• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınızla aranızda ŞİFRE oluşturun!

Hepimize görev düşüyor. Anne olun olmayın gozlemleyin arkadaşlar çevrenizi. Zaman kötü, milletçe cigerimiz yanıyor sonra.
Bende bir anneyim, çocuğumu sitenin içindeki parkta bile ayırmiyorum yanımdan. Diğer cocuklarida mümkün mertebe gozlemliyorum.
Geçen gün kızımı hep goturdugum parkta bir adam dolaşıyor amacsizca çocukların yanında rahatsız oldum aileleri uyardım, niyetini bilemiyorum ama rahatsız olunduğunu anlayinca gitti.
Kızım kumda oynuyor bu bahsettigim parkta, insanlar uzaktaki bankta oturup kahve içerken bende kumda oturuyorum. Komik duruma düşüyorum belki , baskaları uzaylıymısım gibi bakıyor üstüm başım kirleniyor ama çocuğum güvende.

Bende isterim gönlünce kossun oynasın, bende oturup keyif yapayım ama olmaz arkadaşlar, çocuklarımız gelecegimiz bizim. Uyanik ve farkında olmalıyız.

Ya bide insanlar kızıyor du bazen; yok kendine guvensin yok bizde kalsın. .yobaz davranmayin fln diye:-(:-( kim ne derse desin umrumda değil. .dikkat edeyim de sonra zaten Allaha emanet. .

Her çağıranın yanına gitmeyiversin. Büyüdüğünde zaten açılacak. Diyorum ya bizim ablamla aramızda bi'yaş vardı utandığımızdan teşekkür bile edemezdik. Annem hep üzülürdü bu çocuklar hep böyle mi kalacak diye şimdi susturamıyo:ssz:

Birde cocuklari operken sarilirken mutlaka izin istemek gerekiyormus. bir sure sonra cocukta izin istemiyorsa bu insan yabanci - garip bir durum var - bilinci olusmaya baslarmis bana cok mantikli gelmisti

Ya ben şeyi de anlamıyorum mesela; bi'arkadaşım var yolda bebek mi görüyo şapur şupur öpüyo elin bebeğini:53: Komşunun bebeği mi indi utanmasa ağzından öpecek. Bi'düşün annesi rahatsız olur mu diye yok. Ben hep uzaktan severim. Dışarda çok tatlı bi'bebek gördüysem elim pistir belki diye eline bile dokunmam. Anneleri, babaları bu konuda rahatsız etmemeli bence kimse, azıcık ince düşünmekten kimse ölmez. Bizim komşu bebeği olduğunda öpmeyin lütfen derdi de herkes ayıplardı, napsın kadın bıraksa öpücükten tükürük içinde bırakacaklardı:19:

Aynen benimkide öle.içine kapanık deil yalnız çok utangaç, biri bişey uzattığında istese bile anne sen al Dio.
Benim üzüldüğüm aile fertlerine bile mesafeli.
Aman zaten elinden gelen birsey yok.buyuyunce senin gibi açılır inşallah:)
Kayınvalidem annene kese dikilen kangren gibi diyor kızıma;)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Hiç canınızı sıkmayın küçük kız kardeşim 10 yaşında 4.sınıfa gelene kadar amcam geldiğinde bile bi'yere sokulup otururdu. Şimdi zorla susturuyoruz.
Düşünün biz psikologa bile götürmüştük doktor hep dönemsel şeyler bunlar açılır kendi haline bırakın demişti, cidden de öyle oldu:31:

Cok mantıklı asla benim yavrum gitmez yapmaz dememeli defalarca cocuklarımıza hatırlatmalıyız ister yabancı olsun ister tanıdık gitmesin yavrular sonra kor ateşler düşüyor yüreklere.

Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah dostu insanlarla karşılaşmayı nasip etsin. Her türlü kötülüklerden korusun bizleri.

Amiiiin! Zaten sürekli bu yönde çocuklarımızı, kardeşlerimizi uyarır anlatırsak onlar da içine kapanık olmaktan ziyade durumu kavrarlar. Çünkü bizim sandığımızdan çok daha zekiler. Malesef ortalık çok çok berbat kapı komşumuza bile güvenemez olduk:26:

Hepimize görev düşüyor. Anne olun olmayın gozlemleyin arkadaşlar çevrenizi. Zaman kötü, milletçe cigerimiz yanıyor sonra.
Bende bir anneyim, çocuğumu sitenin içindeki parkta bile ayırmiyorum yanımdan. Diğer cocuklarida mümkün mertebe gozlemliyorum.
Geçen gün kızımı hep goturdugum parkta bir adam dolaşıyor amacsizca çocukların yanında rahatsız oldum aileleri uyardım, niyetini bilemiyorum ama rahatsız olunduğunu anlayinca gitti.
Kızım kumda oynuyor bu bahsettigim parkta, insanlar uzaktaki bankta oturup kahve içerken bende kumda oturuyorum. Komik duruma düşüyorum belki , baskaları uzaylıymısım gibi bakıyor üstüm başım kirleniyor ama çocuğum güvende.

Bende isterim gönlünce kossun oynasın, bende oturup keyif yapayım ama olmaz arkadaşlar, çocuklarımız gelecegimiz bizim. Uyanik ve farkında olmalıyız.

Çok taktir ettim sizi, neden komik duruma düşecekmişsiniz en değerliniz, emanetiniz o sizin. Güzelce vakit geçirir, keyif kahvenizi de gönül rahatlığıyla evinizde içersiniz :) 5 dakikalık boşluk bile hayat karartır olmuşken bu tür önlemler çok çok önemli:25:

Bence de çok mantıklı.
Umarım herkes bu gibi önlemler alır da artık böyle haberler duymayız.

bu kaçırmalar %80 tanıdıklar tarafından gerçekleşiyormuş
yani şifre işi de anlamsızlaşıyor

bu kaçırmalar %80 tanıdıklar tarafından gerçekleşiyormuş
yani şifre işi de anlamsızlaşıyor

Bu aşamada işte çocuklara hep seni "ben ve baban" dışında kimse bi'yere götüremez cümlesini aşılamak lazım.
Sürekli "ben yokken x amcan bile çağırsa annem kızar de gitme"ler tekrarlanmalı.
Gerçekten de hep tanıdık ya ne kadar korkunç:25:

Birde cocuklari operken sarilirken mutlaka izin istemek gerekiyormus. bir sure sonra cocukta izin istemiyorsa bu insan yabanci - garip bir durum var - bilinci olusmaya baslarmis bana cok mantikli gelmisti

Ya bu eziyet oluyor resmen ya:)) bir bebek var akrabamizin resmen isi gücü birakip Kosa Kosa eve geliyorum bize geldiklerinde

Her yarim saatte Bir tekrarliyorum bir tane opeyim mi diye diye aksami ediyorum ve inat opturmuyor;) içim kayniyor ama artik yemin ederim dislerimi sıkıyorum opmemek için:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya bu eziyet oluyor resmen ya:)) bir bebek var akrabamizin resmen isi gücü birakip Kosa Kosa eve geliyorum bize geldiklerinde

Her yarim saatte Bir tekrarliyorum bir tane opeyim mi diye diye aksami ediyorum ve inat opturmuyor;) içim kayniyor ama artik yemin ederim dislerimi sıkıyorum opmemek için:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bir yakinimin engelli bir cocugu var ve topluma kazandirmak icin gece gunduz calisiyorlar. bu onlarin ozel egitimi, anne baba olarak bile izin isteyip dokunuyorlar giyinip soyunurken dahil. boylelikle cocuk rutin disi mudahale ile karsilastiginda farkinda olsun isteniyor.evet cocuklar cok masum ve sevgiyle buyumeliler ama cevre o kdr piski insan herseye dikkat etmeli siz dogru olani yapiyorsunuz ztn amac hic opmemek degilki cocukta farkindalik olusturmak.

Her çağıranın yanına gitmeyiversin. Büyüdüğünde zaten açılacak. Diyorum ya bizim ablamla aramızda bi'yaş vardı utandığımızdan teşekkür bile edemezdik. Annem hep üzülürdü bu çocuklar hep böyle mi kalacak diye şimdi susturamıyo:ssz:

Ya ben şeyi de anlamıyorum mesela; bi'arkadaşım var yolda bebek mi görüyo şapur şupur öpüyo elin bebeğini:53: Komşunun bebeği mi indi utanmasa ağzından öpecek. Bi'düşün annesi rahatsız olur mu diye yok. Ben hep uzaktan severim. Dışarda çok tatlı bi'bebek gördüysem elim pistir belki diye eline bile dokunmam. Anneleri, babaları bu konuda rahatsız etmemeli bence kimse, azıcık ince düşünmekten kimse ölmez. Bizim komşu bebeği olduğunda öpmeyin lütfen derdi de herkes ayıplardı, napsın kadın bıraksa öpücükten tükürük içinde bırakacaklardı:19:

Hiç canınızı sıkmayın küçük kız kardeşim 10 yaşında 4.sınıfa gelene kadar amcam geldiğinde bile bi'yere sokulup otururdu. Şimdi zorla susturuyoruz.
Düşünün biz psikologa bile götürmüştük doktor hep dönemsel şeyler bunlar açılır kendi haline bırakın demişti, cidden de öyle oldu:31:

Amiiiin! Zaten sürekli bu yönde çocuklarımızı, kardeşlerimizi uyarır anlatırsak onlar da içine kapanık olmaktan ziyade durumu kavrarlar. Çünkü bizim sandığımızdan çok daha zekiler. Malesef ortalık çok çok berbat kapı komşumuza bile güvenemez olduk:26:

Çok taktir ettim sizi, neden komik duruma düşecekmişsiniz en değerliniz, emanetiniz o sizin. Güzelce vakit geçirir, keyif kahvenizi de gönül rahatlığıyla evinizde içersiniz :) 5 dakikalık boşluk bile hayat karartır olmuşken bu tür önlemler çok çok önemli:25:

hehe.aynen aynen.hayırlısı olsun cnm artık.meleklerimize bişi olmasında.şimdi erkek çocuklarını bile korumak lazım bırak kızı..

Benim annem babam da hep uyarırdı ta yıllar önce bile. Hergün 10 dk lık mesafedeki bakkala ekmek almaya tek başıma giderdim 1. sınıfta bile okuluma kendi başıma gider gelirdim. Bizim zamanımızda kötü insan yok muydu vardı tabi ki...

Babam tembihlerdi annen ya da benim dışımda yanına kim gelirse gelsin babanın annenin arkadaşıyım seni şurda bekliyor onun yanına götüreceğim dediklerinde asla gitme. Biz mutlaka gelir alırız seni derdi. Biri seni rahatsız ettiğinde ondan korktuğunda avazın çıktığı kadar bağır o zaman korkar gider derdi.

Benim yanıma da bi kaç kere tanımadığım insanlar gelmişti gel bakkala götüreyim istediğini al demişti istemem deyince elimden tuttu gel diye ısrar etti. Anneeeee diye bağırınca tamam sus sus deyip gitmişti hemen.

Babamın altın öğütlerini paylaşıyorum. Aklımıza gelmeyen öğütleri hatırlatır ve belki birilerine yardımcı olur diye...
---- Yolda tek başına yürümemeye çalış. Kalabalıkların içinden yürü, bi aile varsa onlarla berabermiş gibi yanlarından yürü.
-----Arada bir dönüp arkana bak. Bikaç kez baktığında aynı kişiler hala arkandaysa daha temkinli ol.
-----Dışarda asla dikkatini dağıtacak şeyle ilgilenme( telefon gibi )
-----Başına ne gelirse gelsin bizden saklama. Biz her zaman senin arkanda oluruz. Asla seni kötülemeyiz. Sana sahip çıkacak tek insan annen ve babandır yanlış bir şey bile yapsan bizden yardım iste, korkma.
-----Yolda yürürken arabaların karşından gelecek tarafında yürü. Eğer arabaların yönü arkanda kalırsa biri arkanda durduğunda onu göremezsin.
-----Yolunu uzatacak bile olsa kalabalık, aydınlık ve apartmanların olduğu sokaklardan git..
-----Birine yol sormanız tarif almanız gerekirse polis varsa polise yoksa esnafa, ikiside yoksa aile olarak giden yanında çocukları olan birilerine sorun derdi.

Ve en önemlisi arkadaşlar öyle bişey tembihledi ki bu gerçekten başınıza kötü bişey geldiğinde ordan kurtulmak için zaman kazandırıyor.
Sana zarar veren biri olduğunda yüzüne tükür, o bi kaç saniyelik şok yaşar sen de o esnada bağırarak kaç...

Babama çok kızardım of baba yeter ezberledim çocuk muyuz biz sürekli tembihleyip durma, geçen gün dedin daha ...vs
Ama şimdi anne olacağım ve babam ne kadar da doğru yetiştirmiş diyorum. Babamın öğütleri bir bir aklımda, Allah nasip ederse ben de kızımı 2 yaşında eğitmeye başlayacağım bu konularda

Valla belki çok yanlış birşey ama. Bu son haberleride çocuklar ile paylaşıyorum. Napayım..Başka türlü havada kalıyor.Bak başlarına neler gelmiş diye çocuklara en azından örnek gösteriyorum. Tembihliyorum büyük 9 yaşında artık biraz anlıyor ama küçük 6 yaşında onada çok tembihliyorum ama yinede kanaat edemiyorum birtürlü biraz korkusuz sanırım..

Arkadaşlar merhaba, şu son yaşanan çocuk vahşetlerinden sonra herkes korkar oldu dünyadan...
Bugün Facebook'ta bi'paylaşıma denk geldim çok mantıklı geldi oyüzden paylaşmak istedim.

"Amerika'da, bir yabancı adam, 8 yaşındaki erkek çocuğun yanına geldi ve bazı aksilikler olduğunu, annesinin kendisini yolladığını, çocuğun kendisi ile gelmesi gerektiğini söyledi.
Bunun üzerine çocuk adama sordu:
Pekala o zaman şifreyi söyle, nedir?
Adam bunu duyunca, hızlıca çocuğun yanından kaçtı.
Çünkü; Annesi daha önce çocuğu ile konuşmuş ve aralarında bir şifre oluşturmuşlardı. Şifreyi söylemeyen hiç kimse ile gitmemesi gerektiğini tembihlemişti.
Ve bu küçük ayrıntı, belki de küçük çocuğun hayatını kurtarmıştı.
Çocuklarınızla konuşun.
Aranızda bir şifre oluşturun. O şifreyi söylemeyen kimse ile gitmemesini söyleyin.
Belki de bu şekilde çocuklarımızı biraz daha koruyabilir, hiç olmazsa kendi dünyamızı biraz daha emniyetli hale getirebiliriz."
Kaynak: Facebook

Allah bütün minikleri korusun inşallah:25:

Ben Kanada da yasiyorum.Benzer olay gecen yil olmustum.10-11 yaslarindaki kiz okuldan eve donerken bir araba yaklasiyor.sofor koltugunda bir adam yanindada bir genc kiz.Genc kiz, cocuga annen aradi seni eve birakmamaizi soyledi demis.Kiz da parolayi soyleyin deyince bu ikisi kafadan atiyorlar yok,yok yalnis baska bir kelime deyince kiz anliyor arabadakilerin kotu niyetli olduguna ve ordan kosarak uzaklasiyor.Aile sonra polise gidiyor sikayet,eskal vermeye ama bulunamiyor.Yani bir kelime ile kucucuk kizin hayati kurtuldu.

Valla belki çok yanlış birşey ama. Bu son haberleride çocuklar ile paylaşıyorum. Napayım..Başka türlü havada kalıyor.Bak başlarına neler gelmiş diye çocuklara en azından örnek gösteriyorum. Tembihliyorum büyük 9 yaşında artık biraz anlıyor ama küçük 6 yaşında onada çok tembihliyorum ama yinede kanaat edemiyorum birtürlü biraz korkusuz sanırım..

Benim kız kardeşim de 10 yaşında, üstü kapalı biz de anlatıyoruz ki bilsin dünyada sadece iyi insanlar olmadığını:25:

Ben Kanada da yasiyorum.Benzer olay gecen yil olmustum.10-11 yaslarindaki kiz okuldan eve donerken bir araba yaklasiyor.sofor koltugunda bir adam yanindada bir genc kiz.Genc kiz, cocuga annen aradi seni eve birakmamaizi soyledi demis.Kiz da parolayi soyleyin deyince bu ikisi kafadan atiyorlar yok,yok yalnis baska bir kelime deyince kiz anliyor arabadakilerin kotu niyetli olduguna ve ordan kosarak uzaklasiyor.Aile sonra polise gidiyor sikayet,eskal vermeye ama bulunamiyor.Yani bir kelime ile kucucuk kizin hayati kurtuldu.

Allah korumuş cidden. Denemekten zarar gelmez, biz tedbirleri alalım da gerisini Allah bilir:26:

Neden anlamsiz olsun ki???Bir seifre sadece anne baba cocuk arasinda olsa ve cocuga kim olursa olsun sifresiz gidilmeyecek dense ise yarar.

benim annem gitse ona da mı şifre soracak ?
sosyo-ekonomik düzeyi normal olan kimsenin akrabası cinayet işlemez
çocuğumun akrabalarıma şifre sormasına gerek yok
yabancı biriyle zaten hiçbir koşulda gitmesin

ben anaokuluna giderken bir gun nedenini hatirlamadigim bir sebepten ayni sokaktaki evimize erken gelmistim, ztn normaldede kendim gelip giderdim. babamin is yeride iki sokak otedeydi ve babamin dogdugu mahallede oturuyorduk. annem o gun sans eseri evde yoktu. kapida beklerken bir adamin ben babanin arkadasiyim seni gel babana gotureyim dedigini hatirliyorum. babamin ismini sormustum cevap verememisti. ben yolu biliyorum diip gitmemistim ama zorla goturebilirdi onu ne yaptim annemmi geldi yoksa birimi gordu ben apartmanami girdim hatirlamiyorum. evet etraf igrenc ama ben 6 yasindayken gerekeni etrafimdan kapmisim bence su anki cocuklar cok daha uyanik biraz tedbir hayat kurtarir..

Aynı olayı yaşamış hemen hemen aynı tepki vermişiz, bende 5 yada 6 yaşında iken böyle bir olay yaşadım tek hatırladığım bu küçüklüğümden. Sakin bir yerde iken annem yanımdan kisa süreliğine ayrılmıştı (ki hâlâ kızarım ona nasıl gittin bırakıp diye) neyse bekliyorum annemi bir adam geldi zebellah gibi dedikleri bu olsa bide küçüğüm öyle geldi demekki elini uzattı yumruk şeklinde, bana tatlı kız al sana para dedi bende çocukluğun verdiği saflıkla haniii diye sordum, yaklaş al dedi açtı elini demir para tam elimi uzatacam aklıma annemin söylediği sözler geldi kardeşlerimle bana size tanımadığınız insanlar şeker çikolata vs verirse almayın bağırın,eğer alırsanız sizi kaçırıp keserler felan işte tam hatırlamıyorum neyse tam o aklıma geldi anneeeeee diye bir bağırdım korktu kaçtı pislik... Dediğn gibi istese kucaklar götürür koca adam ama bağırmak caydırıcı oluyor elhamdülillah rabbim korudu yoksa ne haldeydim belkide ölmüştüm. Allah kötü insanlara fırsat vermesin inşa.

cem garipoğlu çok zengindi ama münevveri kıtır kıtır kesti
zenginlikle fakirlikle ilgisi olduğunu sanmıyorum

bende geçen yaz kızımı parka götürmüştüm bir anda kzım ortadan kayboldu eşimle nasıl panik olduk
sağa sola baktık kız yok bağırdık yok
ben bi tarafa eşim bi tarafa aradık taaa ilerde yaşlı bir kadın elinden tutmuş giderlerken yakamış eşim bende karakola götürcektim felan demiş kadın eşim kızmış tabi biz o anaın şokuyla kadını felan unuttuk kızıma kavuştum diye şimdi düşünüyorumda ya bulamasaydık insan bulsa iyi niyetli olsa demez mi sağa sola nerde bu çocuğun annesi babası almış kızımı tutmuş elinden konuşa konuşa götürüryormuş allahım sen koru tüm yavrucakları

Bu aşamada işte çocuklara hep seni "ben ve baban" dışında kimse bi'yere götüremez cümlesini aşılamak lazım.
Sürekli "ben yokken x amcan bile çağırsa annem kızar de gitme"ler tekrarlanmalı.
Gerçekten de hep tanıdık ya ne kadar korkunç:25:

Hah işte bu!! Benim annem masaallah hep derdi kızım, oğlum, biz yokken amcaniz bile gelse kapıyı açmayın annem babam yok deyin gitsin tlfn var arasın derdi,bende ama anne amcam o benim ne zarari olacak derdim,oda amcan koca adam ne anlayacak senden küçük çocuk alma kimseyi içeri derdi,,takdir ediyorum annemi ve biz. 5-15 yaş arası idik bunları duyduğumuz da aradan 10-15 yıl geçmiş ama hâlâ kafama kazınmış... Ne demişler %5o tedbir,%5o takdir. Uyanık olmak lazım ve uyanık nesiller yetiştirmek lazım

benim annem gitse ona da mı şifre soracak ?
sosyo-ekonomik düzeyi normal olan kimsenin akrabası cinayet işlemez
çocuğumun akrabalarıma şifre sormasına gerek yok
yabancı biriyle zaten hiçbir koşulda gitmesin

Bence alakası yok. Neden derseniz hep benim akrabam yapmaz, benim şu tanıdığım yapmaz dediğimiz için yaşanıyo bu olaylar. Akraba olabiliriz ama insanın içini bilemiyoruz işte... Dünyada kuzeninin tacizine uğramış bi'ton insan vardır ve onlar da önceden benim kuzenim yapmaz diyen insanlar. Zaten böyle düşünüyo olmasalar tedbirli davranırlardı. Annelerimiz, babalarımız tamam ama şahsen ben de kuzen vs %100 gözümü kapatamam.
O derece içlerini bilemem çünkü... Dünyada akraba tacizlerinin sayısı epey fazlaysa o %1lik pay için önlem almaya değer.

Hah işte bu!! Benim annem masaallah hep derdi kızım, oğlum, biz yokken amcaniz bile gelse kapıyı açmayın annem babam yok deyin gitsin tlfn var arasın derdi,bende ama anne amcam o benim ne zarari olacak derdim,oda amcan koca adam ne anlayacak senden küçük çocuk alma kimseyi içeri derdi,,takdir ediyorum annemi ve biz. 5-15 yaş arası idik bunları duyduğumuz da aradan 10-15 yıl geçmiş ama hâlâ kafama kazınmış... Ne demişler %5o tedbir,%5o takdir. Uyanık olmak lazım ve uyanık nesiller yetiştirmek lazım

Aynen malesef öyle bi'haldeyiz ki kendi akrabalarımıza bile mecburen sınır çizmek zorunda kaldık böyle.

bende geçen yaz kızımı parka götürmüştüm bir anda kzım ortadan kayboldu eşimle nasıl panik olduk
sağa sola baktık kız yok bağırdık yok
ben bi tarafa eşim bi tarafa aradık taaa ilerde yaşlı bir kadın elinden tutmuş giderlerken yakamış eşim bende karakola götürcektim felan demiş kadın eşim kızmış tabi biz o anaın şokuyla kadını felan unuttuk kızıma kavuştum diye şimdi düşünüyorumda ya bulamasaydık insan bulsa iyi niyetli olsa demez mi sağa sola nerde bu çocuğun annesi babası almış kızımı tutmuş elinden konuşa konuşa götürüryormuş allahım sen koru tüm yavrucakları

Oy çok geçmiş olsun, Allah bi'daha yaşatmasın inş.
Beni de 3 yaşındayken kaybetmişler annemler kurban bayramında kağıt toplayan kadınlar da dolanırmış ortalıkta akılları çıkmış beni kaçırmışlardır diye.
Allahtan beni caddede ağlarken gören bi'kadın en yakın karakola götürüp bırakmış beni. 24 yaşıma giricem annem hala hava karardı mı 10 kere arar. Gerçi yaşla da alakası yok ki kızsan her türlü tehlike altındasın, hoş artık erkekler bile aynı durumda:25:

Back
X