Çocuklarınızla arkadaş mısınız?

Ben 5 yaşındaki oğlumla geziyorum yolda yürürken oyun bile oynuyorum hele ki uzun yol en sevdiğimiz .

Aynen, ben de bu çoçuktan çocuğa çok değişir diyecektim. Benim yakın yaşlarda iki yeğenim var, biri ile çıkıp 10 km yürüyebilirim, diğerini apartmanın bahçesinden çıkartana kadar bile yürütmek ciddi efor ve sağlam sinir gerektiriyor

ama deli gibi seviyorum ikisini de ya

Ben de tam "çocukla arkadaş olunmaz,öğrenciyle arkadaş olunmaz.Bunlar bu son senelerin saçmalığı ve rol karmaşası"diyecekken içeriği okuyunca hayal kırıklığına uğradım.

Kızım 3 yaşında. 2,5 aylıktan itibaren her şekilde gezdik. Huysuzluk yaptığı da çok oldu, uyumlu olduğu da. Alıştı zamanla. Yurt dışına da çıktık, kamplara da gittik, avm çok sevmem ama mecburen oralara da gittik. Otobüs, uçak, tren yolculukları da yaptık. Bir de ben 2,5 yaşına kadar kanguruda taşıdım yavruyu. Uykusu mu geldi, hop atardım kanguruya, bebek arabasını sevmezdi pek, koynumda mışıl mışıl uyurken, eşimle elele yürüyüş de yapardık, alışveriş de... Daha çok özgürce koşturabileceği geniş mekanları, yeşil alanları tercih ettik. Kızım sokakta yürürken bile el tutmaz kolay kolay. Gözünüz hep üstünde olduğu sürece sorun yok, bırakın yürüsün. Mağaza alışverişlerinde standların, giysilerin arasına filan saklanır, oyun oynar, zamanla bir gözünüzle onu kontrol etmeyi, diğer gözünüzle alacaklarınızı incelemeyi alışkanlık haline getiriyorsunuz. Manava gidiyoruz mesela, bir poşeti onun eline tutuşturup kasaya götürmesini istiyorum, acayip hoşlanıyor. Market alışverişlerinde de öyle...Bir şeyler de öğreniyor böylece. Kısaca takmayın kafaya, öyle atla deve değil, bir şekilde yolunuzu buluyorsunuz deneyimle.

Çok mu soyut anlattım ki? Çocuk la gezmek kolay mı? Şimdi yeterince gezemiyorum çocuğumla gezme hayalleri kuruyorum bu hayaller realist mi
Realist realist korkmayın:)
Ben gezdim çocuklarımla uzaklara olmasa da.
Tabii helikopter çocuk olmazsa bebeğiniz geçerli bu dediğim.

Oglum dogdugundan beri arkadasim gibidir , 5 aylikken ilk tatiline cimtik , ozellikle 2 yasindan sonra her yaz , her kis , her aklima estiginde atladik arabaya yada ucaga sehir sehir gezdik , arkadas gibi eslik etti bana
Simdi kizim 23 aylik , o da cok seviyor gezmeyi ama oglum gibi degil , cok yaramaz , o yuzdrn onunla heryere gidemiyorum maalesef

Bu olay tamamen cocugun karakterine bagli

Benim eşim de sevmez,bahane olarakta işlerini,yorgunluğunu vs gösterir.
Ben de onu beklemeden çıkıyordum çocuklarımla,bazen alışverişe,bazen arkadaşa,bazen de deniz kenarında kahvaltıya:)
Fakat çocuklarım elde poğaça gezmeyen,anlattığımı dinleyen,tehlikeye karşı dikkatli çocuklardı.
Deli dana gibi koşuşanlardan olsa öyle güzel anılarımız olmazdı sanırım...

Ben de tam "çocukla arkadaş olunmaz,öğrenciyle arkadaş olunmaz.Bunlar bu son senelerin saçmalığı ve rol karmaşası"diyecekken içeriği okuyunca hayal kırıklığına uğradım.
Ben de bunları söylemeye geldimdi,bir baktım iş başka:))

cocuk 10 yasındayken arkadas gıbı paylasıyor gezıyor olabılırız sanırım

Bebekliginde cok fazla gezmedik. (Yani uzak mesafelere gitmedik) Yaz tatillerinde yine otele gittik, ev kiraladik vs.
Ama 3 yasindan sonra dunyayi gezdik :)
Oglum su an 8 yasinda,ben onun yasindayken memleketim olan sehir disinda bi yer gormemistim :))
Cocugunun uyumlu bir cocuk olursa, huysuz olmaz ve de gezmekten keyif alir ve aldirirsa coook da guzel gezersiniz

Başlıkla konu içeriği uymamış sanki.
Herkes böyle dolaşıyor

Cocukla arkadas olamam,olursam otoritem olmaz cunku. Anne ogul olmayi dusunuyorum daha cok

Bu arada turlara katilmak icin 6-7 yas lazim en azindan. Ondan once mumkun olmayabilir. Cocugun sizinle beraber magaza gezmesi,tarihi yerleri gezerken eelinizden tutup usluca yurumesi vs utopik seyler. Adi uzerinde cocuk bu. Su anda yuruyorsa beraber yuruyuse cikabilirsiniz onda da surekli sohbet etmek gerekiyor.

uzman geldi,
bu erkek cocuklari ne zaman evde yanliz birakabiliyoruz,
5 yasinda benim sipa, benimle pazarlik yapiyor, evde kalacakmis artik buyumus yeterince,
dedim 8 yasinda evde yanliz kalabilirsin, iyi mi

Degil normalde 13 yasindan once cocuklarin evde tek kalmasi guvenli gorulmuyor, hatta bazi ulkelerde yasak.. bence de 13-14 yas tek kalmaya baslamasi icin ideal :) sen simdilik yaninda surukle bence Alys :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…