Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bende bu konuyu çok araştırdım.Bu bilimsel çalışma abd ve kanada da yapılmış.Yani hormon ve diğer zaralı maddeler o ülkelerde bulunmuş.Türkiye’de yetiştirilen kanatlı hayvanlarda hormon kullanımına bugüne kadar rastlanmamış, bu konuda tarım bakanlığı tarafından tek bir vak’a rapor kayıt edilmemiş.
Antibiyotik kullanımıda sadece tavukta değil büyük baş hayvancılığında ve çiftlik balıkçılığında da kullanılıyor.Ama bunlar AB sıtandartları ölçüsünde..
Türkiye’de AB ülkelerinde olduğu gibi, antibiyotik uygulaması kesim gününden 7 gün önce bitirilmekte. Böylelikle, önceden verilen antibiyotik, tavuğun vücudundan tamamen parçalanarak atılmaktadır.,
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bu denetimleri sürekli yapmakta.Tehlikeli bir rapor şu ana kadar tavukla ilgili olarak yayınlanmadı ama diğer yediğimiz yiyeceklerdeki tehlikleleri öğrenmek için tarım bakanlığının sitesine bakabilirsiniz.Orada et ile ilgili kimi firmalar deşifre edildi
Helalden kastınız ne anlayamadım.Civcivlere çok çabuk büyüsün tavuk olsunlar ve kesilsinler diye antibiyotik veriliyormuş sanırım o nedenle tavuklar bu kadar çabuk pişiyor artık gerçek bir tavuk saatlerce anca pişer.Peki birşey soracağım helal tavuklarda bu olmuyormuymuş doğal sürecindemi büyüyorlarmış civcivler antibiyotik verilmiyormuymuş
Helalden kastınız ne anlayamadım.Civcivlere çok çabuk büyüsün tavuk olsunlar ve kesilsinler diye antibiyotik veriliyormuş sanırım o nedenle tavuklar bu kadar çabuk pişiyor artık gerçek bir tavuk saatlerce anca pişer.Peki birşey soracağım helal tavuklarda bu olmuyormuymuş doğal sürecindemi büyüyorlarmış civcivler antibiyotik verilmiyormuymuş
bu işin helalle alakası olduğunu düşünmüyorum sadece üreten kişinin vicdanı ile alakalıdır. tavukları helal kesim kurallarına göre kesip yetiştirirken antibiyotikle büyütebilirler helal sertifikası alan üretici firmaların tavukları 7-8 ayda kesilecek hale geliyorsa diyecek sözüm yok,40-45 günde kesiliyosa helal deyip insanları kandırdıklarını düşünüyorum çünkü hiç bir tavuk eti yada yumurtası için yetiştirilse farketmez doğal ortamda arpa ve buğday ve otla beslenen tavukların 40-45 günde kesilmesi mümkün değil ...yeğenim var 3 yaşında doğal beslenebilmesi için tavuk besliyorum bahçemizde inanın eylül ayında yumurtadan çıkan yavrular yeni yumurtluyorlar.Etlik civivlerimde ekimden beri yeni kesmeye başladım çünkü buğday ve arpa ile besliyorum hepsini arkadaşlar lütfen dikkat edin helal haram deyip insanlara zararlı şeyler yediriyorlar
kızlar alakasız olacak ama ilk defa duyuyorum
kefirde alkol mu varmış
konuyada cevap vermek gerekirse malesef tavuk yedirmiyorum.
tavuk sularından çorbada yapmıyorum artık.yumurtalarıda ya köyden getiriyorum
imkan yoksa da organik yumurta alıyorum.
bende köyden teyzeme gönderttiriyorum yumurtayı o yumurtayla buradan aldığım yumurta arasında dünya kadar fark var bizim yediklerimiz yumurta falan değil resmen buzdolabında altın saklar gibi saklıyorum onları oğlum bile tat ayrımı yapıyor köy yumurtasını iştahla yiyor
ben organik tavuk veriyorum.
pahalı ama bütün alıyorum, parçalayıp buzluğa koyuyorum, farklı zamanlarda pişiriyorum.
suyunu da ayrıca kullanıyorum. o zaman uzun süre yetiyor.
genelde orvital marka alıyorum ama başka markalar da var.
aslında ne kadar organik bilemem ama en azından diğerlerinden daha doğaldır.
bi de serbest dolaşım olayı var ya tavuk ve yumurtalarda, onun için de organik istiyorum.
çünkü diğer tavukların nasıl yetiştirildiğini bi belgeselde gördüm.
o kadar küçük bi alana sıkıştırıyorlar ki hayvanları ve ilaçlarla o kadar hızlı büyütküyolar ki hayvanların bacakları güçlenemediği için kırılıyor ve oldukları yerde kalıyorlar kırık bacakla.
yazık günah.
arkadaşlar dedem yem kimyasalları ve organik yem ithalat ve ihracatını yapıyor şuan türkiyedeki en iyi tavugun beypiliç oldugunu soyledi hemen hemen hepsine yem verıyolar bende ozellikle sormuştum ama sorsanız tavuk yıyormu çok nadir genellıkle banvıtın hindisini severek yıyoruz organıklere soylıcek sozum yok çünkü organık oldugundan emın degılım türkiyede hangı gıda nekadar denetlenıyorkı herkesı ifşa edıyolarda çocuklarının marketınde satılan mallar çokmu sağlam bunları duymadan görmeden önce herşeyı keyifle yiyorduk ölmedik bundan sonrada bişey olmaz bu benim fikrim kimse yanlış anlamasın lütfen...
Benim ki genel görüşe biraz ters olacak ama ben hem yiyorum hemde yediriyorum maalesef..
Keşke imkanım olsa kendim yetiştirsem ancak o zaman içim rahat yediririm herşeyi (sadece tavuk değil aklınıza gelebilecek her tür gıda maddesini)
İnsanların gözünü para hırsı bürümüş ben organik mal satıyorum diyene bile hiç inanasım gelmiyor. Organik ürün ürettiğini zanneden çifçi çoğu zaman ürününe tarım ilacı zannedip hormon verebliyor yada başı sıkışıp acilen tarladaki malını satması gerektiğinde 1 gecede tüm dometesleri kızartacak kanserojen ilaçları hiç çekinmeden veriyor ürüne..
Kaldı ki tavuklar!! yumurtalar,kırmızı et.. Hiç birinin birbirinden farkı yok gözümde kendi elimle yetiştirmediğim sürecede olmayacak!!
artık yaşadığımız dünyanın hali bu maalesef.. Tek başıma neye nasıl direneceğim.. mecbur sistemin içinde yuvarlanıp gidiyoruz. Ayrıca şimdi küçük olan çocuğumu en fazla 10 yaşına kadar organik besleyebilirim ya sonra??
tavuğu ben de yedirmiyorum oğluma hele marketlerde satılan yumurtayı asla. Yumurtayı köyden getirtiyorum ancak onu yediriyorum. Keşke tavuk da alabilsem köyden ama daha bulamadım. önceden bilindik tanınmış markalardan alın derdi doktorlar şimdi bilindik markalar bile işin içine hile karıştırıyor. Pınar gibi mesela. Geçenlerde haberlerde duydum Pınar marka sucuğun icinden başka başka şeyler çıkmış. Artık ünlü markalara bile güvenemiyoruz maalesef.
bundan önceki çalıştığım yer , çok ünlü bir tavuk üretim firmasının tavuklarının üretildiği bir yerdi.. maalesef civciv halinde çiftliklere getirilen tavuklar hormonlu yemlerle 45 günde kesimlik hale geliyor ( yedimeyelim tamam ama doğal hiçbir şey kalmadı ki pazardan aldığımız sebze ve meyvelerdeki tarım ilacı kalıntılarını düşünemiyorum bile ....Allah çocuklarımızın yardımcısı olsun ...
Bizde oğlum için köy tavuğu beslemeye başladık büyük bahçemizde o kadar isteyenler olduki tavuk sayısını çoğalttık doğal yumurtalarımızı özellikle bebekli çocuklu ailelere veriyorum. Tavuklarımız 7 aylık oldular ve ağırlıkları 500 gr anca vardır çiftliklerde 45 günde kesim ağırlığına ulaşan bir tavuğa neler verildiğini düşünmek dahi istemiyorum.Ankara İncek Tulumtaş Köyünde bakıyoruz tavuklara gelmek isyenler olursa çok memnun olurum bahçeye herzaman beklerim. ztrk.nlfer@gmail.com
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
valla benim doktor tavuklu sehrıye corbası tarıfı falan vermıs de cok sacma
ben o tavugu kendım bıle yerken süphelenıyorum gene de yıyorum o ayrı ama cocuguma da mı yedırıcem
köyden getırtmeyı denıycem, yoksa yıne de mecburen yedırcem bılmıyorum
pirinç ile bulgurun organiği satılıyordu ınternette onları ordan aldım
kabak patates ve havuc için mıgrosa gıdıcektım organik tarım, ancak alamadım normal manavdan aldıklarım ile yaptım.
cok kötu bu memleketın bu açıdan hali. yurtdısında ne guzel beslenıyr ınsanlar kimbilir.