Lütfen olun :1ninca:
zaten şu an yaptığımız birikim tamamen onun geleceği için..
elbette olurum.şu an kızım var ikinciyi hayal edemiyorum malesef..
geleceğini garanti altına almak,anne baba sorumluluğunu göstermek burda başlıyor.
Allah rızkını verir derler.ben çöptende rızkın geleceğine inanıyorum ama önemli olan çocuğu dünyana getirdiysen herşeyini garantilemelisin..
Allahım utandırmasın inşallah eşimle bizi:Saruboceq:
canımın içi,benim babam öğretmen emeklisi.bankaya attığı 25 yıllık ikramiyesine dokunturtmayıp herşeyimi ben yaptım.opuyorumnanaktan
ama babacığım da eksik olmasın ne annemden kalan maaşımı,nede kendi maaşıma ellemedi.ellemeyi bırak sormadı bile ne kadar alıyorsun diye.her ay sorardı bana kızım bak yardım edeyim,bankadan çekeyimmi diye..:1hug:
ha ben çalışmasam elbette yapardı ama çalışıyorkende maaşımla herşeyimi düğünümümden önce babama sen yap diyemezdim.
biz borçsuz evlendik şükürler olsunki..:Saruboceq:
inanamazsın çok kızıyorum ben çoluk çocuğuna yıkan ailelere..kimi ailelerde mantık çalışsınlar yapsınlar biz böyle gördük..siz öyle gördünüz diye onu uygulamak zorundamısınız?klava:
evet şu cümlen zaten asıl temayı oluşturuyor:insan evladı için yapmayacaksa kimin için yapacak??
Tabiki olurum sonuna kadar kararlarınnın arkasında olacağım Şu an benim için önemli olan eğitimi ona bütün inmkanlarımı sonuna kadar kullanarak eğitmek benim boynumun borcu tek dileğim iyi bir meslek sahibi olup anne ve babasını onurlandırması ikinci geleceği için ise sonuna kadar yanındayım.Çocuk dünyaya getirmekle malesef iş bitmiyor
Marifet çocuğu doğurmak değil büyütüp adam etmektir öle aileler varki birebir örneğini ben yaşıyorum...
Ablamlar kirada oturuyor eniştemin anne ve babası saolsunlar hiçbirşeylerine yardım etmediler 1 yılı geçti hala borç ödüyorlar biz elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama sonuçta benimde babam yok nereye kadar destek olabilirki..Onların tarlaları bağ bahçeleri var ama nedense hala paraları yok...
Dünden beri o kadar sinirliyimki anlatamam eniştem çok zor durumda kaldığı için annesini aramış para istemiş onlarda yok demişler buda telefonu suratlarına kapamış ya bi insan bu kadarmı vicdansız olur nasıl anne baba...Gerçekten yok olsa bişey demicem ama var hatta geçen aylar 100tl göndericem demiş hala gönderiyo, ya 100tl'den bahsediyoruz milyarlardan değil...Allah bizlere hayırlı evlatlar versin, bizleride hayırlı anne babalardan olmamızı nasip etsin..
Çocuklarınız evlenirken maddi - manevi destekte bulundunuz mu ya da bulunmayı düşünür müsünüz?
Bu konuda kız ya da erkek evlat ayrımı yapar mısınız?
Çocuğunuzun flört ettiği kişiyle veya görücü üsulu evlenmesi ile yapacaklarınız değişir mi?
Yorumlarınızı bekliyorum.
a.s.
Ben çocuğum herşeyini kendi yapsın isterim... Kendi hayatının sorumluluğunu alsın.. Erken yaşta alsın...
Anasına ve babasına benzesin... Kendine verileni reddetsin, kabul etmesin... Zoru zorlasın isterim...
Benim kastettiğim şey yapmamak değil... Düşünmemek değil... Senin kastettiğin şey değil...
Pişirip önüne koymamak benim ki......Önce balık tutmasını öğretmek..
Çeşitli yollarla balık tutmayı öğrenebilir ben bunu zaten biliyorum....O yolunu seçer... Hangi yolu seçersen seçsin ben yanındayım... Yolunda sıkışırsa ben varım zaten...Sonsuza kadar anasıyım...Ben bunu biliyorum ama o önce kendine güveni öğrensin...
Evlenirken ya da başka bir durumda sadece kendi hayatını yaşasın... Kendinin varsa alsın yoksa anam - babam demesin... Kimseden beklemesin... Çünkü anası - babası her zaman hayatında olmayabilir...
benim çogucğum yok ama olsa imkanıda yoksa yardım ederdim dayanamzdım borçlu olmasına
senin yazdıklarını anlıyorum.
sen maddi destek vermeyeceksin belki ama manevi olarak her zaman çocuğunun yanında olacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?