Çocuklarımız ve zaman

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Arkadaşlar merhaba
Benim ikinci sınıfa giden bir kızım var. Çok yoğunda bir işim. (İşimi çok zaman evden idare edebiliyorum.Ama tabiki çalışıyor oluyorum yine).
Kızım 8'de evden çıkıyor, 5'te eve geliyor. 9'da uyku saati. (o yattığında ben hemen onun yanında çalışmaya başlıyorum)
5'ten 9'a kadar beraber yemek yiyoruz, ödev yapıyoruz, sohbet ediyoruz/oyun oynuyoruz/tv izliyoruz (bunlardan birisini seçiyoruz. (Sofrayı bile eşim topluyor, bize kız kıza muhabbete zaman kalsın diye)
Ama kızım sürekli sen eskiden çok eğlenceliydin, artık benimle eskisi gibi eğlenmiyorsun falan diye söyleniyor. (ki sabahları bile hadi kalkalım falan demem, bildiğiniz müzik açar dans ettirerek güne başlattırırım. Öyle durgun yorgun birisi de değilim. )
Bunu defalarca da konuştuk, başka ne yapmamı istersin diye. İstedikleri zaten yaptığımız şeyler ama ona yetmiyor mu? Yada ben eskiden daha mı eğlenceliydim gerçekten bilemedim.
Sizden ricam siz çocuklarınızla neler yapıyorsunuz? Bunları paylaşma şansınız olur mu?
Dipnot: Normalde halinden şikayetlenen mutsuz bir çocuk değildir ama bu konu onun mutsuzluk sebebi ve doğal olarak benimde...

yasla alakalidir.artik kendisi zevk almiyordur yaptiklarinizdan.bendede aynisindan var:)

Monotonlaşmış bir şeyler demek :)
Farklı etkinlikler istiyor yavrucuk..
Yeni şarkılar, müzikler, daha eğlenceli kitaplar, etkinlikler bulmalısınız.
Öneri isterseniz önerilerim olabilir.

onunla sohbet ederken kendi çocukluğunuzda yaşadığınız komik olayları anlatın sonuçta oda bir öğrenci okulda yaşadığınız bazı komik durumlar onun ilgisini çekecektir yada çocukluğunuzda başınızdan geçen komik olaylar gibi..... benimde kızım 2. sınıffta ona bazı konularla ilgili mesaj vermek istediğimde bu yöntemi kullanıyorum çocukluğumda böyle böyle bir durumla karşılaşmıştım şöyle yapmıştım gibi ( bazen uydurarak ta anlatabiliyorum bazen komediye dönüştürerek te ) işe yarıyor dikkatle dinliyor mesajda yerine ulaşıyor hem herkes eğleniyor sonra mutfakta birlikte bir şeyler yapabilirsiniz yemek masasını hazırlamak veya toplamak gibi hem sohbet ederek yaparsanız oda keyif almış olur bir deneyin derim ben

Bunları yapıyoruz ama sonraki gün tekrar sen eskiden benimle oynardındiyor.
Eskiden ne oynuyorsa m şimdide oynuyorum ama tabiki daha kısıtlı zamanımız var.
Bir şey daha sormakistiyorum size. Kızlarımız yaşıt olduğu için. Kızım benden ayrılmak istemiyor bu sene. Ağlamak falan değilde. Yetenekli olduğu bir alan var. hafta sonları çalışabiliriz demiş öğretmeni. Ama bizimki senden ayrılmak istemedim diyor. Yada servis beklerken sürekli yanında olmamı istiyor (yalnız değil babası ile bekliyorlar) . Sizinkide böyle mi?

hayır benim kızım 3 yaşlarındayken anlattığınız şekilde davranıyordu. böyle bir sorun yaşıyorsanız onunla konuşmanız lazım. kızınıza çok cesur olduğunu, servise binerken annesine ihtiyacının olmadığını düşündüğünüzü, artık bazı görevlerini kendisinin yapacağına inandığınızı, kendi işlerini kendisinin yapması gerektiği gibi..... ona cesaret veren cümleler kurun. ona güvendiğinizi belirtin. bütün bunları onunla yanyana oturarak, gözlerinin içine bakarak, inanarak söyleyin. sizi ikna etmek için bir sürü bahaneler üretebilir bunlara kanmayın. kararlı ve tutarlı davranın. kendinizle ilgili örnekler vererek bunu ona anlatabilirsiniz mesela ( bende küçükken her işimi annemin yapmasını bekliyordum biliyormusun! bu yüzden seni çok iyi anlıyorum. sonra bu bana çok sıkıcı gelmeye başladı. niye benim bütün herşeyimi annem yapsınki ? düşünsene ben kendi işlerimi zaten kendim yapabilirim. yemeğimi yiyebilirim. servise binebilirim. üzerimi değişebilirim. sanki ben bunları yapmaktan acizmiyim ki diye düşündüm ve anneme ihtiyacımın olmadığına karar verdim. hem kendi istediğim zamanlarda bunları yapmak beni daha çok mutlu ediyordu... bir süre sonra annem bendeki değişime okadar çok şaşırdı ki! bana: bendeki bu değişimi çok takdir ettini söyledi. artık annemde benim büyüdüğümü düşünüyordu..... gibi sizi anlatan cümleler olabilir illa böyle bir anınızın olmasına gerek yok uydurarak anlatabilirsiniz önemli olan onun size inanması ve sizden etkilenmesi )

Çok çok teşekkür ediyorum ilginize:)
Aslında kızımın sorunu işlerini yaptırmaktan ziyade benimle olmaktı. Ama şu an babası ilede çok fazla vakit geçirmeye başladı.buda beni çok rahatlattı

Çok çok teşekkür ediyorum ilginize:)
Aslında kızımın sorunu işlerini yaptırmaktan ziyade benimle olmaktı. Ama şu an babası ilede çok fazla vakit geçirmeye başladı.buda beni çok rahatlattı
sizin adınıza sevindim hadi bakalım hayırlısı tek çocuksa eğer anne ve babayı sürekli kendisiyle ilgilensin istiyorlar haklılar ama ne yapalım bizde insanız sorumluluklarımız çok fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…