Çocuklarıyla değil de çevreyle birlikte olmaktan mutlu olan annem...

Ya ben zamanında borç olarak para istedim ev alabilmek için.Ama yok erkek kardeşe iş kurulacak ya sana yok dediler resmen işte...Şimdi ben hala kiradayım onlar a dan z ye ev döşemek derdinde.Hem de engüzel yerden ev alabildiler kardeşime.Üstelik bir tane daha kirada evleri varken.Bu haksızlık moralimi bozuyor.Diğer ablalarıma ev alırken yardım ettiler.Bana gelince neden böle oldu.Eşim bile dedi bana herkese var sana neden yok diye.Ben hep geçiştirdim.Lafada gelince kızım çok üzülüyorum sana ah bir kiradan kurtulsanız felan diyor.O soğuk evden kurtulun felan.Laf çokta icraat yok işte..

Ah ne bileyim ya eşimde çok iyidir.Onlara karşıda hep saygılı biri.Ama ben ason kız çocuk olunca galiba böle oluyor.Aman neyse napayım diyorum bazen boşveriyorum ama bazende hep aklıma geliyor ve ağlıyorum...

Arkadaşlar size diyecek sözüm şu siz siz olun hiç evlat ayrımı yapmayın nolursunuz.Benimde şuan bir kızım var eğer ilerde bir kızım yada bir oğlum olursa inşallah eşit davranacağım.Bir ekmeğin yarısı ona yarısı ona misali...Ben çektim çocuklarıma yaşatmam....Sizlerde yaşatmayın.Evlat olarak bedduada almak istemem Annemden oyüzdendir bu sessizliğim....ıçten içe kendimi kemirişim...

canım uzulme
benım oturdugum yerde yalnızız kapımızı acan yok
annemler tum sulale karsıdalar
bı gun anneme dedımkı anne hasta olsam kapımızı acan yok yalnızlık cok bu tarafa tasınalımda
bırbırımıze faydamız olur dedım hem ımrenıyorum annesıne yakın her bası sıkıstıgında annesı yanında olan ınsanlara dedım
aman aman sakım uzaklık ıyıdır gelır gıdersınız ıste dedı yuzume karsı
amcalar halalr tanıdıklar hep karsıda
cok yakınlık ıyı olmuyomus kafanı dınlersın ıste dıyo
kafa dınlemekle ne alakası var orterım kapımı dınlerım kafamı yıne zaten herkesle vıcık vıcık olan bırı degılım
sımdıde hamıleyım ustelık ıstanbulda annem oldugu halde gurbette gıbıyım yalnızlık cok zor gercekten
annemınde en cok memnun oldugu kolu kanadı olan evladıyımdır
o kadar zoruma gıttıkı bısey dıyemedım uuzldum sadece
bıde gıttıgım zaman kalıyorum bır kac gun annem hıc evde olmaz
zırt pırt dısarı cıkar beklerım annem gelecek
dıyecegım o kı uzulme bosver
bızde kıradayız babamın evı var durumuda var ıstese yardım eder
ben agzımla ıstemem verırsede vermesede Allah razı olsun canları sag olsun
herkesın rızkını mevla yaratmıstır

Arkadaşım en azından sende evlat ayrımı yok..Buda benim kafama çok takılıyor.Ben onlardan borç istedim bir kısım birikmişimiz zaten vardı.Üzerini tamamlamak için istedik ama baktık bahane çok...Erkek evlat önemli ya...Ben şunu öğrendim annende babanda olsa allah asla muhtaç etmesin...Sığınacağım tek liman kocam sanırım...

aslında o ayrım varda ben yokmus gıbı kendımı tesellı etmeye bu duyguyu desmemeye calısıyorum. Rabbım kendısınden baskasına muhtac etmesın anne baba bbıle olsa

Bu akşamda illa gel dedi.Tamam dedim ama hiç gidesim yok.Çünkü yine evde halalarım yemeğe davetliymiş.Saat 7 de git,yemek koy kaldır misafir otursun yesin.Sonra sen otur.Bulaşığı topla.Zaten saat oluyor 9 felan.Çay servisi meyve servisi derken kalkma vakti geliyor.ışte böle bizim annemizi ziyaretimiz.Kim isterki böle ya..Allah biliyo hiç canım gitmek istemiyo.Zaten yorgun argın iş stresi felan...

canım başım tuttu de, çocuk hasta de, bi bahane bul gitme
tamam o çağırırda sende gitmek zorunda değilsin yani

Ahh arkadaşım ben de bir tek bende vaf sanıyordum. Benim ki daha farklı bir modeli, kardeşim erkek. ıki kardeşiz, çocuk ayrımı yapmıyor, bizimki kendi dünyasına müdahale edilmeyecek, her istediğini yapacak, onun her dediği doğru, eve istediği kadar hayvan alacak, evin temizliği, yemeği, çamaşırı, ütüsü bişey beklemyeceksin. Şu an yaşadığı ev resmen çöp ev. Kardeşim dedemin evinde, annem kendi evinde, ben Bilecik'de. Allahdan sadece üç kişiyiz. Kendini uyaran yada yardımcı olmaya çalışan insanlarlada kavga ediyor küsüyor. Yıllardır psikolğa götürmeye çalışıyoruz kabul etmiyor, ben eşimden ayrılırken bile annem yanımda yokdu, kedileri ile mutlu yaşıyordu. Annemi psikolğa götüremedik, kardeşim, ben ve eski eşim gittik. Üçümüzde tedavi görüyoruz ama annem hala aynı, umrunda değil. Biz de kardeşimle anne evlet ilişkilerini sınırlamayı tercih ettik. Şimdi çok daha rahatız. En azından tedavimizde fayda görüyoruz.

içim karardı okurken. Allah yardımcınız olsun. ben olsam cıngar çıkarırdım herhalde.

keşke benim annemde hayatta olaydı da sadece yardıma gitmeye razıyımmafoldumben

canım başım tuttu de, çocuk hasta de, bi bahane bul gitme
tamam o çağırırda sende gitmek zorunda değilsin yani

Ya diyecem bi yalan sallıyacağımda eşimede hissettirmemem gerek.Yalan söylersem illaki biyerden anlaşılacak.Sonra eşim diyecek neden gitmemek için bahane söylüyorsun.Ona diyemem ki annemi kötüleyemem ki.Bide annemin laflarını çek ondan sonra bıdı bıdı yapar.Yani açıkçası ağzıma burnuma bulaştırırım.Onuda yaptım bi ara ama yalanım ortaya çıktı.Anneme dedim eşimin bu akşam maçı var geç gelcek yemeğe gelemeyiz dedim.Konuşma esnasında ortaya çıktı.Annem bi ton laf söledi.Surat yaptı.Eşimede ayrı yalanlar salladım...

ya canım sen yeminle kendine eziyet ediyosun ha, kocana anneni kötülemek zorunda değilsin ki, yani dersin ki canım annem hep misafir çağırıyo, zaten bugun yoruldum, bu akşam bide orda çalışcam tükencem iyice, evimizde oturalım beraber dersin, yani kocan o senin, bu anneni kötülemek değil ki
hem kocama çaktırmıcam hem anneme çaktırmıcam diye diye, ben sana diyim sen böyle başkalarını hoş etmeye çabaladıkça kendin erir gidersin hastalık sahibi olursun, az da kendini düşün bence

Allah seninde yardımcın olsun canımcımm.

Ya kocama açık kapı vermek istemiyorum.Sonuçta el oğlu derler ya işte ondan.Çünkü en ufak bişi de hemen laf söyler oda...Ya arkadaşım şöle kafama bişiyi takmayacağım bi ilaç falan biliyormusun?

Ya aslında psikoloğa felan gidecektim ama bunları dille anlatacak hiç gücüm yok.Bide saatliği dünyanın parası.O para için ben günlerce çalışıyorum ya..Kıyamıyorum.Ev alcaz ya para biriktiriyoz.Kısıtlı bütçemiz var yani anlıyacağın.D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…