çocukların soyadı değişebilir mi?

TebeSsuM_19o5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
449
20
48
merhabalar..kuzenim ile ilgili bir konuyu danışmak istiyorum.

"2001de bir evlilik yaptım 2002 ve 2005 doğumlu 2 çocuğum var.2006da boşandık.çocukların velayetleri bende.mahkeme babalarının nafaka vermesine ve belirli günlerde görmesine izin verdi.fakat babaları ne bu günlerde çocukları gördü nede bir gün nafaka ödedi..
ben bu sene bir evlilik yaptım eşim çocuklarımında aynı soyadı taşımasını istiyor çocuklarımda aynı soyadda olmadıkları için süreki sorguluyorlar.onu babaları gibi sevdikleri için aynı soyadı taşımak istiyorlar.

şimdi öğrenmek istediğim eşim çocuklarımı kendi kimliği üzerine alabilir mi? bunun için gerekenler nelerdir.çocuklarımın biyolojik babalarının izni gerekir mi?(nerde olduğunu bilmiyorum) ve tüm bunlar için nasıl bir yol izlemeliyim? teşekkürler...."

benim arkadaş boşandıktan sonra mahkeme kararıyla çocuğunun hem ismini(kayınbabasının ismi olduğu için) hem soyismini değiştirmişti

benim arkadaş boşandıktan sonra mahkeme kararıyla çocuğunun hem ismini(kayınbabasının ismi olduğu için) hem soyismini değiştirmişti

şimdi değiştirmiş amakendi soyadınımı verdi yoksa 2.kez evlendiği adamın mı?

kendi soyadını verebilir o kanun var ..

ama ben 2.kez evlendiğim adamın soyadını vermek istiyorum.

şimdi değiştirmiş amakendi soyadınımı verdi yoksa 2.kez evlendiği adamın mı?

kendi soyadını verebilir o kanun var ..

ama ben 2.kez evlendiğim adamın soyadını vermek istiyorum.

bence mümkün evlat edinenler de kendi soyadını veriyo sonuçta

burda hukuk köşesi diye bir bölüm var ordaki avukatlar size yardımcı olabilir

Son düzenleme:
bence mümkün evlat edinenler de kendi soyadını veriyo sonuçta

burda hukuk köşesi diye bir bölüm var ordaki avukatlar size yardımcı olabilir

umarım olur..yazdım bir avukata ama cevap alamadım.. bende konu açmak sitedim.
bir kez daha ayzmayı deneyim en iyisi. teşekkürler cevabınız için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…