- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
- Konu Sahibi scrolllock
-
yav hee he.
Sizi paraylamı gönderiyorlar burayabu tür konuların aralarına girip duruyorsunuz.
Evet biriyle meşgul olurken diğerinin büyüdüğünü göremeyecek olmak çok üzücü.Kardeşimle benimde aramda 18 ay var.. Annem hep der ikinizi birden büyüttüm. Hatırlamıyorum bazı anlarınızı der..
Babam çok yardımcı olmuş. Alıp parklara götürürmüş. Evde bakarmış.
Birde düşünün bundan 30-33 sene önce tek maaşla, ev kira vs..
Ama hani durumları o zamana göre fena değilmiş. Tek diyeceğim eş desteği sizi ayakta tutacak.
evet özellikle ilk bir yılın çok çılgınca geçeceğini düşünüyorum.Bizim kardeşimle aramız 1 yaş 10 ay sizin durumunux gibi yani aşağı yukarı. Annem çok zorlanmadığını ama bunda rahat bebekler olmamızın etkisinin çok olduğunu söyler. Beraber oynama yaşlarına kadar biraz sıkıntı çekecekdiniz mecbur
aslında emziriyordum ama hamileliğimi öğrendikten sonra doktorum bıraktırmamı istedi.biz 5 kardeşiz 4ümüzün yaş 86, 88,90,92 canımm.. ne güzel beraber büyüyecekler.. hem tek çocuk anneyi iki çocuk birbirini yer derler.. benim kızım 18 aylık annemler baskı yapıyor bitane daha yap o çok büyümeden sonra zor olur diye.. emzirmiyorsan asla sıkıntı olmaz bence ilk bebeğini.. ben hala kızımı emzirdiğim için düşünmüyorum henüz..
evet yaşıyorum canım yaa en az 6 kere uyanıyor gece ama inş kararlıyım 2 yaşına kadar katlanacağım..işyerinde biraz zorlanıyorum uykusuz ama çok şükür canım yaa...tabii bırakmak gerekiyor zaten çünkü dışardaki bebek herşeyi yer ama içindeki sadece senden beslenecek..aslında emziriyordum ama hamileliğimi öğrendikten sonra doktorum bıraktırmamı istedi.
Bu arada emmeyi bırakınca gece uykuları falan çok düzene girdi, yaşıyor musun öyle bir sorun bilmiyorum ama emzirme işi bitince çok rahatlayacaksın, bilgine :)
İşte asıl mesele sen büyüksün sabredeceksin bekleyeceksin değil. Kardeşini beraber yıkayalım mı beraber doyuralım mı. Kardeşin emerken izlemek istermisin. Sen ufaklıkla ilgilenirken tabiki bişeyler isteyecek onu da o anın durumuna göre sen belirleyeceksin. Ben kendimi en son plana attım önce çocuklar sonra koca ve en son ev. Zaten ilk bi kaç ay zorlanırsın sonra düzene girer kendiliğinden....İşin latifesi canım, ikiz annelerine duyduğum hayranlığı anlatamam zaten.
Yaşanabilinecek en zor ama en değerli deneyimdir herhalde.
İkincsiyle ilgilenirken ilkini gözardı etmek, büyüksün sen sabredeceksin, sen bekleyeceksin durumu olacak ve haksızlık etmiş olucam gibi geliyor.Halbuki o da daha bebek ve onunda bana hala çok ihtiyacı var.
cnm benim annem yakındı ama çokta yardımcı diyemem kafası götürmedi bile ee bende yardım eder umuduyla kalıyordum her defasında, gelsede az yardım etse diye beklerdim gelince çayını içer giderdi arada bi yardım ederdi o kadarbende umdugumla kalırdım. ummasan daha iyi olurdum herhalde, eşim vardiyalıydı işten gelince yardım ederdi. en büyük yardımcımdır hala, kızım içine kapandı bi dönem kreşe gidince açıldı. tuvalet eğitiminde zorlandım açıkcası ama benim kızım zor bebekti hep ağlardı küçük arada büyüdü desem yeridir. her çocuk birbirinden farklıdır. ama biri 2 birisi 4 yaşına gelince rahatladım artık oynuyorlar birlikte iyiki de varlar dünyanın en güzel iki harikasıay allah razı olsun, düşündüğüm tüm sıkıntıları sıralamışsın arkadaşım.
İlk bir yıl çok zorlanacağıma eminim, ilk bebeğimde de 7. aydan sonra yeni yeni rahata ermeye başlamıştım.Şimdi bütün yaramazlıkları bana tatlı geliyor.
senin yardımcın varmıydı? mesela tuvalet eğitimi dönemini ve 2 yaş sendromunu nasıl atlatırım çok kafa yoruyorum.
Şuan çalıştığım için haftanın belli günleri annem belli günleri kv bakıyor, ama doğumdan sonra çok yardımlarının dokunacağını sanmıyorum nitekim ikisi de gönülsüz biraz.Onlar biraz isteksiz davranınca gurur yapıyorum yalvaracak halim yok ya diyorumŞuanda bebeğinize kim bakıyor? Doğumdan sonra siz çalışırken yine bakan kişi de yardımcı olabilir. Hem ne güzel eşinizde 2.hamileliğinizi öğrenince ilgilenmeye başlamış. Bence beraber üstesinden gelirsiniz
Aslında evet şükürlük bi durum, hele ki yıllarca çabalayan, hasretle yanan insanları duydukça nankörlük yapmak çok ayıp ama günümüzde kadın üzerinde o kadar ağır bir yük var ki.. bunların hepsini göğüslenecek olmak insana herşeyi düşündürüyor.Bu arada benim ablamda 6 yıl boyunca sizinle aynı sebepten bebek sahibi olamadı.3 ay önce nihayet doğum yaptı ve tosun gibi bi oğlu oldu, tedavisiz.Hiç moralinizi bozmayın biliyorum çok zor ama sakin olun, Allah zamanı geldiğinde mutlaka bahşediyor.Rabbim çok bekletmesin inşallah.Su klise lafi etmek istemiyorum haline sukret diyen sukurculerden de degilim herkesin derdi kendine agir kesinlikle kiyaslama yapmiyorum ama diyemeden de edemeyecegim yaklasik 4 yildir anne olmaya ugrasiyorum zor hamile kaliyorum ama onlar da 4 5 aylik olunca dusuyor ben naapayim keske senin bu derdin bende olsaydi
Amin cnm rabbim seninkini de kucagina versin hayirlisiyla hicbir acilarini gostermesin sana bagislasin ikisini de yeniden deniyorum bende 12 haftalik olunca dikis atilacak insallah bu sefer kaybetmem den de merak etme rabbim kolayligini verir sanaAslında evet şükürlük bi durum, hele ki yıllarca çabalayan, hasretle yanan insanları duydukça nankörlük yapmak çok ayıp ama günümüzde kadın üzerinde o kadar ağır bir yük var ki.. bunların hepsini göğüslenecek olmak insana herşeyi düşündürüyor.Bu arada benim ablamda 6 yıl boyunca sizinle aynı sebepten bebek sahibi olamadı.3 ay önce nihayet doğum yaptı ve tosun gibi bi oğlu oldu, tedavisiz.Hiç moralinizi bozmayın biliyorum çok zor ama sakin olun, Allah zamanı geldiğinde mutlaka bahşediyor.Rabbim çok bekletmesin inşallah.
Pek rahata düşkünlükten değil de Ebru abla,Biraz rahatınıza düşkünsünüz sanırım.
Eğer gerçekten istiyorsanız ve çocukları seviyorsanız üstesinden neden gelemeyesiniz?
Çocuklarım 1 ve 3 yaşlarındayken babalarından ayrıldım.
Üç seneyi geçti ayrıldığımız.
42 yaşındayım ve çalışıyorum.
Çocuklarımı çok seviyorum.
Elbette ki zor ama bir öpücüğü, bir annem deyişi, bir sarılışı çok daha büyük zorluklara değer..
Çok yakın arkadaşım rahim dikiminden sonra (yalnız gebelik boyunce düşük tehlikesi oldu) sağlıklı bi gebelik geçirmişti.Amin cnm rabbim seninkini de kucagina versin hayirlisiyla hicbir acilarini gostermesin sana bagislasin ikisini de yeniden deniyorum bende 12 haftalik olunca dikis atilacak insallah bu sefer kaybetmem den de merak etme rabbim kolayligini verir sana
ahh brave ahhDoğduktan sonra eşinizin desteğini çekmek gibi bir lüksü olmamalı
Siz ne sıkıntılara göğüs gerip çocuğunuzu doğuracaksınız.
Kıymet bilmesi size yardımcı olması bir lütuf olmamalı öyle değilmi.
Buna mecbur bence.. bunu ona alıştırın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?