çocuklarımızın sağlığı için..

marsmelov

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
50
1
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.oğlum 1 yaşını geçti ve beslenme konusunda hazır gıdalara merakı var. Ben uzak tutmaya çalışıyorum kendim kek kurabiye gibi şeyler hazırlıyorum fakat biliyorum ki ben korusam bile bi şekilde tanışacak zararlı şeylerle. Belki anneler olarak zararlı ürünleri kaldırmaya gücümüz yetmez ama hepimizin evine giren ürünler için birşeyler yapabiliriz, mesela kremşanti. İçinde glikoz şurubu var.. ve hazır bir çok üründe bulunuyo. Ben bilindik firmaların hepsine şikayet gönderdim.bu bi kişiyle olmaz tabi. sizlerde bunu yaparsanız dikkate alacaklarına eminim.

Tabikide çok güzel birşey düşünmüşsünüZ ama adamlar bundan para kazanıyorlar şikayetlere itibar etmezler diye düşünüyorum. Göz göre göre zehirleniyoruz resmen.

Çok haklisin canim yaa ama hazir olarak aldigmz sutte margarinde unda herseyde katki var bazen bende koye gidip orada organik yasamak istiyorumm lnanki hazir peynir bile almak istemiyorum hele zeytin cokk fena rengi cabuk siyahlassin die ayakkabi boyasi dokuyolar bekletiolar :!!

Yapabildigim herseyi kendim yspiyorum zeytini bile annemle yapiyoruz hem siysh hem yesil.cocuklarim olduktan sonra bu tur seylete merak saldim hem tatlari daha guzel

Tabiki herşeyin önüne geçmek elde değil.. elimizden geldiğincce birşeyler yapar sesimizi firmalara duyurursak dikkate alacaklardır.. örneğin bi tavuk firması tüketicilerin istekleri üzerine organik tavuk üretmeye başladı. Bu bi örnek sadece. İstekler doğrultusunda üretmek zorundalar. Geçtiğimiz günlerde yazdığım firmalardan biri hem posta yoluyla hem e mail yoluyla cevap yazmışlar üstelik bi kutu hediye göndermişler ve dikkate alacakllarını yazmışlar. Benim gibi bi çok kişi bunu yaparsa bi sonuç alırız eminim

Bu konuda herkesin bilinçli davranması ve konuya aynu düşümce ile yaklaşması çok önemli, fakat hiçte oyle değil, anne babalar göz göre göre sırf çocuk sussun dıye bu ürünleri tüketiyorlar, önüne geçmek imkansız. Kısacası eğitim şart!!!

aslında çok güzel bir yaklaşım bu, m ben şimdilik özümü paketli ve şkerli gıdalardan uzak durmakta buldum, lor peyniri, yoğurt, kefir, dondurma, makarna, ekmek ... bunları evde kendim yapıyorum, ama gerisine müdahale edemiyorum tabi

Back
X