• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınıza Karşı Tutumunuz Nasıl ?

Biliyorum o duyguyu :KK50:
Bilmeyen anne de yoktur sanırım.

Çocuklar kötü anıları travmatik değilse bilinçaltlarında sadece iyilere yer verirlermiş diye okumuştum.

Arada bir o hengameden uzaklaşmak insana deşarj etkisi yapar.
Babalarına teslim ederek kendine vakit ayırmalısın.
Bana hiç tahammül edemiyor, ne annem ne KV kimse bakmıyor , çünkü durmuyor lar bir dk hareketsiz kalamıyorlar inanın .

iki cocugum var benimde. biri 27 aylik digeri 6 aylik.

baslarda bizim buyuk de hircinlasmisti. kiskanclik. surekli ilgi isteme. iki yas.. ne derseniz deyin.

nasil astik:

buyuge sen buyuksun demedik hic.

ikisini oyun oynattirdik durduk.

buyuge zaman zaman kizsak da sabrettik birsey demedik, bagirmadik, aldatma yoluna gittik.

ben cocuklarla cok oyun oynarim.
kucuk kucagimdayken buyukle oyuncak oynariz. kucuk izler buyuk mutlu olur.

istklerini catistirmamaya calisiyorum. yoksa ikiside agliyor.hic cekilmiyorlar..

temizlige cok takilmiyorum. o gun icin yemek yapsam gunu kurtardim demektir.
temizlige takilmiyorum ancak rutinlerim var:her sabah wc lavabo yikarim. aksam dağınıklık toplarim. akam yemekten sonra asla bulasik birakmam. ancak baba destegi sart.

biz evde cocugun dagitip beni cileden cikartacagi ne varsa kaldirdik. cekmeceler hep bos biizim. toplamaktan biktimda. o enerjimi cocuklara harciyorum artik :)

....

sizin temel sorununuz buyuge bagirmak. kizsanizda gulerek aldatma yoluna gitmeniz lazim. ne kadar kizarsaniz o kadar size hircinlik ve yaramazlik olarak geri donecektir.

oyuncak bizde de problem. kucuk eline neyi alsa buyuk cekip aliyor. vurma olayi yok bizimkilerde cok sukur. ancak onu da vurdugunda ceza yoluna giderseniz asacaginizi dusunuyorum.

Bana hiç tahammül edemiyor, ne annem ne KV kimse bakmıyor , çünkü durmuyor lar bir dk hareketsiz kalamıyorlar inanın .

Baba demek istediğini düşünerek söylüyorum
öyle tahammül edemiyorum demekle sorumluluktqn kaçılıyor muymuş ya?

Öyleyse sen de aynı taktiği uygula..

Birini bari alsa 2 saat gezdirse ne olur yani?
Hem çocukların ebeveynleriyle tek tek de vakit geçirme ihtiyaçları var.

Bi de böyle düşün:deli:

Baba demek istediğini düşünerek söylüyorum
öyle tahammül edemiyorum demekle sorumluluktqn kaçılıyor muymuş ya?

Öyleyse sen de aynı taktiği uygula..

Birini bari alsa 2 saat gezdirse ne olur yani?
Hem çocukların ebeveynleriyle tek tek de vakit geçirme ihtiyaçları var.

Bi de böyle düşün:deli:
Şuan ücretsiz izindeyim eşim şöyle düşünüyor sen evdesin ben çalışıyorum , adama anlatamıyorum yorgunluğumu , gelip sevip bırakıyor .

Siz ne kadar mukemmeliyetci olursaniz o kadar gergin olursunuz ve siz gerildikce cocugunuz da gerilecektir.
Birakin eviniz daginik kalsin, koltuk hali lekeli olsun, ne sizin ne cocugunuzun mutlulugundan daha onemli degil inanin.
Gecen kis uzun sure issizdim, kizim da tam gun okuldaydi, sabah kalkip evi toparliyorum, aksama kadar muze gibi duruyor, bir kedi var kose yastigi gibi, ev bombos, tertemiz, sessiz, kafayi yiyordum, saat 5 olup kizim gelince, ev dagilip, banyonun muslugunda cikolata lekesi gorunce kendime geliyordum. Lanet olsun oyle temiz eve :)
Bir 20 yil sonra bugunleri pismanliklarla degil, mutlulukla hatirlamak icin siz de omuzlarinizdaki yuku atin biraz, o zaman goreceksiniz ki siz de bebekleriniz de mutlu olacak.

iki cocugum var benimde. biri 27 aylik digeri 6 aylik.

baslarda bizim buyuk de hircinlasmisti. kiskanclik. surekli ilgi isteme. iki yas.. ne derseniz deyin.

nasil astik:

buyuge sen buyuksun demedik hic.

ikisini oyun oynattirdik durduk.

buyuge zaman zaman kizsak da sabrettik birsey demedik, bagirmadik, aldatma yoluna gittik.

ben cocuklarla cok oyun oynarim.
kucuk kucagimdayken buyukle oyuncak oynariz. kucuk izler buyuk mutlu olur.

istklerini catistirmamaya calisiyorum. yoksa ikiside agliyor.hic cekilmiyorlar..

temizlige cok takilmiyorum. o gun icin yemek yapsam gunu kurtardim demektir.
temizlige takilmiyorum ancak rutinlerim var:her sabah wc lavabo yikarim. aksam dağınıklık toplarim. akam yemekten sonra asla bulasik birakmam. ancak baba destegi sart.

biz evde cocugun dagitip beni cileden cikartacagi ne varsa kaldirdik. cekmeceler hep bos biizim. toplamaktan biktimda. o enerjimi cocuklara harciyorum artik :)

....

sizin temel sorununuz buyuge bagirmak. kizsanizda gulerek aldatma yoluna gitmeniz lazim. ne kadar kizarsaniz o kadar size hircinlik ve yaramazlik olarak geri donecektir.

oyuncak bizde de problem. kucuk eline neyi alsa buyuk cekip aliyor. vurma olayi yok bizimkilerde cok sukur. ancak onu da vurdugunda ceza yoluna giderseniz asacaginizi dusunuyorum.
Hemen hemen aynı benim küçük 8 aylık ,bende kaldırdım evde aksesuar filan kalmadı bu kez de bardak(plastik kullanıyoruz çocuklar için) , tabak her yerde mutfak eşyası oyuncak buluyorum .
Bende bir aya kadar vurmaz kardeşine evde şiddet gören çocuk şiddete eğilimli olur derdim komşularıma ,(onların çocukları benim kızıma vuruyorlardı )
Şimdi benim kızım da aynısını yapıyor .
Kardeşine tahammül edemiyor.

Ne kadar zor olduğunu biliyorum, benim büyük üçbuçuk yaşında küçük birbuçuk. Şu sıralar sürekli kavga gürültü halindeler, oynadıkları zaman da oluyor ama genellikle küçük neyi eline alsa büyük hemen onu almak istiyor.Ufaklık sevmeye gidiyor ama sevgisini bazen bilmeyerek acıtarak gösteriyor işte o noktada kıyamet kopuyor.Evde her şey bir kaos halince, tuvalete gitmek, el yıkamak hatta buzdolabını açmak bile büyük mesele, çünkü biri elini yıkamak isterse diğeri de mutlaka istiyor ve bu o kadar uzun sürüyor ki yarım saat el yıkama faslımız oluyor, tuvaletim geldiğinde bile tuttuğumu fark ettim geçen gün, çünkü eğer o lavaboya gidersem yarım saat çıkamayacağız biliyorum, buzdolabını açsam gene aynı yalvarmalarla kapatmak zorundayım, çamaşır sererken gene aynı tantana, sofra toplamak için bile birbirlerini yiyorlar, o tabağı ben götürecektimden büyük savaş çıkıyor.Konunuzu takipteyim çünkü ben de sürekli kızarken buluyorum kendimi sonra da çok üzülüyorum kendime lanet ediyorum.

Ne kadar zor olduğunu biliyorum, benim büyük üçbuçuk yaşında küçük birbuçuk. Şu sıralar sürekli kavga gürültü halindeler, oynadıkları zaman da oluyor ama genellikle küçük neyi eline alsa büyük hemen onu almak istiyor.Ufaklık sevmeye gidiyor ama sevgisini bazen bilmeyerek acıtarak gösteriyor işte o noktada kıyamet kopuyor.Evde her şey bir kaos halince, tuvalete gitmek, el yıkamak hatta buzdolabını açmak bile büyük mesele, çünkü biri elini yıkamak isterse diğeri de mutlaka istiyor ve bu o kadar uzun sürüyor ki yarım saat el yıkama faslımız oluyor, tuvaletim geldiğinde bile tuttuğumu fark ettim geçen gün, çünkü eğer o lavaboya gidersem yarım saat çıkamayacağız biliyorum, buzdolabını açsam gene aynı yalvarmalarla kapatmak zorundayım, çamaşır sererken gene aynı tantana, sofra toplamak için bile birbirlerini yiyorlar, o tabağı ben götürecektimden büyük savaş çıkıyor.Konunuzu takipteyim çünkü ben de sürekli kızarken buluyorum kendimi sonra da çok üzülüyorum kendime lanet ediyorum.
Dışarıdan bakılınca komedi tadında ,ama içeriği dram :KK70:
Bolca sabırlar diliyorum.
Papatya çayı ,melisa filan sakinleştirici etkisi var mış bizde denesek iyi olucak sanırım .

Siz ne kadar mukemmeliyetci olursaniz o kadar gergin olursunuz ve siz gerildikce cocugunuz da gerilecektir.
Birakin eviniz daginik kalsin, koltuk hali lekeli olsun, ne sizin ne cocugunuzun mutlulugundan daha onemli degil inanin.
Gecen kis uzun sure issizdim, kizim da tam gun okuldaydi, sabah kalkip evi toparliyorum, aksama kadar muze gibi duruyor, bir kedi var kose yastigi gibi, ev bombos, tertemiz, sessiz, kafayi yiyordum, saat 5 olup kizim gelince, ev dagilip, banyonun muslugunda cikolata lekesi gorunce kendime geliyordum. Lanet olsun oyle temiz eve :)
Bir 20 yil sonra bugunleri pismanliklarla degil, mutlulukla hatirlamak icin siz de omuzlarinizdaki yuku atin biraz, o zaman goreceksiniz ki siz de bebekleriniz de mutlu olacak.
Haklısınız ama çevre faktörleri problem.
Gelen misafirler Cat kapı gelen komşular vs .
Kimse bu kadın iki çocukla canı çıkıyor nasıl temizlesin demiyor.

Ben dikkatinı dağıtıyorum ve istemediğim birşeye izin vermediğimde sakin söylüyorum. Ağlarsa ki ağlıyor sarılıyorum neden izin vermediğimi anlatıyorum . Ağlamasınâ devam etse bile nedenini biliyor anlıyor ki 14.5aylik. Çocuk bakmak çok emek istiyor çok zor çünkü karakterinin oluşmasında büyük etkeniz.
Bugün ağzına almaması gereken birseyi aldı bağırmam aslında. Korktum ve bağırdım yüksek sesle.. nasıl sıçradı nefret ettim kendimden bugünden beri gönül almak icin oyun oynamaktan helak oldum. Bana gülüyo sarılıyor unuttu bile ama ben hala kendimden nefret ediyorum! Refleks olarak yapmama rağmen affedemiyorum kendimı.
Size tasfiyem bağırmayin sizi dinler belki ama siz içsel olrak vicdan yapıp çok yıpranirsiniz. Onlar henüz küçük bilmiyorlar çoğu şeyi birazdaha müsamaha gösterelim.
Bende çok titizim ama napayım mecbur yapıyorum . Bazen aksama yapabiliyorum oğlumdan önemli değil.
Ama titiz bi insan için çok zor. Ben gece uyumam çoğu zaman iş yaparım . Aynaları günde kimbilir kaçkez siliyorumdur..

Dışarıdan bakılınca komedi tadında ,ama içeriği dram :KK70:
Bolca sabırlar diliyorum.
Papatya çayı ,melisa filan sakinleştirici etkisi var mış bizde denesek iyi olucak sanırım .
Kesinlikle tam tanımı bu :D dışardan komedi gibi göründüğünü yeni fark ediyorum. Hayır tabağı bir tanesi kaldırıyor, diğeri ağlıyor, aynı tabağı tekrar masaya koyuyorum bu sefer küçük kaldırıyor, siz hesap edin işkenceyi :D sizin küçük sekiz aylık sanırım henüz, biraz bilinçlenmeye ben de varım demeye başladığında muhtemelen benim evdeki senaryo başlayacak sizde de :D kolaylıklar dilerim size de .Boşverin yanımızdalar sağlıklılar ya geçer gider zorluklar.

Büyük kızınız aslında daha bebek ve şuan en bencil olduğu dönemde 2 yaş sendromunu yaşıyor verdiği tepkilerden de belli
Oyuncaklarını küçük çocuğun almasına müsade etmeyin küçük kaç yaşında bilmiyorum ama küçüğü sakinleştirmek daha kolaydır oyüzden tercihinizi o yönde yapın derim
Peşpeşe olmuş hem siz hem bebekleriniz yıpranacak ama büyüyorlar merak etmeyin
Ev temizliğini de azaltın mesela koltuklara örtü serin sabah veya akşam çırpıp serin ne kadar kirlensede haftada bir veya iki yıkayın
Bebekler büyüyene kadar titizliğinizi kenara bırakmanız lazım onlar uyuyunca derleme toplama çamaşır bulaşık işlerinizi yapın veya bırakın dağınık olsun önce gözünüz yoruluyor ama sonrasında alışıyorsunuz
Küçük uyuduğu zaman büyük ayakta olduğunda mutlaka onunla zaman geçirin hırçınlığını azaltacaktır onunda tam size ihtiyacı olduğu dönem
Yemek işini de sabah kahvaltı yaparken halledebilirseniz size bayağı vakit kalır

Benimde biri 3buçuk biride 2yaşında oğlum var büyüğü çok hırpalıyor sürekli ağlatıyor 1dk boş bıraksam ortalık yıkılıyor ağlama sesinden benimde artık sinirlerim harab oldu kızmayayım diyorum dayanamıyorum akşam onlar uyuyuncada yavrularıma bakıp kızdıgım bağırgım için pişmanlık duyuyorum kendime söz veriyorum yapmıcam diye ertesi gün yine aynı bende sakinleştirici kullanmaya başladım bakalım artık

Eş diyorum başka da birşey demiyorum
O nerde hiç sözetmemişsin eşinden H Hiisaarr
Benim oğlum 3 yaşında kızım 11 aylık seninle benzer durumlar yaşıyorum ama eşim ikinci çocuktan sonra sorumluluklarını artırdı
Camasir seriyo utusunu kendi yapiyo gerekirse bulasik yikiyo vs.
Cocuk bakmaktan anlamiyor cogu erkek ama ev islerinin bi kismini esin ustlenmeli birkac yil enazindan

Şuan ücretsiz izindeyim eşim şöyle düşünüyor sen evdesin ben çalışıyorum , adama anlatamıyorum yorgunluğumu , gelip sevip bırakıyor .
Yok öye yağma
İsyan et gerekirse kendini yıpratma çocukları tek başına büyütüyorsun resmen
Sen bak çocuklara ben çalışıyım de
Bu erkeklerin yaptıkları işi abartması yok mu deli oluyorum taş taşıyo sanki mübarek
Sen de akşama kadar en az onun kadar enerji sarfediyorsun duygusal olarak da yıpranıyorsun üstelik
Babayla zaman geçirmeye ihtiyaçları var çocukların
Yemekten sonra hergün birini ver eline parka çıkarsın hiçdegilse
Haftada bir de hep birlikte çıkın
Fazla misafirliğe gitme bu dönemde ki gelmesinler o çatkapı gelen komşular falan
Baba figürü çok eksik tabloda
Bi de senin bağırmayı masum görmen tek hatan vurmak kadar olmasa da bağırmak da şiddet biyerde
Bağırmayan anneler diye grup var facede takip et istersen instada da var

Back
X