- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Niye oyle oluyolar ,kiskanirlar ama arkada çıkmazlarkaynana ama özellikle kocanın annesi kıskanç olur gelinin ailesine karşı..korkuyor seni bile ailenden jkıskanır..oğlunu dünden kıskanır..sahiplenecekler oğlumdan torunumdan uzak bırakacaklar diye..sen bildiğini oku boşver..
Sen yasadiklatimizi bilseydin yada yasasaydin kapilarin ibile acmazdin eminimYazık acıdım o babaanneye.
Hepimiz bir şeyler yaşıyoruz. Benim kayınvalidem kayınpederim yok ama annemin taşadıklarına şahidim. 35 sene babaannemle aynı evde yaşadı. Yaşımuz biraz büyüyünce çektiği eziyeti görüp babaannemize kızardık. Annem kelimenin tam anlamıyla ağzımıza ederdi o durumlarda "o sizin babaanneniz ayağınızı denk alın" diye. Vefat edene kadar da çiçek gibi baktı o kadına. Böyle bir annenin evladı olarak muhtemelen sizin gibi düşünmez, davranmazdım.Sen yasadiklatimizi bilseydin yada yasasaydin kapilarin ibile acmazdin eminim
Duzenleyemedim devamini yaziyorum.Bu konu tam olarak bana uyuyor.
basta olmasa da evlenince gunden gune uzaklastim esimin annesinden. Hervyaptigi her hareketi batar ldu. Beni surekli kucumsemeye calismasi,elestirmesi evimi esyalarimi herseyimi hatta kocami asagilamasi. Aileme evliligimizin gidisatina kondurdugu laflar. Kolaylikla yalan soylemesi. Oyle ki ayni konuda uc fatkli yalan soyler surekli. Ilgi cekmek icin hastayim demesi surekli. Surekli hava atmaya calismasi. Biz kendi halinde olmaya calisiyotuz (gelirimizin daha altinda yasamaya calisiyoruz) surekli ignelemesi. Giyimime yedigime ictigime.......m
inanin gebeligim boyunca brni her gotusunde sen doguramazsin kizim dedi
normal doguramsm
dogursam da cocuk katnimda gelismez
emziremem
yer silemem
ispansk yikayamsm
utu yapamam
heeer ama her konuda
ben yetersizim.
Asiri soguttu. Nryse
doguma dogru esim annem bakacak diye tutturdu. Ben de bir kadin olsun annen basinda dursun dedim. Cunku brnim kv gezmeyi sever kendi cocuklarini bile oturup bakmamis. Cocuktan sikilsa birakir gider ya da alir bebrkle gezmelere gider( gezme dedigim kisa mesafe degil yani)
Basim donuyor dusuyorum diyordu a o ara ve kolunun uyustugunu elini hissetmedigini anlatiyordu. Tabak catal dusuyordu elindrn. Esime anlatiyordum. Annem ilgi cekmek icin yapiyor diyordu. Ya dogruysa. Ya brbek duserse elindrn...
brbrkle camdan disari bakmalar yirmi gunluk brbegi atip tutmalat...
her gun sutun yok derdi. Senin sutun yaramiyor kizim...
esim ikna olmaz,ben ikns olmam. Off kabus gibiydi. Esimin tum ailesi kv bakamaz kadin bulun dedoler. Simdi esim itiraf ediyor. Bir yandan kadin ariyormus beni annem bakacak diye zorlarken. 11 hagtalik bebegi birakip ise baslamak zorundayim. Geceleri aglsmaktan cocugums bakamiyorum. Gunlerim istahsiz geciyor. O kadar zordu ki.
Ise baslafim. Kv grldi. Uc saat bakacak sadece yarim fun calisiyorum. O gun binbir laf etti.
Cts gezmem oluyir calismasan
size kadin gelince ben bebrkle bize gideyim.
yarin ise gidecek misin.
....
...
sanki benim isim oyuncak. cocuk bakimi basli basina bir is. Entegre olamaz ki benim kv. Bunu bir vazife goremez. Her neyse. Brn zaten huysuzum bir de kv yi sevmiyotum onun bakmasini istemiyordum. Ne desem tersini yapiyor. Giydirdigimi cikarip baska giydirmrler falan. Tabi ben de ise giderken haliyle her gun soyluyorum. Sunu icecek su saatte kalkti uyanir soyle boyle. Bu laflarims bir patladi.
Neymis efendim bskici bulup ona emredin o bakiyorsa karismayacaknisim. Anne bebegin durumunu soyluyirum bunlar emir degil ki dedikce ben iyice celallendi. Bir payladi ki. Vd ne oldu bilin. Pa
Ne mutlu size ozaman ne diyimHepimiz bir şeyler yaşıyoruz. Benim kayınvalidem kayınpederim yok ama annemin taşadıklarına şahidim. 35 sene babaannemle aynı evde yaşadı. Yaşımuz biraz büyüyünce çektiği eziyeti görüp babaannemize kızardık. Annem kelimenin tam anlamıyla ağzımıza ederdi o durumlarda "o sizin babaanneniz ayağınızı denk alın" diye. Vefat edene kadar da çiçek gibi baktı o kadına. Böyle bir annenin evladı olarak muhtemelen sizin gibi düşünmez, davranmazdım.
evet,isterlerki gelin yalnız kalsın kaynanayı tercih etsin..oğulları kendilerinin değerini bilsin..Niye oyle oluyolar ,kiskanirlar ama arkada çıkmazlar
Ah canım canim benim ogullari onlara analik babalik yapti,bizim zor anlarimizda hicbiri yoktu yinede napayim ana baba dedievet,isterlerki gelin yalnız kalsın kaynanayı tercih etsin..oğulları kendilerinin değerini bilsin..
Keske benim kayinvalide sikintimda bundan ibaret oldaydi ama sevmedigim onaylamadigim bi insaninda cocuguma ornek olmasini istemem acikcasi ,gerci ben 1 kere bakmasi icin versem ikinciye nazlanir ucuncuyede bahane bulur kesin,Ben problem etmiyorum çocuklarımı anneanne ye de babaanneyde bırakırım ha evet kayınvalidem bazen bilmiş bilmiş konuşur şunu yapıyor musun bu nu verdin mi falan diye tınlamam duymamazlıktan gelirimbende bakmayıp sadece sevmelerine sinir olurdum bakmayan emeği olmayan sevmesin
Neler yasadiginizi siz bilirsiniz, bizler degil. Ben de evlenmeden once cocuguma kendim bakamazsam annemden once kayinvalidemin bakmasi taraftariydim. Kendisini tanidiktan sonra gunahimi bile vermem kendisine diyorum. Tabii Allah muhtac etmesin, buyuk de konusmamak lazim. Isin ilginc tarafi esim de annesine cocuk birakmak istemez. Annelik vasiflari tasiyan biri degil. Sunu unutmayalim ki anneler degil annelik mertebesi kutsaldir. Herkese saygi duymak zorunda da degiliz. Yok oyle bir dunya. Kocamizin annesi diye kotu bir insana cocuk emanet edilmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?