Mal mülk kardeşi kardeşe kırdırır, düşman eder. Biz de bunları yaşadık, ben sivri bir karakterdim; ama babamın hastalığı süresince çok şeye sustum ve huzursuzluk çıkmasın diye alttan aldım. Onlar bu devran böyle gider sandılar. Babamın vefatıyla ortalık çok karıştı, psikolojik baskıyla ezmeye de kalktılar erkek kardeşlerim; ama ipleri elime aldım, tuhaf bir şekilde erkek çocuk delisi annem de onlara sert tepki verdi.
Mal mülk paylaşımı konuşulurken gırtlak gırtlağa gelmiştik, en kötü durumdayken bile, annem tüm kiralar ve para işleriyle benim ilgilenmemi istediğinde ve ailemizde pastanın büyük ve en kremalı kısmını bu zaman kadar abim ve sonradan görme karısı yediği hâlde, yine de abimin kirasını, babamdan ve annemden düşen tüm haklarını gönderdim. Hem de yeni kiracılardan aldığım yüksek kiraları gönderdim, neden? Çoluğu çocuğu var, iş yerini kapattı, sürekli doktorda hastaydı, çocukları okuyor; mağdur olmalarını, kazanılmışa, hazıra dokunmalarını istemedim.
Ne olursa olsun Nihâl'in kendisi, kocası, evliliği bir yana, bir insan en azından bebek torunlarına karşı bu kadar gaddar olmaz; hele kurduğu şu cümle çok aşağılık, iflâh olmaz bu kadın. Haklı yönleri olabilir, endişeleri olabilir; ama bu kadın kötü bir kadın. Ne var ne yok hepsini topla gönder, bunların bir çöpünü bile alma, tenezzül etme Nihâl. Avukatını da değiştir, her şey beklenir bunlardan, gerisi hukuki süreç.