• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarımız neden başarısız oluyor?

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
46
Bir gün ormandaki hayvanlar bir araya gelip okul açmaya karar verirler.

Bir tavşan, bir kuş, bir sincap, bir balık ve yılan balığı yönetim kurulunu oluşturur.

Tavşan, müfredatta koşmanın bulunmasını istemektedir.

Kuş, uçmanın dahil olmasını, balık yüzmenin dahil olmasını ve sincap, ağaca tırmanmanın mutlaka zorunlu dersler arasında olması gerektiğini söylemektedir.

Bütün bunları bir araya getirip, bir müfredat programı yaptılar ve bütün hayvanların bu dersleri görmesini istediler.

Tavşan koşu dersinden A alıyor olmasına rağmen, ağaca tırmanmak onun için çok ciddi bir sorundu. Sürekli kafa üstü düşüyordu. Bir süre sonra beyni hasar gördü ve eskisi gibi koşamadı. Artık koşuda A almak yerine, C alıyordu. Ve tabii, ağaç tırmanmada ise her zaman zayıf alıyordu.

Kuş, uçmada çok başarılıydı, ama sıra toprak kazmaya geldiği zaman, o kadar başarılı değildi. Sürekli gagasını ve kanatlarını kırıyordu. Bir süre sonra toprak kazma notu hala F olmasına rağmen, uçma notu C' ye düşmüştü. O da ağaca tırmanmada çok zorlanıyordu.

Sonuçta sınıf birincisi olan hayvan her şeyi yarım yapabilen, geri zekalı yılan balığı oldu. Ancak eğitimciler çok mutluydu, çünkü herkes bütün dersleri görüyordu. Ve buna "geniş tabanlı eğitim sistemi" dediler.

bilmem anlatabildim mi:1rolleyes:

sevgilera.s.

arkadaşım biz kafayı yicez bu oks ye hazırlanırken hayvanlardan beter olduk :çok üzgünüm:...çok güzel anlatmışsın anlayana:mymeka:

arkadaşım biz kafayı yicez bu oks ye hazırlanırken hayvanlardan beter olduk :çok üzgünüm:...çok güzel anlatmışsın anlayana:mymeka:

bu yazıda tamamen anlatılmaya çalışılan da sizler gibi olanlar maalesef canım yaa:sm_confused:

a.s.

siz birde almanyanin sistemini görseniz yuh dersiniz

hııımmmm. öncelikle çok güzel düşündüren bir yazı... ama bak bizim sitemimizde bu yok... neden? öncelikle çocuğun hangi alana eğilimi olduğunu anlayabilmek için belirli bir süre mutlaka ve mutlaka bütün dersler çocuğa okutulmalı... aksi durumda hangi çocuk hangi alana eğimli bulamayız, alınlarında yazmıyor çünkü..
çocuğu çok küçük yaşlarda birkaç yıllık eğitimle sen buna yatkınsın sen buna diye ayırırsak bu da olmaz çünkü çocuğun zaman geçtikçe yatkınlıklarıda değişebilir aksi halde ona haksızlık yapılır.
çocuk lise 1 den sonra kendine bir branş seçiyor bu da uygun bir zamanlama. hatta bazı çocuklar için bile karar verme, eğilimlerini gösterme için bile erken olabiliyor lise bir.... sonra branş deiştirmek istiyorlar.

çocuk neden başarısız oluyor
1- ailenin ilgilenmemsi
2- bazı ailelerinde ilgilenmeyi yanlış anlayıp çocuğun herşeyini yapması çocuğu hazırcılığa alıştırması
3- evde çocuğun çalışabileceği ortamının olmaması
4- öğretmenlerin(hepsi deil tabi) çocuklarla birebir ilgilenme olanağı bulamaması( sınıflar kalabalık benim ilk yılımda okuttuğum sınıflar en az 45 en fazla 60 kişden oluşuyordu)
5- öğretmenlerin dersimi anlatırım giderim mantığı(bazıları için hepsi deil)
6- öğrencinin kendini derse verememesi(isteği olmayabilir ya da bir sorunu vardır)
7- okul materyalleri yetresizdir vs vs vs

hııımmmm. öncelikle çok güzel düşündüren bir yazı... ama bak bizim sitemimizde bu yok... neden? öncelikle çocuğun hangi alana eğilimi olduğunu anlayabilmek için belirli bir süre mutlaka ve mutlaka bütün dersler çocuğa okutulmalı... aksi durumda hangi çocuk hangi alana eğimli bulamayız, alınlarında yazmıyor çünkü..
çocuğu çok küçük yaşlarda birkaç yıllık eğitimle sen buna yatkınsın sen buna diye ayırırsak bu da olmaz çünkü çocuğun zaman geçtikçe yatkınlıklarıda değişebilir aksi halde ona haksızlık yapılır.
çocuk lise 1 den sonra kendine bir branş seçiyor bu da uygun bir zamanlama. hatta bazı çocuklar için bile karar verme, eğilimlerini gösterme için bile erken olabiliyor lise bir.... sonra branş deiştirmek istiyorlar.

çocuk neden başarısız oluyor
1- ailenin ilgilenmemsi
2- bazı ailelerinde ilgilenmeyi yanlış anlayıp çocuğun herşeyini yapması çocuğu hazırcılığa alıştırması
3- evde çocuğun çalışabileceği ortamının olmaması
4- öğretmenlerin(hepsi deil tabi) çocuklarla birebir ilgilenme olanağı bulamaması( sınıflar kalabalık benim ilk yılımda okuttuğum sınıflar en az 45 en fazla 60 kişden oluşuyordu)
5- öğretmenlerin dersimi anlatırım giderim mantığı(bazıları için hepsi deil)
6- öğrencinin kendini derse verememesi(isteği olmayabilir ya da bir sorunu vardır)
7- okul materyalleri yetresizdir vs vs vs

çok güzel bir anlatım
teşekkür ediyoruma.s.

eğitim sisteminde köklü değişiklikler olmasının gerekliliğini anlatan harika bir yazı bua.s

Back
X