Çocuklarınız evlenirken destek olur musunuz?

Efla

bize bağışla Allahım
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.964
17
118
Diğer
Çocuklarınız evlenirken maddi - manevi destekte bulundunuz mu ya da bulunmayı düşünür müsünüz?

Bu konuda kız ya da erkek evlat ayrımı yapar mısınız?

Çocuğunuzun flört ettiği kişiyle veya görücü üsulu evlenmesi ile yapacaklarınız değişir mi?

Yorumlarınızı bekliyorum.

a.s.

zaten şu an yaptığımız birikim tamamen onun geleceği için..
elbette olurum.şu an kızım var ikinciyi hayal edemiyorum malesef..
geleceğini garanti altına almak,anne baba sorumluluğunu göstermek burda başlıyor.
Allah rızkını verir derler.ben çöptende rızkın geleceğine inanıyorum ama önemli olan çocuğu dünyana getirdiysen herşeyini garantilemelisin..
Allahım utandırmasın inşallah eşimle bizi:Saruboceq:

Lütfen olun :1ninca:

a.s

amin böcüğüm, Allah bağışlasın kızını. tamamen katılıyorum fikirlerine.
ben de çocuğuma gerektiği durumlarda yardımcı olmak mutlaka isterim. ben ve eşim bunun zorluğunu yaşadık, bu zorlukların bize kattıkları çok oldu ama götürdükleri daha fazla oldu. yabancı gibi uzaktan izlemek istemem çocuğumun hazırlıklarını.

kız ya da erkek çocuklara ayrım yapıldığına denk geliyorum.
bazı aileler çocukları flört ettiği kişilerle evlenince, bunun tavrını alıp cezalandırır gibi yardımcı olmuyorlar. ya da nasıl olsa karşı taraf kabul eder, düşüncesiyle bir şey yapmıyorlar. 3-5 kuruşun hesabını yapıyorlar.
bunu yapanlar, gelinlerine yapmadıklarını, kızları evlenirken karşı taraftan talep edebiliyorlar. lmaz:

maddi durumları yeterli olmasa bile, manevi desteklerini esirgeyenleri de görüyorum, şaşırıyorum. insan evladı için yapmayacaksa, kimin için yapacak?

biz en iyi şekilde eğitimini alması için uğraşırız, meslek yönünden aksini düşünemem zaten.
evlendirirken de kısmetse, kız olsun erkek olsun, elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza inanıyorum.
özel emekliliğim var, acil bir durum çıkmazsa, gelirini tamamen çocuklarımıza harcamayı planlıyoruz. ileride zorlanmadan, ekstra her masrafı oradan karşılamayı düşünüyoruz. kaydirigubbakcemile5

canımın içi,benim babam öğretmen emeklisi.bankaya attığı 25 yıllık ikramiyesine dokunturtmayıp herşeyimi ben yaptım.opuyorumnanaktan
ama babacığım da eksik olmasın ne annemden kalan maaşımı,nede kendi maaşıma ellemedi.ellemeyi bırak sormadı bile ne kadar alıyorsun diye.her ay sorardı bana kızım bak yardım edeyim,bankadan çekeyimmi diye..:1hug:
ha ben çalışmasam elbette yapardı ama çalışıyorkende maaşımla herşeyimi düğünümümden önce babama sen yap diyemezdim.
biz borçsuz evlendik şükürler olsunki..:Saruboceq:
inanamazsın çok kızıyorum ben çoluk çocuğuna yıkan ailelere..kimi ailelerde mantık çalışsınlar yapsınlar biz böyle gördük..siz öyle gördünüz diye onu uygulamak zorundamısınız?klava:
evet şu cümlen zaten asıl temayı oluşturuyor:insan evladı için yapmayacaksa kimin için yapacak??

Tabiki olurum sonuna kadar kararlarınnın arkasında olacağım Şu an benim için önemli olan eğitimi ona bütün inmkanlarımı sonuna kadar kullanarak eğitmek benim boynumun borcu tek dileğim iyi bir meslek sahibi olup anne ve babasını onurlandırması ikinci geleceği için ise sonuna kadar yanındayım.Çocuk dünyaya getirmekle malesef iş bitmiyor

Marifet çocuğu doğurmak değil büyütüp adam etmektir öle aileler varki birebir örneğini ben yaşıyorum...
Ablamlar kirada oturuyor eniştemin anne ve babası saolsunlar hiçbirşeylerine yardım etmediler 1 yılı geçti hala borç ödüyorlar biz elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama sonuçta benimde babam yok nereye kadar destek olabilirki..Onların tarlaları bağ bahçeleri var ama nedense hala paraları yok...
Dünden beri o kadar sinirliyimki anlatamam eniştem çok zor durumda kaldığı için annesini aramış para istemiş onlarda yok demişler buda telefonu suratlarına kapamış ya bi insan bu kadarmı vicdansız olur nasıl anne baba...Gerçekten yok olsa bişey demicem ama var hatta geçen aylar 100tl göndericem demiş hala gönderiyo, ya 100tl'den bahsediyoruz milyarlardan değil...Allah bizlere hayırlı evlatlar versin, bizleride hayırlı anne babalardan olmamızı nasip etsin..

böcüğüm, siz baba-kız olayı halletmişsiniz ne güzel

evladını seven, düşünen bir babanın sorması bile yeterlidir, gerektiğinde imkanı ölçüsünde maddi destek olur. gençlerin kendi parası yeterince varken, kendi başlarına alırlar eşyalarını. aileler eşya almaz da düğünlerini yapar mesela, ya da takısını yaparlar, ya da balayına gönderirler. bir hediye de onlardan olur.

biz herşeyimizi borçla yaptık, Allaha şükür ikimiz altından kalktık. evlenmek için ben biraz birikim yapabilmiştim. eşim fazlasıyla cömerttir, ailesine harcadığı için biriktiremiyordu. yardımcı olmayı düşünmeyen ailelerin, çocukların birikim yapmasını engellememesi lazım bence.
birikim yapmayı beklesek de sonuç değişmeyecekti(eşim açısından)

işte bu insanlar nasıl can verecekler merak ediyorum ben ..gerçekten bakın..
insan komşusu açken bile tok duramazken evlat bu ya..evlat!!
bizde kızıma özel emeklilik yaptırdık orda biriksin parası..bizimde neyimiz var neyimiz yok onun olsun.. bizler bilinçli olalımki yeni nesil de bilinçli gelsin..

katılıyorum arkadaşım. umarım en güzel şekilde emeklerinizin karşılığını alırsınız.

amin canım. :teselli:

cocuk dusunmeye basladıktan sonra her ay cuzı de olsa cocugum ıcın atlamalıyım kenara mantıgıyla hareket ettık hep
hamılelıgım ve dogumumla beraberde elıme ne gecerse yavruma deyıp atıyorum kenara
hatta esım bıle kıskanmaya basaldı hep ogluna calısıyorsun dıye

sorumluluk sahıbı bır anne baba cocugu dunyaya gelısıne vesıle oldugu gıbı gelecegını de dusunmek ve garatı altına almak zorunda
bu bır keyfıyet degıl zorunluluktur bana gore
kız ya da erkek hıc farketmez hangısı ıcın canınız acımazkı
o sıkısık durumdayken sız nasıl nefes alabılırsınız kı

yapamam ne kadar uygun bulmadıgım bır evlılıkte yapsa onu yarı yolda bırakamam gıbı gelıyor allahta bıraktırmasın
bız acısını cok cektık

esımle ıkımızınde aılelerı ıstemıyordu evlılıgımızı
benım aılem ıstemeyerek onay verdıklerı halde uzerılerıne dusenın cok cok ustunde yaptılar herseyı
ama esımın aılesınden bır takı bıle gormedım esım herseyı tek basına aldı benı hıcbırseyden mahrum bırakmadı benı her ne kadar sonrasında borcunu bırlıkte odesekte
aılesınden maddı destek gormedıgımız gıbı manevı destek gormemek her ıkımızı de cok uzdu tabıı kı

Ben çocuğum herşeyini kendi yapsın isterim... Kendi hayatının sorumluluğunu alsın.. Erken yaşta alsın...
Anasına ve babasına benzesin... Kendine verileni reddetsin, kabul etmesin... Zoru zorlasın isterim...
Benim kastettiğim şey yapmamak değil... Düşünmemek değil... Senin kastettiğin şey değil...
Pişirip önüne koymamak benim ki......Önce balık tutmasını öğretmek..
Çeşitli yollarla balık tutmayı öğrenebilir ben bunu zaten biliyorum....O yolunu seçer... Hangi yolu seçersen seçsin ben yanındayım... Yolunda sıkışırsa ben varım zaten...Sonsuza kadar anasıyım...Ben bunu biliyorum ama o önce kendine güveni öğrensin...
Evlenirken ya da başka bir durumda sadece kendi hayatını yaşasın... Kendinin varsa alsın yoksa anam - babam demesin... Kimseden beklemesin... Çünkü anası - babası her zaman hayatında olmayabilir...

ben ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden birşey görmedim...
ayrımcılıgı fazlasıyla yaşadım....
zaten ŞUAN SADECE BıR KIZIM VAR AMA KARDEŞLERı OLDUGU ZAMANDA ASLA AYRIM YAPMAM ...
BU KONULARDAN ÖYLE BıR YARA ALDIM Kı....
ALLAHIM BÜYÜK SÖYLETMESıN AMA ELıMDEN GELDıĞıNCE ÇOCUKLARIM GÜVENLE BANA DAYANABıLSıNLER ıSTıYORUM...
herşeyde benden değil tabi elimden geleni yapmaya çalışacagım inşallah...
evliliğin başlarında hayatı pek anlamıyor insan herşey değişiyor alışasıya kadar zor oluyor ....
O ZAMANLAR YALNIZLIK ÇOK KÖTÜ..
SÖYLEMEKLEDE OLMUYOR ıNŞALLAH ÇOCUKLARIMIZ ıYı OLUR BıZLERDE ıYı OLURUZ.....

Son düzenleme:
zaten bu kadar çalışıp didinmemin tek sebebi daha ortada olmayan çocuğum için. öncelikle eğitimi için elimden geleni yapacağım. neyim varsa hepsi onun. ama şımartmadan. ve tabikii sevdiği kişiyle evlenmesini isterim ama bütün arkadaşlarıyla tanışmakta isterim, ortam kötü istanbulda yaşamak daha kötü. ve çocuk ayrımı aslaa ve aslaa yapmam. eşimin ailesi maalesef bunu yapıyor ve çokk kötü birşey, çocuk ayrılırmı yaa.....

benim bahsettiğim çocuğu hazıra alıştırmak değil elfida.

bahsettiğim çocuklarımıza destek olmak, maddi ya da manevi. maddi olarak elimden geleni yaparım ama bunu yaparken çocuğumu pasifleştirmek gibi bir niyetim yok.
ihtiyaçları olmasa bile; ben içimden geldiği için yaparım. benim de çorbada tuzum olsun, diye yaparım. bir hediye olarak yaparım.

kimseden beklemesin ama sıkıştığında, zor durumda kalacağında, arkasında annesi babası olduğunu da bilsin. gidip yardım istenmese de, varlıklarını bilse bile yeter insana.

benim annem babam, eşimin anne babası. bu 4 kişiden sadece annemden manevi destek gördük bizasigim:). babam hep kayıtsız kaldı. eşimin ailesi ise önümüze bol bol engeller çıkardı. benim gözümde anne babalık bu değildir.

evlendiğimiz yaşa, evlenene kadar yapılan birikime de bağlı bu dediklerimiz aslında.
23-25 yaşında biri ile 28-35 yaşındaki birinin evlilik için yapacağı birikimi, temeli aynı olmaz. mesleğine göre geliri de değişir.
23-24 yaşında, sağlam bir ilişkileri varsa, yeterli olgunlukta iseler, evlenmek istiyorlarsa ben çocuğuma 'birikiminizi yapın da öyle evlenin' , asla demem. maddi sebepler yüzünden yıllarca beklemelerini istemem. yardımcı olurum.
evlilik ekstra bir masraftır. bu ekstra dışında; ayakları üstünde durabiliyorlarsa, evlenirken elbette destek olurum... (yaşlara takılmayın, bazı şeyleri daha iyi açıklamak için verdim :) )

senin yazdıklarını anlıyorum.
sen maddi destek vermeyeceksin belki ama manevi olarak her zaman çocuğunun yanında olacaksın.

benim çogucğum yok ama olsa imkanıda yoksa yardım ederdim dayanamzdım borçlu olmasına

benim çogucğum yok ama olsa imkanıda yoksa yardım ederdim dayanamzdım borçlu olmasına

benim de yok henüz canımkaydirigubbakcemile3. ama şimdiden geleceği düşünmeye çalışıyoruz. inşallah bir aksilik olmaz da istediklerimizi gerçekleştirebiliriz. :Saruboceq:

ben eşimin ailesinden hiçbirşey görmedim.ama hiçbirşey ellerini ceplerine hiç götürmediler.
hala borç ödüyorum va ödemeyede devam edeceğim.
bu sıkıntıları yaşadıktan sonra evladımın bunları yaşamasına müsade edemem.
çok iyi durumda olmayabilirim.ama elimden ne gelirse
az da olsa o daha çok küçükken onun için kenarda bişeyler tutacağım.
bu demek değilki herşeyi önüne hazır koyacağım.elbette bişeylerin nasıl kazanacağını öğretecek sorumluluk almayı göstereceğim. ama ben rahat ederken onun sıkıntı çekmesine de gönlüm elvermez.
bilsinki evladım annesi babası var başı dara düştüğünde ilk ailesine gelsin.
böyle yapmayanları da allaha havale ediyorum.

senin yazdıklarını anlıyorum.
sen maddi destek vermeyeceksin belki ama manevi olarak her zaman çocuğunun yanında olacaksın.

maddi olarak çocuğum bir sıkıntı çekmeyecek bambusi...
ve açık söyleyeyim beni bu korkutuyor...
çünkü ben bu yanlışa düştüm... benim babam her zaman var olduğunu hissettirdi bana doğrudan olmasa da dolaylı... hep 1-0 sen galip başladın dendi... ve ben buna inandım... sıkıntı çekmedim... çekmeme izin verilmedi... çekmeliydim... zamanın da çekseydim o sıkıntıları zamansız aldığım darbelerde bu denli yıkımlarım olmazdı...
ben aynısını yapmak istemiyorum çünkü ben ne kadar koruyup kollasamda hayat bu denli cömert olmayacak biliyorum...
kendi doğrularımı bana öğretildiği şekilde değil kendi bulduğum şekilde yaşıyorum...
benim ailem hep yaptı bana, ben istemeden sormadan...ben durun diyene kadar, bana kötülük ediyorsunuz diyene kadar...
kendi başına bırakmakta doğru değil, ama çok koruyup kollamak, onun yapması gereken şeyleri senin yapman da doğru değil...
yapmam demiyorum diyemiyorum yine de tam olarak... ama ben yaparsam olmaz, olmamalı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…