımız var allah bağışlasın. küçüğüm 1,5 yaşında çalışan bayanım çok yoruluyorum arada birde olsa ani çıkışlarım oluyor. dün gece 12 de hala uyumak istemeyen kızımı ayağımda sallarken sert bir şekilde pışpışladığım için bir sürü azar işittim kavga büyüdü. çok mutsuz oluyorum arkadaşlar. kendimi bir alet gibi hissediyorum. onlar benimde çocuklarım. ben programlanmış robotmuyum, çalışma düğmesine basılmış ve sinirlenmeme moduna ayarlanmış.........

kimden azar işittin,eşinden mi?
kendisi sallasın.
hem çalış,hem ev iş,hem gece yarısına kadar çocuk.

boş olan baksın yavrusuna kıyamıyorsa!

bende aynen öyle dedim aldı kendisi uyuttu, 6 ayda bir çocuğu uyutmakla kendini iyimi hissediyor şimdi? ben ne haldeyim bilmiyor. konuşamayızki anlatayım. ben bir kadınım yahu. sadece çocuklar içinmi varım. tamam anlıyorum çocuklarına düşkünsün ama benimde duygularım var. herşeyden önce bir insanım. bu konuda öyle yaralıyımki... ilgisiz keyfine düşkün dışarlarda gezen babalarda var çok zor ama buda çok zor. ben çocuklarıma kızamam, onun yanında bağıramam, azarlayamam. hep sakin ilgili şefkat dolu olmak zorundayım.

Çocuk büyütmek kolay değil sabır ister,tabiki eşinizin de bu konuda size yardımcı olması lazım,ağlamayın çünkü ağlamak birleyi çözmez,sadece yıpranırsınız.eşinizle konuşun,yorulduğunuzu yetişemediğinizi anlatın,konuşarak çözebilirsiniz bence.

seni süper bir güç sanıyor galiba.
çalışma konusuna girmek istemiyorum ama hem erkeğin yükünü al hem kendi yükünü sonuna kadar yüklen.
ben sabahın köründe her işimi halledip işe geliyorum.
eşim geldiğinde uyumak üzere oluyorum,geç geliyor.
büyükleri alıp yatmaya gidiyoruz.
küçük de onunla kalıyor.
söylense de benden bu kadar deyip geçiyorum odama.
erkek gibi çalışıyorsak,o da kadın gibi eviyle,çocuğuyla ilgilenecek.

önce seni rahatlatsın,çocukları zaten mutlu olacaktır.

ben payını versemde aynı yerden başlıyor. bu konuda bu kaçıncı kavgamız. o bana ben ona sayıp sayıştırıyor kırılıyoruz. sonra benzer durumda yine aynı. belki sonradan pişman oluyor ama o an aklını oynatıyor adam. mutfakta sigara içiyordu ben çocuk odasındaydım kalkmış gelmiş pışpışlarımı duyup gerilmiş.

çok ilgili bir baba olarak neler yapar mesela?
6 ayda bir uyuttuğunu söylemişssin.
ilgili baba benim bildiğim alır uykuya yatırır hergece.kitap okur vs. olmadı sallar senin yerine.
neler yapıyor mesela ilgi olarak.
sana komut vermek dışında

haklısın tukeniosun canım eşinden anlyış beklediğini soyle biraz olsun sırtındaki yuku alsın mesela evi temizleyen sensen ya temizlikçi gelsin ya da o yardım etsin sorun yaparsa eğer para konusunda( sakın sen parayı düşünme sağlığından olursun) o yardım etmeli hayat müşterek...

dagcı aynen yazdığın gibi önce benim rahatlamaya ihtiyacım var. gelse beni nazikçe uyarsa hayatım sesini çok yükseltiyosun dese ben sakinleşirdim ama çocuğun uykusunu tepesine sıçratıyosun ne biçim pış pış bu gece gece bir tarafına çarptırma falan dedi kavga büyüyünce bende ona "gerizekalımısın nesin" dedim tek suçum bu.........

Bu arada kendi baksin dedim ama, kizip, bagirip, azarlamaktan sozetmissiniz. Belki size normal geliyor ama disardan bakinca tepkileriniz cok sert gorunuyordur. Esinizin kizmasini bir yana koyup kendi icsel mutlulugunuzu dert edinseniz daha saglikli olmaz mi?
Acikca soyleyeyim arada sirada esim kizima sinirlense hic tepki vermem ama bu sureklilik kazanirsa ben de kizarim, karsisinda bir cocuk var cunku, onun yasadiklarindan ya da hissettiklerinden o cocuk sorumlu degil ki... ve cocuk bugun annem/babam zor bir gun gecirmis, yorgun, o yuzden biraz sinirli demez, annem/babam artik beni sevmiyor her gun biseye kiziyorlar der.

Kesinlikle katılıyorum
Madem yapılan her şey ortak o ortaklıkta kendide bulunmak zorunda!
Beğenmiyorsada oturup bakacak yada ağzını kapatıp susacak!!!!

umuts76 maalesef sözde ilgili baba. yaptığı pek bişey yok ele alınır en düzenli yaptığı şey büyük kızıma ödevlerinde yardımcı oluyor oda zaten 1 saat falan sürüyor. üzülmesinler ağlamasınlar herşey yolunda olsun anne peşlerinden koşsun oh ne güzel hayat.

pelin sık sık kızan anne olsam kesinlikle haklısın. misafir yolcu ettik gece olmuş saat 12. üstelik adet olmuştum gerçekten sabredemedim. yoksa yük benim üzerimde ve ben zaten kolay kolay kızan azarlayan anne değilim ayda yılda bir tutar bu gerginliklerim.

Annelik dogustan babalik sonradan derler sizin karninizda buyudu geliati gobek baginiz var kizsanizda gerginde olup vursanizda once sizin iciniz sizlar bunu bir hatirlatin oda baba tamam duskun hakki cok buyuk ama size karsida merhametli sevkatli olsun anne nedir bayan bayan nedir ?kadin ve bir erkege sevkat kadar yakisan birsey bilmiyorum kibarca ve defalarca anlatin Allah askina siz konusmadan anlamaz bazi erkekler oyle ne yapacaksiniz aldiniz bir kere iadeside zor o zaman derdinizi anlatacaksiniz gulumseyin Allah yardim eder azzevecelle

küçükle vakit geçirmesini sağlayacak şeyler bul.
seni çok özledi gibi bir girişle.
çocuklar anne babaya doymayınca uyumak istemiyorlar.
ertesi gün dün sen ilgilendin ya gece çok rahat uyudu,uyanmadı gibi vs.
biraz babasına bırak çocuk o istemese bile yakaısndan düşmez.:)

bu akşam işten gelince onlar için evde neler(iş olarak)yaptığından bahset.
bu kadar yorulmuşken bir de gece yarısı onu uyutmaya çalışmaya dayanamıyorum.
gücüm kalmadı vs. de.
ama sakin sakin.

en önemlisi çocukla beraber bir şeyler yapması için zemin hazırla.
bunu sen sofrayı hazırlarken vs. yaptırabilirsin.

Sevgili konu sahibesi siz bir annesiniz kimse sizi sorgulayamaz sebepleriniz ortada zor bir yasaminiz var hic uzulmeyin o bunu hemen anlamamis olabilir ama biz anliyoruz demekki bir kisi yanlis yorumlamis duzelir merak etmeyin oda biliyordur icten ice sizin iyi anne oldugunuza iste...

evt ne güzel hayat.
yan gelip yatıyor desene çoğunlukla.
sen kendini suçlu hissetme.
bu akdar ağır yükün altında olmak kolay değil.
eşine başka işler de yüklemeye bak.
o da kıpırdasın bişeyler yapsın.uyutma işini de ona devret.
görsün nasıl oluyomuş bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…