Çocukların Da Kalbi Kırılır

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
4-5 yaşlarındaydım. Annemle birlikte bir arkadaşının bebeğini görmeye gidecektik. Gittik.Zaten uslu bir çocuktum.Oturdum sakince annemin yanında.Sonra bebeğin beşiğinin yanından geçerken merak ettim yaklaşıp yüzünü seyrettim.Sadece seyrettim ama.O sırada sert bir sesle irkildim.Bebeğin büyükannesiydi. Çekil bakayım çocuğun başından!dedi.Daha başka azarlar da savurdu.Ne dediğini çok hatırlamıyorum ama kalbimin çok kırıldığını hatırlıyorum. Hiç unutmuyorum.Sonra gittim,annemin yanına oturdum ve bir daha bebeğin beşiğinin kenarından bile geçmedim. Çok üzülmüştüm. Çocuk da olsa her insanın bir kalbi var...

Son düzenleme:
Bazıları çocuklarla konuşmayı iletişime geçmeyi bilmiyo. O teyze de o cinslerden biriymiş.

Benim kardeşim de dangozdur yeğeni olduğu halde oğlumla 5 yıldır bi defa düzgün iletişim kurduğunu görmedim. Bi de dayı olcak yani.. çocuk dilinden anlamayan ve hayvan sevmeyen insanlar bana hep itici merhametsiz ve soğuk gelmiştir..

Evet doğru söylüyorsun ama bunun için canını sıkma artık.

Bizim de bi akrabamız doğum yapıp 40'ı için bize gelmişti. Ben de 9 10 yaşlarında falandım. Ranzanın alt katında bebeği kucağıma alıp severken annesi gelip kucağımdan altı ve kaldırdığı anda bebeğin kafasını ranzanın üstüne vurdu ve bebek ağlamaya başladı. Sonra telaşla içeri gidip anneme "× abla, queen bebeğin kafasını ranzaya çarptı ne yapmamız lazım?" diye sordu. Annemden bir ton azar yemiştim. Ben yapmadım desem de annem inanmamıştı ve bütün gece ağlamıştım.
Okuyunca o geldi aklıma

Bizim de bi akrabamız doğum yapıp 40'ı için bize gelmişti. Ben de 9 10 yaşlarında falandım. Ranzanın alt katında bebeği kucağıma alıp severken annesi gelip kucağımdan altı ve kaldırdığı anda bebeğin kafasını ranzanın üstüne vurdu ve bebek ağlamaya başladı. Sonra telaşla içeri gidip anneme "× abla, queen bebeğin kafasını ranzaya çarptı ne yapmamız lazım?" diye sordu. Annemden bir ton azar yemiştim. Ben yapmadım desem de annem inanmamıştı ve bütün gece ağlamıştım.
Okuyunca o geldi aklıma
Yaa ne insanlar var ya,gerçekten şaşırtıcı.Minicik çocuğa da iftira atmak.Pes doğrusu...

Daha okula gitmiyordum. O zamanlar evimiz kiraydi. Birgun kapinin onune plastik bir sandalye cekmis oturuyordum. Ev sahibi gelip "Git babana soyle ev alsin, o zaman kendi kapinin onunde oturursun. Kalk ordan." Demisti. :))))

Bikerede annem is gorusmesine giderken benide goturmustu yine ufaktim. Annem işci buarada. Odaya girdik annem ayaktaydi bense gidip adamin masasinin yanindaki koltuga oturdum. Adam sert bir sekilde kalk ordan dedi. Anneme baktim basiyla gel işareti yapti. Gittim dikildim annemin yanina. Kendimi cok kotu hissetmistim.

Benide herkes biyerden kovmuş arkadaş :)) Cocukluk zor olabiliyor bazen.

Daha okula gitmiyordum. O zamanlar evimiz kiraydi. Birgun kapinin onune plastik bir sandalye cekmis oturuyordum. Ev sahibi gelip "Git babana soyle ev alsin, o zaman kendi kapinin onunde oturursun. Kalk ordan." Demisti. :))))

Bikerede annem is gorusmesine giderken benide goturmustu yine ufaktim. Annem işci buarada. Odaya girdik annem ayaktaydi bense gidip adamin masasinin yanindaki koltuga oturdum. Adam sert bir sekilde kalk ordan dedi. Anneme baktim basiyla gel işareti yapti. Gittim dikildim annemin yanina. Kendimi cok kotu hissetmistim.

Benide herkes biyerden kovmuş arkadaş :)) Cocukluk zor olabiliyor bazen.
Yaa,ne insanlar var gerçekten.Aynı hataları şimdi biz yapmayalım önemli olan o.

Benim de bi anım aklıma geldi.
Annemle parka gitmistik çok sıcaktı ve aşırı susamıştım. Annem de beni parkın yanındaki ev sahibimizin annesinin evine gönderdi, teyzeden bi kap su rica et diye. Gittim dedim ki teyze beni annem gönderdi biraz sus verir misin çok susadım dedim. Kadin bana aynen şöyle dedi '' Su felan veremem burda su yok hadi çık git burdan ''
Üzülerek annemin yanına döndüm tabi..

Benim de bi anım aklıma geldi.
Annemle parka gitmistik çok sıcaktı ve aşırı susamıştım. Annem de beni parkın yanındaki ev sahibimizin annesinin evine gönderdi, teyzeden bi kap su rica et diye. Gittim dedim ki teyze beni annem gönderdi biraz sus verir misin çok susadım dedim. Kadin bana aynen şöyle dedi '' Su felan veremem burda su yok hadi çık git burdan ''
Üzülerek annemin yanına döndüm tabi..
İşte vicdansız insanlar.Yani abartmayayım ama katilleri de,hırsızları da belki böyle anneler,babalar yetiştiriyor.Yazık...

Ben de anlatayim bir tane;
Cok küçük de degildim ben gerci , liseye yeni başlamıştım. Arkadaşlarım okulun ilk gunleri ders islenmiyor diye parka gidip piknik yapalim dediler tamam dedik 3 kiz 1 erkek dört kisiydik.
Kızlar sonra gidip etraftan birseyler alalim dediler erkek arkadasla bende cardak tutmak icin bekliyoruz.
Yaşlı bir amca geldi yan yana oturuyoruz. Vay terbiyesizler burada ne halt yiyorsunuz okula diye cikip burada yiyismeye mi geldiniz! Kendimizi savunmaya falan çalışırken de bana yine bir küfür geldi arkadaşım da amca utan kiz senin torunun yasinda deyince torunumu da ....
.
O gün boş yere kufur yedim okul bitinceye kadr da arkadastik yani flort durumu bile yoktu:KK43:

Ben de anlatayim bir tane;
Cok küçük de degildim ben gerci , liseye yeni başlamıştım. Arkadaşlarım okulun ilk gunleri ders islenmiyor diye parka gidip piknik yapalim dediler tamam dedik 3 kiz 1 erkek dört kisiydik.
Kızlar sonra gidip etraftan birseyler alalim dediler erkek arkadasla bende cardak tutmak icin bekliyoruz.
Yaşlı bir amca geldi yan yana oturuyoruz. Vay terbiyesizler burada ne halt yiyorsunuz okula diye cikip burada yiyismeye mi geldiniz! Kendimizi savunmaya falan çalışırken de bana yine bir küfür geldi arkadaşım da amca utan kiz senin torunun yasinda deyince torunumu da ....
.
O gün boş yere kufur yedim okul bitinceye kadr da arkadastik yani flort durumu bile yoktu:KK43:
Bu da yorumsuz işte...Ne insanlarla aynı havayı soluyor hassas çocuklar...

Ne yapacagiz diye de bir süre karşi cardakta sigara içip bizi gözetledi. Sonra diğer arkadaşlarımızda gelince kalkip gitmişti artik.
Benim de bir arkadaşımın ablası anlatmıştı.Lisedeyken sevgilileriyle okuldan kaçıp deniz kenarına gitmişler.İki kız iki erkeklermiş.İki tane çift yani.Sonra bir adam bunları bıçakla kovalamış.Siz nasıl kızlı erkekli gezersiniz diye.Canımızı zor kurtardık diyor.Hatta diğer arkadaşımın erkek arkadaşı kaçtı bir benimki kaldı adamla boğuşmada diyor.Şu an evli onunla.Gülüyorlar anlatıyorlar ama tam bir trajikomik aslında...

Benim de bir arkadaşımın ablası anlatmıştı.Lisedeyken sevgilileriyle okuldan kaçıp deniz kenarına gitmişler.İki kız iki erkeklermiş.İki tane çift yani.Sonra bir adam bunları bıçakla kovalamış.Siz nasıl kızlı erkekli gezersiniz diye.Canımızı zor kurtardık diyor.Hatta diğer arkadaşımın erkek arkadaşı kaçtı bir benimki kaldı adamla boğuşmada diyor.Şu an evli onunla.Gülüyorlar anlatıyorlar ama tam bir trajikomik aslında...
Owwww. Bizde bicak yoktu okurkende gülumsedim ama cidden trajikomik:bicak:

Yaşadığınız şeye çok üzüldüm. Ne gerek varmış öyle bağırmasına. Huysuz yaşlılardanmış demek ki kadın :KK48:

Ben de çocukluktan bir anı patlatayım hemen hiç kaçırmam böyle şeyleri :KK53:

İlkokuldayız, öğretmenimiz kadınla erkeğin farkını anlatıyordu ama çocukların anlayacağı şekilde. Bakın erkekler benim gibi bıyıklı olur, dedi. Sonra sınıftan bir çocuk "öööreetmeniim Annwyl'in de bıyığı var o da erkek miii?" dedi. Evet, daha ilkokuldayken bıyığım varmış :KK70::KK70: O zaman çok üzülmüştüm ama şimdi gülüyorum hatırladıkça :KK70:Bıyıklıyım ben diye yıllarca üzülmüştüm :KK23:

Marmariste bir gun sokak sanatçısı bjr cocugun cepheden resmini ciziyor ben de kalabaligin arasindan yanasip ama hic benzememis diyiverdim yaş 6 falan. Adam dönüp herkesin icinden çekil git burdan diye bagirdi aklim cikmisti :KK70: halbuki cocuklar genelde numara yapmadan gercekleri söyler.

Anasinifindayim bir gun omzuma da bizim koyde kusburnunda olan bi taş var bülbülün gozyasi derler nazarlik niyetine cengelli igneyle takilir. Annem onu yelegimin omzuna takmisti disardan. Ana sinifi ogretmeni de geldi bu ne diye sordu. Acikladim bilmis bilmis nazar değmesin diye takilir bizim köyde surda yetisio falan diye. Bu durdu kucumsemeyle baktı "senin nerene nazar degecek ki" dedi

Bana da cok su vermeyen oluyodu mahallede ya. Su dilenirdim hep tutar kolumdan hadi evine git diye itekleyiverirlerdi.

Ezik hayatta bir yere gelememiş psikolojisi bozuk insanlar genelde çocuklardan çıkarır yasadiklarinin acısını. Çünkü yetişkinlere guçlerı yetmez. En basiti Çocuklara daha özensiz yemek sofrasi hazırlanır mesela büyüklerle oturtulmaz ya da biri gelince hemen kaldirilir. Yemegin daha kötü kısımları verilir. Yemez o doydu yok o istemez gibi kalıplara sokulur.

Ezik hayatta bir yere gelememiş psikolojisi bozuk insanlar genelde çocuklardan çıkarır yasadiklarinin acısını. Çünkü yetişkinlere guçlerı yetmez. En basiti Çocuklara daha özensiz yemek sofrasi hazırlanır mesela büyüklerle oturtulmaz ya da biri gelince hemen kaldirilir. Yemegin daha kötü kısımları verilir. Yemez o doydu yok o istemez gibi kalıplara sokulur.

Cocuklara herseyi ozensiz yapanlar var bak o konuda katiliyorum. :D
Teyzem evleniyordu ve kina gecesi vardi kapinin onunde, ertesi gun dugun olacakti. Annemlerde nasilsa yarin dugunde yaptiririz diye kinada beni kuafore goturmediler, ustumu guzel giydirmediler :D Butun aksam gelin odasindan cikmadim ve kina bitene kadar durup durup aglamistim herkes guzel oldu ben olamadim diye :D

Okuyunca o geldi aklıma
Yani güldüm kusura bakmayın

Back
X