Çocukların boğazı.... İmdat....

İşin kendi başına yeme kısmını çok güzel yapıyorlar maşallah diyeyim.
Ellerine bıçak veremem ama daha küçükler ya... Narı soyduramam asla ben bile soyarken sıçratıyorum heryere, havucuda rendeletemem herhalde ellerini rendeye kaptırırlar.
Kızım 9 yaşında soyuyor rendeliyor havucunu.Elmasini yıkar yer 5 yaşındaki oğlum da alışıyor. Portakal istiyoruz derler bıçak orda doğra derim kabuklu yemeyi severler. Ablası kardeşine de yetecek kadar doğrar yerler.Tabaklarini mutfağa bırakırlar ha hatırlatıyım çok olur ama yine de ben yapmam onlara yaptırırım. Sizin de alıştırmanız lazım. Yaşları gayet büyük. Onları ev işine alıştırmanız onlara da size de çok büyük iyilik. Yedikleri şeyler yapabilecekleri şeyler çünkü. Evet kirletecek dağıtacaklar ama onları da temizleyemeyi öğrenecekler. Ha dört dörtlük olmaz arada görmezden gelip siz toplayacaksiniz tabi.

Oyy masallah Rabbim esirgesinn.. keşke benimkilerde yeseler böyle 😓 kiz hiç yemez. Oğlanda et sucuk köfte lahmacun yer . Kreşe gitmedi bu sene neymiş efendim yemekler etsizmiş 🤦🏻‍♀️

Verdiğiniz örnekler bizim örneklere benzer. Büyük kızım 4 yaşında, kreşe gidiyor. Evde meyve salatası yapma huyumuz yoktur ama kreşte çocuklara sürekli doğramalı, soymalı meyve salatası yaptırıyorlar plastik bıçaklarla. Bu arada aslında çok güzel nar ayıklıyorlar da, pis bir iş olduğu için ebeveynler genelde vermek istemiyor. Yoksa nar ayıklamak da basit iş, gerekli önlemleri alıp nadiren de olsa ayıklatıyoruz. Pipet Pipet kızlarınızla birlikte mutfağa girmez misiniz? Mutlaka giriyorsunuzdur. Kontrollü bir şekilde pratik kazanabilirler aslında. 4 yaşındaki kızım yumurta kırıyor, çoğu sağa sola dökülüyor, ne kadar kırmak denebilirse tabi de =)) ama böyle böyle alışacaklar.

Mutfaktan uzak, tutuyorum çünkü kavga ediyorlar. Bi kek yapsak beraber karıştırma sütü koyma unu dökme hep bir kavga sebebi. Omlet yaparken yumurtayı çırpma savaşı veriyoruz. Sinir içinde mutfaktan kovıuorum maalesef.

Oyy masallah Rabbim esirgesinn.. keşke benimkilerde yeseler böyle 😓 kiz hiç yemez. Oğlanda et sucuk köfte lahmacun yer . Kreşe gitmedi bu sene neymiş efendim yemekler etsizmiş 🤦🏻‍♀️

Benim büyük kız ilaç kullanıyor, yan etki olarak iştah açma sorunu var maalesef o yüzden yiyor küçükte büyükten gördükçe yiyor. Kilo almaması için ekmek hamurişi vs vermiyorum. Meyve sebze ağırlıklı öyle olunca mutfaktan çıkamıyoruz. Sorumluluk versem de bütün gününü mutfakta geçirecek.

Kızım 9 yaşında soyuyor rendeliyor havucunu.Elmasini yıkar yer 5 yaşındaki oğlum da alışıyor. Portakal istiyoruz derler bıçak orda doğra derim kabuklu yemeyi severler. Ablası kardeşine de yetecek kadar doğrar yerler.Tabaklarini mutfağa bırakırlar ha hatırlatıyım çok olur ama yine de ben yapmam onlara yaptırırım. Sizin de alıştırmanız lazım. Yaşları gayet büyük. Onları ev işine alıştırmanız onlara da size de çok büyük iyilik. Yedikleri şeyler yapabilecekleri şeyler çünkü. Evet kirletecek dağıtacaklar ama onları da temizleyemeyi öğrenecekler. Ha dört dörtlük olmaz arada görmezden gelip siz toplayacaksiniz tabi.

Evet benim hatam haklısınız ama yapmıyor işte büyük direnç gösteriyor. 9 yaşındaki kıza el yıkatmam bile büyük mesele... 10 gündür banyoya sokamadım.

İşin kendi başına yeme kısmını çok güzel yapıyorlar maşallah diyeyim.
Ellerine bıçak veremem ama daha küçükler ya... Narı soyduramam asla ben bile soyarken sıçratıyorum heryere, havucuda rendeletemem herhalde ellerini rendeye kaptırırlar.

O kadar iyi becerirler ki şaşarşınız.

Ben büskivi pastası yaparken 3,5 yaşındaki oğluma muz dilimlettim daha yeni. Hatta gösterince istediğim kalınlıkta kesti. Zaten yanımda yemek yapmaya çok hevesli. Hemen bir sehpa taşıyıp kendi gelir.

Annelik sadece çocuğa iyi bakmak, korumak değildir. Hayata hazırlamaktır. Tek başına kalma ihtimallerine karşı onlara beceriler kazandırmaktır.

Sizin çocuklarınız yaşında anneleri çalışırken yalnız eve gelip yemeklerini ısıtıp yiyen akranları var.
2.sınıfta beslenme çantamı ben hazırlar. Kendim hazırlanıp çıkardım.

Ayrıca bıçakla domates keserken bir kaç defa elimi kesmişliğim var. Bu da bana dikkate etmemi öğretti..

Benim büyük kız ilaç kullanıyor, yan etki olarak iştah açma sorunu var maalesef o yüzden yiyor küçükte büyükten gördükçe yiyor. Kilo almaması için ekmek hamurişi vs vermiyorum. Meyve sebze ağırlıklı öyle olunca mutfaktan çıkamıyoruz. Sorumluluk versem de bütün gününü mutfakta geçirecek.
Arada bir kendisi yapsin hiç olmazsa. 4 5 yaşlarında olmalarına rağmen yardım ederler. Hele oğlan her işi yapar 😃 birde bu ilaç iştah icinmi verildi yoksa başka bi hastaliginda yan etkisi iştah acmakmi

Mutfaktan uzak, tutuyorum çünkü kavga ediyorlar. Bi kek yapsak beraber karıştırma sütü koyma unu dökme hep bir kavga sebebi. Omlet yaparken yumurtayı çırpma savaşı veriyoruz. Sinir içinde mutfaktan kovıuorum maalesef.
O zaman sıraya sokun, bugün seninle bir şey yapıyoruz, yarın diğerinizle yapacağız gibi. Ev işlerinin her türlüsünü öğrenmeli her çocuk, cinsiyet fark etmeksizin. Hem el becerileri gelişiyor, hem sorumluluk duyguları gelişiyor, hem bir şey becerebildikleri için özgüvenleri artıyor, hem de aileye daha çok dahil olduklarını hissediyorlar. Bilmediğim kim bilir başka ne katkıları da vardır. Çok didişen çocuklarsa, ayrı köşelerde ayrı işler de verebilirsiniz belki. Ama onları işlerden uzak tutmanız hata olur bence ya.

Valla yiyecek hazırlamak da bir şey yok zor olan çocuğu yemek için ikna etmek. İştahsız çocukları olanlar şuan size özendi. :/

Arada bir kendisi yapsin hiç olmazsa. 4 5 yaşlarında olmalarına rağmen yardım ederler. Hele oğlan her işi yapar 😃 birde bu ilaç iştah icinmi verildi yoksa başka bi hastaliginda yan etkisi iştah acmakmi

Yok kızım tourette sendromlu. Buna eşlik eden DEHB, obsesyon, dürtü kontrol bozukluğu, kaygı var da var yani.

Evet benim hatam haklısınız ama yapmıyor işte büyük direnç gösteriyor. 9 yaşındaki kıza el yıkatmam bile büyük mesele... 10 gündür banyoya sokamadım.
Cok sert olacaksiniz bir anda bagirip yeter bi bu boyle olmaz yuru banyoya diyip sokacaksiniz. Sizin kararli ve sert gerekirse cigirtkan olmaniz gerekiyor. Yoksa cocuklar elinde oyuncak olursunuz...

Peki neden böyle yetistirdiniz bu cocuklari?

Büyüğü böyle sadece, küçüğü yapar her şeyini sadece ablayı taklit ediyor. Yetiştirme değil fabrika çıkışı böyle biraz. Doktoru bile fazla müdahale etmeyin rahat bırakın dedi 🙈

Akşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
Allah bana da iştahlı çocuk versin de 5 dk oturmayayım. 1 kaşık yemek için yarım saat peşinde dolanmışlığım var.

Benım cocuklar ac yasadıkları ıcın ıyı bısey yemelerı ama 9 ve 7 dıyorsunuz meyve alıp yıyebılırler suyunuda alabılırler bence hıc alıstırma kendılerı gıtsın alsın benım 5 yasındakı kız bıle yapıyor

Back
X