Çocuklarının yaş aralığı kısa olan anneler!

Dediğiniz gibi sabır edeceksiniz..
Eşinizde size yardımcı oluyorsa birlikte üstesinden gelirsiniz inşallah..
Eşim ilk bebeğimde hiç yardımcı olmamıştı, bu durum bizde baya sıkıntılara yol açmıştı (iş mesaisi sabah 9 akşam 9)
Şimdi gebeliğimi öğrendiğimizden beri sihirli değnek değmiş gibi bi değişime girdi, hem çocukla hem ev işleriyle oldukça özveriyle yardımcı oluyor.çalışıyorum, bununda etkisi olabilir elbet.Umarım doğduğunda da desteğini çekmez üzerimden, eminim çok rahatlatır.

arkadaşım senin eşinle sıkıntıların vardı değilmi yanlış hatırlamıyorsam düzeldimi?
Yani düzeldi galiba biir, gebeliğimi öğrendiğimizden beri müthiş değişti, herşeyime yardımcı oluyor çok şaşkınım.Dün çay tepsisini taşıtmadı bana ağır kaldırma diye o kadar yani.

Evet, doğuma kadarda çalışmayı planlıyorum eğer bi sorun çıkmazsa.

Şuanda bebeğinize kim bakıyor? Doğumdan sonra siz çalışırken yine bakan kişi de yardımcı olabilir. Hem ne güzel eşinizde 2.hamileliğinizi öğrenince ilgilenmeye başlamış. Bence beraber üstesinden gelirsiniz

Su klise lafi etmek istemiyorum haline sukret diyen sukurculerden de degilim herkesin derdi kendine agir kesinlikle kiyaslama yapmiyorum ama diyemeden de edemeyecegim yaklasik 4 yildir anne olmaya ugrasiyorum zor hamile kaliyorum ama onlar da 4 5 aylik olunca dusuyor ben naapayim keske senin bu derdin bende olsaydi

Biraz rahatınıza düşkünsünüz sanırım.
Eğer gerçekten istiyorsanız ve çocukları seviyorsanız üstesinden neden gelemeyesiniz?
Çocuklarım 1 ve 3 yaşlarındayken babalarından ayrıldım.
Üç seneyi geçti ayrıldığımız.
42 yaşındayım ve çalışıyorum.
Çocuklarımı çok seviyorum.
Elbette ki zor ama bir öpücüğü, bir annem deyişi, bir sarılışı çok daha büyük zorluklara değer..

Doğduktan sonra eşinizin desteğini çekmek gibi bir lüksü olmamalı
Siz ne sıkıntılara göğüs gerip çocuğunuzu doğuracaksınız.
Kıymet bilmesi size yardımcı olması bir lütuf olmamalı öyle değilmi.
Buna mecbur bence.. bunu ona alıştırın

ay allah razı olsun, düşündüğüm tüm sıkıntıları sıralamışsın arkadaşım.
İlk bir yıl çok zorlanacağıma eminim, ilk bebeğimde de 7. aydan sonra yeni yeni rahata ermeye başlamıştım.Şimdi bütün yaramazlıkları bana tatlı geliyor.
senin yardımcın varmıydı? mesela tuvalet eğitimi dönemini ve 2 yaş sendromunu nasıl atlatırım çok kafa yoruyorum.

Benim de ablamla aramda 1,5 yaş var, annem hep sen çok kolay büyüdün hiç anlamadım arada kaynadın gittin der. Herkese de tavsiye verir, araları yakın olsun kolayca büyürler diye. Büyüyünce zaten süper bir durum, arkadaş gibi ablam canımdan öte. Yaş farkı olsa da aynı olurdu muhtemelen ama aynı kuşağın çocuğu olmak acayip keyifli

benim gibi olanları düşünün belki biraz içiniz rahatlar:) 9,5 aylık oğlum var ve 19 haftalık hamileyim. Başta yaşadığım şoku anlatamam, ki hamileliklerim çok zor geçiyor, ilkinde 9,5 kilo vermiştim, bunda da 1 ay oğlumla hiç ilgilenemedim. Ve çalışıyorum, ve bakıcımı işten gönderdim, ve kimseyi bulamıyorum...Ama Allah bir kolaylığını verir elbet. Şükretmeliyiz, allahım isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın.

bu kadar telaşlı olucaktınız zorlanacaktınız madem neden önlemini almadınız?

keşke daha önce bunu düşünseydiniz?

artık hamilesinin bunun üstesinden gelmenin çaresine bakıcaksınız yapıcak bir şey yok

İşin latifesi canım, ikiz annelerine duyduğum hayranlığı anlatamam zaten.
Yaşanabilinecek en zor ama en değerli deneyimdir herhalde.
İkincsiyle ilgilenirken ilkini gözardı etmek, büyüksün sen sabredeceksin, sen bekleyeceksin durumu olacak ve haksızlık etmiş olucam gibi geliyor.Halbuki o da daha bebek ve onunda bana hala çok ihtiyacı var.

benimde 13 aylık bir bebeğim var. ve hala bir düzen tutturamadık. aslında şikayetlenmek istemiyorum sağlığı yerinde olsun da her şeyine katlanırız Allah ın izniyle.

ama ben diyorum ki eğer hamile olsam yeni bebek doğana kadar artık iyice her şeyden anlar 1. çocuğunuz. biraz yıpranırsınız ama ikisi birden büyür. Allah yeter ki sağlık versin.

aslında evde olsam ikinciyi ben de çok ara vermeden düşünebilirdim.

size en büyük tavsiyemde şimdi çocuğunuzla sürekli etkinlikler yapın doya doya ilk çocuk olmanın verdiği avantajları yaşatın.

Sizi paraylamı gönderiyorlar buraya bu tür konuların aralarına girip duruyorsunuz.

Güzel olur güzel ...Allah sağlıkla almayı nasip etsin.Birlikte büyürler , arkadaş olurlar...Tabi çalıştığın için biraz zorlanabilirsin ama geçmişe bakınca iyiki olmuş dersin.

Sizi paraylamı gönderiyorlar buraya bu tür konuların aralarına girip duruyorsunuz.

bende herkes gibi yorumu mu yapıyorum konu sahibi yaptığım yorumdan dolayı alıntı yapmış bende yorumumu yaptım.

ne alaka para falan...hayırdır polemik mi yaratmak istiyorsunuz.

benim gibi bir sürü arkadaş yorum yapmış neden beni seçtiniz arkadaşım?????

oğlum 9 aylıkken kızıma hamile kaldım
aralar 18 ay tam
zor kolay diyemem sana ama bir anda ikiz gibi büyüyorlar
2-3 sene zor sonrası rahatlık olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…