Genelde çok konu açan biri değilim ama şu yaz tatili içerisindeki ve bugünkü yaşadıklarımdan sonra şuraya bir iki bişey yazasım geldi.Sözüm annelere anne adaylarına ve bana gelsin
-Anneler lütfen çocuklarınıza küçük yaşlardan itibaren kendi işlerini kendileri yapmasını öğretin.Ağaç yaş iken eğirir.Ve bir işi yeni öğrenmeye başlarken ondan hemen "mükemmel" bir performans beklemeyin.Sonra çocuklardaki o isteği, özgüveni, işlevselliği kırıyorsunuz
-Biraz konuşun yaşı küçük demeyin ya da büyüdüğünd de herhangi bir konu hakkında aman o ne anlar demeyin fikirlerini alın.Anlatsın,konuşsun,paylaşsın.Bu hem o an kendini önemli hissetmesini birey olduğunu hissetmesi açısından önemli hem de ilerde başka bir topluluk önünde ya da kişisel iletişimde kendini rahat ve açıkça ifade etmesini kolaylaştırır.
-Ve herhangi bir beceri konusundaki eksikliğini ya da istenilen bir hedefi gerçekleştirmede yaşadığı zorluğu esprisinede olsa yüzüne vurmayın
...Daha yazacak çok şeyim var ama şuan can sıkıntısından devam ettirmeye isteğim yok.Bunları neden yazdım kendi ailemi gözlemlediğimdeortaya çıkan sonuçlar ve bende bu sonuçları buraya aktardım.Ve bunu yazan ben 21yaşındayım.Kendimi evin dışındayken dersler,arkadaşlar konusunda yeterli gören ben evde pasiflikten ölcem.