Çocukların boğazı.... İmdat....

Konuyu okuyunca kaynar suları hissettim tepemden... 9 yaşında da mı rahat yok moduna girdim ama yorumları okuyunca rahatladım. Benimki şu an kendi yiyor, tabi halı, parke ve duvarlar da onunla birlikte ama olsun vazgeçmemeliyim :KK70:

:KK70:
Şimdi temizlik konusunda yaşadığın zahmet ileride mükafât olacak. Sık dişini. :KK70:

Ama tam olarak bitmiyor belli yaşa kadar. Mesela oğlum kreşte her öğün kendi başına yerken evde bazen bizden ister.
Okul psikoloğu "biz teklif etsek de kabul etmezler. Evde sizle bağ kurmak için yapıyordur. Bir yemeği o yesin diğerini siz yedirin bir süre" dedi. Yumuşak geçiş yani.. :KK45:

Eğer böyle iştahlı çocuklar ise maşallah diyelim. :)
Meyve sepeti oluşturabilirsiniz yıkayıp koyun her sabah kahvaltının ardından o şekilde canları istedikçe alıp yiyebilecek yaştalar. Hiç değilse siz otururken anne bana bunu soy diyecek kadar tabak bıçak getirebilir dokuz yaşındaki çocuk.
Onun haricinde bir kaç güne bir beraber bir keke kurabiye yapıp masaya koyun canları istedikçe yesinler. O normal öğünlerde zaten size zahmet gelmez.
Biraz ilkeli durmak net olmak gerekiyor. Yiyorsan böyle yemezsen sen bilirsin diye :) bir şekilde canı isteyen adam yer, yemiyorsa da amacı sizi elinde oynamaktır

İşin kendi başına yeme kısmını çok güzel yapıyorlar maşallah diyeyim.
Ellerine bıçak veremem ama daha küçükler ya... Narı soyduramam asla ben bile soyarken sıçratıyorum heryere, havucuda rendeletemem herhalde ellerini rendeye kaptırırlar.
Plastik rende alabilirsiniz aslında, ben de elimi kaptırdığım için plastik kullanıyorum. Çocuklar onu kullanabilir. Meyveleri de yıkayıp masaya koysanız sabahtan bi kaçar tane alıp yerler. Narı da sabahtan ayıklayıp dolaba koyun istedikçe biraz biraz verirsiniz

Akşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
Yaşlarını küçük sandım ama sonunu okuyunca ben siz de hata gördüm. Bu şekilde hem çocuklarınızın beceriksiz kendi kendine yetemeyen bireyler olmasına sebep olursunuz hem de kendinizi çok hirpalar hastalık sahibi olursunuz.
Benim kızım 2.5 yaşında ve mandalinasini kendi soyup yer. Narı da ayiklayabilecegi şekilde keserim etrafa sicratsa da ayiklar yer. Bulaşık makinasıni bosaltirken çatal bıçak sepetinin içinden bıçakları alırım gerisini cekemceye o yerlestirir. Çamaşır asarken de mandallari verir. Çocuklara sorumluluk vermezseniz tabii ki yapamazlar. Her çocuğun fıtratı farklıdır ama bir elmayı yıkayıp yiyemeyecek kadar değil.
Evde iş bölümü herkesi o eve ait hissettirir :KK200:

:KK70:
Şimdi temizlik konusunda yaşadığın zahmet ileride mükafât olacak. Sık dişini. :KK70:

Ama tam olarak bitmiyor belli yaşa kadar. Mesela oğlum kreşte her öğün kendi başına yerken evde bazen bizden ister.
Okul psikoloğu "biz teklif etsek de kabul etmezler. Evde sizle bağ kurmak için yapıyordur. Bir yemeği o yesin diğerini siz yedirin bir süre" dedi. Yumuşak geçiş yani.. :KK45:
Sadece yemek değil ama hani bağımsız yaşama anneyi bi salma anlamında :D
Tamam her konuda olmaz zaten ama bi canım sıkıldı uzanabiliyim diyebilmem lazım

Ay maşallah, kusura bakmayın epey tebessüm ettim. Aklıma Sultan filmindeki çocukların Türkan Şoray'a annee anneee çokomel al, bana daaa deyişleri geldi.

Az daha sabır, maşallah genç kız olmuşlar neredeyse. Allah kolaylık versin. :KK16:

Akşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
Benimkiler de çok iştahsız daha anne acıktım dediklerini duymadım:KK14:

Kendilerinin hazirlamadi gerekmez mi? Hersey atmyaklarina giderse hazirci olmazlar mi? O kadar da prens ve prenses olmamalilar diye dusunuyorum.

Ben 9 yaşındayken annem hastalanmıştı ve fasulye yemeği makarna bir sürü yemek yapardım, sofra hazırlardım. Nar ayıklatmıyorsunuz da, ne bileyim suyunu niye siz veriyorsunuz koyun ortaya kapaklı sürahi alıp içsinler. Havucu elleriyle kıtır kıtır yiyebilirler. Sütü küçük kutularda alın alıp içsinler gibi.

yemeyen çocukları olan biri olarak ben peşlerinde dolaşıyorum o kadar ki yemiyorlar artık pes edip oturup ben yiyorum onların yerinede:KK49::dondurma::kk77: ama ne güzel maşaallah senin çocuklarına sağlıksız şeylerde istemiyorlar sonuçta ama kızın büyük artık ona meyveleri güzelce yıkayıp doğramayı öğretip işten kurtulabilirsin kardeşinede ayarlayabilecek yaşta:KK69:

Maşallah faydali seyler yiyorlar. 9 yaşinda olan büyük baya, hani sorumluluk verip yavaştan bazi seyleri kendisi yapmasi sağlanabilir

9 ve 7 yaşında çocuklar suyu kendileri içemiyor mu? elmayı dolaptan alıp yıkayamıyor mu?

Bende takipteyim bizde nar yok elma portakal havuç mandalina

Hepsini hazırlayıp koysam bu sefer sen çok yedin ben az yedim kavgası :issiz:

Akşamlari mesela meyve saati yapin bir saat oturup hazirlayin beraber ama.

3 tane çocuğun arkasını toplamak hazırlayıp ellerine vermekten daha zor

Bende takipteyim bizde nar yok elma portakal havuç mandalina

Hepsini hazırlayıp koysam bu sefer sen çok yedin ben az yedim kavgası :işsiz:

O kavga bizde de olur, dolaptan alıp ye desem son bir tane kalmış olur hep (1 kilo muzu 1 günde yeme potansiyeli var) biri alınca diğeri başlar bende istiyorum diye. Kavga kıyamet kopar. Halbuki ben versem yarıya bölüp veririm sorun olmaz.

İşin kendi başına yeme kısmını çok güzel yapıyorlar maşallah diyeyim.
Ellerine bıçak veremem ama daha küçükler ya... Narı soyduramam asla ben bile soyarken sıçratıyorum heryere, havucuda rendeletemem herhalde ellerini rendeye kaptırırlar.

8-9 yasindaki bir çoçugun eline tabiki biçak verilir. Ki hersey soyulup kesilip yenilmesi lazim degil. En fazla elma ikiye bölünür yenilir.

Ve çoçuklarin her dedigi yapilmaz. Her 10 dakikada birsey istenilmez. Acikirlarsa 1 defa yerler ve kalkarlar. Havuç istiyorlarsa o gün rendesiz yiyecekler.

Bu sekilde çoçuklarin el becerisi hem gelismez, hem karakter olarak çok bencil olurlar. Yarin okulda, disarda prenses olmadigi belli olursa hayal kirikligi yasarlar bide.

Verin çocuklara meyveleri, altlarına da bi sofra bezi kendileri yapsınlar. Mis gibi olsun bitsin. Ne güzel iştahlılar :))

Back
X