Çocukların boğazı.... İmdat....

O kavga bizde de olur, dolaptan alıp ye desem son bir tane kalmış olur hep (1 kilo muzu 1 günde yeme potansiyeli var) biri alınca diğeri başlar bende istiyorum diye. Kavga kıyamet kopar. Halbuki ben versem yarıya bölüp veririm sorun olmaz.
Aynen aynen bizde de öyle eşim sarı elma yer çocuklar kırmızı her ikisinde de alırız son kırmızı elma yi abisi yerken görsün ortalık ayağa kalkıyor kendileri aldığında tane ile koysam bile sorun çıkıyor bazen

Ejderha gibi ağzımdan ateş piskuruyorum o zaman

8-9 yasindaki bir çoçugun eline tabiki biçak verilir. Ki hersey soyulup kesilip yenilmesi lazim degil. En fazla elma ikiye bölünür yenilir.

Ve çoçuklarin her dedigi yapilmaz. Her 10 dakikada birsey istenilmez. Acikirlarsa 1 defa yerler ve kalkarlar. Havuç istiyorlarsa o gün rendesiz yiyecekler.

Bu sekilde çoçuklarin el becerisi hem gelismez, hem karakter olarak çok bencil olurlar. Yarin okulda, disarda prenses olmadigi belli olursa hayal kirikligi yasarlar bide.

Bencede öyle ama nasıl işte yapmıyor zorla yaptıramıyorum.

9 ve 7 yaş dolaptan meyvelerini alıp yıkayıp yicek yaşta bnce
Soyacak bişeyse yıkasınlar tabağa koysunlar size getirsinler soyun otrduğnz yerde verin yesinler
Öğrensinler artk annesi böyle devam etme bnce

Narı kendileri ayıklasa bak o zaman gör derdi :KK53:

Bencede öyle ama nasıl işte yapmıyor zorla yaptıramıyorum.

Nasil yapmiyor? Kurallari sen koymalisin. Hayir ise hayir. "Normal havuç yiyecekseniz buz dolaptan alabilirsiniz, ancak ben simdi havuç rendelemem. Yarin aksam yemegi ile beraber yersiniz" diyebilirsin.

Yada o elma yada nari yerken "Bak artik her on dakikada yemek sormak yok. Simdi daha yemek yiyeceksiniz yiyin, ondan sonrasi yok" diye uyarabilirsin.

Yada "ben nari kestim, hadi siz ayiklayin" diyebilirsin.

benim de iki kızm var. kendileri hazırlar koyar getirir yerler hatta şuan hamile olduğumdan anne sana ne getirelim derler hep akşam olduğunda. nar temizleme işi bizde küçük kızımdadır mesela 7 yaşında. getirir örtü serer ben keser veririm tek tek ayıklayıp kim istersr onlara paylaştırır verir cimcimem. büyüğüm 11 yaşında uzun zamanıdır meyve tabaklarını kendileri zevkle hazırlayıp yerler. geçen yaz kek yapmaya başladılar kendileri. sofra hazırlamaya toplamaya yardım ederler. havuç da rendeleyebilirler.
bence çocuklarınıza kendi işlerini halletmey öğretmelisiniz 2-3 yaşında değillermiş. yazının başında öyle sanmıştım baya büyükler.
maşallah.kızlarina :)üçüncüsü kız mı erkek mı:)

Narı kendileri ayıklasa bak o zaman gör derdi :KK53:

Narı ben bile ayıklarken üstüme başıma heryer ime sıçratıyorum. Dün dedim zaten siz ayıklamayı öğrenene kadar almayacağım diye. Bu akşam cırlamayı düşünüyorum bakalım ne olacak.

bir de dusunun siz hazirlasaniz hazirlasaniz bunlarin hepsini ama hicbiri yemese....

Yemeseler hazırlamazdım, günlük 1 orta boy meyve yeter zaten vitamin almak için. Sofrada da Salata yiyorlar. Bunların ki abartı ama herşeyin fazlası zarar. Kilolarıda yok çöp gibiler nasıl yakıyorlar anlamıyorum.

Yemeseler hazırlamazdım, günlük 1 orta boy meyve yeter zaten vitamin almak için. Sofrada da Salata yiyorlar. Bunların ki abartı ama herşeyin fazlası zarar. Kilolarıda yok çöp gibiler nasıl yakıyorlar anlamıyorum.
iste hicbisey yemeseler ve siz belki sirf yerler diye dusunerek bir suru sey yapmak denemek zorunda kalsaniz:)

Nar hariç diğer meyve ve sebzeleri bıcaksız verin. Altına Bi tabak yesinler. Bazı cocuklar el becerilerinde iidir bıcak kullanabilir ama yine de dikkatli olmak lazım.Zamanla alısırlar bu düzene. Şimdilerde anneler pervane oluyor, alısıyorlar.
Bende bu durumdan muzdaripim valla
Usandım artık elma soyup muz çıkarıp su vermekten gunde elli defa bişey istiyor bişey yiyor üstüne m. Suyu kola istiyor vermiyorum bu sefer YUZ milyo defa kola kola kola kafayı yiyorum doymuyormu acaba diyorum bazen hatta bir ara Dr. Goturmeyi düşündüm şekeri falanmı var acaba diye
Bir buyuseler sağlıkla başka bişey istemiyorum
Kendimi köle gibi hissetmeye başladım

9 yaşındaki kız çocuğu kendi meyvesini kendi hazirlayabilir. Ben o yaşta annemlere yemek pisiriyordum onlar tarladayken. Aynı zamanda iki küçük kardeşime bakıyordum. Biraz sorumluluk verirseniz çocuklara hem onların hem sizin hayriniza olur. Bu şekilde sonu yok bence 20 yaşlarına gelseler de yine sizden beklerler.

Akşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
Amannn sanki ne var elinemi yapisiyo ne guzel saglikli seyler yiyorlar az sukredin

Akşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
İyi de bunların hepsini kendileri halledeblcek yaşta, sorumluluk verin biraz. Bırakın bu hazırcılığı, her 2 tarafa da zarar

Her aksam koca bir meyve-sebze tabağı yapın yanına minik iki şişe su ve sütlerden koyun ulaşabilecekleri bir yere. Ay ne güzel yiyen çocuklar da varmış😍 şükredin halinize. Çikolata şeker cips istemiyorlar en azından.

Her aksam koca bir meyve-sebze tabağı yapın yanına minik iki şişe su ve sütlerden koyun ulaşabilecekleri bir yere. Ay ne güzel yiyen çocuklar da varmış😍 şükredin halinize. Çikolata şeker cips istemiyorlar en azından.

Çikolata kısmını gündüzden ben eve gidene kadar hallediyorlar. Öyle yapayım madem bu akşam bi tabak sebze meyve doğrayıp mutfağa koyacağım.

Neden böyle alıştırdınız yaşları küçük degil biraz sorumluluk verin
Benimkiler 5 ve 3 yaşlarında kendileri dolaptan meyveyi alır yıkar yerler suyunu kendileri içer
Elbet anneleri olarak görevlerimizi yapalim ama onlarada sorumluluk verin sofrayı beraber kurar kaldırırız kızım 5 yaşında kalkinca yatağını toplar

1 orta bey meyve 100 kalori falan, saatte sadece nefes alarak 60 kalori yakıyoruz , yani çocuk da olsa 1 meyve kilo aldırmaz.

Çocuk porsiyonunu bilmiyorum ama yetişkinler için 5 porsiyon meyve 5 porsiyon sebze öneriliyor. Tabak değil porsiyon bu arada, yanlış anlaşılmasın. 1 muz, 1 şeftali, 5 incir, 50 çilek 1 porsiyondur gibi. salata zaten kilo aldırmaz.

acaba sofrada et , makarna gibi doyurucu şeylerden az mi yiyorlar? ben bunu kendimde keşfettim. çocukken et alamazdık biz, hep sebze salata yerdik ve doymazdım. sofradan kalkınca reçel ekmek yerdim doymak için :)

Back
X