• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınızla aranızda ŞİFRE oluşturun!

missblue

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
2.971
495
0
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, şu son yaşanan çocuk vahşetlerinden sonra herkes korkar oldu dünyadan...
Bugün Facebook'ta bi'paylaşıma denk geldim çok mantıklı geldi oyüzden paylaşmak istedim.

"Amerika'da, bir yabancı adam, 8 yaşındaki erkek çocuğun yanına geldi ve bazı aksilikler olduğunu, annesinin kendisini yolladığını, çocuğun kendisi ile gelmesi gerektiğini söyledi.
Bunun üzerine çocuk adama sordu:
Pekala o zaman şifreyi söyle, nedir?
Adam bunu duyunca, hızlıca çocuğun yanından kaçtı.
Çünkü; Annesi daha önce çocuğu ile konuşmuş ve aralarında bir şifre oluşturmuşlardı. Şifreyi söylemeyen hiç kimse ile gitmemesi gerektiğini tembihlemişti.
Ve bu küçük ayrıntı, belki de küçük çocuğun hayatını kurtarmıştı.
Çocuklarınızla konuşun.
Aranızda bir şifre oluşturun. O şifreyi söylemeyen kimse ile gitmemesini söyleyin.
Belki de bu şekilde çocuklarımızı biraz daha koruyabilir, hiç olmazsa kendi dünyamızı biraz daha emniyetli hale getirebiliriz."
Kaynak: Facebook

Allah bütün minikleri korusun inşallah:25:

Amin amin.
Çok mantikli.
Rabbim öyle serefsizlerin belalarini versin.
Minicik sabeyi yakmislar ya.
Hala aklim almiyor.
Adalete değil içeride ki mahkumlara güveniyorum yazmisti bir arkadaş.:50:
Hak ettiğini bulsun kopek.

"Ve çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin."

Çivisi çıktı dünyanın. Minicik bedenlerde aradıklarını bulmaya çalışıyor vicdansızlar.
Rabbim tüm miniklerimizi korusun.
Anne babalara da büyük görev düşüyor.
Paylaştığınız şey çok mantıklı. Böyle ufak detaylar hayat kurtarıyor

Amin amin.
Çok mantikli.
Rabbim öyle serefsizlerin belalarini versin.
Minicik sabeyi yakmislar ya.
Hala aklim almiyor.
Adalete değil içeride ki mahkumlara güveniyorum yazmisti bir arkadaş.:50:
Hak ettiğini bulsun kopek.

O manyak bi'de şuan vicdan azabı çekiyorum falan demiş, yap et sonra öyle de:25:
İnsan dibindeki insana bile güvenemez oldu ya Allah bizleri, bizler gibi insanlarla karşılaştırsın:26:

"Ve çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin."

Çivisi çıktı dünyanın. Minicik bedenlerde aradıklarını bulmaya çalışıyor vicdansızlar.
Rabbim tüm miniklerimizi korusun.
Anne babalara da büyük görev düşüyor.
Paylaştığınız şey çok mantıklı. Böyle ufak detaylar hayat kurtarıyor

Evet bana da çok mantıklı geldi. Ben de bugün 13 yaş ufağım olan 10 yaşındaki kız kardeşime X amca bile gelip okula seni götürmek istese hemen aklına böyle bi'durum olsa önceden ailem bana söylerdi gelsin sakın gitme dedim.

O cümleyi kurarken örnek verdiğim amcaya o yakıştırmayı yaptığım için utandım ama kimseye güvenemez olduk bizi bu duruma getirenler utansın.
Çocuklar aslında çok zeki söylenen hiç bi'şeyi unutmuyolar oyüzden bu tür küçük ama etkili şeyler çok önemli.

Arkadaşlar merhaba, şu son yaşanan çocuk vahşetlerinden sonra herkes korkar oldu dünyadan...
Bugün Facebook'ta bi'paylaşıma denk geldim çok mantıklı geldi oyüzden paylaşmak istedim.

"Amerika'da, bir yabancı adam, 8 yaşındaki erkek çocuğun yanına geldi ve bazı aksilikler olduğunu, annesinin kendisini yolladığını, çocuğun kendisi ile gelmesi gerektiğini söyledi.
Çünkü; Annesi daha önce çocuğu ile konuşmuş ve aralarında bir şifre oluşturmuşlardı. Şifreyi söylemeyen hiç kimse ile gitmemesi gerektiğini tembihlemişti.
Çocuklarınızla konuşun.
Aranızda bir şifre oluşturun. O şifreyi söylemeyen kimse ile gitmemesini söyleyin.
Belki de bu şekilde çocuklarımızı biraz daha koruyabilir, hiç olmazsa kendi dünyamızı biraz daha emniyetli hale getirebiliriz."

Paylaştığınız icin cok tesekkurler. Kac anne okursa o kadar iyi.
Allah'im sen kotu insanlardan koru.

ben anaokuluna giderken bir gun nedenini hatirlamadigim bir sebepten ayni sokaktaki evimize erken gelmistim, ztn normaldede kendim gelip giderdim. babamin is yeride iki sokak otedeydi ve babamin dogdugu mahallede oturuyorduk. annem o gun sans eseri evde yoktu. kapida beklerken bir adamin ben babanin arkadasiyim seni gel babana gotureyim dedigini hatirliyorum. babamin ismini sormustum cevap verememisti. ben yolu biliyorum diip gitmemistim ama zorla goturebilirdi onu ne yaptim annemmi geldi yoksa birimi gordu ben apartmanami girdim hatirlamiyorum. evet etraf igrenc ama ben 6 yasindayken gerekeni etrafimdan kapmisim bence su anki cocuklar cok daha uyanik biraz tedbir hayat kurtarir..

ben anaokuluna giderken bir gun nedenini hatirlamadigim bir sebepten ayni sokaktaki evimize erken gelmistim, ztn normaldede kendim gelip giderdim. babamin is yeride iki sokak otedeydi ve babamin dogdugu mahallede oturuyorduk. annem o gun sans eseri evde yoktu. kapida beklerken bir adamin ben babanin arkadasiyim seni gel babana gotureyim dedigini hatirliyorum. babamin ismini sormustum cevap verememisti. ben yolu biliyorum diip gitmemistim ama zorla goturebilirdi onu ne yaptim annemmi geldi yoksa birimi gordu ben apartmanami girdim hatirlamiyorum. evet etraf igrenc ama ben 6 yasindayken gerekeni etrafimdan kapmisim bence su anki cocuklar cok daha uyanik biraz tedbir hayat kurtarir..

Allah'tan kardeşimin okulu bu gibi durumlarda arıyo bizi öyle olsa kapıda kalır cidden:26:
Allah korumuş sizi de...
Ben ortaokuldayken de Ümraniye sapığı mı ne vardı. Yan tarafımızdaki okula gelip dolanmıştı bi'sürü haber yapılmıştı. Ailelerimiz yakalanana kadar okulda bizi beklemişti:25:

Çocuklarınızla konuşun.

çok mntıklı.
benim kızım da çok yobazlaştı, üzülüorum bazen.dedesiyle bakkala bile gitmiyor.biri sevmek istediğinde saklanıyor.
ama artık kızmıcam.warsın kimsenin elini öpmesin .bnm yanımdan da ayılmasın.böle haberleri okudukça..

çok mntıklı.
benim kızım da çok yobazlaştı, üzülüorum bazen.dedesiyle bakkala bile gitmiyor.biri sevmek istediğinde saklanıyor.
ama artık kızmıcam.warsın kimsenin elini öpmesin .bnm yanımdan da ayılmasın.böle haberleri okudukça..

Hiç canınızı sıkmayın 2001, 2002 yıllarında ben ortaokuldayım ve Ümraniye sapığı semtimize de uğrardı haliyle haberleri takipteydik. Okula giderken annem bile olsa yanımda korkar kimseyle konuşmak istemezdim.

Baya içine kapanık büyüdüm. Şuan hiç alakam yok çocukluğumla, düşünün nasılsın kızım diyenlere bile cevap vermezmişim:ssz:

Ben hatirliyorum kucukken annemle boyle sifre olusturdugumuzu. Sifre de babamla ilgili bir seydi ama hatirlamiyorum su an. Canim annem benim bizi kisitlamadan sıkmadan butun yasaklari ogretti kardesim de ben de sozunden cikmazdik hic. Oturdugumuz apartmanin bahcesinden cikmak kesinlikle yasakti mesela topumuz disari kactigi zaman bile yukari cikip anneme soylerdik oyle gidip topu alirdik :D annemler birkac defa bizim tanimadigimiz arkadaslarini yanimiza yollamis gidecek miyiz diye bizi test etmislerdi sonra testi basariyla gecince cok takdir etmis ve odullendirmislerdi hala aklimda :D guzel annem benim korkutmadan aciklayarak haberler okuyarak gercekte yasanan bu tarz olaylari anlatarak bizim bu konuda cok dikkatli olmamizi sagladi

Ben de hatirliyorum ailem sıkıca tembih etmisti tanıdık da olsa bile kimseyle bir yere gitmeyeceksin diye
Okuldan seni almaya geldim diyene inanmayacaksın diye
Hatta deneyip test etmislerdi tanıdık biri gelip
Baban beni gönderdi seni eve goturecegim demisti de ben de gitmemistim onunla

Allah korusun yavrularınızı
Bol bol dua edin tedbiri de elden bırakmayın

Tedbir alıyorum bende, kizim da bilinçli ama bu kadar yakın insanlardan nasıl koruyacagiz:-(:-( ben bu olaylar olmadan da kimseye guvenmezdim:-(:-( ailem de hiç böyle birşey olmasada, ya olursa:-(:-(:-(:-(:-(

Ya bide insanlar kızıyor du bazen; yok kendine guvensin yok bizde kalsın. .yobaz davranmayin fln diye:-(:-( kim ne derse desin umrumda değil. .dikkat edeyim de sonra zaten Allaha emanet. .

Birde cocuklari operken sarilirken mutlaka izin istemek gerekiyormus. bir sure sonra cocukta izin istemiyorsa bu insan yabanci - garip bir durum var - bilinci olusmaya baslarmis bana cok mantikli gelmisti

çok mntıklı.

valla ben kızımın sızın kı gbı olmasını ısterım.soğuk olsun varsın yanaşmasın kımseye.oyle bır dunyadayız kı....Rabbım evlatlarımızı korusun.hıçkımseyı evladıyla sınamasın.
dun kızıma baktıkça ağladım ağladım ağladım.ALLAHım ne buyk bır acı sabırlar versın kuçuk meleğin ailesıne

Hiç canınızı sıkmayın 2001, 2002 yıllarında ben ortaokuldayım ve Ümraniye sapığı semtimize de uğrardı haliyle haberleri takipteydik. Okula giderken annem bile olsa yanımda korkar kimseyle konuşmak istemezdim.

Baya içine kapanık büyüdüm. Şuan hiç alakam yok çocukluğumla, düşünün nasılsın kızım diyenlere bile cevap vermezmişim:ssz:

Aynen benimkide öle.içine kapanık deil yalnız çok utangaç, biri bişey uzattığında istese bile anne sen al Dio.
Benim üzüldüğüm aile fertlerine bile mesafeli.
Aman zaten elinden gelen birsey yok.buyuyunce senin gibi açılır inşallah:)
Kayınvalidem annene kese dikilen kangren gibi diyor kızıma;)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

valla ben kızımın sızın kı gbı olmasını ısterım.soğuk olsun varsın yanaşmasın kımseye.oyle bır dunyadayız kı....Rabbım evlatlarımızı korusun.hıçkımseyı evladıyla sınamasın.
dun kızıma baktıkça ağladım ağladım ağladım.ALLAHım ne buyk bır acı sabırlar versın kuçuk meleğin ailesıne

Walla bende öle düşünüyorum artık.önceden şöyle biçile biçile herkese sevdirsin kendini isterdim.şımarık olmasın isterdim ama kendi kişiliği ben me istesem de farkı olmuyor ,
Bende gece uyuyunuz ağlıyorum öpüyorum yine ağlıyorum
Allah evlatlarımızın acısını göstermesin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cok mantıklı asla benim yavrum gitmez yapmaz dememeli defalarca cocuklarımıza hatırlatmalıyız ister yabancı olsun ister tanıdık gitmesin yavrular sonra kor ateşler düşüyor yüreklere.

Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah dostu insanlarla karşılaşmayı nasip etsin. Her türlü kötülüklerden korusun bizleri.

Back
X