• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınıza Karşı Tutumunuz Nasıl ?

Hiisaarr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
1.447
1.538
48
İyi akşamlar hanımlar ;

Başlıktan anlaşıldığı gibi yardımınıza ihtiyacım var .

İki çocuk annesinin Allah can sağlığı ile büyütmeyi nasip etsin (ikisi de çok yaramaz )

Ama şu ara büyük kızıma (2,5 yaşında )
Hep kizarken buluyorum kendimi , kişisel gelişimini etkileyecek bu durum biliyorum , öz güven eksikliği yaşayan bir kız olmasını istemiyorum bu yüzden onu üzünce kendime daha çok kızıyorum.

Nedenlerine gelirsek ;
Sürekli kardeşine vuruyor (kardeşin seninle oynamak istediği için yanına geliyor diyorum )
Küçük kardeşi çok hareketli oyuncaklarını gidiyor ,ama paylaşmak istemiyor kızım .
Evde karıştırmadığı yer kalmıyor (titizim sürekli temizlik yapıyorum , halılar ,koltuklar sürekli lekeli ve pis bu yüzden )
Dışarıya çıkarsam herşeye ağlıyor , konuşuyorum ama yalancıktan bir ağlama uydurmuş Melodi gibi sürekli çalıyor.
Özgür willy, bırakın oraya buraya koşar durur .
Ve bunun gibi durumlar .
Siz nasıl başa çıkıyorsunuz , konuşuyorum ama anlamıyor .
Vurmaya karşıyım, ikaz etmek için kızıyorum Ama oda bir çözüm değil .
Ne yapmalıyım tecrübelerinize ihtiyacım var.

Amin cümlemizin çocuklarını korusun insallah.Benim çocuklarım kız olan 11 yaşında erkek olan 2.5 yaşında hala tartışıyorlar küçük oğlum çok sinirli bu aralar her şeye kızıyor ağlıyor markette istediği olmazsasa yerlere yatıyor sinirleniyorum ama genelde dikkatini dagıtmaya çalışıyorum.2.5 yaş sendromu sanırsam araştırmıstım bu yaştaki çocuklar daha hırslı sinirli olabiliyor evde özgürlüklerini kısıtlamıyorum gerekirse gece işimi yaparım.Kızmak yerine daha sevkatli davranın sinirlennince üzerine gitmemeye çalışın yoksa daha da hırçınlasıyorlar.

O temizlik isini abartmayacan oncelikle..zamanla birbirlerine alisinca kavga edecekler ama oynayacaklarda.. o zaman iyiki diyeceksin..bizbiraz fazla sorumluluk yukluyoruz buyuk cocuklara.. sen abisin sen ablasin.. olabilir ama oda cocuk!!! Bazen karisiyorum kavgalarina zarar veriyolarsa birbirlerine bazen karismiyorum.. digeride kendini savunmayi ogrensin diye..duruma gore yani..simdi bakma kavga ederler ama disarda birbirlerini korurlar..

Amin cümlemizin çocuklarını korusun insallah.Benim çocuklarım kız olan 11 yaşında erkek olan 2.5 yaşında hala tartışıyorlar küçük oğlum çok sinirli bu aralar her şeye kızıyor ağlıyor markette istediği olmazsasa yerlere yatıyor sinirleniyorum ama genelde dikkatini dagıtmaya çalışıyorum.2.5 yaş sendromu sanırsam araştırmıstım bu yaştaki çocuklar daha hırslı sinirli olabiliyor evde özgürlüklerini kısıtlamıyorum gerekirse gece işimi yaparım.Kızmak yerine daha sevkatli davranın sinirlennince üzerine gitmemeye çalışın yoksa daha da hırçınlasıyorlar.
Sabah saat 7 de uyanıyor mesala Leyla gibi uykusuz , yorgunum hep .
Sizin çocuklarınız uyuyor mu peki sabahları?

Sabah saat 7 de uyanıyor mesala Leyla gibi uykusuz , yorgunum hep .
Sizin çocuklarınız uyuyor mu peki sabahları?

Eskiden erkendenden uyanıyorlardı şimdi yaz tatili diye geç yatıyorlar oğlum da sıcaktan uyumuyor şimdi 9 gibi kalkıyorlar.Değişiyor düzenlerine bağlı bazen gece uyanıyor oglum uyumuyor o zaman daha geç kalkıyor

Büyük kızınızın bile yaşı çok küçük daha.
Kardeşini kıskandığı için yaramazlık yapabilir.
Sizin dikkatinizi çekmek için yapabilir.
Temizlik konusunda bu kadar titiz davranmayın.
Sonuçta evde iki tane minik yavru var.
Temizlik için harcadığınız enerjiyi çocuklarınıza harcayın.
Büyük kızınızla yeterince ilgilenin ki kendini kardeşinden dolayı ihmal edilmiş hissetmesin.
İşiniz zor iki minikle ama biraz sabır her şeyi düzeltir.

Buyuk kiziniz yasi geregi ben merkezci. Ve suan kisiliginin benliginin olusumu kendinin birey oldugunun farkina varma evresi.
Tartismalar inatlasmalar tam tersi tepkiye yol acar.
Paylasmayi sevmedikleri donem. Hosgorulu olmak lazim. Ikisinin yas araligi az oldugu icin sizin yorgunlugunuz daha fazladir.Allah yardimciniz olsun. Benim 21 aylik oglum var ve pilim bitiyor sayesinde.
Eglenceli ve basit aktiviteler oynayin. Akademisyenanne play store uygulamasi indirin. Yas gruplarina gore oyunlar paylasiliyor. Hem basit hem eglenir hem de egitici.
Sizin yardimciniz varsa arada bir kendinize ufak kacamaklar yapmanizi oneririm. Mutlu anne mutlu bebek demisler. Bu surecte sinirlerin yipranmamasi imkansiz.
Ve temizligi onlarin zamanindan alarak yapmayin lutfen. Cocuk varken ev temizlemek kar yagarken kapi onu supurmek gibidir diye soz var cok dogruymus.
Yoksa tum gun peslerinde temizlige gider enerji ve zaman.
Sevgiler.

Benimki tek ben bile sinirleniyorum
Çarpı ikiyi tahmin edemem :deli:

Bol bol parka götür
Hem farklı çocuklarla oynayınca kardeşini özler
Hem enerjisini atar.
Sana da iyi gelir bi nefes alırsın.

Ayrıca bağırmayacağım diye de kasma bence
Psikopat gibi habire azarlamıyorsan tabii:sinirli:

Bende ikinciye hamileyim.Gözüm korkuyor böyle şeyler duyunca.Ama çocuklarının yaş arası çok az.Bu gayet olumlu.Kısa bir müddet sonra kardeşine alışır.Birlikte oynamaya başlarlar.O zamanda rahat edersin.

Benimki tek ben bile sinirleniyorum
Çarpı ikiyi tahmin edemem :deli:

Bol bol parka götür
Hem farklı çocuklarla oynayınca kardeşini özler
Hem enerjisini atar.
Sana da iyi gelir bi nefes alırsın.

Ayrıca bağırmayacağım diye de kasma bence
Psikopat gibi habire azarlamıyorsan tabii:sinirli:
İşte kendimi kasıyorum kızma diye , bu beni daha çok yıpratıyor .

Buyuk kiziniz yasi geregi ben merkezci. Ve suan kisiliginin benliginin olusumu kendinin birey oldugunun farkina varma evresi.
Tartismalar inatlasmalar tam tersi tepkiye yol acar.
Paylasmayi sevmedikleri donem. Hosgorulu olmak lazim. Ikisinin yas araligi az oldugu icin sizin yorgunlugunuz daha fazladir.Allah yardimciniz olsun. Benim 21 aylik oglum var ve pilim bitiyor sayesinde.
Eglenceli ve basit aktiviteler oynayin. Akademisyenanne play store uygulamasi indirin. Yas gruplarina gore oyunlar paylasiliyor. Hem basit hem eglenir hem de egitici.
Sizin yardimciniz varsa arada bir kendinize ufak kacamaklar yapmanizi oneririm. Mutlu anne mutlu bebek demisler. Bu surecte sinirlerin yipranmamasi imkansiz.
Ve temizligi onlarin zamanindan alarak yapmayin lutfen. Cocuk varken ev temizlemek kar yagarken kapi onu supurmek gibidir diye soz var cok dogruymus.
Yoksa tum gun peslerinde temizlige gider enerji ve zaman.
Sevgiler.
Çok teşekkür ederim indiricem uygulamayı hemen.

Ilk olarak temizlik isini abartmaktan vazgecin. Evet, cocugun esyalara zarar vermemeyi de ogrenmesi gerekiyor. Ama cok fazla disari cikamayan, uyarana maruz kalamayan hele ki 2 yas sendromunu atlatamamis cocuklara biraz daha musamaa gosterilebilir diye dusunuyorum.

Kardesinin oyuncaklariyla oynamasi konusuna gelirsek de, paylassa guzel olur. Ama paylasmak zorunda degil. Kucugu daha bebek anlamaz diye dusunmeyin. Buyugunu degil kucugunu kontrol etmeye calisin. "Bu senin bu kardesinin" diye ayirin. Kardesin adina senden izin istiyorum. Oyuncaginla oynayabilir mi? diyin. Kendiniz icinde yapin bunu. O hayir diyebiliyorsa sizde ozel esyalariniz icin hayir diyin.

2 cocugun idaresinden cok 2 kardes arasinda kiskanclik olmamasini saglamak zor bence. Enine boyuna dusunun. Kiskaniyor olma ihtimali kalmasin. Bu yasta cocuklar benmerkezcidir. Her sey onun olsun, herkes onu sevsin ister. Onunla daha cok vakit gecirin. Kucukle oynarken onu da katin. Umarim rahata erersiniz.

Bende ikinciye hamileyim.Gözüm korkuyor böyle şeyler duyunca.Ama çocuklarının yaş arası çok az.Bu gayet olumlu.Kısa bir müddet sonra kardeşine alışır.Birlikte oynamaya başlarlar.O zamanda rahat edersin.
İki çocuk çok zor .
Hele ki yaş aralıkları fazla değil ise .

Oncelimle buyuk kizim dediginiz buyuk bir coxuk degil , kendinize bunu telkin edin surekli
Cocuklar 3 yasina kadar bebektirler ve onlardan olgun bir cocugun davranislari beklenmemeli , kucuk cocugunuz nasil bebekse buyugu de bebek

2.5 yas cocugu paylasimin ne demek oldugunu bilmez ve anlayamaz , lutfen aman paylasmayi ogrensin deyip cocugu oyuncaklarini vermeye zorlamayin , kucucuk bebeklerden bunu beklemek inanin sadecw turk annelerine has bir konu

Siz buyugu degil kucugu idare edeceksiniz , buyukten beklentinizi minimuma indirin xunku o annesine en cok ihtiyaci oldugu donemde annesini daha minik bir bebekle paylasmak zorunda kaldi ve kendisi buyuk olarak addediliyor

Titizliginizi de yok etmeye calisin , cocuklarinizin bu zamani bir daha gelmeyecek , gelisime en acik olduklari donem ve size en xok ihtiyaci oldugu donem birakin eviniz daginik olsun , az biraz da kirli kalsin cocugunuzun ruhsal gelisiminden daha onemli degil hicbiri

Buyuge onem vermeye basladiginizdq cocugunuzun da degismeye basladigini goreceksiniz zaten

İşte kendimi kasıyorum kızma diye , bu beni daha çok yıpratıyor .

Biliyorum o duyguyu :KK50:
Bilmeyen anne de yoktur sanırım.

Çocuklar kötü anıları travmatik değilse bilinçaltlarında sadece iyilere yer verirlermiş diye okumuştum.

Arada bir o hengameden uzaklaşmak insana deşarj etkisi yapar.
Babalarına teslim ederek kendine vakit ayırmalısın.

Ayrıca titizlik de kafana takacağın en son şey bile olmamalı.
Mantık işi değil zaten 2 çocuklu bir evi sürekli tam tekmil tutmaya çalışmak.

Ilk olarak temizlik isini abartmaktan vazgecin. Evet, cocugun esyalara zarar vermemeyi de ogrenmesi gerekiyor. Ama cok fazla disari cikamayan, uyarana maruz kalamayan hele ki 2 yas sendromunu atlatamamis cocuklara biraz daha musamaa gosterilebilir diye dusunuyorum.

Kardesinin oyuncaklariyla oynamasi konusuna gelirsek de, paylassa guzel olur. Ama paylasmak zorunda degil. Kucugu daha bebek anlamaz diye dusunmeyin. Buyugunu degil kucugunu kontrol etmeye calisin. "Bu senin bu kardesinin" diye ayirin. Kardesin adina senden izin istiyorum. Oyuncaginla oynayabilir mi? diyin. Kendiniz icinde yapin bunu. O hayir diyebiliyorsa sizde ozel esyalariniz icin hayir diyin.

2 cocugun idaresinden cok 2 kardes arasinda kiskanclik olmamasini saglamak zor bence. Enine boyuna dusunun. Kiskaniyor olma ihtimali kalmasin. Bu yasta cocuklar benmerkezcidir. Her sey onun olsun, herkes onu sevsin ister. Onunla daha cok vakit gecirin. Kucukle oynarken onu da katin. Umarim rahata erersiniz.
İnanın elimde değil , temizleme sem de huzursuz oluyorum ama hiç temiz kalmıyor .

Back
X