eğitimci bir anne babanın, devlette okumuş, özelde yazılım derslerine girmiş ve kardeşleri özel okuldan mezun olmuş kızıyım.. yani her okulu az-çok biliyorum.. İstanbul da yaşıyorum, dişimden tırnağımdan kısıp özele veriyorum.. çocuklarımın ikisi de devlet okulunda anaokulunu okudular, hayatımın en berbat 2 senesiydi diyebilirim.. çocuklara kesinlikle değer falan verilmiyor, yere düşen poçayı alıp tabağına koyuyorlardı :) ha eminim Florya, Suadiye, Caddebostan taraflarında kaliteli devlet okulu bulabilirsiniz ama onun dışında orta halli yerlerde iyi devlet okulu falan bulamazsınız.. çocuklarımın şimdiki gittiği okuldan memnunum, adı Muhittin olup kendisine David diyen öğretmenler yok gerçekten İngiltereden gelen öğretmenleri var, yemekhaneleri isteyen her veliye açık, öğretmenleri ve yardımcıları aşırı ilgili.. özetle her özel okul kötü değil, kötü olanlarda bir yerden sonra dağılıyor örn: çok meşhur bir okul.. ama iyi devlet okulu ya yok, ya da yok denecek kadar az.. ha ülkede eğitim sistemi zaten rezil, o çok ayru bir olay..